Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Ahojte, baby,
predstavte si, mne dnes, asi po tyzdni, co uz nepicham ziadne injekcie, zmodrela cast brucha, normalne tam mam velku modrinu.
Dnes mam za sebou druhy strasidelny telefonat embryologicke, zo 4 zrelych vajok sa mi v utorok oplodnili 4, dnes su 3 vajka ukazkove jednotkove (8-bunkove, mi povedali), ale jedno je dvojkove....ale este mu davaju sancu.
Len pevne verim, ze do soboty to z tych 3 aspon nejake preziju.....aby mi mali co vlozit. Tieto dva dni budu pre ne asi najkritickejsie obdobie.
Tieto telefonaty mi pridu take hororove, co sa dozviem....
Tak to máš super, že môžeš byť na PN. Budeš celý mesiac? Ja som ok, zatiaľ mi nemá byť čo, keďže momentálne nič neberiem. Uvidíme, čo bude, keď začnem pichať tie mega dávky hormónov 😖 . Ale prvýkrát mi nebolo nič, no to som brala malé dávky.
@speranza1 To ti teda poviem, su to nervy, mobil mam v ruke uplne mokry 😝 Ale ta pani je zlata, hned prva veta: "Vyvija sa to pekne, nemajte strach a teraz podrobnosti.....". Tak to na zaciatok tak utesi.
OPU som mala v pondelok a ak by sa embryjka vyvijali pekne az do blastocysty, tak ET pripada tak na sobotu, nedelu....ale nechcem to zakriknut.
@speranza1 Áno, začala som, no 8 deň stimulácie ma zastavili, lebo som slabo reagovala, nemala dobré výsledky z krvi a tvorilo sa mi málo vajíčok. Nepredpokladali, že budem potrebovať vyššie dávky. Potom mi ich zvýšili, no bolo už neskoro. Teraz už začínam rovno s vyššími dávkami a krátkym protokolom...
@mimili Ahoj, pri vyvoji embryi sa mozes rozhodnut, ci si ich chces dat vlozit na 3. den od OPU, vtedy by mali byt cca 8-bunkove, alebo si ich das na PK (predlzenu kultivaciu) a vtedy ma embryo vela buniek...stadium blastocysty. Ale kolko presne, to neviem. Len po PK by malo mat lepsie sance na uchytenie v maternici. A vyselektuju sa tie najlepsie embrya.
ahojte, tak už som doma z tretej kontroly, folikulov je dosť, počet neviem,lebo to diktujú strašne rýchlo, najväčší folikul má 12 mm, v nedeľu ďalšia dúfam posledná kontrola, termín OPU bude v utorok, alebo v stredu. Dnes mi dali tú štipľavú injekciu do zadku, ty kokso som nohu ťahala ešte pol hodinu za sebou. 😀 😀 😀 😀
@ame Presne tak,viem o čom hovoriš,mam to za sebou.Vždy som sa bala,čo mi povie embryologička.Myslim ale,že ty sa nemusíš ničoho bát,ked maš tri jednotkove a jedno dvojkove.Aj z toho može byt ešte jednotkove.Treba mysliet pozitívne 🙂 .Držím ti palčoky nech su silne a nech to vyjde.
@ivankakov áno chodím do Heliosu, teraz mam krátky protokol. Pri 1.IVF v septembri som to mala tiež tak ako si písala, to bol dlhý protokol. Moje telo slabo reaguje na horm. injekcie. Pri prvom ivf som nemala ani embryotransfer, lebo som mala len 6 folikulov, z toho boli zrelé len dve vajíčka, to jedno hned odišlo v prvý deň. Na tretí deň to jedno čo ostalo, bolo krásne na 1 9 bunkové ale mala som PK a potom degenerovalo. Tak uvidím ako budem teraz reagovať na tolké hormony.
@renka1801 - ahoj, sorry, ze sem skacem. Ja mam syna z 1.IVF. Mala som v heliku kratky protokol. mam len jeden vajecnik a muz 100ˇ% patologickych spermii - mala som max. davky, nic poriadne nerastlo - tri foliky. V den OPU doki prkvapeny, ze tri vajicka (1,2,3 ohodnotene). Na druhy den zilo len jedno. To mi bez PK vlozili ako 8- bunkove na treti den. Ja som bola rozhodnuta, PK pri 3, ked dve tak bez PK vklad. V den vkladu mi doki povedal, ze je zazrak, ze vobec ku vkladu pristpujeme a hla, bolo z toho bezproblemove tehu, cely cas som chodila do prace. Drzim palce, aby to teraz vyslo! Oni sa snazia, aby sme sli do PK, ale poznam dve dalsie baby, co mali len jedno embryo a sli bez PK.
@dahra ahoj.no ta pk je na dlhe uvazovanie.ja si to dodnes vycitam,ze som ju mala.ved ked sa par rozhodne,ze ju nechce tak predsa podla mna musia respektovat ich rozhodnutie.
@zlatanka30 - ahoj, ono mam dojem, ze helios potlaci do PK kazdeho, kto ma aspon 3 embryjka. Pri 1-2 sa prisposobia, aj ked sa im to az take mudre rozhodnutie nevidi. Teda to je moj pocit. Uz mate schvalenu ziadost?
@speranza1- PK je dobra pri vyssom pocte vajicok. So mnou na OPU bola baba, co mala 12 folikov, nasli jej 8 vajicok - oplodnilo sa asi 6, ak si pamatam spravne. Na treti den zili 3 a PK prezili 2, tie si dala vlozit a ma teraz dvojicky.
Takze je to selekcia - nam embryologicka vysvetlovala, ze 3. den je zlomovy. Takze tie, co ho preziju, maju vyssiu sancu.

@helenka12 ahoj neboj aj ja mam 300 jednotiek, a to nie ta najvyššia možná dávka. Ja pichnem dnes druhu iinj. v nedelu idem na sono.