icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

helenka12
13. mar 2011

@majka21 ano ,ked som bola po IUI a brala som utogestan tak som ju dostala až ked som ho vysadila 😎

majka21
13. mar 2011

A je to tu potvrdené, že každý z nás je iný a preto aj na tieto hormóny reagujeme inak. U každej z nás je to individuálne. 😉

ivankakov
13. mar 2011

@helenka12 posledná ms bola 15.2. ( prvý deň), od nej rátam 28 dní a to je zajtra 14.3.. Takto ti budú rátať aj týždeň tehotenstva od poslednej ms. Áno utrogestan by ti nemal dovoliť dostať ms. 🙂

helenka12
13. mar 2011

@ivankakov ano ja som mala 16.2( prvy den ) ,no super aspon viem ako to mam ratat 😀

helenka12
13. mar 2011

@majka21 majka ja som bola 3 krat na IUI a potom som brala utrogestan a ked sa mi krv a sono potvrdili negativny vysledok tak som mala vysadit urodestan a ked som ho vysadila tak som dostala ms ☹ ☹

majka21
13. mar 2011

@helenka12, veď to je v poriadku. Po prvom IVF-krátky protokol, vklad na tretí deň, krvné testy na 14 deň, hcg 5,7 utrogestan v ten deň 3x2, na druhý deň ráno utrogestan 2, na obed 2, večer 2, v priebehu dňa špinenie, volala som aj dr., tá mi kázala ležať a keĎ začnem krvácať, hneď zavolať. Na druhý deň ráno menštruácia plus 2xutrogestan a po telefonickom hovore mi kázala utrogestan vysadiť, keďže sa mi už riadne spustili krámy.
PO druhom IVF 14 deň hcg, po telefonickom hovore utrogestan vysadený, ale už som špinila a na druhý deň menzes.
Takže z vlastnej skúsenosti, ono ten utrogestan neovplyvňuje menštruáciu, podľa mňa. 😒

icub
13. mar 2011

@helenka12 no to zavisi od teba 😉, ja som nechcela aj preto, ze kamoska mala uz od dr. potvrdene, ze je tehu a test stale ukazoval len /..., naco sa dopredu stresovat, aj ked je to super vidiet tak skoro // ako mrnous.. a druhej kamoske ked sa dr. Krajkovičovi pochvalila, ze rano (po 14 dnoch od ET) nasla //, ze nech si este pekne pocka na vysledok krvi... tak si vyber ............

icub
13. mar 2011

@ivankakov nuz ty si musis len spomenut, ako to bolo "tenkrat po prve..." ty uz mas skusenosti.. aj vtedy si mala pohodovy zaciatok tehu??? Aj ked viem, ze kazde tehu je ine... Nuz drzim palce..

helenka12
13. mar 2011

@majka21 ty si bola 2krat na IVF to ta obdivujem a to si isla hned po sebe alebo je medzi tym nejaka prestavka aby sa telo s tych liekov zregenerovalo? 🙂

ivankakov
13. mar 2011

@icub tenkrát poprvé som mala 21 rokov a do 7. týždňa som ani nevedela že som tehu, dokonca som cez tehu 1. mesiac brala anti tabletky, lebo mi testy neukázali tehotenstvo. Takže tak, prvé sme mali tak ľahúčko a druhé zase tak ťažko. Zdravie je nevyspytateľné. 😉

majka21
13. mar 2011

@helenka12, prvý raz to bolo v apríli 2010, potom v júli 2010 teraz sa chystám na tretie. Bolo to náročné a velmi. V novembri som skúšala insemináciu, ale bola neúspešná, tak som sa odhodlala na tretie IVF so zmenou centra.
Dve boli v BA, inseminácia a toto tretie v helíku. 🙂

helenka12
14. mar 2011

@majka21 jej tak držim palce ,hovori sa ze do tretice vsetko dobre tak uz to sa musi poderit 🙂 🙂

majka21
14. mar 2011

@helenka12, ano, v to dúfam aj ja a ďakujem. 🙂

leto79
14. mar 2011

@makovicka53 ahoj, takze prve IVF. Pekne si to vychutnaj. A nech je aj posledne, velmi ti to prajem a vsetkym ostatnym babam. A ako dlho si budes pichat? No 10-12 dni urcite, zalezi ako budu vajka rast. A neboj, prejde to velmi rychlo.
Ja som dnes znova testovala. Foto je v albume. 😀 Sme strasne stastni, snazime sa takmer 5 rokov a toto su moje prve // 😎

makovicka53
14. mar 2011

@leto79 ahojky nooo nadherne // kolajnicky...verim ze krvicka to len potvrdi 😉.....drzim moc moc palceky a potisku sa tesim s tebou 🙂 ...veru neviem kolko budem pichat dnes budem mat 4 vcielku menopuru...zajtra mam kontrolu tak uvidim co mi povedia...citim sa v pohode az na to ze ma cely den bolieva hlava ale to asi z tych hormonov...vcera mi ochorel partner je nachladnutý a veruze neviem ci to neprechadza na mna...este to by nam chybalo aby nam to choroba prekazila....dnes budeme spat asi kazdy v inej izbe... 😅 ...mozeme nejake tabletky na uvolnenie nevies mi poradit?

makovicka53
14. mar 2011

ahojte ženušky...no ja sa teraz tak zamyslam...ked mi volala koordinatorka povedala ze kontorlu mam 15.3. a to treba volat aj na recepciu objednat sa? ci to som uz automaticky objednana 🙂..zamyslam sa uz nad takymi blbostami 😀

freeze24
14. mar 2011

@makovicka53 ahoj🙂 nie nemusis nikam volat.staci sa dostavit🙂

makovicka53
14. mar 2011

@freeze24 dakujem....uz mi asi prepina..trosku sa aj obavam zajtrajsej kontroly 😅

freeze24
14. mar 2011

@makovicka53 nemusis sa nicoho bat.a ak ti mozem poradit ja som vzdy chodila tak aby som uz pred siedmou bola tam a hned som isla na sono.az potom na krv.a uz 7.10 som sedela v aute.bolo to rychlejsie ako ist najskor na krv lebo medzi tym sa pri kabinkach nazbieralo hrozne vela zenusiek🙂

makovicka53
14. mar 2011

@freeze24 no to ano tak som bola aj minule 😉 ....len na tu krvicku sa dlhsie caka 🙂

freeze24
14. mar 2011

@makovicka53 a co sa tyka tej choroby tak my s priatelom sme skoncili presne tak isto.roky clovek nie je chory a prave teraz...on bol prvy a ja som to chytila od neho aj ked dva tyzdne nespaval v spalni🙂 ja som mala odber v piatok a cele dva tyzdne predtym som si davala lieky.zacala som s theraflu potom mi dala doktorka lokalne antibiotika bioparox lebo som uz ani nemohla dychat a hrozne hrozne som kaslala.a kupila som si aj paralen plus lebo ten uvolnuje aj sliznicu v nose a od kasla som si davala aj mucoplant sirup.samozrejme som vsetko konzultovala aj s krajkim🙂 a priatel ma zacal tlacit grepmi a pomarancami kvoli C-cku tak mi uz je uuurcite o dost lepsie.snaz sa podchytit to v zaciatkoch 🙂

makovicka53
14. mar 2011

@freeze24 no pekne...takze teraz ked si budeme davat paralen a Cecko tak sa nic nestane?vsak ja dnes picham len 4 injekciu menopuru a to do OPU je este dost dni...toto je zakon schvalnosti....hlavne som zvedava na zajtrajsok ako mi reaguju vajecniky na tie hormony...a ty si teraz v akom stadiu?

ivankakov
14. mar 2011

ahojte, ja som dnes 7. deň po ET a začala som špiniť, dúfam, že to neznamená ms.

freeze24
14. mar 2011

@makovicka53 ja si mam v stredu rano volat ako to vyzera a bud v stredu alebo vo stvrtok ET.snaz sa jest vitaminy hlavne v prirodnej forme nie tabletky.na ten paralen som sa pytala aj doktora aj tych zien pri odbere krvi.vraj to ublizit nemoze.a urcite lepsie ako keby mala ta choroba uplne prepuknut.a mas aj nadchu alebo co ti je?

makovicka53
14. mar 2011

@freeze24 no super ...takze si tesne po OPU? kedy si tam bola? aku mas urodicku? 😉 ...vies no mne akoby trosku poskrabavalo hrdlo...ale inak nic aspon zatial no a hlava ma boli ako som zacala pichat menopur ale to su hormony, snad v pohode....poobede si pojdem lahnut uvidim v akom stave sa zobudim...pijem vela cajov...vitaminy jem len femibion a vecer 😉 dam sumive cecko....pripadne ak mi bude na figu tak paralen....dnes budem spat veru od chlapa radsej bokom,mam na figu imunitu...

makovicka53
14. mar 2011

@ivankakov ahojky...a ktory DC si?oddychuj vela....a mas aj bolesti?

freeze24
14. mar 2011

@makovicka53 dnes som tam volala a mam zatial 4 jednotkove a 2 dvojkove.tak ale to zatial nic neznamena.vies co ale ked ti mam pravdu povedat som sama zo seba prekvapena ako v pohodicke to vsetko prezivam.myslim po psych.stranke.budem neskutocne stastna ked sa to vsetko podari ale nechcem vsetky svoje myslienky podriadovat tomu co sa teraz deje v mojom zivote.aby som potom nebola velmi sklamana ak by sa to naaahodou nepodarilo.ja som taka citlivka a keby sa na to velmi upnem to sklamanie by bolo o to vacsie.takze nad takou moznostou ani nerozmyslam🙂 🙂 🙂
skus si aj ty viac davat pomarance grepy a citrony ako sumive tabletky.je to rozdiel pre telo.a ten mucoplant je skorocelovy sirup a mne velmi pomaha na hrdlo.

makovicka53
14. mar 2011

@freeze24 parada...velmi velmi drzim palce...prajeme si vsetky aby to malo hlavne uspesny koniec...ved ja som zajtra zvedava co mi povie dr....trosku ma pobolievaju vajecniky ale nic hrozne a hlavu trocha citim pijem dost...tak uvidime...dam sa teda na to ovocie 😉 ....zajtra skocim na nakup...ja ako som na marodke sa mi nic nechce len doma sedim hehe ...ale zas sa nestazujem je mi fajn...kolko si si pichala tie druhe injekcie myslim ako dlho?...

freeze24
14. mar 2011

@makovicka53 aj ja som cely cas len doma🙂 aj mam vychadzky a vobec ich nevyuzivam.ale kedy si oddychneme ked nie teraz🙂
ja som si pichala gonal 13dni.od zaciatku az do konca mi nechali tu istu davku len trikrat mi este v martine pichli tu stiplavku.ale to ani neviem naco vlastne je🙂

speranza1
14. mar 2011

ahojte zienky, tak ako sa vam dari?

@ivankakov ahoj...mozno to spinenie znamena zahniezdovanie 😉