Existuje NaProTechnology na Slovensku?
Ahojte chcem sa sptytat ci taketo nieco existuje aj na Slovensku? Je to nova technologia na zistovanie neplodnosti a nasledne liecenie problemu, cim sa zvysuje moznost prorodzeneho otehotnenia. Cize nemusite ist na IVF a tym je mensie riziko vrodenych chorob, predcastneho porodu a viac nasobneho tehotenstva. Lebo ja som este nemala moznost o tom pocut ze je to na SK dakujem.
Ahojte, NaPro technológia nie je žiadne šarlatánstvo, Dr. Polomská v Poprade pomohla aj nám, máme zdravé bábätko a zaplatiť za kurz cca 130 Eur, kde sa žena (príp. obaja) naučí odsledovať si cyklus, je len zlomok z ceny, ktorú treba zaplatiť pri IVF. Za seba odporúčam a nedám na to dopustiť.
@vilifuk5080 pomohla vám Napro a kolko cyklov to trvalo?
@januska41 trvalo to dva cykli, predtým som bola dvakrát na umelom a nič.
@januska41 isto to treba skúsiť, nevzdávajte to
@januska41 pomohla nám napro pri oboch deťoch. dva cykli
@januska41 podla mna to ma vyznam vyskusat, len by som doktorovi hned na zaciatku povedala o tej morfologii, lebo na-pro vychadza z toho, ze muz je vacsinou ok a aj ked ma nizsi pocet spermii, nebyva to problem... Aspon tak som tomu ja porozumela, ked sme mali konzultaciu s Dr. U nas bol muzov spermiogram OK. Endometrioza - zavisi, ci mas nejaky vyssi /horsi stupen, mam kamosku, co ma s andometriozou 3 deti ;)
@siska266 metoda je to dobra, len si poloz otazku - (vopred prepac za otvorenost) - ak ste zdravi a robite "to" pravidelne max. kazdy druhy den a stale nic, tak to naozaj moze byt aj v hlave, ako sa hovori. Na-pro je o tom, aby ste si z muzom lepsie spoznali cyklus a vedeli, kedy su vhodne dni (tesne pred ovulaciou napr.) a pripadne aky mas hormonalny profil atd. Ak Ti profil robili a si OK a ak muz ma ok spermiogram a pravidelne sa snazite, tak by to malo byt OK a skor potrebujete dlhsiu dovolenku vo vhodny cas ;)
@zufa78 Tak kedy mam ovuláciu viem presne, cítim ju, aj pomocou testou viem určiť, aj nám ju pozorovali a určili kedy mať sex. Ja som myslela, že robí aj nejaké vyšetrenia alebo niečo ešte viac. Môže to byť aj v hlave ale môže byť ešte aj iný hlbší problém, chcem sa ešte objednať do Nitry,tam je aj dlhá doba objednania takže, dovtedy môžeme skúsiť vypnúť.
@siska266 Nemam skusenosti s tymto lekarom, ja som chodila do PP a na tu lekarku nedam dopustit. Zrejme bude potrebne predtym absolvovat kurz, aby ste sa naucili sledovat si podrobne cyklus, pretoze lekar sa ma od coho odrazit. Ale to su 2-3 mesiace a len zlomok z ceny, ktore si pytaju centra pre asist. repr. Pozrite si stranku plodar.sk, skuste sa niekomu ozvat, napisat. Prip. mozno v BA je tiez nejaka Napro lekarka.
@siska266 Robia aj testy, ale vychadzam z toho, co si napisala, ze uz si komplet vysetrena, aj s muzom. Pravda je, ze ja som mala aj doplnit vitaminy (napr. vit. D az 10.000 Ui denne) a kazdy mesiac som bola na odberoch kvoli hladine hormonov... Ved vyskusajte, ale ak je to ako cca 2 roky dozadu, tak najprv treba prejst tym na-pro skolenim, az potom Ta objednaju k Dr. Vela stastia ;)
Akosi som zabudla, kedy( ktory den cyklu) treba ist odber na estradiol a progesteron?

Ahojte. Chcem tu len napísať,že už existuje takáto ambulancia i v Poprade. Lekárka sa volá MUDr.Polomska. Kto má záujem o kontakt kľudne môže napísať, odpoviem.