Embryotransfer v júli
Ktoré z Vás podstupia ET alebo KET v Júli?
@adkaaa ahoj 🙂 ja sa dnes dostavam na koniec 34 tt, tak som rada,lepsie ako nic. Katka sa neozyva,ani do spravy,tak ma napadlo,ci zas neni v nemocnici bez internetu :O
Pre mna najhorsia obava tiez - ze najprv dlhe hodiny rodit,pripadne jedno babo aj vytlacit,a druhe ist sekciou. Znicena zdola aj na bruchu. To ma fakt desi. A potom sa starat taka zdevastovana o miminka :/
Vysvetli mi to s tou tvojou sekciou... zatial nepotvrdili to velkom by som este chapala. Ale ze ani nevyvratili ? A aj ti nieco blizsie povedali? Ci je babo ozaj velke ? Takze ak sa spusti porod,pojdes do nemocnice a rozhodnu na mieste ?
@babikadaska Tak mna to tiez napadlo ze Katka asi je v nemocnici lebo inak by sa asi ozvala...Dohovie ako sa im dari...
S tou sekciou to bolo vcera tak,ze este sa uvidi v utorok...Velkost plodu potvrdili aj tam,ze je vacsia ako by mala byt hlavne hlavicka,preto mam aj obavy ze ked ta hlavicka je velka ako to vytlacim.
Keby nahodou sa spusti porod tak mam prist,nahlasit kedy som pichla Clexan a uz to bude v rukach Bozich...Ale nemam zabudnut aj papiere s predoperacnymi...V utorok budem mudrejsia.
Ty si to pekne dotiahla daleko s dvojkami aj napriek komlikaciam ktore si mala...A co ta dula ,bola uz u teba?Co ti hovorila?
@janickalili Je nádherná.. Gratulujem..

@janickalili Gratulujem a prajem vela zdravicka,rychle zotavenie!!!Malinka je prekrasna❤Tieto prispevky su najkrajsie😍😍😍
@janickalili z celeho srdca blahozelam ! Tebe prajem rychle zotavenie,asi si po cisarskom reze ?
@ivankalaco ďakujem 🥰
@adkaaa ďakujem 🥰
@babikadaska ďakujem 🥰 áno ,po cisárskom.
Ahojte,po vcerajsej poradni nic nove,znova mam prist o tyzden.Uz ma chyta panika kedze moja gyn.ma vyplasila ze malinka je velka a ma ist uz von a v nemocnici cakaju.Stale som zatvorena,este ani na tych pasoch som nebola vraj v utorok.
A vy ako zienky,co nove?
@adkaaa ahoj, dula mi toho povedala dost vela. O rizikach cisarskeho, ako sa starat o jazvu hned v ten den a potom ako postupne dalej . po vybrati stehov si ju hned zacat masirovat, nemam pouzivat ten poporodny pas, ale obycajnu bud satku,sal alebo nosiacu satku ak mam .. tym sa pevne cez jazvu obviazat, ulavuje to bolesti, ako sa snazit rozkojit po cisarskom /pri planovanom sa do tela nezacne uvolnovat oxytocin a laktacia moze nastupit o dost neskor/ atd. Celkom dost ma tym vystrasila ti poviem pravdu, pretoze som si az dovtedy nebola vedomá uplne vsetkych rizik spojenych s cisarskym, tak dufam ze dopadne vsetko dobre bez komplikacii. Vcera som mal aporadu, otvorila som sa este viac, ale napriek tomu sa este drzim v kope, kazdy den berem za zazrak. Dnes som napr. 34+5 uz, v piatok ked budem 35+0 , som sa za odmenu objednala na pedikuru, jednak si sama nedociahnem uz na chodidla, a nech idem do porodnice pekna. Takze prehovaram deticky, ze este pedikuru potrebujeme, 2 dni nech este vydrzia 😉 Nerozumiem uplne, akoze babatko je velke - kolko presne - a preto by malo ist von??? akoze planovane ho vytiahnut, hoci sa este nechysta? V ktorom dni a tyzdni dnes presne si? Nech sa pani doktorka nehneva, mala narastie taká, ako má, a vytahovat von dieta, ktore sa este nechysta, moze narobit viac skody ako uzitku na jeho zdravi predsa! Urcite si si precitala vela veci pocas tehotenstva, ja teda takisto, hlavne odbornych vedeckych clankov, a stretla som sa so vselicim, ale zeby babatko malo ist von preto, ze je velke, tak to urcite nie.. SKonzultuj to aj s inymi lekarmi, kludne v inej nemocnici, mas na to pravo, a potom sa rozhodni. Co znamena ze v nemocnici cakaju? Akoze na co? Mas nejake problemy? Vysoky tlak? Dieta ma zle prietoky? Placenta nefunguje?? alebo na zaklade coho ta tvoja doktorka plasi. Asi ma na to aj nejaky iny podklad ako len vahu. Sorry ale takyto doktori ma hrozne vedia nastvat. napis mi presnejsie, nech som v obraze.
@janickalili ahoj mamička, tak ako? postras alebo poteš nas, tie co ideme tiez cisarskym, ako sa hojis, ci uz vladzes chodit, ci kojis a ako sa mate...
@babikadaska Ahoj tak ty si ma ukludnila...Tiez mam ten nazor ako si pisala,ze dieta ked bude pripravene tak pojde von a nie na zaklade jedneho merania.To iste meranie mi robili aj v porodnici na poradni,je pravda ze babo je vacsie ale su to len merania ktore su nepresne.Prietoky,placenta aj tlak je v poriadku.Minuly tyzden mala 3700 g,vcera mi ju ani nepremerali iba pozreli krcok.Dnes som presne 37+6,zajtra budem mat ukonceny ten 38 tyzden.To sa vyjadrila ze skor aj tak nevyvolaju porod ako ked nebudem mat ukonceny ten 38 tyzden.Najlepsie by bol prirodzeny porod,aj kvoli tomu kojeniu a spusteniu mliecka.
Inak vcera som aj ja bola na pedikuru,chodim pravidelne len som nevedela co a ako bude,ale nastastie ma objednala pred poradnou.Aj obocie som stihla ist dat upravit a nafarbit a dnes este natrieme sediny na hlave.Aby sa ma mala nezlakla ze co to aka babka sediva ma porodila🙂🙂🙂Inak son chodila cele tehu kadernicke ale teraz si uz netrufam ani soferovat a objednat sa u nej treba aj 2-3 tyzdne dopredu.
@adkaaa to je najvacsia somarina, co som kedy pocula. Dufam, ze taketo nieco nebolo v Bratislave, ale verim, ze nie. Rodila som pred pol rokom, dlho som lezala v nemocnici a zazila som vselico, ale toto nikdy. A kazda druha mala babo o dost vacsie/mensie, nez jej niekolko doktorov predtym meralo. A nie, neda sa to presne zmerat ani podla hlavicky. Jednej na izbe vraveli, ze babo bude mat cca 3800-4000 g a mala sa narodila s vahou
2900 g😱, takze ani plienky pre nu nemali. Ked sme sa na to pytali lekarov, vraveli, ze 20%-na odchylka je bezna. Nielen ze je absurdne vyvolavat porod pred 40-tym tyzdnom (ak tam nie su ine zdravotne indikacie: tlak, cukrovka atd), ale ani robit kvoli tomu cisarsky. Sama som po cisarskom a aj ked tri laktacne boli u mna hned po porode, mlieko mi dodnes poriadne nenaskocilo. ☹️
@cuttina nevies co bol dovod ze to nenabehlo mlieko ??? Ja cakam dvojcata a kojit chcem aj keby traktory padali :/ bola som az v Havirove v CR na kurze kojenia dvojciat. Mam kojaci vankus na dvojcata za 70 eur. Predbezne stretnutie s laktacnou za sebou. Pride za mnou aj do porodnice. Takze stale verim ze to pojde aj po cisarskom :/ ako dlho si po sekcii?
@babikadaska ahoj, obe deti aj tuto tretiu budem mat sekciou. Kojila som obidve skoro tri roky. Narovinu, vôbec nepripúšťam možnosť, že to nepojde. Mám kúpenú odsávačku, klobuciky u mna zbytočne. Nikdy sa mi pôrod nespustil, vždy plánovaná sekcia.
@darci17 to znie velmi povzbudivo dakujem. Ja verim ze sme s manzelom pripraveni tak,ze proste kojit budem a bodka 🙂
Mala so po cisarskych aj separaciu od deti povedze niekolko hodin aj dlhsie a napriek tomu si kojila? Mne velmi asistentka zdoraznovala ulohu bondingu a nech sa snazim zacat deticky prikladat najneskor 4-6 hodin po sekcii.
@babikadaska som pol roka po sekcii a stale bojujeme, aj ked mala uz papa aj prikrmy. Chodim aj na podpprne skupiny dojcenia a s laktacnymi sme sa rozpravali, ze je to viac-menej vzdy, ked je porod vyvolavany a nie spontanny. Ja som velmi chcela prirodzene prave kvoli kojeniu, ale nakoniec sme porod vyvolavali kvoli tlaku na konci tehotenstva a skoncili s akutnou sekciou, kedze som sa vobec neotvarala. Nie kazdej sa to stane, bolo tam zwny, co vyvolavali, isli sekciou a v pohode dojcia. Ale vacsina, co mali problemy, dostavali pocas porodu vyvolavacky. Takze, problem je sekcia, ze ti dieta prilozia az po par hodinach (velky problem a uz by som tomu chcela nabuduce zabranit) , alebo vyvolavanie porodu. Asi je to naozaj tak, ze dieta sa vypyta samo. Len pri zdravotnych problemoch sa to neda. A dvojicky a viac su tiez na zvazenie... Poradila by som ti, ak by sa dalo v nemocnici, kde budes rodit, vydupat si, aby ti male hned prilozili. Len ono je to problem, ked po tom sa este zasiva a kvoli sterilite je to komplikovane. Ale niekde si s tym uz vedia poradit.
@cuttina ja budem prave kvoli tomu rodit v zahranici v nemocnici kde robia bonding aj po cisarskom, a budeme moct byt vsetci 4 aj s manzelom spolu na izbe a nebudu mi deti nosit iba kazde 3 hod a v noci vobec. Ale az ked sa mi podari dojst do 37 tt tak tam pojdem. Pretoze je to mensia nemocnica a nie su pripraveni na prip.specialne potreby nedonosenych deti. Ale ak by to bolo skor,a budem musiet ist na prijem tam kde je neonatologia, viem,ze je problem si to vydupat nezavisle na porodnom plane, pretoze lezis vecsinou na JIS a deti tam nemozu k tebe.
@babikadaska ahoj, no ja som rodila pred 17 timi a 10timi rokmi. Pri prvej 24 hodín nič, možno raz v polospanku priniesli. Pri druhej bola 10 dni na novorodeneckom, nosili len každé cca tri hodiny. Obidve do pol roka len kojenie. Potom do troch s prikmmi
@babikadaska tak potom to mas super a bude dobre, musis verit! Drzim palce, nech ide vsetko, ako ma. 😊
Ahojte, píšem Vám len teraz narýchlo, kočky sa narodili narýchlo v ukončenom 34 tt, 16.2. o 17.00 mi doma praskla voda, do nemocnice som prišla na 4 cm otvorená a do 4 hodín boli dievčatká na svete prirodzeným pôrodom, bez klistíru, holenia a bez nástrihu, Tamarka 20.55 hod, 2010 g, 42 cm a Terezka 20.56hod , 1875 g a 43 cm, dnes nás po 19 dňoch pustili z nemocnice domov, všetko je v poriadku sme zdravé a šťastné a fotky pridám neskôr.
@katka8817 To je krásna správa, želám všetko najlepšie do života 🙂

@katka8817 neuveritelne !!! Z celeho ❤ blahozelam. Tesim sa na dalsie spravy !

@babikadaska Ahojte,som rada ze ste este 3v1...Teda dufam ze aj Katka...Ja som vcera bola na vysetreni v porodnici,tam mi samozrejme sekciu neschvalili ale ani nevylucili...Pre istotu som si porobila predoperacne len ci mi aj neprepadnu...Mne uz to je aj jedno len nechcem aby ma tam trapili niekolko hodin a potom aj tak budu robit sekciu...Keby mi robili tu sekciu tak az pri ukoncenom 38 tyzdni...Dnes som uz ukoncila 37 tyzden podla mojej aplikacie aj tu na MK mi to tak pise...Mam prist znova v utorok a uvidi sa,sama som nedockava ale aj nervozna lebo nie ze by to ulahcili oni este na psychike pridaju...Inak je pravda ze den co den je tazsi aj co sa tyka spanku,alebo nieco cez den porobit...
A mame este dve embrya tak som chcela ist do 38 roka pre ne a keby nahodou vklad nebol uspesny tak stihnut kvoli poistovni aspon stimulaciu...No uvidim co mi osud nadeli.
Drzte sa babiky,a dajte vediet ked nieco nove