Gynekológ - odbor reprodukčná medicína v Banskej Bystrici
Koho mi mozete odporucit prosim? Odbornika, ktory ma dobre skusenosti s meranim folikov (folikulometria) a vysky sliznice.
Chodili ste ku niekomu takto, alebo len cez centra priamo? dakujem...
A dufam, ze mi nezmazu tuto diskusiu opat!
@kako23 ja som sa bohuzial ucila sama na sebe. My sme do Iscar sli, este ked tam bol Doc. Tomas a to bola ina kvalita. Vtedy sa este AMH nemeralo a mala som dlhy protokol a z neho asi 17 ale vsetko prazdne vajicka. My mame tiez problem u MM so spermiami. Nastastie DNA je v pohode, len ich je strasne malo a nie je z coho vyberat, a ja mavam tak 3 vajicka max. a PK dosiahne jedine jedno a teda po vklade sa aj to prestane vyvijat. Ja mam AMH len 0,12 co je strasne malo, ale su tu baby co maju aj 0 a ostali tehotne.
Co sa tyka MM, z brna nas poslali do Reprogen BA na vysetrenie a pani DR, nam obom dala liecbu. 3 mesiace sme teraz brali DHEA a Q-nol tak uvidime buduci tyzden po kontrolnom spermiograme, ci sa to zlepsilo a ja chcem ist na kontrolne AMH.
My sa tiez snazime uz 5,5 roka a z toho sme 4 uz centre ak si to dobre pamatam.
@korenka17 ahoj, tak ja by som do piatku nevydrzala. Ja chodim na odber tak 9-11 den. Tak urodu mas peku na soft. Mne inak Clostyl nerobi dobre, mam dvojite a spomalene videnie a to som vzdy bravala po jednej a teraz mi zvysil davky. Tak dufam, ze nebudem mimo z toho.
Myslim, ze Otevrel je fajn, netaha nas za nos a povie mi vzdy, kolko asi % uspesnost by bola.
A si doma na PN ci chodis do prace? Ako sa citis?
@stella25 ach jaj, moja. tak ty si si toho preskákala, je mi to ľúto. Ale veľmi držím palce, aby Vám spomínaná liečba zabrala. Moje amh bolo pred rokom 0,25 a popravde ani nechcem asi ísť na kontrolné, lebo sa bojím, že výsledok bude zlý. Mám totiž aj vyššie FSH, aj keď podľa lekára vaječníky nie sú v tak zlom stave ako ukazujú hormóny tak neviem. Ty máš FSH dobré? Vieš mi napísať trochu viac o tej klinike Reprogen v BA? ešte som o tom nepočula, my sme si genetiku dali robiť tu v BB a DNA fragmentáciu robili mužovi ešte v Heliose v MT. Našťastie aj keď má zlú morfológiu, DNA fragmentácia vyšla dobre.
@stella25 ...presne toto riešim,či ostať doma už,či ešte do práce?Aj po odbere musím byť doma?Mne vychádza odber na piatok-možno sobotu,pripadá mi zbytočné byť doma potom,jedine,kedy ostanem doma,je po vklade,ak sa bude konať...a cítim sa fajn,isto lepšie ako v novembri a clostil aj mne raz umožnil nejaké divné videnie,ale len raz jeden večer,neriešila som to,ani som nevedela,že to z toho a teraz picháme Merional,lebo ich mám 6,ale sú malé,tak snád narastú,zajtra idem na kontrolné sono.
ešte sa chcem opýtať...nemáte niektorá skúsenosť s pichaním Fraxeparine 0,4 na riedenie krvi?Mne to naordinovali v heliose ako samozrejmosť,takže sme pichali 3 injekcií za večer vtedy,Diphereline,Merional,Fraxeparine...to asi aby som mala pestrééé 😀
@korenka17 ano z Clostylu mozes mat zhorsene videnie. Ja som sa smiala, lebo som to mala sko vo filme, ze ako som otocila hlavu, tak som spomalene vsetko sekavo videla. Ale to piaty den. Aj ja som mala 5 dni 3x denne a potom 75j Merionalu denne. Teraz mi dal 6x denne Clostyl a toho sa teda obavam.
Ostala by som doma po vklade urcite. Ak sa ti da tak ten tyzden minimalne. Vsetci vravia ze 3=5 den je uhniezdovanie. Ale v Martine mi vraveli, ze aj pohoda pred odberom ovplyvnuje kvalitu vajicok. No viber si podla toho ako sa citis. Ja ked som mala dlhy protokol, brucho ako svet ani lezat som nevladala. Tak som mala 3 tyzdne dovolenky a aj tak to bolo nanic. Vsetky boli prazdne :(
Drzim palce, daj vediet co ste namerali. A mala si zle vysledky na hematologii ked ti dali Fraxik? Ale myslim ze na SR to kazdej davaju, ci? Ale aspon si sa nenudila, kym si to vsetko popichala :D
@stella25 6x denne clostil ???...fuhaaaa,to už nebudeš ani sem vidieť 😕
no,ved práve riešim v hlave,či ostať doma už teraz od štvrtku,alebo po odbere,alebo až po vklade???...vychádza mi,že po odbere asi nemusím byť doma,ja mám prácu za pc,sedavú,jedine sem-tam stres z ľudí...ako všade 😖
na hematologii mi len zistili,že mi pri tehotenstve hustne krv,aj pri zvýšenej dávke hormonov,ale teraz mi Dr.Otevřel nedal Fraxik,že až po vklade.
Zajtra Vám dám vedieť,koľko a aké veľké mám folikuly.
takže včera ráno sono,mám 5 folikúl,od 10,12,12,13,16.Pregnyl so žiadankou idem dnes pichať na urgent večer o 21 hod.Do Brna ideme v sobotu na 8-mu ráno,takže o nejakej 3 v noci vyrážame.Tak,držte už len palce,nech mám aspo3 silné vajčiskáááá 😀
@stella25 ...no s Pregnylom sa to zmenilo,volačo sa ževraj stalo minulý rok nejakej pacientke,že omdlela,dostala krče a zomrela,od vtedy,že to si nesmie sama pacientka pichať,v novembri mi to pichla kamoška,zdr.sestra,teraz mi Trška nariadil,nech idem na urgent,kedže som mala pokyn o 21.hod.,nuž o pár hodín ideme...snád je dobrá úroda...dám vedieť potom,papa moje 😵
Babuľky moje,tak mám za sebou OPU,mám 4 veľké.údajne zrelé vajíčka,zákrok prebehol rýchlo a dobre,len cesta dosť únavná,o 3 v noci sme vyrážali,o 7:10 sme už boli tam,ale zas som rada,že to dobre dopadlo a teraz sa už len modliť,aby si sadli tie vajíčka so spermiami,kedže genetika spernie je dosť silná.
Zajtra mám volať o 13-tej,tak držte palce! 🙂
volala som tam,takže 3 zo 4 embrií stále bojujú.zajtra zas volať... 😵
@korenka17 ahojky, taj drzim palce, aby 3 embryjka krasne rastli. Utrogestan sa dava 8 tabletiek za den, to davaju vzdy v RF. Postacuje aj 2 rano 2 vecer ale kedze dost z toho vytecie, pre istotu davaju dvojitu davku, potom je iste, ze ta potrebna davka tam ozaj zostane. Najlepsie je kupit si utros v brne v lekarni co je pod RF, na SR s nim je dost problem. Ja ti viem poskytnut nejake dve krabicky, mam doma usetrene z februara. Ak budes potrebovat, ozvi sa. 🙂 drz sa 🙂
@korenka17 Ahoj, tak drzim palce, nech sa len krasne delia.
V Brne asi vzdy davaju Utrogestan 4-0-4, teda ja som to vzdy tak tiez mala, ale mne Otevrel povedal, ze sa nemam bat davky, ze aj tak mi vela vytecie - co je pravda.
Nekupuj si Utros v CZ, ja som tam za 10 krabiciek zaplatila 1500 CZK, co je strasne vela. Potom som sla za Fruhwaltom a ten mi predpisal bez problemov a na recept a platila som len par €. Myslim, ze ti to aj Trska bez problemov predpise.
Drzim silno palce, nech vsetko dobre dopadne.
Urcite daj vediet ako pokracujete.
@stella25 ..jáj,som to riadne doplietla,vklad mám vo štvrtok o 11-tej,všade som písala,že v sobotu,už som z toho taká paf! 😀
dnes stav: 3 embryjká 8 bunkové
som v práci a stále zvažujem,či ostať doma od 12.6. až do 23.6.,alebo aj dlhšie...neviem,či to má nejaký význam a zas od štvrtku do nedele som isto doma a to asi aj stačí
tak,mám za sebou ET,už len čakať do 24.6.! 😵

@korenka17 a ty kočka, čo tu robíš? 🙂 nemala si ísť po Merional? 🙂