icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

danielkabn
17. mar 2011

Ahoj @sylvestra,aj u nás prší a nepáči sa mi to 😒 ale inak fajn,mužík bol na kontrole cholesterolu a už ho má konečne v norme,tak ma to potešilo 🙂

sylvestra
17. mar 2011

@danielkabn ja som sa bola vyvetrat aj v dazdi, vonku je inak celkom prijemne. Ten zvyseny cholesterol je asi udel vsetkych chlapov, aj moj drahy mal zvyseny. Ale nakoniec si spomenul, ze vecer pred odberom tlacil cosi mastne, tak to bolo asi z toho. 😀 to vies, tie vecerne vyzierky 😀

makovicka53
17. mar 2011

@sylvestra juuj keby len sa napchavali ale my popri nich 😀

makovicka53
17. mar 2011

@sylvestra chlapi som mala na mysli 🙂

makovicka53
17. mar 2011

@sylvestra ...idem sa ta este opytat ty ked si si pichala vcielky tak sa ti tiez robili modrinky? mne sa urobila 1x 😅 ...inak ked si pichala tak si si povytiahla vzdy ci si netrafila zilu?lebo ja to nerobim..i ked koordinatorka to hovorila 😅

danielkabn
17. mar 2011

@sylvestra,ja si večerné vyžierky odpúšťam,ale môj mužík nie 😀 😀
@makovicka53,ja začínam od pondelka pichať,tak mám už nerva 🙂 len som sa chcela opýtať,ako si si pichala,ja mám decapeptyl a keď mi príde menzes,mám ísť na kontrolu,ale mám si ho pichať aj cez menzes?

sylvestra
17. mar 2011

@makovicka53 nahodou, ja celkom odolavam, ja tie vyzierky, co chutia mojmu muzickovi moc nemusim. on je na slane-cipsy, oriesky, tycinky, korbaciky, parenicky a tak 😀 ja si nanajvys dam od neho malu kostovku. ale vacsinou si musim v tomto obdobi tehu zjest nieco male aj neskoro vecer, vcera som o desiatej pri futbale tlacila piskoty a mlieko 😀 som na to dostala chut 😀 .Modrinku som mala tusim jednu-dve, ale to len take malinke. Nepovytahovala som nikdy, ja som si pichala riasenim do podkozneho tuku, tak som sa spoliehala, ze tam uz nejake velke zilky hadam nebudu 😀 .Ale ked som uz mala vela vpichov a nasla som miestecko nizsie, tam uz taka vrstvicka tuku nebola a tam sa mi urobili tie 1-2 modrinky.

danielkabn
17. mar 2011

@sylvestra,no pekne,o desiatej večer si tlačila 😀, ale zasa,teraz môžeš,máš dovolené..)))

ame
17. mar 2011

Baby, ahojte, ja neviem, co sa to tento mesiac deje. Ja nechcem strasit, ale co si pisem s mnohymi babami, tak vsetky skoncili ako ja alebo ivankakov....od 7 - 8 dna spinenie, mierne krvacanie a bum. Ja som bola dnes po 6 tyzdnoch prvykrat v praci a nevladzem, cely den sa mi trasu ruky......kamoska, co sa trochu zaobera astrologiou mi vravela, ze tento a minuly mesiac nie su dobre na pozitivne spravy, ze Mesiac je velmi blizko Zeme a to negativne ovplyvnuje.....nuz ale vyberte si.
Ja mam strach pred KET......ak sa mi aj rozmrazi a ja zacnem zasa na ten 7. den krvacat.....uff, nervy v kybli mam. ☹

sylvestra
17. mar 2011

@danielkabn ja si musim po veceroch nieco zbodnut, inak by mi bolo zle...ale take klasice vyzierky ma nelakaju. Dekapeptyl si budes pichat stale, aj cez ms, aj pocas stimulky. Akurat pocas ms ti pribudne druha injekcijka-FSH, odkedy a kolko ti povedia na kontrole, ked dostanes ms. A potom ti povedia aj to, kedy so pichnes posledne.Ale nad tym sa este nezamyslaj, ber to pekne postupne..tvoj najblizsi krok je prvy dekac a dalsi vysadenie provery...na ostatne mas cas.. 😉

danielkabn
17. mar 2011

@ame,ahoj 😉 s tým mesiacom je to pravda,je ho aj vidieť taký veľký...má to čosi do seba,dúfam,že v apríli už bude čo najďalej,lebo ja by som sa mala dopracovať k OPU,tak musím silno veriť 🙂
a kedy ideš na KET?,teraz v marci ešte?

ame
17. mar 2011

@danielkabn 26. 3. idem na kontrolu vysky sliznice a ak bude ok, tak okolo 1. aprila idem na KET..ak sa mi jeden moj mrazacik uspesne rozmrazi

danielkabn
17. mar 2011

mne svokra hovorila,že ten mesiac len tento týždeň je blízko zeme a že sa už bude potom postupne vzďaľovať..tak nech len pekne ide tam,odkiaľ prišiel 😀 bo robí šarapatu.
Tak v apríli to už bude fajn,lebo už jar na obzore..a tak musia chodiť len pozitívne správy 😉

sylvestra
17. mar 2011

@danielkabn to ja mam teraz take vecerne ritualy 😀 ked som hladna, tak mi je strasne nevolno...tak jedavam castejsie a mensie porcie. Dam si aj neskoro vecer a rano prve, ked sa zobudim, zbodnem este v posteli nieco suche - kukuricne lupienky, alebo nejaky ryzovy chlebik 😀 az potom vstanem...som zistila, ze mi potom nie je tak zle...
@ame ahoj zeby sa striedali take obdobia, ked je vyssia uspesnost a nizsia uspesnost? to je zaujimave... Ten prvy den v praci musel byt pre teba tazky, ani sa nedivim, ze sa ti trasu ruky...psychika robi svoje.Podla mna to boli take vnutorne ocakavania, aky bude ten navrat, ako budu reagovat kolegovci, a pod.Neboj, zajtra uz bude lepsie 😉 . A nad tym, ci zacnes po KET krvacat, este prosim nerozmyslaj. To je este daleko, tak sa zbytocne nestresuj. Ber to KET ako novu sancu, ako otehu, tak sa na to tes a snaz sa pozitivne naladit, dobre? 😉

danielkabn
17. mar 2011

@sylvestra,aj ja bývam hladná a niekedy už skoro ráno,len čo rozlepím oči 😀 a tiež mi je zle,tak rýchlo niečo zjem a hneď je lepšie,to súvisí aj s tlakom 😉 ja mávam iba nízky,alebo ešte nižší ☹

sylvestra
17. mar 2011

Dievcata, nebojte, pride jar, nova sila prirody, bude vela slniecka, hned sa nam vsetko bude zdat krajsie...a verim, ze sa to odrzkadli pozitivne aj v nasich hlavickach 😀

ame
17. mar 2011

@sylvestra presne ako pises, v praci sa len vypytovali, lebo nas sef to stihol uz tak "nehovor to dalej" povedat inym a kedze robim s ludmi, tak som musela dnes kecat, usmievat sa, byt prijemna, nieco zo seba dostat a to bolo pre mna dnes sizyfovska robota.....budem sa snazit mysliet pozitivne, nic ine neostava 🙂
A moze sa dobre rozmrazit aj 2-kova blastocysta?

sylvestra
17. mar 2011

@danielkabn tak to sme dve s nizkym tlakom 😉 na predoperacnom som mala 100/60, a to mi srdce busilo ako o zavod, lebo som bola na takom vysku prvykrat a nemala som tusaka, co ma tam caka 😀 doktorka sa hned pytala, ci mavam stale nizky.. mama mi merala raz po kave, mala som 90/58.Teraz neviem,aky mam, u gyndosa mi isto odmeraju, tak som zvedava.

makovicka53
17. mar 2011

@danielkabn ano tie prve injekcie pichas stale odvtedy ako ti povedali stale a budes ich pichat potom subezne s tymi druhými injekciami 🙂 neboj zvladnes 😉

makovicka53
17. mar 2011

@sylvestra hmm no dajak hadam dobojujem ..uz len par dni 🙂 ale dakujem...

danielkabn
17. mar 2011

@sylvestra,môj obyklý tlak je presne 100/60,alebo 90/60, 😖 a tep mám zasa 90,akoby som bežala 😕
ja som už absolvovala jeden krát narkózu pri lapare,takže to viem,čo ma čaká,aj keď to bude menšia narkóza 🙂
Ale kávu ja mám zakázanú,lebo tá mi vie zasa prudko zvýšiť tlak tak,že mi srdce môže odísť..už raz som si to zažila,takže odvtedy nemôžem...
@ame,ale dobojuješ,len treba fakt myslieť pozitívne a žiadne a čo keď budem to a to......nie!!!!

ame
17. mar 2011

@danielkabn vies, snazim sa mysliet pozitivne, ale posledne tri roky sa mi akosi nedari...asi ma ziadna netromfnete, ked vam poviem, ze od r. 2008 som mala 8 narocnych operacii.....!

sylvestra
17. mar 2011

@ame ja robim tiez s ludmi, tak si to viem predstavit. Ale ja by som bola schopna zavolat si kolektiv a vsetkym to povedat naraz, ze som na tom takto a takto a je mi neprijemne o tom hovorit, tak sa nepytajte. A basta 😀 . Lebo si viem predstavit, ze je kazdy zvedavy a ak sa kazdy pyta osobitne,no moje nervy...radsej naraz a mat to zkrku.
S tym rozmrazovanim nemam skusenosti, my mame tiez jednu zamrazenu. Ale embryologicka hovorila, ze maju lepsie vysledky s mrazenim nizsieho stadia blastocysty , v porovnani s tym stadiom expandovanej bl.Tak ja verim, ze ty prispejes k zvyseniu uspesnosti tejto statistiky 😉

ame
17. mar 2011

@sylvestra ano, to som tiez uz niekde pocula, ze vcasne blastocysty maju vacsiu sancu po rozmrazeni ako tie expandovane ci hatchujuce

makovicka53
17. mar 2011

@sylvestra
@ame
@danielkabn baby nestraste s tym mesiacom...mne tiez vklad vychadza na koniec marca 😒 ...normalne sa zamyslam...

sylvestra
17. mar 2011

@ame fuha, tak ty si ina rekorderka. to si ako mohla postihat? urcite si si prezila vela neprijemnosti, ale ver, ze raz sa to otoci a ty dostanes to, po com najviac tuzis 😉

danielkabn
17. mar 2011

@ame,každá z nás si nesie svoj krížik,ja tiež radšej nebudem písať,čo mám všetko za sebou...hoci ma neoperovali toľkokrát,ako teba,ale mám jednu diagnózu,s ktorou žijem už 6 rokov a som na čiastočnom invalidnom ☹ a zažila som si 1x tunel,a 3x som mala na mále...

sylvestra
17. mar 2011

@makovicka53 ale neboj, ved buduci tyzden je tu jar 😵 priroda sa zacne prebudzat a ked budes mat vklad, vonku bude svietit slniecko, spievat vtaciky, pucat stromy a kvietky....to bude tolko energie, ze iny vysledok ako pozitivny si nemozes pripustit 😉

ame
17. mar 2011

@sylvestra no, stihla, hoci nedobrovolne, ale stihla 😝
@danielkabn viem, kazdy mame svoje trapenie, ale ked si niekedy pozriem Modre z neba, tak som uplne ze happy

danielkabn
17. mar 2011

@makovicka53,ja som písala,že tento týždeň je ten mesiac nebezpečný,nie budúci 😉 tak neboj 😉
a inak díky za info ohľadom injekcií,aj tebe @sylvestra 🙂