icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ivankakov
26. feb 2011

@helenka12 ja tiež zajtra uvidím, čo a ako dalej. Ked si bola v nedelu, kedy ti zavolali výsledky krvi?

ivankakov
26. feb 2011

@makovicka53 však čo mi iné zostáva, len vydržať. Už budeš pichať diphereline.?

makovicka53
26. feb 2011

@ivankakov no ano v pondelok zacinam ale rozmyslam kedy si urcit hodinu, ale asi az vecer o tej 19h sa mi to nejak tak pozdava 😅 ...a to sa ma pichat vytiahnuta priamo z chladnicky?

ame
26. feb 2011

Ahojte,
z mojich 4 ks zrelych a oplodnenych vajicok do dnes, 5. dna (PK) dobojovali dve blastocysty, jedna bola na 1 (ta sa dnes vkladala), ta druha je 2-ka, este si mam volat zajtra a ak bude ok, ide sa zmrazit.
Dnes rano som volala (s hrozou, takmer celu noc som nespala) a mala som strach, ci bude co vlozit.
Tak sme sa hned aj vybrali na ET. Mam uz embryjko v brusku, tak teraz len oddychujem a budem cakat na vysledok o dva tyzdne. Uff, naozaj je toho este dost.

ame
26. feb 2011

@monca303 nemaj hlavu v smutku, ja som mala odobratych len 4 zrele vajicka a do dnes (po PK) sa do stadia blastocysty dostali az dve.....takze urcite sa bdu pekne vyvijat....ver, ver, ver 😉
Embryologicka povedala, ze to je taka zaujimavost, ze niekedy sa z mensieho poctu zrelych vajicok dostane do konecneho stadia viac embryi a niekto moze mat vajicok vela a dobojuje jedno alebo ani jedno....tak hlavu hore 🙂

helenka12
26. feb 2011

@ivankakov vysledky mi volali az v pondelok a co mas to ok?

ivankakov
26. feb 2011

@makovicka53 nie z chladničky, daj si ju von predtým, napríklad ja ju mám hodinu vonku, aby dostala izbovú teplotu, menej štípe. Nič sa jej nestane za tú chvíľu.

ivankakov
26. feb 2011

@helenka12 ak budem mať Opu v utorok, tak mi výsledky v pondelok už nebudú nič platné, ale ak to bude v stredu, tak ešte v pondelok budem pichať poslednú dávku puregonu.

monca303
26. feb 2011

@ame ďajukem, za podporu,veľmi sa z teba teším, nech ti embryjko rastie 🙂 nech sa mu v brušku páči deväť mesiacov 🙂

ivankakov
26. feb 2011

@ame super, že boli dve embryjká. Je to stres, ale vyplatil sa. 😀

ivankakov
26. feb 2011

@helenka12 vo štvrtok povedal dr., že je všetko ok, ale pichli mi tú štiplavú, tak asi treba aby ešte folikuly narástli. Som zvedavá, čo mi zajtra povie. Embryologička povedala, že do utorka ešte dosť podrastú.

ivankakov
26. feb 2011

@makovicka53 ja som pichala o pol ôsmej, vyhovovalo mi to.

izzie27
26. feb 2011

@ame jeeej to je výborné.Drzim palce aby 14 dní rýchlo ubehlo a mala si pozitívne správicky a aby aj 2. embryjko vydrzalo a o rok- dva aby ste boli štyria.
@ivankakov ja som bola na poslednej kontrole tiež v nedelu. Cesty boli prázdne tak sme tam boli zachvílu. Mne krv nebrali, iba mi spravili sono, ked som prisla domov pichla som si doobedu 2 injekcie a večer pregnyl a v utorok na OPU.
@monca303 neboj sa budu to bojovníčky a prekvapia.Drzkaj sa. A ak sa mozem spýtať, aj minule si mala tak malo vajíčok?

monca303
26. feb 2011

@izzie27 prvý krát som mala 8 a z toho sa oplodnilo 6, na tretí deň 5,ale nemali sme PK, takže sme dali 2 vložiť a tri zamraziť, ale tie sa po rozmrazení prestali vyvíjať, preto sa bojím ☹

izzie27
26. feb 2011

@monca303 tentokrát to dopadne na výbornú. Musíš tomu veriť a pekne sa im prihováraj. 🙂
Ja som mala 5. Na druhý deň 4 a nakoniec bojoval jeden ale nedobojoval ☹ A chcela by som sa este spýtať, na čo je doležitý partner pri ET? Má tam nejakú doležitú úlohu alebo iba podpísať nejaký papier?

makovicka53
26. feb 2011

@ivankakov ..oki..tak ju vytiahnem...dufajme ze bude OK... 🙂 ale tak ja zas znesiem

monca303
26. feb 2011

@izzie27 určite kvôli podpisu, je to tam aj napísané, že bez podpisu partnera nie je možný transfer, ale napríklad v gyn-five pred transferom sa užije diazepam, tu asi nie.

izzie27
26. feb 2011

@monca303 no dobre a dajme tomu ze by bol odcestovaný. To sa potom rieši ako? Nemohli by mu to dať na podpis skor a žena by tam prišla iba s doprovodom? Iba tak ma to zaujíma.

monca303
26. feb 2011

@izzie27 podľa mňa sa dá všetko vyriešiť, mňa sa tam pýtali, či partner môže prísť, keď bude transfer. Asi by mu to dali aj hneď podpísať.

ame
26. feb 2011

@izzie27 ahoj, dakujem 😉 ani nevies, ako som tomu rada.....
partner pri ET je iba kvoli podpisu (a tvojej psychickej podpore), ale myslim, ze ak by nemohol, tak sa da s nimi dohodnut

izzie27
26. feb 2011

@ame lebo rozmýsleme kedy do 2.kola. A partner by chcel ist ako dozor do tábora a to vychádza tak na začiatku augusta. Tak iba sondujem, aby sme potom neboli v strese.
tfuj, tfuj, tfuj nech embrijko je pekne v brusko a manžel nech ta pekne obskakuje. 🙂

speranza1
26. feb 2011

cau dievcata ako sa mate?

helenka12
26. feb 2011

@ivankakov uvidm co povedia mne v pondelok,ja uz mam puregon len na zatra a to mi v piatok davku pichli oni ,nech to mame stastne za sebo 🙂 🙂 🙂

ivankakov
26. feb 2011

@helenka12 ja mám puregonu ešte dosť, aj decapeptylu mám ešte jednu krabicu. uvidím, či to zajtra už ukončia, alebo ešte jeden deň potiahnu, ale už sa mi nedá dobre sedieť, tak by to už mohlo ísť von. 😀 😀

ivankakov
26. feb 2011

@helenka12 pichli ti ráno puregon a večer už si nemusela pichať?

ivankakov
26. feb 2011

@speranza1 ahoj , už sa neviem dočkať OPU. Mám trochu stres, lebo musí manžel docestovať domov a zatiaľ to vyzerá , že ho nechcú z práce pustiť. Tak uvidíme, čo vymyslí, aby bol v utorok ráno doma.

mrnous1
26. feb 2011

@izzie27 Babenky ďakujem vám za podporu.Určite dám vedieť ako som dopadla. Izzie a to prečo berú krv aj môjmu mm, musím ho potom na to pripraviť. Čiže ráno tam má prísť aj môj mm, kvôli tej krvi? Pýtam sa, lebo nič také mi nespomínali, tak aby som sa vedela zariadiť. 🙂 Vďaka za odpoveď. 🙂

mrnous1
26. feb 2011

@ivankakov Sme na tom asi rovnako.Ja by som sa už toho malého nákladu chcela tiež už zbaviť, lebo mám pocit a bolesti ako pri mrche a vôbec sa mi nechce hýbať. No uvidíme čo povedia v pondelok po OPU, dúfam, že tam nejaká kvalitná úrodka bude. 🙂

ivankakov
26. feb 2011

ja sa zas hýbem ako nákladiak, chodím naširoko. 😀 😀

ivankakov
26. feb 2011

@mrnous1 dne si bola na kontrole? Aj ti povedali koľko ich približne je? Povedali ti aj veľkosť. Brali ti aj krv, alebo už iba sono ti robili?