icon

Helios Košice, skúsenosti?

bubli1989
1. nov 2018

Pekný večer, navštevuje niekto centrum Helios v Košiciach. My sme v splne, ale chcela by som prestupiť. Aké sú Vaše skúsenosti?

casavina
5. apr 2020

Ahojte zienky... uz dlho v podstate od zaciatku ako funguje Helios Ke zhanam info a laka ma ist skusit ivf k nim... predtym sme boli v splne... myslim ze mohli urobit viac aspon o trosku...ale otazka a mozno to ani otazka nie je... vrta mi to dlho hlavou... mam pco... nemam ovu ani ms a mam nadvahu... isli by ste aj cez to skusit ivf? dakujem za nazor

lejduska
5. apr 2020

@zuzik5891 máš pravdu v Heliose super prístup a v Brne bez rozdielu, všetko sa dá konzultovať po telefóne a nie je problém spojiť sa aj s primátor. Tiež odporúčam a prajem veľa šťastia 🙂

zuzik5891
5. apr 2020

@farbarka tak mňa sa hneď pýtal čo máme vyšetrené...mala som prefuky...endokrinologiu a hematologiu..on nám dal ešte lístky na genetiku a reprodukčnú imunológiu...hned na začiatku sme si dali spraviť halosperm aby sme vedeli akú máme fragmentáciu a práve tá nám robila najväčšiu šarapatu...mali sme až 56%...s cenami je to približne na rovnako...aktualny cenník je na ich stránke...no ktovie ako to bude po tejto korona kríze

zuzik5891
5. apr 2020

@lejduska a ozaj výhoda toho ich prepojenia s Brnom je tá že nemusím kôli všetkým vyšetreniam a ultrazvukom cestovať takú diaľku ale všetko mi vyšetria tu...vieš...veľmi sa mi páčil prístup dr.Hladkeho aj v tom smere že ma vôbec nemusel kontrolovať pokým nejdeme na vklad...až potom tesne v tom danom cykle...ale on to navrhol hneď...nech máme všetko prípravné ...teraz som tam chodila takto 5mesiacov od poslednej stimulácie...
V Brne primár Texl veľký srandista😂...isla som tam so zmiešanými pocitmi a odchádzala taká pokojná s novou nádejou...teraz nás v Brne čakajú 3 zmrzlinky tak nech táto pliaga je už preč že si pre jednu môžme ísť 😍

zuzik5891
5. apr 2020

@casavina ahoj...tak vraví sa že pri PCO by mala žena schudnúť no ka poznám babu ktorá šla to IVF ako 120kilová a má krásne bábo...ja tiež niesom žiadna laň...mám nejakých 93kg ale keby to bol až taký problém tak tiež možno nemám syna...môj má už 13 rokov a bol splodený prirodzene ...mas spravené aj iné vyšetrenia?...endokrinológia...hematologia...genetika...reproimuno?...

casavina
5. apr 2020

@zuzik5891 nie...nemám nič ani to v splne nerobili ale to je 3 roky dozadu...a z car má na tie vyšetrenia nepošlú?

farbarka
5. apr 2020

@zuzik5891 aha tak dosť je tích vyšetreni, teda
V splne nič také nám. Nerobili. 😏
A ten cenník akosi nemôžem. Nájsť

zuzik5891
5. apr 2020

@casavina
@farbarka tak to je zvláštne že nechceli žiadne vyšetrenia...taká hematológia je základ...rôzne trombofilné mutácie alebo APS spôsobujú že sa embryjko nepríjme alebo spôsobí skoré potraty...taktiež ak máte hypo alebo hyperthyreózu...štítna žľaza ovplyvňuje aj činnosť vaječníkov...na reproimuno zisťujú či netvoríte protilátky proti embryjku...vajíčkam...spermiám...či nemáte zvýšené cytokíny a NK bunky...či nemáte celiakiau...je toho tak strašne veľa čo sa dá zistiť a riešiť aby to dopadlo dobre...
Keď pôjdete na konzultáciu tak v prvom rade by som im povedala že vám v Splne nič nevyšetrili...nikam Vás neposlali...to čo je za prístup 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

casavina
5. apr 2020

@zuzik5891 preto chcem ist do Heliosu... a este podotknem ze kvoli zlej stimulke som sa nedostala ani na opu... a kontroly pred opu az jedna kde som sa dozvedela ze koncime a vlastne nikam sme sa nepohli..

farbarka
5. apr 2020

@zuzik5891 Tak vydzis taky hlúpi nezodpovedny len hor sa rýchlo stimulácia odber vajicok a ET potom. Na krv ci je tehotenstvo a koniec.
Hlúpe.....
A medzi stimuláciu žiadne ultrazvuk žiadne kontroly nič vôbec.... Určite pôjdeme do Helios...
Do Splnu už nie....
Ešte mi sestrička povedala cez telefón ze keď je test negatívny tak určite bude aj krv negatívna treba s tým rátať..... Akože ok mala. Pravdu aj tak to bolo ale si myslím ze by ten prístup mal bit troska iný...

zuzik5891
6. apr 2020

@farbarka
@casavina takto vyzerala stimulácia u mňa vrátane kontrol...som si to takto popísala aby som mala lepší prehľad...
Ale celkovo...spmínam si pred prvým vkladom som mala pocit ako keby som mala dostať ms...zavolala som do centra a doktor ma síce upokojil že to je asi len pocit no napriek tomu chcel aby som prišla ešte v ten deň a spravila mi ultrazvuk...
Nechápem ako môžu nerobiť kontrolu počas stimulácie...v Heliose okrem ultrazvuku pri každej kontrole spravia aj odber krvi aby videli ako napreduje stimulácia...aby žena po odbere nedostala OHSS...minimalne aby tomu mohli predísť...

casavina
6. apr 2020

@zuzik5891 super...tu je to veľmi pekne rozpísané

zuzik5891
6. apr 2020

@casavina deň keď sa začal pichať Gonal bol aj prvý deň menštruácie...toto bol dlhý protokol

farbarka
12. apr 2020

Ahojteee ide niektorá z vás tento mesiac do helios?

andyy6689
Autor odpoveď zmazal
farbarka
Autor odpoveď zmazal
81malicka
7. okt 2020

Ahojte, máš to pekne rozpísané. Ja som zatiaľ v Heliose len na začiatku- prvé vyšetrenia a čaka nás koordinačný pohovor 14.10, aj keď už som dvakrát mala neúspešne ivf v gyncare. A ako ste baby písali je ohromný rozdiel medzi gyncare a helios. V gyn žiadne vstupné vyšetrenia, hematka žiadna, imono žiadne, halosperm taktiež, takže v heliose sme s mužom vyzerali ako ...

adulka1989
7. okt 2020

@81malicka ahoj prečo si mala zlú skúsenosť s gyncare?

81malicka
9. okt 2020

@adulka1989 ahoj, vyšetrenie ktoré nám v Heliose robili v rámci konzultácie, v gyncare nerobili iba základ. Žiadne nič navyše ani len slovo o tom prečo nevyšlo alebo že iný protokol. V Heliose hned hematologiu, halosperm, imunológia, iný protokol samozrejme podľa výsledkov vyšetrení. Hodinová konzultácia kde sme sa dozvedeli aj možnosti prečo to mohlo nevyjst. Hlavné plus sú 7/24 pracovná doba, jedno či sviatok, víkend. Vklad len 5-6 dnove embryo blastocysty a nie ako v gyncare 4 dňová morula. Keďže tam odber v pondelok a vklad hneď v piatok.takze nijako nevychádza 5 dni. Takže aj tento rozdiel bol dôvod prečo sme z gynceru išli do Heliosu. A to som naozaj do Heliosu išla len na konzultáciu lebo som chcela vedieť ďalší názor iného lekára. To moja skúsenosť

mandarinka1212
12. okt 2020

Ahojte. Aj my sa chystáme do Heliosu. Chodili sme do splnu a máte pravdu...žiadné vstupné vysestrenia len sup sup na ivf ... po neuspesnych vkladoch sme doktora poprosili ci by nas neposlal na nejake vysetrenia ako imuno,genetika,hemato..a viete co povedal? Ze zvycajne posiela az po dvoch neuspesnych ivf ale ze ok posle nas uz teraz..tak ideme zajtra na imuno ale uz do splnu nejdeme..podla mna by sa mali urobit tie vysetrenia hned na zaciatku

81malicka
16. okt 2020

Ahojte. Mandarinka držím palce, nech ste aj vy spokojní 🙂 V stredu sme boli po výsledky vyšetrení v Heliose, všetko s nami p.doktor Hladký prešiel, vysvetlil a rozhodli sme sa pre nich. Cela konzultácia s ním trvala takmer hodinu, prešli s nami naozaj všetko vrátane liečby, platenia za jednotlivé úkony, možné riziká- aj to k tomu patrí. Vybral nám vhodný protokol a od zajtra začínam so stimulaciuou liekmi a potom injekcie. Nasledoval koordinačný pohovor s koordinatorkou, kde sme všetko prešli ohľadom dodržiavania opatrení, liekov, injekcií- trvalo to 45 min. Všetko rozpísané, nachystané, vysvetlené.🙂 Ak všetko pôjde ok tak v polovici novembra nás čaká odber.

slavomirfrindt
28. nov 2020

@bubli1989 nema niektora zvysny menopur?Dakujrm.a prikladam aj svoje tc.0948912351.

marida9999
29. nov 2020

@81malicka Ahoj, ako ste pokročili v Heliose? Dakujem za info.

81malicka
29. nov 2020

@marida9999 ahoj...všetko bolo ok, aj čo sa týka injekcií, prístup perfekny aj starostlivosť po odbere až po prepustenie domov 🙂👍odobrali 3 vajíčka no keďže podľa všetkého u mňa je problém už s nie veľmi kvalitnými vajíčkami, tak tým pádom aj ich delenie po oplodnení nebolo dobré, takže nevyšlo to nakoniec 😏. No aj napriek tomu ideme ďalej, muž navrhol možnosť skúsiť ešte darované vajíčka, čo ma prekvapil najlepšie ako mohol. Tak skúsime túto možnosť. 😊

marida9999
30. nov 2020

@81malicka Jeee 😊. Tak to vám držím pršteky. Prosím ťa, ak môžem otázočku. Koľko vás to vyšlo po ten proces ku ktorému ste došli? Ďakujem

ciarafan
Autor odpoveď zmazal
1212katka1212
15. apr 2021

@81malicka dlho som tu nebola a nevidela som odpoved. Dakujem krasne aj vam nech sa dariii 🙂 ako si dopadla ak sa smiem spytat v Heliose? Ja som prave siedmy den po KET 🙂

maja_5
19. sep 2021

@81malicka vyskusajte este zo svojich ale uz v inom centre, odporucam v Cesku liecbu, pozeraju sa na to inak, my to teraz tak skusame a celkovy pocit je tosickrat lepsie ako u nas ale vysledok este neviem sme na zaciatku🙂

kamserbia
9. okt 2021

Ahojte 🙂 pokial niekto zacina s IVF,rada predam Menopur 75 IU, nam nakoniec neboli potrebne 🙂
Dve balenia,nepouzite za 60e namiesto 90e.

maja_5
Autor odpoveď zmazal