icon

Gyn Fiv - skúsenosti

ivkastevko
16. máj 2016

Ahojte, som tu nova vlastne co sa tyka tejto temy a i nasho problemu uuuplne nova. S manzelom sa snazime o babatka asi dva roky a neuspesne emoticon po vsetkych vysetreniach a pokusoch môjho gynekológa nam povedal ze uz nevie ako pomoct a ordporucil na na GYN FIV , dal mi na vyber ci chem laparoskopiu alebo vysetrenie Hyfosy - ultrazvuk vajecnikov ktory robia v Gyn Fiv na zaciatok som si zatial vybrl vysetrenie HYFOSY, chcela som sa vas spytat ci uz z vas na takom niecom v Gyn Fiv bol a ako to prebiehalo? Volala som tam dnes s tym ze sa chcem objednat na toto vystrenie, do zajtra sa mi ma vraj ozvat sestricka s termínom? i u vas to takto prebiehalo? bohuzial som v tom uplne nezbehla a neviem co mam cakat, mala som sa objendat aj zvlast na konzultaciu ci to uz k tomu patri ked som u nich prvy raz ze hned absolvujem s nimi aj vstupnu konzultaciu lebo moze byt ze by mi mohli doporucit aj nieco ine ako mi moj lekar?

Dakujem vam

Dnes o 09:16 • Odpovedz • Pošli IP •

katarina372
25. okt 2017

@kvet8inka kolko oocytov ste si dali?a kolko embryok vlozili?budu dvojicky😀?

kvet8inka
25. okt 2017

@katarina372 Dala som si jedno,takze dvojicky nie a zostalo nam este 5 mrazacikov.

katarina372
25. okt 2017

@kvet8inka super a icsi ste na kolko vajicok dali?aj ste davali to bez icsi,ze nastane spojenie samovolne v skumavke?kolko embryi ste si davali vkladat?dakujem

kvet8inka
26. okt 2017

@katarina372 Icsi sme si dali na 6 a prirodzene tiez 6. Z ICSI sa oplodnilo 5 a prirodzene 3. Celkovo nam ale zostalo 6, jedno sme si dali vlozit a ostatne zamrazit. Ale ktore oplodnene mi bolo vlozene,ktorou metodou,to som sa nepytala. Vkladali mi skratka to najlepsie.

katarina372
26. okt 2017

@kvet8inka a v kolkom tyzdni ste?aj si budete dalej platit nájomné za mrazacikov?ten embyroscop zvazujeme aj my ci vynechame a dame len to klasicke za stovku

jaruskatt
26. okt 2017

Ahojte. Som tu nová a ešte sa dobre neorientujem v pojmoch 🙂
Už viac ako rok sa snažíme, ale nedarí sa... ☹ z hormonálneho profilu mi vyšlo AMH 0,84. Doktor nám odporučil CAR. Manžel ale nechce ísť na spermiogram :-/ zatiaľ nie. Ešte chce skúšať... Mne však pomaly ale isto dochádzajú vajíčka.
Dá sa ísť do CAR iba s tým, že chcem nejaké vajíčka "odložiť", keď to o ďalší rok či dva nepôjde prirodzene? Ďakujem

lilyianka
26. okt 2017

@jaruskatt tak bez chlapa to nrpojde...a nerozumiem vete-pomaly mi dochadzaju vajicka...vysvetlis?

jaruskatt
26. okt 2017

@lilyianka podľa AMH 0,84 aj sona mám už málo vajíčok. cca 20 :-/

jaruskatt
26. okt 2017

@lilyianka bez chlapa v CAR neodoberú vajíčka na zmrazenie?

lilyianka
26. okt 2017

@jaruskatt nevedela som co znamena to AMH,pretp som sa spytala...
Tak neviem ako je to s odoberanim vajicok,musela by si sa informovat...
A ved preco sa chlap tak brani spg? Predsa snazit sa mozte prirodzene stale,ale aspon budete vediet ci je chyba aj tam

kvet8inka
26. okt 2017

@katarina372 Budem koncit prvy trimester,je to pre mna tiez vsetko nove,ale zvladame to 🙂 Mali sme len klasiku za 100ku,embryoscope je vhodnejsi pre zeny nad 35 rokov,tak nam bolo povedane lekarom,ale pre pokoj si to vela zien dava. My sme to riskli a nedali. Ano,budeme si platit urcite za mrazenie,ja chcem viac deticiek,aj ked budem vdacna aj za to jedno.

jaruskatt
26. okt 2017

@lilyianka už raz na urológii bol a doktorka ho vysmiala, že prečo by mal mať problém, ked už jedno dieťa má... 🙄 krava... tak ešte chce počkať a ak to stále nepôjde, tak až potom sa rozhodne. Len ja sa bojím, že dovtedy klesne aj maja plodnosť a vajíčka už nebudem mať

lilyianka
26. okt 2017

@jaruskatt tak ta doktorka je dobra krava! Ved predsa spg sa mu moze zmenit...ste z tt?

jaruskatt
26. okt 2017

@lilyianka ano. Dr.nam terza odporucil urologiu pri nemicnici, ba Žarnovej. Tusim Legris ci ako...

lilyianka
26. okt 2017

@jaruskatt preto som sa pytala...muz nech ide k dr.Gerbelovi...
Sice nebudte znechuteni,lebo je tam totalne hnusna sestricka a dovolat sa tam je zazrak...ake lekar super 😊

joannita
27. okt 2017

@jaruskatt jasne ze ti vajicka odoberu aj bez chlapa 🙂 Ale je to este v plienkach, je to ovela komplikovanejsie ako mrazenie spermii a uspesnost oplodnenia ovela nizsia. Ale nie nerealna. A k tomu aby ti odobrali vajicka a zamrazili, musis absolvovat celu stimulaciu hormonmi.
To ze tvoj chlap odmieta ist na spermiogram je od neho velmi sebecke, moze sa vyhovarat ako chce. To ze je to pre neho nejaka par minutova"trauma" je nic s porovnanim s tym co budes musiet absolvovat ty ked nebudes moct otehotniet.
Poviem to hnusne, ale vseobecne chlap jedine co musi urobit, je urobit sa do kelimka, zena musi absolvovat stovky navstev u lekara kde sa jej sparaju v utrobach, nieklko hormonalnych "kúr"..............atd.

ffilmuska
29. okt 2017

@katarina372 ahooooj, v GF nas vyslo asi 1400 za lieky a ifv uhradila poistovna, plus vklady a v brne tak isto, akurat v GF nam zamrazili hned oplodnene vajicka a v Brne ich vsetky nechali kultivovat, aby ihned videli, ci su embria kvalitne a usetrili zbytocne zmrazenie. GF nam nedal ziadne nase vysledkz, aj ked som ich ziadala. vysledky spermiogramu by vam ale mali dat. urcite ich ziadajte. ja viem, ze je to vsetko narocne po financnej stranke, ale z toho zial centra ziju a pani doktori sa vyvazaju na mercedesoch. hrozne ma to rozculuje, ze sme do GF chodili 4 roky a nijak nam nepomohli...mam na nich tazke srdce

moznoze
14. nov 2017

Ahojte. V ISCARE mi odporučili HYFOSY. Chcem sa opýtať, aká je najvhodnejšia DC na dané vyšetrenie. A ešte po.ohol Vám ISCSRE MT? Ďakujem!

lilyianka
14. nov 2017

@moznoze robi sa to po skonceni ms...mne robili hyfosy 5 DC

matulka222_
6. dec 2017

Ahojte je tu niekto kto mal uspešné KET?

rose82
6. dec 2017

@matulka222 ahoj,mne robili ket a na stvrtykrat som ho mala uspesne, ale skoncilo v tretom mesiaci minuly tyzden

matulka222_
6. dec 2017

Och tak to ma mrzi a ostali ti nejake embryjka? Ja mam druhy den po KET s poslednym embryjkom tak som poriadne nervozna..ale ako vidim pozitivny test tiez neznamena ze je vyhrate :(

matulka222_
6. dec 2017

@rose82 ten stvrty pokus bol odlisny v niecom od predchadzajucich?

djera
6. dec 2017

@rose82 v tretom mesiaci? Ktory tyzden? Ja som Teraz po uspesnom KET 10 tyzden tehotenstva... Dufam te bude vsetko v poriadku.

matulka222_
6. dec 2017

@djera gratulujem 🙂 ktore si mala KET?

djera
6. dec 2017

@matulka222_ myslis kolke? Prvy krat som Mala ket, dve embrijka a jedno nam ostalo.

matulka222_
6. dec 2017

@djera ano kolke som myslela.. super a nejake lieky si pred-po KET? Na ktory den si mala pozitivny test? Ci si vydrzala az na krv..ja uz mam druhe KET, prve s dvomi embryjkami nevyslo.

djera
6. dec 2017

Robila som test piaty den aj 8 Ale nebolo negat. Potom som robila 11-12-13 Ale bolo len velmi velmi slabulinke. Potom na 14 den mi v telefone povedali te som tehu 😊
Progesteron a estrimax som brala, a progesteron este stale trva aj Teraz.

matulka222_
6. dec 2017

@djera takja skusim vydrzat aspon 10 dni 😃 Aj ja tak berem, estrimax mi trosku zvysili davku oproti predoslemu pokusu tak dufam ze to prave pomoze

djera
6. dec 2017

@matulka222_ Ano ak Ja som Mala o jeden estrimax viac.
Drzim palce 😊😊❤️