icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

bielalady
10. máj 2010

strelka11, no a keď to dvakrát nevyšlo, robíte ešte niečo preto???Neodradilo Vás to???

strelka11
10. máj 2010

bielalady,uz nemusime,po dvoch neuspesnych inseminaciach sme to nechali par mesiacov tak a podali sme si ziadost na umele oplodnenie a vyslo nam to hned na prvy krat 😵 som momentalne v 15tt tehotenstva a to som si myslela,ze nikdy tehotna nebudem,pretoze som si myslela,ze patrim do skupiny tych zien,ktore su uplne v poriadku,ale nikdy z nezistenych dovodov deti mat nebudu,ale ako sa hovori nadej umiera posledna a IVF bola nasa posledna moznost,ani som necakala,ze to vyjde hned na prvy krat,velmi som stastna,pat rokov sme sa snazili,nez to vyslo 😅
zda sa ze nam pomoze iba IVF,lebo muzove dobre spermie nie su sami schopne sa spojit s mojim vajickom,somr rada,ze existuje takato moznost.... 😉

sony44
10. máj 2010

ahoj strelka, ja idem tiež na ivf, už druhé v poradí, prvé nám nevyšlo.Aké lieky si brala

mackom
10. máj 2010

Strelka ďakujem za radu ja idem teraz večer o 21.hod na ten pregnyl tiež budem mať len jeden.Obávam sa že pri mojom šťastí ani toto nebude úspešné.Mám za sebou 1 potrat, laparoskopiu a robili mi HSG, brala som hormony a stále nič.Manžel má dobrý spermiogram.Snažíme sa viac ako 2 roky.Pri laparo som mala pravú sranu upchatu ale prostredníctvom HSG mi to prefukli.Doki v centre si myslí že je to nepriechodné a tam je problem lebo ja mávam ovu aj bez tabletiek aj ju cítim tak sme sa dohodli že pokial bude dominantný folkul na lavej strane bude inseminácia a ak nevynde tak potom mi spraví nejaký zákrok a pozrie či su upchaté alebo nie tie vajcovody takže skúsime to teraz a potom tá operácia.Neviem ako sa volá ten zákrok.Tak držte palce.V stredu už nepôjdem do práce a tiež vo štvrtok si zoberiem voľno.Tebe to robili na koľký deň?Mne to budu robiť na 19 deň.Môj doki mi vždy dával pregnyl na 13-14 deň a teraz mi ho dávajú až na 17 som z toho nejako zmätená lebo môj ma držal v tom že hlavne vždy na ten 14-15 aby sme mali styk že vtedy je ovu a teraz ovu je až teraz no neviem.tak sa majte.

sony44
10. máj 2010

ozaj, strelka, zabudla som Ti v tej rýchlosti pogratulovať k malému bubáčikovi. to je super že to vyšlo na 1. krát.určite musíte byť šťastní (zrejme sa to nedá ani opísať)

strelka11
10. máj 2010

sony44 dakujem za gratulaciu,sme nesmierne stastny a najma buduci stari rodicia,ty najviac verili,ze nam to vyjde,mamina mi furt hovorila,ze to musi vyjst ved si uplne v poriadku,ale ja som uz neverila,po takej dlhej dobe sa nam to nepodarilo...ja mam tiez za sebou vsetky mozne vysetrenia,gynekologicka ma niekolko rokov odbila,ze je vsetko v poriadku u mna,ze neni dovod preco by som nemala otehotniet,a tak som si nakoniec vydupala u nej laparoskopiu aj ked ona mi ju nedoporucovala nakoniec mi ju dala,a dopadla uplne v poriadku,aj planovany pohlavny styk sme mali u nej a nic a nakoniec som pocula o Heliose a tak sme sa tam s muzikom vybrala a tam nam porobili vsetky mozne vysetrenia a vsetko dopadlo dobre az na muzov spermiogram,ktory bol trosku horsi s pohyblivostou a tvarom,ale nie do takej mieri,ze by sa stym nedalo otehotniet,aspon to nam povedala doktorka Gatova v Heliose,tak sme to stale skusali a nic az IVF
mackom prvu inseminaciu mi robili na 13den a dokonca doktor nam povedal,ze mame este aj skusit pohlavny styk na dalsi den,tak aj to sme skusili a nevyslo a druhu mi robili na 15den,tak mozno mas posunutu ovulaciu,tak ti to mozno preto posunuly na neskor,neboj hlavne kludovy rezim a viac lezat ako chodit 😉

sony44
10. máj 2010

strelka, ja už pichám diphereline a čakám na menzes, aké si mala ty lieky?

sony44
10. máj 2010

aj mne dr. vravela že sme ok, lebo ja som už bola tehotna, ale potratila som.až v care zistili že to nie je také jednoduché, ešteže som si to u dr. vybojovala, aby ma poslala na vyšetrenia.
my sa snažíme skoro tri roky

mackom
10. máj 2010

Strelka tak aj ja dufam že aj mi sa konečne po tom všetkom dočkáme bábätka tak ako ty.Aj mne mama stále hovorí neboj ono to vynde len ja už ničomu neverím.Mi sme tiež plánovali styk podla ovu lebo môj doki mi robil folikulometriu každý mesiac takže som tam chodila stále a stále to isté len skúšajte.Mi sme boli aj na genetike kôli otmu potratu a tiež bolo všetko ok. Manželovi stále teraz hovorím že budem len ležať a že sa bude musieť o mňa starať tak rozmýšlam či si mám aj na piatok zobrať ešte voľno.

strelka11
10. máj 2010

no kedze chodis do heliosu ako ja som chodila,tak to bude asi take iste,zacalo som najprv Proverou,hned po prvej menstruacie a 23D Dipherelinom,takze uz cakas na menzes,takze pojdes na kontrolu do Heliosu a zacnes pichat Menopur,takze dve injekcie do bruska,ako to zvladas tie injekcie?najhorsie je fakt ta prva injekcia,potom to uz nejako ide,ale bola som rada,ked som snimi potom skoncila,nechybalo mi to 🙂

strelka11
10. máj 2010

holki netreba to urcite vzdavat,ale urcite tiez netreba ist hned na tu poslednu moznost,teda IVF pokial samozrejme nemate rovno zle nejake vysledky a ak su nejake zle vysledky,tak sa dajte najprv do poriadku,nez zbytocne vyhadzovat peniazky,lebo boli tu aj baby co to skusali aj niekolko krat cez IVF a negativne,mali nejaky problem s krvou,zrazanlivost alebo nieco take,treba si dat vsetko dolezite povysetrovat a ak doki povie ze je vsetko v poriadku,tak potom je to uz len na psychike 😒 mne dost pomohlo,teda aspon si ja myslim,ze som sla hned od zaciatku na PNku,takze som nebola vystresovana zpraca a ani unavena
a ty si sony na PNke?

mackom
10. máj 2010

Baby ja by som mala problem pichať si tie injekcie sama. Manžel by mi ich nepichol lebo ten sa bojí aj keď mu berú krv takže by som to musela sama zvladnuť.Strelka aj vám dali nejaké vysvetlenie že prečo sa inseminácia nevydarila?

strelka11
10. máj 2010

nie ziadne,ani si neviem predstavit co by nam na to povedali 😨

strelka11
10. máj 2010

holki idem si laskat na gauci,trocha sa vystriet,drzim vam palce nech vam to vsetko dopadne dobre,sem tam sem mrknem ako sa mate,pevne nervy,nebojte raz to musi vyjst.papa

sony44
10. máj 2010

strelka, od dnes som na PN, teda tento týždeň dovolenka a od budúceho týždňa PN, ty si išla kedy na PN? máš pravdu prvá najhoršia a potom to už ide. 😉 tak si užívaj tehuľkovanie, dobrú noc! 🙂 🙂 🙂

bielalady
10. máj 2010

strelka11,strašne blahoželám,to musí byť neskutočný pocit... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Fakt super, no Ty si si to už tiež zaslúžila,,, my ostatné sa musíme ešte veľa snažiť... ale hádam to výnde, raz určite... 😅

strelka11
11. máj 2010

ahojte dievcence 🙂
sony44 ja som sla na PN uz od zacatia bratia tabletok Provera,pretoze som sa chcela dostatocne psychicky pripravit,ja mam dost narocnu robotu na psychiku aj po fizyckej stranke,takze ja som sa potrebovala uplne oslobodit od prace,mna ked muz viezol po ET domov,tak som lezala na zadnom sedadle 😅 to aby sa embryko dobre uchytilo a neskor sa to aj potvrdilo,lebo doktorka mi povedala,ze sa mi embryo hned muselo uchytit,lebo zacalo rast presne na tom mieste kde mi ho aj vlozili,pekne to videla podla sona 😀 ,takze hlavne urobit maximum preto aby sa to podarilo,drzim vam moc palce,nech vam to tiez vyjde 😵 😵 😵
bielady,velmi pekne dakujem,ano sme nesmierne stastny 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

mackom
11. máj 2010

Baby tak zajtra mi držte palce.Strelka keď si išla domov zo zákroku sedela si vzadu a nohy si mala hore vyložené alebo ako?Daj mi radau nech sa to aj mne uhniezdi.pa

sony44
11. máj 2010

mackom, tak sa zajtra drž, nech je ďalší bubáčik v teplúčku.......... 🙂 🙂 🙂 🙂

sony44
11. máj 2010

strelka11, ďakujem za podporu, aj my dúfame že to tentoraz vyjde. a máte aj nejaké snehuliatka? 🙂

daska1977
11. máj 2010

som rada, že som tu niekoho našla, s kým sa môžem tak isto podeliť o dojmy. s manželom sme sa snažili dva roky, nie pravidelne, ale snažili. Zašli sme k známemu, ktorý je gynekológ. Ten nám urobil vyšetrenia - krv, manželovi spermiogram a potom som bola na HSG. Taká bolesť ☹ Potom sme mali asi dva roky prestávku, lebo ja som už nechcela nič podstúpiťa a manžel neposlúchal, tak som myslela, že sa skôr rozvediem... Teraz navštevujeme asi tretí mesiac Helios, mne zistili, že som prekonala chlamýdie, ale priechodnosť mám/HSG pred dvomi rokmi/ a tak isto mi zistili poruchu podmozgovej žľazy, ale hormóny sú v poriadku. Vôbec som neovulovala, dnes ma nastimulovali Pregnylom, tak uvidím. /dnes a zajtra máme mať pohlavný styk/ Lekár sa ma však spýtal, že do kedy chceme čakať. Mám 33 rokov. Tak mi dnes predpísal Duphaston, ak nepríde menštruácia, mám ísť na tehotenské sono a ak príde, zase užívať Clostilbegyt 3x1 a potom 10. alebo 11. deň ultrazvuk a už neviem, čo bude ďalej. Inseminácia?? Strašne sa bojím tých injekcií, ktoré baby píšu, že si pichali do bruška. Ja neviem, či to dokážem.
Držím všetkým palce a tým, ktorým to vyšlo, zo srdca blahoželám!!! 🙂

mackom
11. máj 2010

Daska pri inseminácii sa pichá pregnyl teda zatial mi len ten pichli zajtra budem vedieť viac či mi dajú aj nejaké lieky na udržanie alebo neviem čo bude.Tak na mňa myslite a zajtra sa ozvem.pa

daska1977
11. máj 2010

mackom, držím palce!! 🙂

strelka11
12. máj 2010

mackom drzim palceky,nech ti to teda dneska vyjde a nech si spermie najdu tvoje vajicko 😅 😵 😵 😵
pri 1.inseminacii som moc nepolezala,lebo poobede som sla do prace a pri 2.inseminacii som mala dovolenku,tak som lezala,ale az doma,no ale aj tak to nevyslo 😖 ,ale ako som pisala moj muz ma pomalsie spermie a niektore nemaju dobry tvar,takze ked nam vyslo umele,tak som usudila,ze mi asi prirodzenou cestou nebudeme mat nikdy dietatko,lebo si myslim,ze tie co ma muz dobre su pomale a tie co su rychle zase nemaju dobry tvar,smola ☹
sony44 ano mame jedneho dvojkoveho mrazacika,tak som rada,ze aspon nieco ostalo,z 9 vajicok a 5 embryi,takze ho mozno pouzije na druhe babo ak sa nestane zazrak a nepodari sa nam to prirodzenou cestou 😉

daska zase nedaj hned na doktora,este nie si taka stara,ved celebrity rodia tesne pre 40tkou,takze este cas,ale jedno je pravda,nestracajte zase cas len takym cakanim a skusanim,lebo mi sme to tiez takto natiahli na 5 rokov cakania za vytuzenym drobcekom,doktorka ma pri kazdej kontrole odradila,ze je vsetko v poriadku a ze nevidi,preco by som nemala otehotniet a tak sme cakali a skusali a roky bezali az som si u nej po 3rokov vydupala laparoskopiu,aj ked mi ju nedoporucovala,ale apson som bola potom kludna,lebo vysla v poriadku,zase sme nejaky rok skusali a nic a tak sme sli do Heliosu a tam mi porobili vsetky mozne vysetrenia aj na chlamydie,na HIV a na kadeco a vsetko v poriadku,ziadne cysty,ziadne myomy som nemala a tak sme skusili 2 inseminacie minuly roka a ked to nevyslo,tak sme si podali ziadost na IVF do poistovne a vyslo to. 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

starla
12. máj 2010

Ahojte, chodila som na Modrého koníka ale musela som na čas prestať, pretože všetko sa mi rúcalo ako domček z karát. Chodíme do Heliosu už dva roky a prešli sme všetkými možnými vyšetreniami a zakaždým sa vždy niečo nové vyskytlo. Manžel je v poriadku (prednedávnom bol už druhýkrát na vyšetrení pre istotu), tak uvidíme aké bude mať výsledky. U mňa je väčší problem, mám z každého rožku trošku - štítna žľaza, polycyst. vaječníky a ešte nejaké drobnosti, o ktorých nechcem písať, pretože som sa ich konečne zbavila po dvojmesačnej kúre antibiotík. Mám ten problem, že pred rokom som potratila a teraz sa nám vôbec nedarí aj napriek tomu, že som si chodila dávať pichať pregnyl. Prvýkrát som otehotnela tiež s pregnylom a úplne normálne na prvý šup. Teraz nám doktor odporučil insemináciu, neviem presne čo nás/ mňa čaká, ale vydržíme. Niekedy si už poviem, že totálne nevládzem a končím, je to hrozne ubíjajúce, keď pri každom sone a vyšetrení je niečo nové (nič pozitívne). Čakám iba kedy dostanem MS a začíname s užívaním liekov, ktoré mi dal. Veľmi by som si priala keby to vyšlo, ak nie bude to pre mňa opäť rana, veľmi tažko sa s tým vyrovnávam. Som taká od toho potratu, všetkého sa bojím. A to príšerné čakanie .... to je asi najhoršie.

sony44
12. máj 2010

strelka11 aspoň máte niečo v zálohe a hlavne že si tehuľka.
my sme sa pri 1. ivf nedopracovali ani k transferu, mala som 8 vajíčok, oplodnených bolo 7 vajíčok a postupne fragmentovali, na 6. deň zostali dve, ale embryolog. nevidela v tom zárodok, nemali požadované parametre, tak nám ich netransferovali, kedže som už potratila. takže teraz verím že to vyjde. pri 1. ivf som mala gonal, teraz mám menopur a poznám viac báb, čo práve s menopurom otehotnelo, tak verím že tentoraz tento liek zaberie.

starla - viem čo prežívaš, tiež som potratila . Tiež na všetkom vidím to horšie a nie to lepšie, ale teraz som sa nejako z toho dostala, lebo viem že o bábatko musíme bojovať, aj keď inakšími zbraňami a hlavne psychika musí byť v pohode ( hovoria že je to polovica úspechu ), takže hlavu hore a .................skoré tehuľkovanie

sony44
12. máj 2010

mackom - tak ako????

strelka11
12. máj 2010

sony44 ty vlastne este stale cakas na ten menzes?

sony44
12. máj 2010

strelka11, áno zajtra mám 30 dc, vraj mám dostať medzi 30-32 dnom cyklu menzes, sono, krv a začínam pichať menopur a pokračujem v diphereline

strelka11
12. máj 2010

ano presne tak som to mala aj ja,takze dneska,zajtra,najneskor pozajtra by si mala dostat menzes,ja som dostala na 30D a kedze bol vikend tak som sla na sono 2.den menzesu,inak az ked som dosla na sono,ktore ti samozrejme budu robit cez brusko,tak mi doki povedala,ze som mala mat plny mocovy mechur,ale to mi nikto nepovedal,tak neviem ci tebe to povedali?