icon

Gynfiv, Ferticent verzus Reprofit Brno

kvik1
28. máj 2013

Ahojte, rada by som zalozila tuto novu diskusiu ohladom CAR na Slovensku verzus v Cechach. Je tu uz diskusia o Slovenskach v Reprofite, len je tam uz vyse 1800 stran a hrozne tazko sa v tom orientuje.
Preto by som si rada precitala nejake aktualnejsie info, od kociek ktore sa rozhodli pre IVF v Reprofite v Brne, ci uz po par neuspesnych pokusoch na SK alebo hned od zaciatku.
Ja mam zatial pred sebou len prve dve IUI v Gynfiv a rozmyslam nad tym ak to nevyjde, kam ist.
- Citala som ze ked to ide cez poistovnu na SK, viac sa oplati Ferticent, ze tam sa menej doplaca za lieky (okolo 200-300 eur verzus doplatok cca 1000-1200 v gynfive). Je to este pravda?? Su tie ceny este takto rozdielne? A viete o niekom kto mal uspesne IVF vo Ferticente?
- Tiez som citala ze ceny v RF v Brne su viacmenej rovnake ked si platite vsetko sami, ako ked vam tu na SK preplati cast poistovna, teda ze Brno sa oplati jednoznacne viac. Viete mi povedat o akych sumach sa bavime?
V Brne som bola na USG HSG a nechali na mne super dojem, urcite rozmyslam nad pripadnym IVF u nich, ale rozpocet nepusti tak musim dobre zvazit kde co kolko vyjde, teda ci zostat najskor na 1.IVF v GF, alebo skusit kvoli cene skor ten Ferticent, alebo rovno do Brna?
Dakujem vam za nazory a pomoc

lina129
8. sep 2015

@katka17044 Ahoj, aj moj mm ma presne patologiu hlavicky 96... no ja presne neviem, ale my by sme si zrejme dali PICSI, lebo my sme mali aj zlu tu aberaciu chromozomov, ako pisala aj zuzu1108, tak asi lepsie PICSI. Ja sa presne do toho nerozumiem, ale mohla by nam poradit @zuzu1108 - ako to je prosim ta s ICSI a PICSI? ked je PICSI, tak vyberu spermiu, ktora ma aj chromozomy v poriadku? dakujem 🙂

katka17044
8. sep 2015

@lina129 aha tak to by aj mna zaujimalo... lebo mne sa embryjko vzdy uchyti ale vydrzi len chvilku tak neviem ci to nie je týmto teraz mam este jedno posledne embryo tak to este skusim ale potom uz do Brna a chcem dat nieco ine doteraz sme davali to icsi, my mame genetiku dobru ale rozmyslame aj nad genetikou embryi lebo uz naozaj neviem v com to moze byt

lina129
8. sep 2015

@katka17044 aha, tak ty uz mas nejake ivf za sebou? ja este nie... 😕 myslim, ze by vam mohla pomoct ta genetika embryi PGD... pripadne nech si manzel da urobit tiez kariotyp a aberaciu chromozomov spermii, lebo v tom moze byt problem... zatial ti to nenavrhli v car? v ktorom car si absolvovala ivf?

zuzu1108
8. sep 2015

@lina129 @katka17044 Baby icsi je metoda kedy androlog vyberie spermiu ktorá vyzera pod mikroskopom najlepšie a tu vpichu do vajka. Nikto ani ten androlog alebo genetik nevie aka je vo vnutri ta spermia ci je aj geneticky správna. Picsi je ked sa medzi spermie vstrekne latka ako kyselina hyaluronova a na nu sa naviažu zrelé spermie z nich sa výberu tie naj a metódou picsi sa vpichu do vajíčka.
Na picsi ale treba mat dostatočný počet spermií. Moj mm ma len 1% morfolog dobrých ale je ich dost tak u nas sa dalo robit picsi. Katka ty mas vysetrene vsetko ako hematologiu, imunologiu, štítnu žľazu? Ked sa ti embryjko uchytí ale pusti. Metoda PGD aCGH je momentálne najmodernejšia a vyšetruje geneticke chyby co sa tersz dajú vysetrit. Fish metoda vyšetruje len nejakych 8 vad a stoji skoro tak isto na sk ako aCGH.

katka17044
8. sep 2015

@lina129 ja chodim zatial do gyn fivu... mam za sebou uz 3 ivf a 7 vkladov a ten kariotyp a aberaciu spermii to kde robia?

lina129
8. sep 2015

@zuzu1108 dakujeme 🙂 ja som vedela na koho sa obratit, super si mi to vysvetlila, ja som nad tym premyslala, ci by nam s teratozoospermiou stacilo icsi, lebo mm ma tak ako tvoj, len 1% normalnych, ale zasa ich ma vela, takze ani picsi by nemal byt problem... ale myslim, ze pisci by bolo istejsie, ked mal tu aberaciu zlu, aj ked DNA spermii mal zasa ok 🙂

lina129
8. sep 2015

@katka17044 uff, gynfiv, aj ja som mala tu cest... aj ked mi dokopy nic nerobili, tak otras pristup ☹ ale tak, to bola moja skusenost... ale zrejme aj u teba nic moc, ked uz si mala 3 ivf a nic z toho ☹ ako to, ze vam nerobili PGD? a ako ti pisala @zuzu1108 treba si dat urobit aj hematologiu a imunologiu, podla mna 🙂

katka17044
8. sep 2015

@zuzu1108 dakujem 🙂 tak ja mam vysetrenu hemato to mam v poriadku na imuno mi zistili protilatky proti spermiam a trofoblastu ale to mi liecia a stitnu som bola teraz na odbere tak cakam na vysledky. Tak potom je to asi v tom ze by nam mali vybrat tu spermiu tou metodou picsi.

katka17044
8. sep 2015

@lina129 bavili sme sa s embryologickou ale vtedy robili len tych 8 chromozomov a hovorila to tak akoze sa to ani neoplati ze aj tak vsetko nevysetria teraz uz robia asi komplet vsetky ale aj tak na dalsie ivf by sme uz isli do Brna lebo tu nam uz nevedia viac pomoct.

jalovec
20. sep 2015

Ahoj, potrebujeme sa informovat aký je postup v brne? ako to poistovna prepláca atd. bol tam niekto kto vie konkretne info?
ďakujeme

simonecka4
10. nov 2015

Ahojte chcela by som sa spýtať. Tie čo ste chodili do CAR na slovensku a chceli ste prejsť do Brna do ktoréhokoľvek CAR. Je potrebné zase zo sebou priniesť všetky možné výsledky čo už požadovali na SK? Lebo znovu to všetko zháňať keďže nie úplne všetky mám doma bude asi zložité.
Ďakujem za odpoveď.

badox
14. nov 2015

Ja som menila centrum v ramci SK a jasne, brala som si vsetky vysledky, ale teda ved v aktualnom centre by ich mali mat, nie?

leila2015
16. jan 2016

Ahojte kocky, ja som sa uchádzala o IVF v Brne, preplatenie cez VŠZP. Tlačivo však musí podpísať okrem vášho gynekológa aj gynekológ z univerzitnej nemocnice v SR. A mne to nepodpísal, lebo toto bude moj 1. zákrok a rovno v BA. Vraj mam vyskúšať najrpv centra na Slovensku. Avšak ja im nedôverujem.

mircalla
16. jan 2016

@leila2015 no aj chapem preco im nedoverujes

pitufinka
16. jan 2016

@simonecka4 ja som brala vsetky vysledky

pitufinka
16. jan 2016

@jalovec ahoj my sme boli, ale ako samoplatcovia, ale co sme sa pytali znamej tak vszp preplaca pokial ide o klasicke ivf (my sme boli na native)

boba245
28. jan 2016

@leila2015 presne dnes som o tomto vela citala. ze treba okrem gynekologa aj vyjadrenie z univerzitnej nemocnice/klinicke pracovisko. ja som dnes bola v mojej Union poistovni, ale nic take mi tam nehovorili, len ze treba dat vypisat a potvrdit Ziadost o suhlas liecby v cudzine u mojej gynekologičky. no prave pozeram tie papiere a tiez je tam bod 2.9 , ktory ma vypisat a potvrdit to klinicke pracovisko. asi uz zacinam chapat, preco mi moja dr. este predtym nez som bola v poistovni hovorila, ze staci ist do Brna, odkladat si uctenky a az ked uz bude po vsetkom poziadat poistovnu o preplatenie liecebnych nakladov. len neviem ci vie o tej zmene alebo ci som ju ja spravne pochopila. zajtra idem k zubarovi, tak skocim aj za nou a este sa jej na to popytam.

leila2015
29. jan 2016

Zial postup je taky, ze je potrebné mat preplatenie najprv schválené od poisťovne. Az potom ak dajú súhlas, tak vsetko preplatenia. Co je logické. Ja som súhlas od gynekológa z univerzitnej nemocnice nedostala. Takze ideme ako samoplatcovia. Dôvodom bolo, ze este som neabsolvovala žiadnu asistovanú reprodukciu na Slovensku a rovno som chcela ist do Brna. ☹ podla môjho názoru moze byt poisťovni jedno, kde to absolvujem, aj tak uhrádza len určitú sumu. A kedže žijeme v EU, podla mňa by som mala mat právo výberu kliniky mimo SK hned v prvom kole. No ale asi si tam väzby medzi poštovného a klinikami na Slovensku..

leila2015
29. jan 2016

My ideme do Reprofitu, doktorka Pospisilova, hormonálny stimul vo februári, a potom IVF + ICSI hned v marci. Tak uvidíme.

boba245
29. jan 2016

@leila2015 ja som tiez este neabsolvovala ziadne umele na Slovensku, no aj tak chcem skusit celu tu torturu s poistovnou i ked po tom vsetkom co som citala, to dopadne asi tak, ze nam to tiez poistovna zamietne. dnes som bola za mojou gynekologičkou a hoc mi tu ziadost pre poistovnu vyplnila + mam k tomu aj lekarske spravy atd. do odporucania mi napisala dost nemastne neslane vyjadrenie, ktore mi aj zdovodnila v tom zmysle, ze nemoze napisat nic ine, lebo by isla proti dokotom zo Slovenskych klinik a kedze sa vsetci navzajom poznaju mohla by mat z toho zle. Na jednej strane ju chapem a viem ze mi chce pomoct, no na druhej strane je mi cim dalej tym viac na grcanie z tej nasej lekarskej "mafie", kde namiesto toho aby pre cloveka hladali len tie najlepsie moznosti kryju sa navzajom a boja sa povedat svoj nazor nahlas, len aby si neuskodili. V kazdom pripade nevadi, zariadime sa podla toho ako to dopadne v poistovni. Mozno to schvalia, mozno nie. Ak sa nebude dat inac, skusime to v Martine a ak sa to tam podari budeme stastni. Ak by to na prvy krat nevyslo uvidime co dalej. Mozno skusime aj ako samoplatitelia v Brne a ked ma na Slovensku velmi naseru, skusim sa aj sudit s poistovnou ak to nebudu chciet preplatit. Ved predsa ak sme v EU a mame rovnaky trh tak sa to musi tykat aj poistovni a prava na zdraovtnu starostlivost kdekolvek v EU a zvlast, ked poistovna aj tak hradi len cast nakladov. Mozno pri zamietnuti preplatenia by stalo za to riesit to aj cez telku, lebo v poslednom case mam pocit, ze ked ide niekto nieco vybavovat za pomoci televizie veci sa akosi lepsie hybu. Ale to su uz len take uvahy rozhorceneho cloveka. Este sme len na zaciatku a netusim ani ake mame sance na otehotnenie. Priatel este tiez nebol na ziadnych vysetreniach, tak uvidime po konzultacii a prvotnych vysetreni ake mame sance.

boba245
29. jan 2016

@leila2015 drzim vam pästiky a nech vam to vyjde na prvy pokus ;)

leila2015
31. jan 2016

Dakujem @boba245 😉 dam vedieť.

leila2015
31. jan 2016

Boba a este jedna otázočka. Podpis od gynekológa z univerzitnej nemocnice si dostala? Ináč aj vyjadrenie môjho gynekológa na tom tlačive bolo take nemastne-neslane. To tlačivo je tak šalamúnsky napísane, pretože od gynekológa žiada potvrdenie, ze ten zákrok nie je možné zrealizovať v žiadnom zariadeni na Slovensku a bla bla. Takze je to strasne účelovo napísane a samozrejme, to ziaden lekár nepotvrdí a nebude obhajovať. Ja som to teda vzdala, ked som nedostala ten druhý podpis, a teraz este špekulujem, ci sa i tak neobrátim na poisťovňu, aspon ze by som tam sla osobne a sa spýtala, ci to bez toho podpisu nejde. Mozno teraz po 1x vyskusame ako samoplatcovia a ked to nevyjde, tak pojdem cez poisťovňu. No tiez špekulujem aky postup zvoliť.

elenkataki1
31. jan 2016

žienky, inak Iscare sa spája s Reprofitom tu na SVK, na FB majú fotky, teraz otvárali aj novú kliniku, je tam aj Koudelka, ja som mala druhú možnosť ak nevyjde ivf v Iscare do Brna, ale teraz už asi netreba chodiť do Čiech..

boba245
31. jan 2016

@leila2015 presne ako pises. ta ziadost je pisana salamunsky a ucelovo tak, aby to mohli cloveku hned zamiestnut....ak teda nema nejaku speci diagnozu, ktora ani neviem ci existuje. v kazdom pripade to najprv vyskusame beznym postupom, tj. ziadost cez poistovnu a ak zamietnu, tak prvy pokus mozno nakoniec predsa len skusime na Slovensku. najviac sa mi na SK pozdava klinika v Martine. ak to ale tam nevyjde tak aj keby sme mali platit zo svojho tak pojdeme do Brna. uvidime co a ako dopadne, ale v kazdom pripade je to svinstvo, ze s tym robia take caviky a zvlast preto, ze aj tak zaplatia len tolko kolko by platili na SK.

boba245
31. jan 2016

@leila2015 jo a ten podpis z univerzitnej nemocnice este nemam. chystam sa na to zajtra alebo v utorok

leila2015
1. feb 2016

@boba245 držím palce 😉 daj vedieť ako si dopadla.

boba245
1. feb 2016

@leila2015 dakujem a urcite sa ozvem 🙂

boba245
2. feb 2016

@leila2015 ahojky. tak mam to za sebou 🙂 ...i ked po prvom pokuse som to chcela vzdat. bola som. v univerzitnej nemocnici u nas v Ke, ale najprv v starej nemocnici kde som nanestastie natrafila na primara, ktory ma demotivoval a znechutil. k tomu co povedal sa radsej nebudem vyjadrovat. proste odmietol mi tu ziadost potvrdit a zo zaciatku ani nevedel o co ide, ze on toto este nikdy nevypisoval. Az po jeho monologu mi povedal ze tu klinicke pracovisko ani neni, ze ked chcem nech idem do novej nemicnice (pre vysvetlenie nekosicanom je to ta ista nemocnica len v inej casti mesta). tak som tam. hned sla, no nepochodila som, lebo pan prednosta tam bol az o 13tej tak som sla domov. uz som to chcela zabalit, ze skusime v Martine, ako sa stale niekomu doprosovat, ale otec ma presvedcil, ze to mam skusit. tak som tam na 13tu sla a cuduj sa svete pan prednosta mi to vypisal 🙂 .... sice napisal nieco v tom zmysle ze pacientka sa rozhodla pre zariadenie v EU za podmienok rovnakej uhrady ako v SR a dal ram vykricnik. presne znenie neviem napisat, lebo 2 slova neviem po nom precitat 🙂 ale aspon tam nieco napisal a nerobil z toho vedu ako ten primar predtym. tak jednu malu "bitku" mame vyhranu, ale este nie vojnu. ....pokracujeme dalej

leila2015
4. feb 2016

Super!!!!