icon

Gynfiv, Ferticent verzus Reprofit Brno

kvik1
28. máj 2013

Ahojte, rada by som zalozila tuto novu diskusiu ohladom CAR na Slovensku verzus v Cechach. Je tu uz diskusia o Slovenskach v Reprofite, len je tam uz vyse 1800 stran a hrozne tazko sa v tom orientuje.
Preto by som si rada precitala nejake aktualnejsie info, od kociek ktore sa rozhodli pre IVF v Reprofite v Brne, ci uz po par neuspesnych pokusoch na SK alebo hned od zaciatku.
Ja mam zatial pred sebou len prve dve IUI v Gynfiv a rozmyslam nad tym ak to nevyjde, kam ist.
- Citala som ze ked to ide cez poistovnu na SK, viac sa oplati Ferticent, ze tam sa menej doplaca za lieky (okolo 200-300 eur verzus doplatok cca 1000-1200 v gynfive). Je to este pravda?? Su tie ceny este takto rozdielne? A viete o niekom kto mal uspesne IVF vo Ferticente?
- Tiez som citala ze ceny v RF v Brne su viacmenej rovnake ked si platite vsetko sami, ako ked vam tu na SK preplati cast poistovna, teda ze Brno sa oplati jednoznacne viac. Viete mi povedat o akych sumach sa bavime?
V Brne som bola na USG HSG a nechali na mne super dojem, urcite rozmyslam nad pripadnym IVF u nich, ale rozpocet nepusti tak musim dobre zvazit kde co kolko vyjde, teda ci zostat najskor na 1.IVF v GF, alebo skusit kvoli cene skor ten Ferticent, alebo rovno do Brna?
Dakujem vam za nazory a pomoc

katka.gzd
15. júl 2015

@badox cas je u mna velmi slaby argument, ved predsa za mesiac alebo dva mi neujde vlak....ano aj ja som to chcela mat cim skor za sebou ked uz som sa rozhodla, ale radsej si pockam na dobreho doktora ako ist hned zajtra k magorovi co ma len obere o peniaze...ale ok, to je pravda, ze je na to sam, ale organizacne to maju poriesene super a nikdy sa nestane, ze ked uz niekto zacne cyklus, ze sa mu nemaju kedy venovat...

bubinko1506
15. júl 2015

@badox ahoj, ani tebe vo ferticente nezistili protilatky proti spermiam? robili mi to hned na zaciatku vo ferti a vraj su negativne. doktor zistil, ze manzelov spermiogram je katastrofalny a mna viac neriesil. presli sme do gynfivu a tam, ked mi opat robili test na protilatky, tak uz boli pozitivne.
ak mam porovnat gynfiv a ferticent, tak u mna vyhrava gynfiv - sestricky a lekari - super pristup, ochota, dostala som normalne odpovede na otazky.
ferticent - sestricky ok, lekar - otrasny pristup, na kazdu otazku som dostala odpoved "to budeme riesit potom". tak sme to vyriesili a zmenili centrum.

katka.gzd
15. júl 2015

@bubinko1506 a co si chcela viacej riesit ked pri zlom spermiograme nemas sancu na nic ine ako IVF? a pri IVF je uz jedno aj ci mas protilatky proti spermiam alebo nie...to je podstatne len keby ste chceli IUI skusat a na to ste nemali dobry spermiogram.... po manzelovych vysledkoch uz bolo podstatne len ci mas ok maternicu... ale ved pohodka...hlavne ze ste spoko kde ste.... nech vam tam pomozu....

bubinko1506
15. júl 2015

@katka.gzd ak bolo teda podstatne uz len to, ci mam v poriadku maternicu, preco ma ani neposlal na laparku? ten "lekar" vedel aj o tom, ze moj otec ma problemy so zrazanlivostou krvy, ale vraj to nie je podstatne. neriesil, ci tiez nemam rovnaky problem. a ked sa pytam, ako bude teda prebiehat stimulacia dlhym protokolom (kedze to on sam navrhoval), tak neocakavam na to odpoved "to budeme riesit potom"

katka.gzd
15. júl 2015

@bubinko1506 hej, vec komunikacie chapem....nie kazdy si sadne s nim....ani ja som nebola vzdy 100% spokojna s jeho odpovedami narovinu.... ale laparku nepotrebujes na zistenie ci mas zdravu maternicu...na to staci klasicke sono..na laprku posielaju kvoli priechodnosti vajcovod, drilingu vajecnikov a podobne, toto u teba nieje nutne vobec... s tou zrazanlivostou mas pravdu, ze to treba dat vysetrit, len si niesom celkom ista ci je to v kompetencii CARu.... no a na detaily ohladom dlheho protokolu pravdepodobne myslel tak, ze si to vysvetlite ked bude schvalena ziadost o IVF pretoze vzdy vysvetluje postup ked uz predpisuje lieky a je to aktualne....cize asi sa nechcel opakovat....on vysvetluje postup vsetkeho co sa ide diat, vtedy ked sa to ide diat...to mi nepride az take odveci...ale ano, aj mne obcas jeho reakcia uplne nesadla...

bubinko1506
15. júl 2015

@katka.gzd uznavam, ze vsetko je o komunikacii, ale kedze na vsetky otazky som dostavala tu istu odpoved, tak to veru dobry dojem nezanechavalo. na laparku ma poslali v GF a ukazalo sa, ze minimalne driling vajecnikov bol nutny.
centrum sme radsej zmenili, necitila som sa tam dobre. GF mi odporucala znama, tak sme isli aspon na konzultaciu a uz sme tam zostali.

katka.gzd
15. júl 2015

@bubinko1506 ak ides na IVF tak driling nieje nutny....ja mam PCOS, robili mi driling ked sme este skusali IUI....pretoze tam potrebujes aby sa vajicko cez ten nanos co daju dolu dostalo do vajcovodu...ucinnost drilingu je cca 6 mesiacov...pri IVFku je uplne jedno ci mas nanos alebo nie, vsetko poodsavaju aj tak....ja som mala driling 3 roky pred IVFkom z ktoreho som otehotnela...

franzziska
15. júl 2015

ahojte ja mozem hovorit za vsetky 3 centra a preto ich porovnat....najlepsie mi vyslo z nich Brno - po financnej, ludskej i medicínskej stranke...neda sa to porovnat....

vsetky 3 centra maju odlisny pristup v týchto 3 oblastiach...
financna stranka: treba na nu pozerat troska neutralne ci s rozumom...je pravda ze v GF zase dvihli ted ceny a platis tam za banality, ale..zase si treba uvedomit ze GF je priamo v centre, velka klinika, vela doktorov, pristrojov - tusim ako jediny v SR maju nejaky pristroj, klinika ma prestiz-doktori spominani v clankoch v reláciách atd...za toto vsetko sa plati viac nez podla mna FC musi lebo tam je 1 doktor minimum sestier, mensi priestor, menej pristrojov apod...a ocakavat v dnesnom svete ze nam to budu chciet urobit co najlacnejsie je zial hlupost...proste je svet taky - ja sa skor hnevam na cely system vo svete aky je - ze niektore zeny rodia ako na beziacom pase a my mame problem otehu a splnit tu najzakladnejsiu vec a ulohu v zivote...takze netreba sa len cisto hnevam na GF ale je to vecou systemu-sveta zial....

medicinska stranka: profesionalna stranka ma sklamala vo FC i GF...obe centra mi odmietli robit akykolvek zakrok na konci lebo sa bali kvôli mojej diagnoze...vedeli o nej od zaciatku ale pomedzi to som furt k nich chodila na same vysetrenia ktore s tym nesuviseli aby mi na koniec povedali - "tam su dvere dovidenia ziadny lekar v SR vam urcite nepomoze"...takze zbytocne som stratila niekolko mesiacov nicnerobenia, kopec penazi, casu,dovoleniek z prace a nervov a cakania....zbytocne....ako keby sa nechceli hlbsie pozriet na moj problem...najma Gf sa robi velmi pokrokovy a svetovy, sak chodi aj na svetove konferencie - tak preco prd vedia???...to musim dojst do CR aby mali na moj stav takto odlisny pohlad? dosla som do CR a zrazu doktori hovorili daco ine - mnohe veci mi vysvtli uplne inak ako v SR a hned mi zacali pomahat...

ludsky pristup: v GF je pravda ze je to tam rychlejsie, neosobnejsie...doktorov som sa nemohla nic opytat, hovorili malo a odpovedali len to co sami chceli povedat, nie temy co som sa pytala ja...jedna doktorka odtial uplne chladna....a to by od zeny clovek cakal empaticky pristup - teda zeny a matky - a nie ze moju tuzbu po dietati zakope do zeme...vo FC lekar odpoveda aj sam, zdalo sa mi ze tie negativne veci hovoril ludskejsie a jemnejsie.........a co sa tyka vseobecnej komunikacie: teefonicky i emailovo sa mi zdlo GF lepsie...vo FC mi neodpovedali vôbec

takze zaver je taky ze v tomto je CR rozhodne popredu a maju nove pohlady na rozne postupy...ich doktori asi realne sleduju novinky v medicine....nie ako GF falosne hlasa....ci by CR vyslo ci nie - rozhodne by som do SR-centra uz nikdy nesla....

kazda sa musi rozhodnut sama...skoda len ze vlastna skusenost az pomoze...a skusat vsetky centra je "o hubu"....prajem kazdej stastlivy vyber a uspesny koniec

badox
15. júl 2015

@katka.gzd mas pravdu, cas nemusi byt dolezity faktor, ale aj moze, ako v mojom pripade, ked som vedela ze v lete je menej prace, sluzobkovania, lietania, viac casu na navstevu centra atd. t.j. bolo to pre mna dolezite a bol by to skrt v nasich planoch
Apropo komunikacia tiez - v novom centre som sa na prvom sedeni dozvedela o tom ake su vsetky moznosti a ale procedury ma cakaju uplne do podrobna.
Ale ako pises, je to velmi individualne. Napr. keby sa mi tam to IUI podari tak na nich proste nedam dopustit.

lina129
15. júl 2015

@franzziska tak to si ma potesila 🙂 ja som sa tiez po zlych skusenostiach s GF rozhodla pre Reprofit Brno... uz sme tam aj boli na IUI... sice nevyslo, ale upozornili nas na to vopred, ze je tam znizena sanca, ale skusili sme.... teraz asi pojdeme do IVF... a tiez nam tam dosli na muzovu diagnozu, pricom v GF vobec... a v pohode nam robili 3x IUI... ☹

katka17044
22. aug 2015

Ahojte prosim viete mi poradit v ktorom centre robia komplet kontrolu embryjok vsetkych chromozomov lebo viem ze niekde kontroluju len nejakych 7 tych najčastejších a niekde uz maju tu novu metodu a vedia skontrolovat vsetky chromozómy. Napr. v Brne reprofit to robia ako? Ďakujem pekne za odpoved.

bubinko1506
24. aug 2015

@katka17044 ahoj, v Brne to robi Repromeda a v Bratislave zacal od juna Gyn-Fiv (v spolupraci s Repromedou). Cena je ale dost vysoka, od 2000e podla poctu embryi.

katka17044
24. aug 2015

@bubinko1506 fu to je ina suma... inak velmi pekne dakujem za info

bubinko1506
24. aug 2015

@katka17044 to je fakt, tiez je to pres strasne vysoka cena, jedno IVF by nas vyslo cca. 4000e, takze sme sa napokon rozhodli, ze PGD nedame - ved ak embryo nebude v poriadku, tak sa prestane delit alebo sa neujme, a tak ci tak budeme davat robit amniocentezu, ak by sa nahodou ujalo

zuzu1108
24. aug 2015

@bubinko1506 V reprofite PGD novou metódou aCGH stoji 1-3embrya 1000€ čiže lacnejsie ako na Sk
Nas ivf s Puregonom, picsi, PGD vyslo nejakych 2300€ ako samoplatcov.
Ak ide zena ako samoplatca do RF to vyjde lacnejsie ako v našich centrach s poisťovňou.
A o kvalite v Čechách ani nehovorím 🙂. Jednoznačne odporúčam Reprofit 🙂.

katka17044
24. aug 2015

@bubinko1506 no tak to bude aj u nas velka dilema... uz mam za sebou 3ivf a 7 vkladov uz je toho moc tak uz velmi túžim aby sa to podarilo...

katka17044
24. aug 2015

@zuzu1108 jej to si ma potesila, lebo ja uz mam na sk cykli vyčerpané tak zvažujem Brno... a kedze sa mi embryjko vzdy uchyti len sa neudrží tak zvažujem tu genetiku embryjok ta cena co pises sa mi paci... Kolko si mala embryjok asi ste davali soft ci? a to picsi je lepsie ako icsi v tom ze vyberu dobru spermiu? Kolko to celé trvalo týždňov a este prosim davala si si tam robit aj hysteroskopiu? Dakujem

bubinko1506
24. aug 2015

@katka17044 ja zacinam v nedelu stimulku na 2. IVF, dufam, ze sa to podari, aj ked ratam s tym, ze to nemusi vyjst. drzim palce, nech sa vam to podari

katka17044
24. aug 2015

@bubinko1506 dakujem velmi pekne aj vam drzim palce, do ktoreho chodis centra?

bubinko1506
24. aug 2015

@katka17044 zatial Gyn-Fiv. ak by nevyslo 2.IVF, tak rozmyslame nad darcovskymi spermiami - len zatial neviem, v ktorom centre potom. ci zostaneme v GF alebo prejdeme do Brna. a vy kam chodite?

katka17044
24. aug 2015

@bubinko1506 my tiez gf este tam mame jedno embryjko a aky mate problem so spermiami?

zuzu1108
24. aug 2015

@katka17044 A mas urobenu aj reprodukcnu imunologiu, hematologiu, endokrinológiu?
Ak nie, urcite si treba dat urobiť tieto vyšetrenia ci tam nieje problem.
Reprofit je dobra voľba 🙂. Odporúčam dr.Otevrela.
Mala som krátky protokol pichala som od 2dc Puregon 125j. Tusim na 13ty den som mala odber. Pichala som aj 4x Orgalutran aby mi vajíčka nepopraskali a tym ze som nemala et tak mi nedal Pregnyl (zabránili sme tym aj ohss) som mala 2ks Ovitrele.
My mame zly spg tak sme dali Picsi. Z 12vajok odobratých, zrelych zostalo jedno jedine embryo ktore sme riskli a dali na PGD 🙂. Vyslo ako zdrave a uchytilo sa 😵 .
Picsi je vlastne ze vstreknu medzi spermie latku ako kyselina hyaluronova a ta vyselektuje len zrelé spermie a tie sa potom vpichu do vajíčka metódou icsi.
Ale na picsi musia byt spermie vhodne na to. To som nevedela, lebo my dme mali len 1% morfolog dobrých.
Ano, mala som aj hysteroskopiu v RF. Ale to este v septembri lebo som mala dva polypy v maternici stalo to bud 6300 alebo 6500kc. Po hysteroskopii ak jr vsetko v poriadku mozes ist na vklad další cyklus ;). Kludne sa pýtaj co ta zaujíma 🙂

bubinko1506
24. aug 2015

@katka17044 bohuzial mm ma katastrofalny spermiogram - oligoastenoteratozoospermia. boli sme aj na genetike kvoli tomu a odporucili nam pred vkladom vysetrit embrya metodou fish - pri prvom ivf sme to dali, vlozili dve embrya a aj tak som potratila v 6tt. takze teraz to riskneme bez genetiky. vy davate preco genetiku?

zuzu1108
24. aug 2015

@bubinko1506 Moj ma presne taku istú dg. A preto zostalo jedine embryo.
Picsi by ste nechceli skúsiť? Dali ste si vysetrit aj karyotip?

skaredekacatko
24. aug 2015

@katka.gzd nesuhlasim stou laparkou ze zistiju len priechodnost pri ivf nepotrebnu to ano ale mne zistili ze mam jednorohu maternicu a miesta nie vela. Co v martine nikto neriesil po laparke sup brno a tam mi hned fo karty cervenym napisal ze vklad jedneho embria len v martine by klidne dve dali. A imunologiu tiez neriesili takze tak ja odporucam brno co sa tyka pristu a ceny a jednoznacne otevrela. Ostatne vysetrenia som si porobila sama na sk a tym ss otevrel riadi. Teraz idem na kontrolu cytokynov a ak budu oka idem na ivf.

katka17044
24. aug 2015

@zuzu1108 jej dakujem pekne si zlata... my sme raz uz boli v rf a bola som u doktorky pastorčakovej neviem ci vies aka je tak asi by sme uz isli k nej ked uz sme boli na tej konzultacii ona je taka mlada. Moj manzel ma podiel normálnych spermii 1,0 a patologiu hlavicie 96% tak neviem ci dat ci nie to picsi. Co sa mna tyka ja mam hematologiu v poriadku teraz sme davali fraxip. preventivne a rep. imuno si vytvaram protilátky proti spermiam a trofoblastu tak to mi liecia raz medrolom ten zabral a teraz injekciami. Na endokrinológii som nebola ale teda urcite pojdem pozerala som z hemato co mi robili aj stitnu tak mam 2,94 to tsh. Teraz som bola na vklade a mala som velmi nizke hcg len 69 to mavam vzdy take nizke a potom celkom fajn dva krat stupne a koniec a teraz naopak ide pomaly a neklesa stale stupa ale len trosku o 4 dni som mala len 102 potom 166 a teraz mam 230 tak neviem co cakat v piatok mam prist na kontrolu a ze ma pozru na ultrazvuku. Ked sa toto skonci urcite pojdem na tu endok. a hysteroskopiu

katka17044
24. aug 2015

@bubinko1506 uz mam za sebou 7 vkladov a vzdy sa embryjko uchyti ale nevydrzi tak uz nevieme co... my mame genetiku dobru ale uz mam akoby pocit ze nieco je s embryjkami lebo uz naozaj neviem.... manzel ma teratozoospermiu

bubinko1506
24. aug 2015

@zuzu1108 GF Picsi nerobi, aspon ho teda nemaju v cenniku. karyotyp vysetrovali na genetike - u mna ok, u mm nadpocetny chromozom 47XYY - na to by stacila ta metoda fish. nechame sa prekvapit, aky bude vysledok

katka.gzd
24. aug 2015

@skaredekacatko tvar maternice dobry lekar zisti aj z utz a nepotrebuje k tomu laparku

zuzu1108
24. aug 2015

@katka17044 Tak vy ste uz boli v RF 🙂. Len z počutia ju poznám, ja som mala pri všetkých zákrokoch len Otevrela. TSH by malo byt na otehotnenie do 2. Myslim ze endokrinológ by ti mohol dat nizke dávky Euthytoxu. Aj ja beriem l-thyroxin po stimulácii som mala TSH 3,7 co uz bolo dost.
Uff moja :(. To mi je ľúto :(. Kolko dni si po vklade?
Nechcem ta strašiť ale nehovorili ti ze pri takto zle stúpajúcom hcg to moze byt mimomarernicove :((?
Drzim paste aby nebolo. A ake injekcie este beries? Dexamed?
Mozno v tom je u teba zrada ze mas protilátky proti trofoblastu. Chodíš do Nitry ci ba na imuno?
Spermiogram nemáte taky zly si myslim ked mate len 96 perc patologiu.