ET verzus KET
ahojte zeny
tie co mate skusenosti, je lepsie ET alebo KET? je to na mojom zvazeni, ci to rozhodne lekar?
a tiez pocet vlozenych embryi, je to na mne ci si necham vlozit 2 alebo 1? alebo to rozhodne lekar?
odber vajicok mam 10.marca, vcera mi robili sono, vraj pekna zasoba, ze tam bude aj 20 vajicok🤞
@luckalukas_1 niektore centra uprednostnuju ket,maju lepsie statistiky, ale podla mna je to aj tym, ze sa mrazia len naozaj kvalitne embrya.
No ja som mala 7vkladov, 4xET a 3xKET a u mna su uspesnejsie ET.
Este je rozhodujuce aj ako sa budes citit po opu, ci nebudes mat nabeh na ohss.
Gravidita s viacerymi plodmi je takmer vzdy rizikova, takze po predchadzajucej liecbe neplodnosti, je lepsie vlozit 1, aj kliniky sa tomu viac priklanaju.
@mikasz no u nas je chyba v manzelovi, ja by som nemala mat problem, ale stimulujem uz dlho 43 dni, lebo manzel ide na operaciu tese a skor sa to neda kvoli zaneprazdnenosti doktora, kt. ho bude operovat.. a co som sa docitala, po dlhej stumulacii sa robi KET?
a kto rozhoduje o tom, kolko embryi mi vlozia, ja alebo lekar?
To záleží hlavne ako na tom budeš po opu.
Keď sa budeš dobre cítiť a nebudeš mať ohss a ani nábeh, tak ti spravia ET. Ja som tak bola. Kamarátka mala KET lebo bola prestimulovaná a mala veľa vajíčok.
Tu rozhodoval lekár. O tom či vložiť jedno alebo dve som mohla rozhodnúť ja ale poradili jedno a aj ja som chcela len jedno.
Treba si nechať poradiť ,Sú tam od toho. Držím palce nech to dobre dopadne 🙂
@luckalukas_1 ohľadom ET a KET sa rozhoduje v centre a dôležité bude či po odbere budeš schopná na ET ísť. Ja som mala 1xET a 2xKET.
Pokiaľ viem väčšinou dávajú resp radšej vkladajú jedno avšak ak je vajíčok malo tak určite vložia aj 2. Mne prvé 2 razy vložili po jednom a tretíkrát už 2,aby bola vyššia šanca otehotnieť
@luckalukas_1 tak s tymto skusenost nemam, ja som vzdy mala kratke protokoly.
Je dobre sa o tom s dr.po odbere dohodnut, aj podla sliznice a tvojho stavu ci ist radsej et slebo pockat na ms a ist do peknej sliznice ket.
Kolko embryi vlozia rozhodujes ty, ale lekar to musi schvalit. Pokial nie je nejaky zdravotny problem.na tvojej strane a budes chiet 2embrya, tak by nemal byt dovod preco ich nedat.
Aj ked je pravda, ze skor sa priklanaju k transferu s 1.

ake mate vy skusenosti?