Existuje NaProTechnology na Slovensku?
Ahojte chcem sa sptytat ci taketo nieco existuje aj na Slovensku? Je to nova technologia na zistovanie neplodnosti a nasledne liecenie problemu, cim sa zvysuje moznost prorodzeneho otehotnenia. Cize nemusite ist na IVF a tym je mensie riziko vrodenych chorob, predcastneho porodu a viac nasobneho tehotenstva. Lebo ja som este nemala moznost o tom pocut ze je to na SK dakujem.
Áno, napríklad môj gynekológ sa tomu venuje.
ano: http://www.feminatal.sk/sluzby/gynekologia.html
ale skusenost s tym nemam, len som si to na tej stranke vsimla.
skus mu napisat... inak je to dobry doktor, chodim k nemu.
Ok, precitala som si dve stranky, ktore mi prve vyhodil google. Vo vysledkoch vyhladavania mimochodom nebol ziadny normalny vedecky zdroj, len pofiderne stranky vselijakych alternativnch klinik. Na prvej stranke som sa len dozvedela, ze je to prevratna metoda riesenia neplodnosti (a to je vsetko), na druhej, ze je to sledovanie cyklu a odmietanie umelych diagnoz a liecby. Vraj pre zeny, ktore ked im lekar povie, ze maju brat antikoncepciu alebo ine tabletky a ony ich brat nechcu. A v zahlavi je fotografia tehotnej zeny a hned vedla Panny Marie. Takze ja uz obrazok mam.
Pre mna je to dalsia metoda vytiahnutia penazi a oblbovania zien. Kazdy vie, ze zena ktora chce dieta a nedari sa, urobi COKOLVEK za AKUKOLVEK cenu. Je to rovnake ako so sarlatanmi pri liecbe vaznych chorob. Obchodovanie s nadejou ako to ja volam. Akurat clovek len plati, naspat nedostane realne vobec nic. Ale kazdy ma pravo sa liecit ako chce, len pisem svoj nazor.
Jo a ze to robia aj "normalni" gynekologovia dost vela svedci o upadku mediciny u nas. To som este chcela. Tak bud som gynekolog, zlozil som lekarsku prisahu, studoval som iste knihy, mam mat vedecky a zaroven ludsky pristup k pacientovi a zrazu bum - nepredpisem mu umele hormony, lebo pacientka si to nepraje. A este to aj nazvem prevratna technologia. No dobre, ako vravim, kazdy nech robi co chce.
@bosoriak zdielam tvoj nazor. zaujimave, ze je to najviac rozsirene v Polsku ,ze? aj my sme s muzom veriaci, ale v otazkach otehotnenia sa isto s knazom radit nebudem . 😀 Jedine co si z toho clovek moze vziat je to, ze skor ako sa pusti do ivf, mal by podstupit niektore vysetrenia, aby vedel, ze to inak nepojde, priapadne, aby nemusel absolvovat zbytocne vela ivf bez uspechu. 😉
@oravese ak ti mozem poradit, vyluc nasledovne mozne priciny:
http://www.fertility.sk/sk_SK/problemy/neplodno...
a toto : http://www.fertility.sk/sk_SK/problemy/spolocne...
samozrejme aj u partnera: http://www.fertility.sk/sk_SK/problemy/muzske-p...
Zo sledovania cyklu sa dá celkom odhadnúť, kde by mohol byť problém, na tom nie je nič šarlatánske. Je to také prvé vodítko, než sa začnú ďalšie vyšetrenia. Na Slovensku sa tomu venuje ešte Liga pár páru a elep.sk. To, že tieto metódy uprednostňujú katolíci je tým, že sa snažia podľa možnosti vyhnúť invazívnym umelým zákrokom, hlavne tým, s ktorými majú etický problém. Na tom nie je tiež nič zlé.
@kazunomiya To je uplne v poriadku. Tiez si myslim, ze kym sa da, netreba sa hned pchat hormonmi a ist na laparoskopiu a podobne. Len to chapem takto: najde sa diagnoza a je dokazane, ze podanie toho a toho lieku pomohlo x % zien a je to schvalena liecba. Zena vsak oznami, ze ona z osobnych dovodov nechce brat umele hormony napr. A gynekolog jej na to povie "Viete co, pani, mate pravdu, na skoleni o NaPro Technologii nam povedali, ze budeme dalej sledovat cyklus. Bude to trochu drahsie, pretoze to nie je oficialna liecba, je to nadstandard." Tak to vidim ja.
Hlboko suhlasim s tym, ze psychika robi svoje, duchovne zalozeni ludia maju oproti mne velku vyhodu, pretoze su zbaveni tej hlbokej pochybnosti o vsetkom. To myslim vazne. Ja proste takymto veciam neverim zo svojej podstaty. To je cele.
@bosoriak Ďakujem. Našla si niekde informáciu, koľko konzultácie NaPro Technology stoja? Lebo to ja neviem, no LPP a elep robia poradenstvo zadarmo, to však nie sú lekári. Myslím, že IVF a pod. je drahé dosť, takže mám dojem, že sledovanie cyklu je predsa len asi lacnejšie. Ale asi by som ocenila hlavne to, že to nie je invazívne.
Nehľadala som nič o dokázaných výsledkoch NaPro Technology, ale zdá sa mi, že by mala fungovať, lebo sa opiera o vedcom známe zákonitosti hormonálneho cyklu. Ja mám z toho mála, čo som o tom dávnejšie čítala, dojem, že je to viacmenej nástroj na diagnostiku, ak treba liečbu, tak každá asi niečo stojí. Ja som tiež veľmi opatrná, keď niekto hlási zázračný nástroj na všetko. Myslím, že netreba podliehať dojmu, že NaPro Technology takým zázrakom je, pretože ak sa nedarí počať, môže to mať viacero príčin na strane oboch partnerov a nie všetky sa dajú odstrániť, ale to neznamená, že nemôže pomôcť.
P. S. ja som si teraz o NaPro Technology nič nehľadala, píšem len podľa toho, čo si pamätám, takže sa môžem mýliť.
@kazunomiya Mozno som to aj zle napisala, nejde vzdy len o peniaze, ide o ten obchod s nadejou a ze clovek do toho vrazi mnozstvo energie a realne nedostani nic ineho, nez potlapkanie po ramene. Mna proste zarazilo to, ze je to "prevratna technologia", pricom nikto nikde nevysvetluje nic ine, len ze je to sledovanie cyklu. Navyse (uplne bez urazky), cokolvek, co propaguje cirkev, u mna vzbudzuje nedoveru. Opat - je to cisto moj problem, nechcem tu sposobit nejaky flame ani urazit nikoho veriaceho.
Ak sa niekto rozhodne ist touto cestou, nie je to vec, do ktorej mam pravo nieco povedat. A samozrejme, ani nemozem tvrdit, ze to urcite nebude fungovat.
@bosoriak ja tiez nemam rada bombasticke marketingove reci a myslim, ze nasinec je na ne mierne alergicky 🙂
@bosoriak
@oravese kocky v teme co som zalozila sa mi ozvala jedna kocka
https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/umele-oplodnenie-soft-v-iscare-martin-2/
ale mne sa len zda ze je to vymyvanie mozgov , skratka aj dr.gyndos ktorý to neriesi napr. po pol roku podla veku je podla mna zle :-/ , cas sa straca a kde je problem by mal hned po pol roku , ĺebo ide aj o to co mylsim dana ,,vedecka,, metoda a ludia co ju preferuju si neuvedomuju ze vdaka tomu stresu sa rozchadzaju partnerstva , manzelstva ,... ma to omnoho horsi vysledok , a ked vas nahana vek a ine zalezitosti , o to je to len a len horsie
nas takto urolog natahoval vyse pol roka a samozrejme biela mafia nam ponukla akurat profertil ...a ze teda ked uz nic tak ze mame ist do sanatoria ...
ak mozem rada by som sa aj ja s vami podelila,tri roky som sa s manželom snažila otehotnieť absolvovali sme dve umelé oplodnenia obe neúspešne.nie dom veriaca a nikdy dom nebola a nebudem ale nase dieta prislo na svet s to práve naprotechnologii.je to čisto o sledovaní hlieny jazdy den si robíte zápisy ktore potom s lekárom prejdete on zisti co nie je v poriadku.ja na to nedám dopustiť.
@zufa78 hej práve tento doktor mi pomohol
Na slovensku je vsetko okolo neplodnosti alebo nedarania sa v zaciatkoch aspon ja mam taky pocit. Gynekolog ta len prezrie zoberie hp a vsetko oka posiela muza tam sa to hned zisti a problem sa vyriesil. Urolog ako tu bolo spomenute napise profertil drahe a nic moc. Tak hned na to ivf a nic ine a skusajte skusajte raz sa podari. Uz gynekolog by mal lepsie riesit zenu poslat ju k endokrinologovi hematologovi reproimunologovi a podobne ale unas je to zle nastavene az poneuspechoch ta mozu poslat aspon tak sa vyhovaraju. Co si nezistis nevies. Ze sa na neplodnost da ist do kupelov b nezistis nevies. Unas ba uniklinike robia cviky mojzisovu plus este par veci k tomu zase moha gyndoska kukala ked som chcela vymenny listok hej to tu robia a kde ukazujem na mobile. No a ktej napeotechnokogij premnaonicom sledovanie hliena kedze mam nepriechodne. A ani to by som nevedela keby tam nejdem na vlastnu ziadost vsak na co netreba muz je na vinne. A to ze jejednoroha
a mala je nepodstatne kludne by v car v kladali dve embria ze mi uskodia nevadi. V brne mam v karte cervenym napisane.mozny vklad len jedneho.
@vilifuk5080 😉 Dufam, ze pomoze aj mne...
@zufa78 Absolvovala som celú inštruktáž, tiež sme cestovali na 1. stretnutie 150km a zvyšok som absolvovala cez skype. Myslím si, že aj takouto formou sa to dá naučiť, ja som otehotnela po 11 mesiacoch, pričom predtým som nikdy za tie roky nebola tehotná. Za 5 týždňov čakám druhé bábätko, ktoré sa podarilo hneď prvý mesiac snaženia bez akejkoľvek liečby.
Ja som nemala žiadne náklady, ale teraz viem, že tie lektorky už niečo berú, ale oproti umelému je to nič. Kontaktujte DR. Ivana Wallenefelsa, on Vám rád poradí. M
Ja som mala celú inštruktáž cez skype a podarilo sa to, takže to isto zvládnete.
@kucusik Ahoj, kedze prave absolvujem instruktaz, mozem Ti dat aktualne info: instruktaz na CrMS je naozaj potrebna, kvoli tomu, aby si si odsledovala cely svoj cyklus, kedy mas ovulaciu, dlzku jednotlivych faz (predovulacna, poovulacna), dlzku cyklu atd. Instruktaz stoji 130 € a ide o 10 stretnuti, kde Ti instruktorka podrobne vsetko vysvetli a venuje sa len Tebe, prebera konkretne Tvoju situaciu. U MUDr. som este nebola, ale co mam zistene, u neho sa neplati vela, iba poplatok tusim 10 €/stretnutie. Potom podla Tvojej diagnozy Ti moze predpisat lieky a tam by si mala platit len doplatky na predpis.
Vedlajsie vydavky - musis si zistit, kde najblizsie je instruktorka CrMS a tam ist osobne min. na 1. stretnutie, odporucam aj dalsich aspon 2-3 absolvovat osobne, potom sa da cez skype. Noa MUDr. je v Ziline, cize streba ist za nim. Berie pacientky az po zaznamenani min. 2 celych cyklov.
@kucusik Ďakujem pekne za gratuláciu 🙂 Náklady Ti podrobne popísala zufa78, keďže momentálne absolvuje inštruktáž, tak má isto najčerstvejšie informácie. Ja som inštruktáže absolvovala v roku 2014, vtedy som u MUDr. Wallenfelsa platila 2 eurá za ultrazvuk a 2 eurá za odber krvi, ale prehlásila som sa do jeho obvodu. Viem, že teraz je systém platenia u neho už iný. Skús si pozriet aj stránku plodar.sk. Metódu Ti môžem len odporučiť, isto Ti pomôže k vytúženému bábätku, tak ako nám.
@kucusik Vcera som bola u MUDr. Wallenfelsa v ZA a musim napisat, ze mam velmi dobry pocit, vsetko nam pekne vysvetlil, do nicoho nas netlacil (v ambulancii som bola aj s manzelom), aj sestricky ma perfektne. Prehlasila som sa k nemu a platila som za prvu vstupnu konzultaciu 20 € (pacientky mimo obvodu platia 30 €). Potom sa za kazdu dalsiu konzultaciu plati 10 € (my budeme riesit mailom, pokial nebude nic vazne). Dalsie naklady su spojene s liecbou (doplatky na lieky, ak MUDr. predpise). Takze tolko k tym nakladom.

ahoj, skusenost s NaPro sice nemam, ale ja som si take NaPro zariadila sama 😀 Pozrela som sa na celu moju situaciu tzv holistickym pohladom - vygooglila si vsetky priciny neplodnosti u oboch partnerov a rad radom som sla na vsetky mozne vysetrenia - gyneko (HP, laparka, hystero, rengen maternice, folikulometria), endokrinologia, hemato, reprodukcna imunologia, genetika atd. Samozrejme , ze takmer vsade daco zistili, takze i tak som sa nevyhla ivf - ale aspon som si tym zvysila sance na uspech. Cize ano, vediet a poznat priciny vedu k tomu, aby sa zena stala matkou aj bez ivf. 😉