icon

Fungovali ste normálne po IUI a podarilo sa?

24. máj 2023

Ahojte ženy, vy ste po IUI mali nejaký špeciálny režim, alebo fungujete normálne bez obmedzení, vrátane cvičenia? Podarilo sa vám otehotnieť? Bola som stimulovaná letrozolom, následne ovitrelle + IUI (plus sme to poistili poriadne aj doma), a teda ja som človek čo má rád pohyb, čerstvý vzduch a fyzické aktivity - dennodenne cvičím ashtanga jogu (cca 30 min), plus prechádzky, cez víkendy turistika. Pýta sa mi to aj za to že mám sedavé zamestnanie. Odkedy som bola na IUI nič z toho som si neodoprela, pokračujem normálne ďalej ako som zvyknutá, akurát že sa iba snažím mať menej intenzívny režim a aj dostatočne oddychovať . Myslíte že je to ok? Na nete čítam, že niektoré z tých jogových pozícii, ktoré denne robím, nie sú úplne vhodné v tehotenstve, moja lektorka naopak hovorí že to otehotneniu len prospeje, keďže sú vďaka joge orgány krásne prekrvené a okysličené a keď prúdi v tele energia. Súhlasím s ňou, zároveň však všade strašia že tie dva uhniezďovacie týždne sú veľmi krehké, tak neviem. Ja chcem tým pohybom práveže pomôcť tomu telu aby ozaj bolo výživené okysličené, aby v tele nebola zastagnovaná energia ale občas ma pochytia pochybnosti. Čo si o tom myslíte vy?

nique
24. máj 2023

Ja som po IVF 3 dni ležala a ďalšie 2 týždne len oddychový režim. Žiadne cvičenie. A vyšlo nám to na 1x. Na druhej strane, pri ďalšom prirodzenom som ani nevedela, ze som tehotná a behávala som každý druhý deň. Myslím, ze neexistuje správna cesta. Ak sa to ma podariť, podari sa.

barju
24. máj 2023

Ja som po IUI fungovala normálne,tiež mám sedavé zamestnanie a bola som okopavat záhradu. Týždeň po očakávanej ms som začala špiniť,tak mi zvýšili dávku utrogestanu a kázali mi pokojovy režim. V 7.tyzdni som potratila ale nepripisujem to telesnej aktivite

ninka99865
24. máj 2023

Napis mi súkromnú správu 🙂

taktotedanie
24. máj 2023

Ved 2 tyzdne si prestavku mozte dat predsa nie?

zana90
24. máj 2023

Ja som po IUI žila normálnym dovtedajším životom, teda síce mam sedavé zamestnanie ale kompenzujem to cvičením, prechádzkami, turistikou..normalne som fungovala aj ďalej v domácnosti, podarilo sa, mala som na začiatku hematóm. Ktorý sa vstrebal a fungujem aj teraz v 14 tt naspäť v normálnom režime, počas toho ako som mala hematóm som vynechala cvičenie, ale prechádzky na čerstvom vzduchu som mala vyslovene odporúčané lekárkou

autor
24. máj 2023

@taktotedanie veď ale tým že mám sedavu robotu a do toho keby len vylihujem, tak ta energia v tele neprudi , orgány neprekrvene , práve toho som sa bála ešte viac

autor
24. máj 2023

@zana90 ďakujem, aj vám všetkým ostatným za odpovede ☺️ je to veru vo hviezdach

autor
24. máj 2023

@ninka99865 ozvem sa ďakujem🙂

radanna11
24. máj 2023

Ja som síce nebola takto ale poviem taký príklad z môjho života.
Prvý syn sa podaril nám s manželom tak,že netuším ani ako a na prvý sup.
Nevedela som,že som tehotná a keďže sme mali s mužom 19 rokov aj sme občas vypili v partii a fajčila som samozrejme len kým som nenašla dve čiarky na teste a vyniesla som keď som nevedela,že som tehotná s mužom na piate poschodie nový gauč a už som bola asi v 6tt, celé tehotenstvo som makala aj na nočných a tehotenstvo úplne bezproblémové.
Potom sme chceli druhé a nedarilo sa celé tri roky.
Ja som ani nefajcila ani nepila,starala som sa o seba,cvičila ,schudla 20kg a tehotenstvo neprichádzalo potom sa podarilo prirodzene tak som sa tak bála,že som sa ani nehýbala pomaly a do štvrtého mesiaca samé trápenie ,krvácania a lieky ale donosila som našťastie dcérku šťastlivo.
Tak som tým len chcela povedať,že fakt je to take nevyspytateľné pri synovi som nežila ani zdravo a ešte aj dvíhala bremena a neviem čo a tehotenstvo jedna paráda aj počatie a pri dcérke úplne iný životný štýl,šport,zdravie,žiadne cigarety ani alkohol po počatí som sa len šetrila a sama katastrofa

taktotedanie
25. máj 2023

To je blbost
Ale vy viete najlepsie
Robte tak aby ste si potom nic nevycitali

janulka2805
25. máj 2023

Ahoj 🙂 Ja som po iui fungovala normálne,mali sme akurát aj veľkú návštevu na prázdninách,dávali sme túry a tak ... snažila som sa na to hlavne nemyslieť...😊 A IUI vyšla na prvýkrát.

autor
25. máj 2023

Ďakujem všetkým za odpovede ☺️ dám vedieť ako to dopadlo

helen_167
25. máj 2023

Ja som bola na IUI 16 maja, 5 dni som si dala kludovy rezim bez cvicenia a pohybu, do prace chodim normalne, zevraj tie prve dni po iui su rozhodujuce,ale uz ubehol cas po zakroku tak zacala som trochu s pohybom, najhorsie je, ze mam pocit ze sa to nepodarilo :( menzes az o týždeň to cakanie je najhorsie,citim pms :(((ale zevraj pms a zacinaju tehu je dost podobne, na zakrok som isla s tym, ze to vijde, ale uz som neni taka pozitivna, neviem

autor
25. máj 2023

@helen_167 ja mám tiež ešte týždeň čakania, po IUI som sa cítila úplne super, vnútorne som tomu tak verila, no ako ubiehajú dni, pribúdajú pochybnosti 🙈 to je asi úplne normálne. Ja necítim nič, niektoré baby o tomto čase už cítia uhniezďovanie alebo rôzne príznaky, ale ono nič to nemusí znamenať. O týždeň to už bude jasné, držím palce a daj vedieť ako ste dopadli.

helen_167
25. máj 2023

Aj ja som tomu velmi verila, uplne natesena som isla na kliniku, ze to vijde.. Jedine co citim su prsia tie mam velmi bolestive, ale to mavam vzdy pred menzesom takze nic nove 😄 pod slnkom. Trosku citim spodok, ale to su podla mna fantomove uz bolesti 🤣psychika pracuje. Nas uz potom cakaju len 2 pokusy :(a dalej fakt neviem ked sa to nepodari, jediny problem je partnerov slabsi spermiogram a vy mate nejaky problem? Preco sa nedari? V rodine ani kamoskam som nedala ani vediet, ze sme podstupili iui, neznesiem uz tie otazky okolo deti...

helen_167
25. máj 2023

@janulka2805 aj si citila na sebe nejake zmeny, ze to vyslo?

autor
25. máj 2023

@helen_167 my sme to takisto nedali nikomu vedieť, u nás slabší spg, ja trocha nižšie AMH ale to vplyv na otehotnenie nemá, no a k tomu nepriechodný ľavý vajcovod ale musím povedať že naozaj 80% ovulujem z toho prechodného, aspoň v tomto so mnou to telo spolupracuje 😁 ale teda či to vyjde, to je vo hviezdach.. u vás to ako vyzerá, jedinú prekážku máte SPG?

helen_167
25. máj 2023

Vyzera, ze len spermiogram, i ked mi robili zakrok do mna pustili 30milionov 🤣🤣akoze kam to ide? Cyklus mam ako hodinky aj ovulacia prebieha, uz ostava len verit, ale s umelym som neni vobec stotoznena, neviem co budeme robit, uz sa vzdavame, nedavame si pozor 2.5roka😪a vy?

zana90
25. máj 2023

Ja som si test po 14 dnoch isla robit s tým, ze nic mi nie je a tak asi nic a predsa tam boli dve čiarky, prvé príznaky prišli az okolo 7 tt takze 🙂

janulka2805
25. máj 2023

@helen_167 Veruže vôbec 🙂 akurát na 14.den keď som si mala robiť test som sa cítila presne ako pred menzesom,tak som si bola istá ze to nevyšlo...a urobila som.test a 2 čiarky 🙏🙂🙂🙂

helen_167
25. máj 2023

@janulka2805 tak to si mala velke stastie, ze sa Vam to hned podarilo, aj ja by som uz po tolkych rokoch chcela, aby sa to podarilo. Neviem ci sa dockame:( mna neskutocne bolia prdia a a trochu podbrusko do menzesu este 7 dni. Nekonecnooo

janulka2805
25. máj 2023

@helen_167 Veru,neverila som,že to vyjde na prvýkrát...a hned dvojnásobne,dvojičky 🥰🥰 Verím,že je to hrozné takto čakať,ale treba veriť 🙏🙏🙏 Držím silno palce ! ✊️✊️✊️

autor
25. máj 2023

@janulka2805 wau tak to sa krásne číta, čiže fyzický si nemala nejaký pocit že je to tam, ale aký bol ten tvoj vnútorný pocit, myslím čisto pocitovo, mala si taký ten vnútorný pocit že si proste intuitívne vedela že to vyšlo? Alebo si mala pochybnosti a skôr si si mala pocit že nič?

helen_167
25. máj 2023

@janulka2805 dakujem 😊😊🥰ja verim ze nam lekari pomozu i ked nam nic take nezistili len slabsi spermiogram ale zas neni to nic strasne. Ja verim stale ale tie priznaky ako pms ma trochu mylia. :(

janulka2805
26. máj 2023

@helen_167 Ja som mala presne také isté príznaky,tiež som bola zufala a vyšlo to 🙏😊 držím prsty ✊️🩷

janulka2805
26. máj 2023

Práveže intuitívne som si bola istá,že to nevyšlo 😊 hrozne som chcela aby to vyšlo ale neverila som ....a vidíš,podarilo sa 😊😊

autor
26. máj 2023

@janulka2805 jeejda tak to si mňa a aj ostatné žienky veľmi potešila teraz, lebo ja už som sa poddala tomu pocitu že asi nič, ale nádej umiera posledná, necháme sa prekvapiť ☺️☺️

janulka2805
27. máj 2023

Určite treba hlavne pozitívne myslieť a veriť a vyjde to ! ✊️✊️✊️❤️

pabla99
17. mar 2025

@helen_167 troška to tu oživim, vyšlo vám vtedy IUI? 🙂 aj so slabším SPG?

bambulka711
Autor odpoveď zmazal