icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

speranza1
25. feb 2011

@danielkabn a zvycajne to mavas tak na 38 DC? dobre si pamatam? alebo?

ivankakov
25. feb 2011

@speranza1 dobré ránko prajem, mám sa lepšie ako včera. Po tej injekcii som tak cítila vaječníky, že som celé poobedie ležkala. Dnes už som zasa v kondícií.

danielkabn
25. feb 2011

@speranza1,áno,niekedy až 38DC a niekedy skôr,ale už som mala bolesti ako pred ms a prešlo to,tak ma to hnevá....potom to zasa príde,ale bolesti budú prudšie a to neznášam ☹ 😠 😠
ahoj @ivankakov, to je dobre,že sa cítiš lepšie 😉

ivankakov
25. feb 2011

@danielkabn a ked ti príde ms tak hned niečo užívaš?alebo čakáš na 16 dc?

bberika
25. feb 2011

@helenka12 Ja som si myslela,že sa im to tak lahko nepodari ma uspat.Ešte som sa s doktorom a anesteziologičkou na sale rozpravala ako keby nič a zrazu neviem kde som sa podela.Všetko som prespala 🙂 .Zobudila som sa už len na izbe.Su tam všetci velmi milí,nemusíš mat obavy.

speranza1
25. feb 2011

@ivankakov jaj to som rada ze ti je lepsie a nevies ako sa vola ta injekcia ktoru oni pichaju v centre?

@danielkabn mne akurat mrcha konci..mam pocit ze bola intenzivnejsia..ale asi kratsia 😨

@bberika dobre rano...ty si ktory den po OPU? uz mas absolvovany aj ET?

danielkabn
25. feb 2011

@ivankakov,musíme sa dostaviť do Helíku pre recept na injekcie 😉 pripojím sa konečne k Vám ostatným 😵 😵

bberika
25. feb 2011

@speranza1 V Heliku pichaju HCG injekciu.Je to niečo čo pomaha rastu a dozrievaniu vajičok,asi.Ja som 12 dni po ET.V pondelok idem na kontrolu.Tieto 2 tyždne po ET su nekonečne dlhe.Pevne verim,že vysledok bude stat za to 🙂

speranza1
25. feb 2011

@bberika veri ze ti to dopadne co najlepsie a ako sa citis? ty si mala ake lieky? je to tvoje prve IVF? (prepac asi davam vela otazok, ze)..ale nemusim odpovedat..je to v pohodke 🙂

bberika
25. feb 2011

@speranza1 Možeš sa pytat, ked viem,rada odpoviem .Brala som Decapeptyl a Gonal.Je to moje prve IVF.Mam už jednu dceru,má 19 rokov.Ta bola bez problemov.Teraz sme sa 4 roky snažili a nič.Potom mi zistili nepriechodne vajcovody,preto sme šli skusit IVF.

bberika
25. feb 2011

@speranza1 Inak sa citim dobre,trošku ma bolia prsia,sem tam pichnutie v podbrušku,chuti mi papat.Ako som začala s pripravou na IVF a stimulaciou,pribrala som 5 kg.Som PN tak sa len ponevieram po byte,ležkam,čitam,pozeram telku a papam.Ale vahu teraz neriešim.Doležite je nech sa podari to babo.A prajem aj tebe,tech sa to podari 🙂 .Treba verit,mysliet pozitivne a nestresovat.

speranza1
25. feb 2011

@bberika 🙂 velmi ti prajem aby sa vam sen splnil.... mna akurat boli strasne hlava a neviem preco..aj pijem dost vody.. mozno ma boli kvoli tomu ze mi konci menzes... neviem..ja som akurat vcera pridala pichanie menopuru k dipherelinu... a v pondelok mam druhu KO (to budem 5den stimulacie)....

bberika
25. feb 2011

@speranza1 Hlavička ta može boliet aj z tych hormonov.To prejde.Ta stimulacia ti ujde velmi rychlo.Ani sa nenazdaš a pojdeš na OPU.Držim palce,nech ti to dobre dopadne.Si PN?

speranza1
25. feb 2011

@bberika ano dala som sa vypisat teraz od kedy som zacala s menopurom...aj ty?

danielkabn
25. feb 2011

@bberika,takže v pondelok už bude z teba mamina 🙂 veľmi ti to prajem..)))) 😵 😵 😵

ivankakov
25. feb 2011

@bberika ahoj, chcem sa spýtať o koľkej ráno ste sa museli dostaviť do MT, ked ste išli na OPU?

bberika
25. feb 2011

@speranza1 Aj ja som PN odkedy som začala s Gonalom.Mam dost tažku pracu,vela pohybu,dviham tažke veci.,3 smeny....tak to nechcem riskovat.Ak sa podari,planujem byt doma cele teho.Aj vzhladom na vek je to asi pochopitelne.

ivankakov
25. feb 2011

@danielkabn aha, takže tiež začneš na 16 Dc proverou, atď...... 😀

bberika
25. feb 2011

@ivankakov Na OPU sme boli objednaní na 7.45 hod.

bberika
25. feb 2011

@danielkabn Jaj,zlata si 🙂.Dakujem.No dufam,že maš pravdu.A ja ti prajem nech už sa ti pustí tá mrcha,aby ste sa už do toho mohli pustit.A S USPECHOM 🙂

ivankakov
25. feb 2011

@speranza1 vieš čo, presný názov tej injekcie neviem, ale na tej zelenej kartičke bolo napísané HCG 150j., to bude asi nejaký tajný elixír, ked nepíšu názov tej inkjekcie, ale len čo obsahuje 😀 😀 😀 . Dr ju volá, že štiplavka. 😝

ivankakov
25. feb 2011

@bberika no to je fajn čas, bála som sa , že to bude pred siedmou. A nevieš či to je nejako odčasované, alebo všetky žienky, čo ich čaká v ten deň OPU sa tam majú dostaviť v 7.45 h?

bberika
25. feb 2011

@ivankakov My sme tam boli vtedy 3 ženičky na OPU ale ked som prisla ja,už tam jedna žena ležala.Ta bola asi objednana skor a jedna prisla po mne.Ordinuju až od 7.00 hod tak skor ta určite neobjednaju.

ivankakov
25. feb 2011

@bberika lepšie by bolo keby som tam neležala sama. Myslím si, že nás bude viac, však sa nechám prekvapiť, už by som to chcela mať za sebou, na injekcie sa už nemôžem ani pozrieť. Som si včera robila malú štatistiku a narátala som 18 decapeptylov, 8 puregonov, 1 HCg, 3x krát odobratá krv, to je spolu 30 bodnutí do môjho tela 😝

bberika
25. feb 2011

@ivankakov Jaj moja zlata.Nejaka ta injekcia ta ešte čaka 🙂 .Aj odber krvy.Pred OPU som chodila každy druhy den na krv a HCG štiplavku do zadku a doma 2 injekcie.Potom ešte Pregnyl do zadku 36 hod.pred OPU a ešte krv ... Neboj to vydržiš.Rychlo to ujde.Musíme vydržat ked si chceme splnit sen.

danielkabn
25. feb 2011

@ivankakov,asi ma to čaká a neminie,Provera atď. 😀 😀 ale nie,už sa aj trošku teším... 🙂
@bberika,ďakujem 🙂

makovicka53
25. feb 2011

@ivankakov no ved sa mi tymi hormonmi mozno aj prebudi....ale ako som potratila tak odvtedy mam problem s nou...zvysila sa mi len pri uzivani gynexu

mrnous1
25. feb 2011

Ahojte babenky 🙂 Práve mi volali z helíku a v pondelok by som mala ísť na OPU t.j. 28.2. Len pre uistenie či som koordinátorku pochopila správne, lebo dnes mi kázala pichnúť injekcie normálne a zajtra (sobota) doobeda injekcie a večer o 21.00 hod pregnyl a v nedeľu sa vraj už nič nepichá. No a v pondelok tam mám prísť, že ráno ešte pred odberom urobia sono. V inštrukciách píšu, že tam mám prísť o 7:45, ale netreba tam byť skôr kvôli tomu sonu? čiže pregnyl sa pichá deň aj niečo pred odberom? Ďakujem za rady a odpovede. 🙂

mrnous1
25. feb 2011

@speranza1 v centre pichaju tiež pregnyl to je tá štipľavka keď prídeš s tou zelenou kartičkou na ktorej je napísané napr. 150j HCG. Ale dá sa povedať, že oproti tejto štipľavke sú tie naše injekcie nič. Táto štipe, ale fest. 🙂

mrnous1
25. feb 2011

@bberika držím veľmi pršteky, aby to dopadlo super a nakazila si sa tehu vírusikmi 🙂 . Ja som dnes mala pohovor s embryologičkou a je tam toho ešte hodne čo sa musí prejsť a hlavne aby sa tie embryka vo vývoji nezastavili a pokračovali správnou cestou. 🙂 Ale dúfajme že to všetky pekne zvládneme a na konci toho všetkého nás bude čakať sladká odmena v podobe tehu a napokon aj krásnej a vytúženej bábiky. 🙂