icon

Helios Martin verzus Helios Brno

siha
27. feb 2013

Rada by som poznala názory báb, ktoré už absolvovali umelé oplodnenie, či už v Heliose Martin alebo Heliose Brno, že ktoré z týchto centier by mi odporučili a prečo.Neviem sa totiž rozhodnúť a keďže ide o moj posledný pokus, chcela by som aby to vyšlo.Ďakujem za Vaše príspevky a názory.Ďakujem

gaga83
23. júl 2013

@mirush79 Ahoj, ďakujem za odpoveď. Chcem sa ešte spýtať akú formu PgD ste mali, myslím či ste dávali aj ISCI a i PISCI keď sa zistilo poškodenie DNA tvojho muža. Užíval aj nejaké lieky ?

mirush79
23. júl 2013

@gaga83 no pgd je jedna vec a icsi/picsi druha. my budeme mat vzhladom k tej fragmentacii picsi, metoda pgd, pri ktorej sa vysetruju vsetky chromozomy sa vola aCGH.
ma nejake vitaminy, teda kombinaciu viacerych veci, asi nie len vitaminy su to. malo by to pomoct pohyblivosti myslim hlavne.

iwusia
24. júl 2013

Baby, niektore pisete, ze k samotnemu IVF doslo cca 5mesiacov od uvodnej konzultacie. Co sa deje za tych 5 mesiacov? 😒

mirush79
24. júl 2013

@iwusia vela casu zaberie rozhodovanie 🙂 samotna stimulacia je v ramci jedneho cyklu v podstate, predtym nejaka ta priprava, vysetrenia.. je to asi dost individualne, zalezi ako sa rozhodnete/dohodnete. potom je este moznost, ze sa embryjka po ivf zamrazia a k samotnemu transferu moze dojst o mesiac, ci viac mesiacov neskor 🙂
vy ste v akej faze? chystate sa na pohovor alebo uz mate nieco nacate? 🙂

iwusia
25. júl 2013

@mirush79 Ja som doteraz chodila na Sliac, ale uz tam chodim viac nez rok a mimino nikde, tak som sa rozhodla, ze skusim Helios Martin, ked su take super reakcie na nich. Na SLiaci sa mi snazili vyvolat ovulaciu Clostylom,podarilo sa raz a vtedy sme si este povedali, ze skusime bez IUI, zial neuspesne , no a potom zistili partnerovi nie velmi dobry spermiogram, takze nas aj tak asi caka IVF. Mame pred sebou len pohovor, ale uz sa tam tesim. Kazdym krokom blizsie k babatku 🙂.
Ty si k nim chodila?

siha
autor
25. júl 2013

@zuzu1108 Ahoj,včera dopadlo vyšetrenie ok.Na usg bolo vidno srdiečko a aj ho bolo počuť 🙂.Teraz už mám chodiť na kontroly k svojmu gynekologovi.

zuzu1108
25. júl 2013

@siha Jeeeej 🙂 . Gratulujem k srdiecku 🙂 . a kolko ma maly mm uz? aj to je pocut take mini srdiecko?

siha
autor
25. júl 2013

@zuzu1108 Ďakujem.Ma 11 mm.Aj ja som bola prekvapená,že to už bolo počuť 🙂.

mirush79
25. júl 2013

@iwusia ja som teraz v Heliose, ale v Brne. prve IVF sme boli v jednom bratislavskom centre, ale casom som pri porovnavani zistila, ze tam nerobia vela veci, ktore v Brne ano. a tak sme sa rozhodli, ze ked uz do toho investujeme take peniaze (a aj energiu 🙂 ), tak ze to podstupime v centre, kde nam embryjka aj vysetria. Helios v Brne sme nasli na doporucenie a po dalsom zistovani sme zasli na konzultaciu a uz sme ostali 🙂 maju tam uz velke skusenosti s komplexnym vysetrovanim embryi a strasne ludsky a ustretovy pristup. uz mi bezi stimulacia a zatial mozem povedat, ze rozhodnutie skusit cr urcite nelutujem 🙂 vy uz ste definitivne rozhodnuti pre Martin?

zuzu1108
25. júl 2013

@iwusia ahoj my sme boli na konzultacii v Brne vo februari a v decembri az bol odber vajicok. Co nam na tom tak dlho trvalo 🙂? Aj to ze sme sa rozhodovali a ja som mala trosku strach z tej stimuacie. Nevedela som co ma caka 😉 . No a odber bol v decembri a ku ket som sa dostala v maji tohto roku az. Lebo mi vzdy zdravotne do toho nieco prislo 😒 .

iwusia
25. júl 2013

Jasne. Mna to vystrasilo, ze zase tak dlho cakat. Ked uz cakam 5 rokov, tak uz toto vydrzim, len neprestavt mysliet pozitivne. Pre mna osobne je to tazke, myslim, ze svoje robia aj hormony z tych liekov na stimulaciu. Vela sklamani , no a potom sa tazko drzi hlava hore 🙂, ale tak drzme si palce zeny, o to uzasnejsie budu tie drobce, ked tak na seba nechavaju cakat :/ 🙂.

iwusia
25. júl 2013

@ zuzu1108 Jasne. Mna to vystrasilo, ze zase tak dlho cakat. Ked uz cakam 5 rokov, tak uz toto vydrzim, len neprestavt mysliet pozitivne. Pre mna osobne je to tazke, myslim, ze svoje robia aj hormony z tych liekov na stimulaciu. Vela sklamani , no a potom sa tazko drzi hlava hore , ale tak drzme si palce zeny, o to uzasnejsie budu tie drobce, ked tak na seba nechavaju cakat :/ .

iwusia
25. júl 2013

@mirush79 Vies co, sme. Doteraz bol Sliac a nieze by boli zly, ale myslim, ze kazde centrum ma svoje sposoby, ktorych sa drzia, ak su spokojni s percentami uspesnosti... no a mne asi tie ich zrovna nesadli. Na Martin su same chvaly, su celkom blizko, takze urcite lepsie skusit nieco ine, ked tu to nefunguje. Ak by sa nezadarilo ani tam, tak porozmylsame nad Brnom,ale to zatial nechcem ani riesit, urcite to vyjde tu !! 🙂
Drzim Ti velmi palce, nech to vyjde uz teraz a v aprili/maji kocikujete!! 🙂 🙂

mirush79
25. júl 2013

@iwusia to asi hej, kazde centrum ma nieco svoje. len je skoda, ze clovek asi najprv skusi nieco, co za to nestoji a az potom sa poriadne porozhliadne po inych moznostiach. tak to teda bolo v nasom pripade 😒 tak snad budete uspesni, tiez budem drzat palce, nech sa nemusite rozhliadat znova a mate to rychlo a uspesne za sebou 😉

zuzu1108
14. aug 2013

@siha Ahoj 🙂 . Ako sa mate? ako pokracujete 🙂 ?

iwusia
14. aug 2013

Ahojte zeny, my uz sme v Martine zacali s IUI, prisla ovulka prirodzene aj ked mam PCO,akurat som si pichla pregnyl. Boli ste niektora v Heliose na tento zakrok? AKo to bude prebiehat atd., uz zajtra tam mame ist. Drzte paste 🙂.

siha
autor
14. aug 2013

@zuzu1108 Ahoj,zatiaľ sa máme ok.Už má cez 3 cm 🙂.Koncom augusta idem na vyšetrenie vývojových vad a ak to dobre dopadne,tak sme snáď za vodou.Zanedlho budem mať za sebou prvý trimester.A ty ako?Boli ste niekde na dovolenke?

zuzu1108
14. aug 2013

@siha No to je super, ze tak krasne rastiete 🙂 . Ako to stradne leti ze budes mat o chvilu po rvom trimestry 🙂 uz mas aj tehu knizku?. My sme. Boli len na predlzenom vikende v Talansku a ideme este na Liptov teraz.

siha
autor
14. aug 2013

@zuzu1108 Veru uteka to neskutocne.Knizku este nemam. Neviem, kedy sa dava.Mozno az na konci 3.mesiaca.
Kde konkretne idete na ten Liptov? Ten kraj je mi blizky. Nedaleko tej oblasti mam aj chalupu 🙂. My este snad dakde vypadneme pocas septembra dajaka lokalita liptov, orava ci kysuce. Leto sme mali o nicom, lebo manzel ochorel a uz je mesiac na PNke.Ale tak uz je snad ok.Akurat zaciatkom jula sme stihli ist na par dni do alp.

siha
autor
14. aug 2013

@iwusia Ja som bola kedysi na tom zakroku avsak nie v Heliose. Ide o jednoduchy zakrok, ked do teba vstrieknu spermie.A potom polezis tak cca 20 minut.Nemas sa coho obavat.Je to v pohode. Drzim palce 🙂

zuzu1108
14. aug 2013

@siha Ideme do Liptovskeho Jana cela rodina 🙂 . Sme tam chodievali ako deti s rodicmi 🙂 . Knizku davaju ako ktory doktor. Myslim ze tam v 10tt uz by si ju mohla mat 😉 .

siha
autor
15. aug 2013

@zuzu1108 Tam je veľmi pekne.Bola som tam kedysi na kúpalisku.
Tak tu knižku by som už mohla aj dostať 🙂.

siha
autor
19. sep 2013

@zuzu1108 Ahoj, tak uteka to neskutocne.Uz mam cca 3 tyzdne tehotensku knizku.Teraz som v 16 tyzdni a zatial prebieha vsetko ok. O mesiac idem este na rozhodujuce usg vysterenie vyvojovych vad.Tak snad to dobre dopadne a to najhorsie by sme mali za sebou.A ty ako? Ides daco v dohladnom case riesit alebo si este davas pauzu?Pa 😉

zuzu1108
20. sep 2013

@siha Ahoj 🙂 .jeeej to je super ze sa vam tak kraasne dari 🙂 🙂 .
No mne sa to trosku skomplikovalo s tou imunologiou co sme si dali robit v Prahe. A vyslo mi ze mam znizenu imunitu voci infekcnym chorobam, tak uvidime ze co bude dalej. Uz mam aj imunologa v Ba a mi robil dalsie testy , ale kedze je on v nemocnici len raz do tyzdna a na buduci ide na nejaky kongres tak az o dva tyzdne idem za nim. Mala by som si pichat injekcie na imunitu. Ale ja verim ze vsetko bude dobre a pojdeme pre tu nasu jednu zmrzlinku 🙂 . A zle ti nebyvalo? Urcite bude na tom dolezitom utz vsetko v poriadku 🙂 . A kolko ma uz maly cm?

siha
autor
20. sep 2013

@zuzu1108 Ahoj, no ani moja imunita inak nie je nic moc.Ja to vsak zatial riesim vzdy tak podomacky ako citron, med, cesnak,cibula, zazvor.Treba sa vyhybat masam ludi, ked uz budes riesit zmrzlinku 🙂.Verim, ze ti to tentokrat vyjde a budem ti drzat palce len daj vediet, ze kedy pojdes.
A nebyvalo mi vobec zle.Ziadne zvracanie ani ine veci.V podstate som fungovala ako doteraz.Akurat co kus viac citim je unava, ale inak v pohode. Co sa tyka cm tak teraz presne neviem, kolko ma, lebo naposledy cca koncom augusta mal cez 6 cm a odvtedy ho nemerali. Teraz to odhadujem ze moze mat cez 10 cm. Tento tyzden som sice bola na usg ale kontrolovali mi len jeho srdiecko a ci hybe ruckmai a nozkami.Dalsie meranie nas caka az cca o necely mesiac.To uz bude 20 tyzden.Ved potom ti dam vediet. PA 😉

zuzu1108
23. sep 2013

@siha Ahoj 🙂 .som rada ze si sa ozvala a ze tak krasne rastiete a napredujete 🙂 .no mne povedala dr.v Prahe ze ked mam znizenu imunitu voci inf.chorobam, ze dieta si potom nema ako odo mna vytvorit imunitu a pre to by som mala brat tie injekcie. Cakam na vysledky z imunologie tu z Ba, ale budem ich vediet az na buduci stvrtok, tak som zvedava co mi povie dr. A vy ste uz vybrali aj meno 🙂 ?

siha
autor
23. sep 2013

@zuzu1108 Cafko, aha tak to som nevedela to s tou imunitou ovplyvni aj imunitu dietata.Tak snad ti tie injekcie coskoro zaberu a mozes ist po babo 🙂. No pokial to bude chlapec ako vraveli, tak to bude asi Danko 😉 . Tak ked budes mat daco nove, tak sa ozvi. Ja sa ti tiez ozvem, ked bude daco noveho.Pa 🙂

siha
autor
23. okt 2013

@zuzu1108 Ahoj,tak už mám za sebou ďalší Usg z 20 týždňa.Všetko našťastie dopadlo ok.Malý má už cez 300 gramov.Dĺžka sa už vraj merať nedá,ale malo by to byť cez 20 cm.Pohyby som cítila už od 18 týždňa.A ty si ako pokročila so svojou imunitou?Pa

zuzu1108
24. okt 2013

@siha Ahoj 🙂 . jeeeej super 🙂 .Tesim sa ze vam vsetko dopadlo takto dobre.
Tak uz citis malinkeho 😵 ? a kedy mate termin? No ta imunita je celkom ok, uz mam za sebou strasne vela vysetreni u imunologa, aj na alergie na jedla aj na celiakiu, lebo v Brne mali podozrenie na celiakiu. Tak som minuly tyzden este musela ist na jednu kliniku, ale na 98% ju nemam. Chaval Bohu 😉 . Dnes som bola akurat na utz na sliznicu tak som 9dc a sliznicu mam 7mm a v nedelu mam prist opat aby mi ju zmerali lebo je dost vysoka na 9dc aby zase neprerastla a budu mi brat v nedelu aj krv v akej ovulacnej faze som. Teda ta moja imunita nieje uplne ok, ale nieje to zase nejaka strasna katastrofa. Tak mozno by mohol byt aj ket ale uvidime ako v nedelu 🤐 . Budem ta inforomovat ze co mi povedali. Tesim sa ze tak krasne rastiete, si zlata ze si napisala 🙂

siha
autor
24. okt 2013

@zuzu1108 Tak to som aj ja rada,že to s tou tvojou imunitou nie je také zlé 🙂.Tak snáď čoskoro budeš môcť ísť aj na ket.Daj potom vedieť,že kedy ideš.Budem ti držať palce,aby si ma konečne nasledovala 🙂.Ináč termín mám 5.3.2014.A malý najviac vystraja večer,keď už chcem ísť spať.Už ma asi pripravuje na bezsenne noci,čo ma budú čakať,keď bude na svete.Tak sa drz a ozvi sa.Pa 🙂