Helios Martin verzus Helios Brno
Rada by som poznala názory báb, ktoré už absolvovali umelé oplodnenie, či už v Heliose Martin alebo Heliose Brno, že ktoré z týchto centier by mi odporučili a prečo.Neviem sa totiž rozhodnúť a keďže ide o moj posledný pokus, chcela by som aby to vyšlo.Ďakujem za Vaše príspevky a názory.Ďakujem
@zuzu1108 ahooooj, ja sommdnes rano volala tiez do Brna Helios a som objednana na konzultaciu s Dr. Texl ako si spominala. Som rada, ze mas dobry pocit z nich, ja sommtiez nejako automaticky, ze Helios v brne, ani neviem preco. Uz roky som o nich pocula dobre spravy. Mozem sa ta opytat, teba to vyslo na 3500€? mne do telefonu povedali, ze IVF 4400-5000€. hmmmm. Ze priblizne. Robili vam vsetky vysetrenia podrobne? a mozem sa ta opytat, ze precomidete az v aprili? mali ste nejaky dovod zdravotny? dakujem
@mina85 KET mi robili v Martine, ale sposob ako ho urobit poradili v Brne. V Martine transferovali v umelom cykle cca 8 velmi kvalitnych blastocyst bez uspechu. V Brne Dr. Machac poradil (bola som na konzultacii sa poradit ako dalej ked stale nic nevychadza), ze ak nefunguje umely cyklus, treba zmenit postup a transferovat v prirodzenom po ovulacii bez akejkolvek liekovej podpory, no a vyslo to hned. Tymto istym sposobom som absolvovala aj KET s poslednym embryom, opat v Martine a bolo to na dobrej ceste. Embryo sa chytilo, hcg rastlo ale napokon kleslo. Dalsie IVF absolvujem v Brne.
@mina85 nie ziadne lieky, po ovulacii sa progesteron tvori sam zo zlteho telieska. Moj organizmus proste v umelom cykle embryo neprijal. Z Martina Heliosu ma do Reprofitu rozhodne neposlali, bola to moja iniciativa a samozrejme, ze som sa s tym dr. nechvalila. Iba som mu navrhla iny postup, kt. Nastastie akceptoval.
No minuly tyzden som bola na vstupnom pohovore v Heliose Brno u Dr. Texla a zatial som s pristupom spokojna. Po prezreti vysledkov doterajsich vysetreni nam navrhol mozne varianty zakroku a rozhodne nas netlacil, ci nenutil do toho najdrahsieho.Z vysledkov vyplynulo, ze nechape ako sa mi doteraz po 5 absolovovanych transferoch nepodarilo otehotniet, pretoze ziaden zasadny zdravotny problem nevidi. Vsetko vraj zavisi od kvality prace embryologov, ci mrazenia alebo ako kvalitne bol robeny samotny zakrok vkladu. A kedze mne vklad v gyncare nerobili pod ultrazvukom a aj system marazenia nemaju premakany, lebo maju podstatne horsiu kvalitu zmrazenych embrii ako certsvych, tak asi aj tam bola pricina mojho neuspechu s otehotnenim.Uz som od Dr.Texla dostala aj hormonalne tabletky na stimulaciu, pretoze ma v dohladnej dobe caka IVF zakrok. Tak snad nam to konecne vyjde.
@siha ahoj 🙂 . Tak spokojna s pristupom dr.Texla 🙂 ? Ja som ti to hovorila, pisala ze on nic nevnucuje a do nicoho netlaci. A sama uvidis ze oni pracuju na vysoej, profesionalnej urovni hlavne aj co sa tyka genetikov a embriologov 🙂 .Takze mas dlhy protokol, ked si dostala tabl.na stimulaciu? Asi Proveru, ze?
A idete robit este nejake kontrolne vysetrenia , ci zacinas uz so stimulkou?
@zuzu1108 Hej dostala som Proveru a zacinam uz so stimulaciou.Teraz mi zacali moje dni a od polky cyklu zacinam brat Proveru a o par dni na to zacnem aj pichat dalsie hormony.A potom o mesiac ked budem mat dalsie kramy tak uz ked mi dojdu plodne dni, tak idem na odber vajicok.Cize tak cca to vychadza za 6 tyzdnov, ze budem mat zakrok. Sice sme sa este nebavili o cene, tak snad ma nevystrie a budem to mat tak ako ty do 3,5 tisic.
Co sa tyka vysledkov este mi chyba genetika a este cakam na vysledky z vyterov, ale tak snad to bude ok. Lekar mi povedal, ze ked genetika nahodou nebude dobra, tak mi odporuca PGD s ACGH a ak bude dobra tak mi bude stacit fish.
@siha Tak super. To za
Ezi aj ake lieky budes brat, teda injekcie. Fish ti budu robit na treti den kultivacie. Inak podla mna si mozes aj lacnejsie zohnat lieky keby si chcela usetrit. Baby si zhanaju lieky tu na MK. A ak mas VZP a nemas vycerpane vsetky pokusy na SK tak ti 1000€ preplati poistovna. Ja som inak nedostala ms ked som dobrala Proveru. Zacala som pichat Diphereline a potom Merional. A mi povedali na kontrolach ze to mevadi, ze sa to stava. Tak zaciatkom maja mozes ist na vklad 🙂 .
@ria191 no poslem im ho urcite 🙂 . Len kurnik ja na to vzdy zabudnem, zobrat to z domu. Ja som si vypytala fakturu za cele ivf a potom mam este doklady co mi vypisovali v Brne. Tak im to poslem do kopy. Len nemam nejaku prepustaciu spravu 😒 . A neviem ci to nebude vadit 😒 . No duufam ze mi aspon nieco preplatia. Ved som na SK nevyuzila ani jedno ivf.
Okrem Provery budem brat Merional a Diphereline.Akurat som sa dnes vratila od mojho gynekologa a mi zistili, ze vraj mam chlamidie a musim brat antibiotika aspon 3 dni. Tak teraz neviem,ci sa mi tym padom neposunie cely zakrok o mesiac.Budem musiet zajtra volat do Brna, ze ci to moze ovplyvnit terajsi priebeh alebo to nebude vadit, kedze zakrok by mal byt az koncom aprila. No klasika, preco by sa veci neskomplikovali... 😢
myslim, ze 225 mi napisal do protokolu. Len ma kus hneva, ze preco mi v Heliose Martin, kde mi robili vstupne vystetrenia nerobili vobec vyter ( robili len USG a krv ) a mohla som byt uz davno preliecena. A to som si len tak intuitivne dala urobit kompletny vyter u svojho gynekologa, ci je vsetko ok a tam mi to dnes zistili. Sice nechapem kde som tie chlamidie mohla dostat, kedze mam staleho partnera a jednoducho nestriedame partnerov.Tak zajtra po telefonate do Brna budem mudrejsia a ked povedia, ze treba mesiac pockat tak budeme to musiet odlozit.Aj ked som to uz chcela mat cim skorej za sebou.
@zuzu1108 myslim, ze 225 mi napisal do protokolu. Len ma kus hneva, ze preco mi v Heliose Martin, kde mi robili vstupne vystetrenia nerobili vobec vyter ( robili len USG a krv ) a mohla som byt uz davno preliecena. A to som si len tak intuitivne dala urobit kompletny vyter u svojho gynekologa, ci je vsetko ok a tam mi to dnes zistili. Sice nechapem kde som tie chlamidie mohla dostat, kedze mam staleho partnera a jednoducho nestriedame partnerov.Tak zajtra po telefonate do Brna budem mudrejsia a ked povedia, ze treba mesiac pockat tak budeme to musiet odlozit.Aj ked som to uz chcela mat cim skorej za sebou.
@siha ani mne inak nerobili v Brne vytery ziadne. Len to co tebe. Ja som si to tiez dala robit u svojho gyn.vsetko. Som zvedava co ti pvedia na to ci to bude treba odlozit. Ale ja si myslim ze nie. Lebo Provera nema s tym nic spolocne ako s tvorbou vajicok. Mne Texl povedal, ze to je na upravemie cyklu hlavne. Dipherelin je na pozastavenie cinnosti vajicok a Merional je na tvorbu vajicok. Tak si myslim ze budes stimulovat. Len urcite bude zavisiet na na ko torlnom vytere po dobrati atb.
@zuzu1108 No Zuzi ale nie je to divne, ze v IVF centrach nerobia tie vytery. Ved to by mal byt zaklad.Ako potom ma zena vediet ci nema nahodou dajake chlamidie, ci mykoplazmy a podobne...?A ma to velky dopad potom aj na uspesnost otehotnenia ci zdravia plodu.Ved sa im neplati malo,tak by to mali robit automaticky a nielen krv a USG.
Tak prave mi volali z Brna, ze musime ten zakrok posunut o mesiac a musime sa obaja preliecit a potom si musime dat po prelieceni spravit kontrolny vyter a az tak sa zacne so stimulaciou.Ale tak sice nie som rada, ze sa to odsuva, ale tak podstatne je ze sa na to prislo teraz ako keby som uz brala hormony.
@siha No je to divne 😒 . Tak by to mali aspon odporucit aby si to zena dala urobit pred ivf. Ale toto nerobia asi v zaidnom centre 😒 . Inak v zahranici teda vBrne by to boľo asi aj drahe keby toto vsetko robili zenam, ktore tam nie su poistene. Ale mali by na to upozornit ze je dobre si to dat vysetrit.Tak sa to teda posuva? Nevadi, presne je dobre ze sa to zistilo teraz ako neskor.
@maminka142 mne doporucili dber amh hned na 1 konzultcacii, pred ivf
@marverka Ale ved aj mne.. Mne zobrali aj krv na vyhodnotenie tohoto hormonu, ale nepodarilo sa im ho vyhodnotiť ☹

@zuzu1108 A teba koľko stál komplet zákrok aj s liekmi?Dačo tí preplacala poisťovňa?Ak áno koľko?