icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ivankakov
4. mar 2011

@danielkabn ja neviem či ho absolvujú všetci partneri, ale v podstate sa premývajú spermie, a tak sa ukáže či sa vedia dostať cez obal vajíčka. My sme mali všetky výsledky výborné a napriek tomu sme išli na istotu a dali sme si metódu ICSI, aby sme si nič nemohli vyčítať. ICSI je 70 až 80 % úspešnosť oplodnenia, klasika je 40 % úspešnosť, takže nie je o čom. Stavili sme na istotu. 😀

danielkabn
4. mar 2011

@makovicka53,mal to prvýkrát,čo sa mu to stalo,že jedna veľká guča...ale predtým výsledky tiež neboli bohviečo,má ich pomalé ☹ ☹
@ivankakov,díky za vysvetlenie,aj tebe @makovicka53

makovicka53
4. mar 2011

@danielkabn hlavu hore..este ze mame to IVF lebo neviem co by bolo bez tejto metody...vela párov by malo hlavu v smutku ...a vy ste vlastne uz v akom stadiu...alebo este vas vysetruju?

monca303
4. mar 2011

@ivankakov ahoj,včera som mala ET, ešte pred transferom je pohor s embryololgičkou, kde vám povie ako sa vyvíjali embryjká a potom podpíšete, že súhlasíte s transferom a ideš na to 🙂 nám na mrzenie nezostalo nič, ale nám sa oplodili iba 4, takže som bola happy, že máme dve 🙂 🙂

ame
4. mar 2011

@monca303 kolko si si davala vlozit? dve? lebo aj ja som mala len 4 embrya, z toho dosli do konca 2 blastocysty
@ivankakov zajtra, na treti den, je prelomovy....uvidis, kolko sa vyvija dalej a ake budu mat znamky, ak si dobre pamatam, tak sa ti z 9 oplodnilo 6, ze? drzim palce, neboj, aj ty uz budes pomalicky odratavt dni po ET 😉

monca303
4. mar 2011

@ame keďže zostali zo 4 oplodnených dve, a to na piaty deň som ešte presne nevedele, že bude transfer, ale nakoniec na 6 deň mi dali dve expandované blastocysty 🙂 ty si si dala vložiť tiež obe?

ivankakov
4. mar 2011

@ame To Ti na 3 deň zostali 2 a tie sa dalej vyvíjali?

ame
4. mar 2011

@monca303 dala som si vlozit jednu a jednu zamrazit
@ivankakov zo 4 zrelych vajicok sa mi oplodnili na druhy den vsetky 4, na treti den vydrzali vsetky styri - 3 jednotkove a 1 dvojkove, na piaty den som mala dve blastocysty a zvysne dve sa uz prestali vyvijat, uz mali znamku 3...je to vsetko nevyspytatelne

bberika
4. mar 2011

@sylvestra Chcem sa ta este spytat.Ked si bola na poslednom vysetreni v Martine,ked pocuvali srdiecko,brali ti aj krv,ci len sono urobili?Aby som vedela co ma caka 🙂 .

danielkabn
4. mar 2011

@makovicka53,my sme v takom štádiu,že budúci týždeň idem pre recept na injekcie a vlastne prvý pohovor s koordinátorkou,mali sme poslanú žiadosť na poisťovňu,ale v Helíku spravili chybu,poslali mi to do zlej poisťovne,tak som sa po skoro 2 mesiacoch ohlásila,čo je s tým a na poisťovni povedali,že moju žiadosť nedostali..potom mi volal Krajko,že spravil chybu a že začnem ivf bez schválenia žiadosti a tak 😒
Mužíkovi budú robiť kontrolný spg,to čo som už spomínala..ja som v poriadku 🙂 akurát,že nemám vajíčkovody,preto ivf aj muž má naprd spermošky ☹ ☹

makovicka53
4. mar 2011

@danielkabn ahaa...no pekne ja som tiez cakala vyse dvoch mesiacov na schvalenie ale to koli tomu ze sa blizili sviatky...tak kym sa rozkyvali to trvalo...a kolky den cyklu si?na 16DC zycinas s proverou 😉 ake injekcie si si dala klasika ci tie pera?

sylvestra
4. mar 2011

Ahojte babule, pekne piatkove popoludnie 😉
@monca303 prajem vela stastia, tfuj, tfuj, nech sa pekne chytia bublinecky...opatruj si ich a nezabudni sa im prihovarat 😉
@bberika uz mi robili iba sono - vraj prenatalne, take podrobnejsie, premerali ten vacok i babatenko, popozerali vajecniky, vsetko...a cvakala som 17,-€ 😨
@danielkabn mojmu muzickovi trial napriklad nerobili, lebo mal ukazkovy spg.dokonca nas velmi nahovarali na klasiku /na tu sa nedoplaca/ , ale my sme si radsej vybrali a zacvakali icsi, zdalo sa nam to istejsie.
@ame ako sa citis? vseko v poriadku?

ame
4. mar 2011

@sylvestra ahoj 😉 citim sa super, dobre, az podozrivo dobre 🙂
A ty ako? Ranne nevolnosti pokracuju?

danielkabn
4. mar 2011

@makovicka53,dnes som 6DC,akurat mi končí mrchaňa 😀 ,takže zachvíľu sa mi to rozbehne,uff 😉
Dali sme si tie perá..lebo muž,keď zbadal tie ampule a ihly,tak povedal,že radšej zacvaká 😀 😀
@sylvestra,no my asi budeme mať ten test..keď to má muž tak naprd 😒 😒 a to icsi,to nám Krajko hneď hovoril,že budeme musieť mať 😒 ale aj ja v tom vidím väčšiu šancu 🙂

sylvestra
4. mar 2011

@ame tak to je fajn, ze sa citis dobre, hadam je u teba v brusku vsetko, ako ma byt 😉 S tymi nevolnostami je to tak striedavo-oblacno, snazim sa ich ofajcit a prist na to, ako sa im vyhnut.

sylvestra
4. mar 2011

@danielkabn jeeej, tvoj muzicek zareagoval na tie ampule a ihly rovnako, ako moj. A este zacal hadzat farby - vacsinou sa striedala biela a zelena 😀. Povedal Krajkovi ze to nam ani neukazujte 😀 a pero bolo jasne 😉 ale nam dali gonal. Podla mna icsi je vacsia istota a v kombinacii s predlzkou robi zazraky - mas tu v temicke hned niekolko prikladov a dufam, ze budu nasledovat dalsie 😉

monca303
4. mar 2011

@sylvestra ďakujem 😉 aj ja tebe prajem nech rastiete do krásy 😉

helenka12
4. mar 2011

@ivankakov ahoj bolo to uuuuplnej pohode ,operoval krajkovic ,boli ma hlava a trocha brucho inak ok,mala som 4 vajička len bohužial ,ale su dve jedotkove,jedno dvojkove,a jedno trojkove uvidime zajtra mam volat o 8.MNE vybrali vajicka len z toho laveho k tomu pravem sa nemohli dostat ze ho mam strasne vysoko tak cakam ako to dopadne 🙂 🙂

helenka12
4. mar 2011

@izzie27 dakujéém 4 vajicka , 🙂 🙂

helenka12
4. mar 2011

@mimili nooo veru neviem ani kedy som zaspala rozpravali a za chvilu sm sa zobudila na izbe 🙂

helenka12
4. mar 2011

@danielkabn dakujem 🙂 🙂 🙂

ivankakov
4. mar 2011

@helenka12 no super, teraz budeš pekne oddychovať a čakať,takže zajtra voláme. Uvidíme čo bude, musíme veriť. 🙂

ivankakov
4. mar 2011

@ivankakov ja mám vklad bud v pondelok,alebo v utorok, záleží od vývinu tých embrií.

makovicka53
4. mar 2011

@danielkabn jasnacka ..drzim palce ...ja mam klasicke injekcie a je to uplne v pohode ani nelutujem.... 🙂

makovicka53
4. mar 2011

@helenka12 ahoojky gratulujem a zaroven drzim palce nech su silne 😉

helenka12
4. mar 2011

@ivankakov uvidime ja pojdem navklad stredu alebo vo štvrtok ak budu ok. 🙂 🙂

izzie27
4. mar 2011

@helenka12 drzím palce a gratulujem.pekne sa im prihováraj 🙂

danielkabn
4. mar 2011

@helenka12,ak pôjdeš stredu na vklad,možno sa aj uvidíme,my sme objednaný na 11.hod 😉 a gratulujem k úrodičke,je to určite lepšie,ako nič 🙂 🙂
@makovicka53,ďakujem 😉
@sylvestra,môj mužík tiež hádzal bielo zelenú kombináciu 😀 😀 a ešte keď sa mu brala krv a sestrička povedala,že sa to zastavilo,že mu už netečie,tak sa sklátil,no fakt 😀 😀
my to icsi určite budeme musieť a nielen pre istotu..no čo už 😕 😕

bberika
4. mar 2011

@sylvestra Tak fajn.Som zvedava co mi povedia 😕. A tych 17 eur? No co uz? Pri tych vsetkych vydavkoch su to len drobne 😅. Hlavne nech nam to vsetko dobre dopadne a nech to dotiahneme do uspesneho konca.

ivankakov
5. mar 2011

@helenka12 takže už som volala, lebo som nemohla vydržať. Takže päť má známku 1 a to jedno má dvojku. Tých päť má 7 - 8 buniek. Takže teraz čakáme do pondelka čo ďalej. 🙂 A ty ako? verím, že dobre.