Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@helenka12 ahojky dakujem pekne budem to potrebovat...a ty zajtra ides na tu krvicku?...moc moc drzim palce...mohla by si mi prosim ta popisat ako to prebiehlo na OPU?
ahojte baby ako sa robi sono aked tam idem na 14 den cez brucho alebo vaginu 🙂
@helenka12 helen ahojky...no co ako si pochodila?cakam len pozitivne spravicky 😉 ....podla mna sa robi od spodu ale neviem urcite 🙂
@makovicka53,ahoj 😉
chcem sa ťa spýtať,či si mala nejaké príznaky,keď si si pichala prvé injekcie..mne je dnes zle,bolí ma brucho,je mi na vracanie a som strašne ospalá ☹
@danielkabn ahojky no ja osobne som znasala injekcie velmi dobre..nebolo mi nic...dokonca an pri menopure...tak som len vajecniky citila a trochu bolest hlavy a niekedy sa mi aj tocila..inak nic v pohode vsetko 🙂 ...treba ti oddych je ti je takto...si doma ci pracujes ...
@danielkabn no to robia tie hormony ...skus si zobrat dovolenku al.chod na PN a mas to vybavene 🙂ja som na PN uplne od zaciatku 🙂
@makovicka53 ahoj,chcem sa spytat,od kedy si na PN?od kedy beries hormony?nas za necele dva tyzdne caka prvy pohovor v martine,tak neviem co nas caka a ako urcite veci zariadit.
@miminkad ahojky ja som sla na PN hned po 1.injekcii dipherelin...hormony som vcera dobrala a zajtra ma caka OPU ...nelutujem ze som ostala doma aspon mam klud ...idete na uplne prvy pohovor do heliosu ci uz na pohovor na IVF?
@makovicka53 tak to ti budem zajtra drzat palce.ideme na uplne prvy pohovor.aj ste mali moznost si vybrat ci IUI alebo IVF?
@helenka12 Tak akooo??? Vyšlo tooo??? Držím veľmi, veľmi palce, aby bola krvička taká, aká má byť 😉 .
@makovicka53 Zajtra sa drž, OPU je naozaj v pohodičke a ja som sa toho tak bála.
@danielkabn Ale ty asi ešte neberieš FSH, že nie? Len tie prvé injekcie, však?
@miminkad no to zavisi od problemu...ak su zle spermijky tak IUI neodporucaju...ale vravim zavisi vela od problemu..vam sa preco nedari?
@leto79 dakujem krasne ..veru zbehlo to...ale ci rychlo hmm...vies ja som doma tak mne to az tak rychlo neuteka 😀 ...snad sa mi vytvorili kvalitne vajka...duuufam..vcera som pichala pregnyl a dnes uz citim ine tlaky vo vajecnikoch ...
@makovicka53 A koľko Ti narátali vajíčok? Ty si sa ma pýtala na tie mm... no ja som to nikdy neriešila. Krajko povedal, ideme na to, tak sme išli. Nikdy som neriešila koľko majú, zbytočne by som sa len stresovala. Aj tak bol výsledok úplne iný, ako sme predpokladali. U niekoho je lepší, u niekoho horší, takže kvôli tomu som sa s tým nezaťažovala a počkala si až kým za mnou po OPU neprišla embryologička s výsledkom.
@makovicka53 no to nevieme,preco sa nedari.podla dr nie je problem,preco by sme nemali spontanne otehotniet.sme obaja zdravy,mala som trochu zvyseny prolaktin a raz mi vyletel vysoko.ale zas odber bol nespravny,no na druhej strane sme zistili,ze podla vsetkeho kolise podla mesiaca a ja mam pocit,ze som mala dost anouvlacnych cyklov.ale odkedy som brala lieky na znizenie prolaktinu,tak som mala aj ovulaciu.no teraz ich mam vysadit,tak neviem,co bude dalej.spg mame ok
@makovicka53 tlaky vo vajecnikoch su normalka, aj ja som mala a dost velke, uz som sa nevedela dockat, kedy mi ich vyberu... No to som este nevedela, ze po OPU bude este horsie... Ale kazda to znasa inac. U mna sa prejavil mierny OHSS, takze obrovske bajecniky boleli, k tomu brucho sa lialo vodou, ale dalo sa to prezit. Musis vela pit.
@mimili no ved to mas pravdu a kolko mi ich naratal? netusim ale dost vela ich bolo nestihla som registrovat..len viem ze ja som ich mala od 14-21mm a dr. povedal ze by mali byt v jednej velkosti takze netusim kolko ich vytiahnu dobrých
@miminkad neboj tam vam urobia vysetrenia a uvidite...mozno vam prepisu len lieky bude to ok 🙂
@leto79 no si ma potesila...mne to uz ide krkom...ledva vypijem 3,5 L....to som myslela ze ked prestanem pichat ze to uz s tekutinami skonci ..a ty mas PCO vajecniky? ci ich mas normalne v poriadku...lebo vraj OHSS vznika prave pri polycystických vajecnikoch ....tak som sa docitala 🙂
@makovicka53 dufam,ze mas pravdu a bude to len tak.dakujem za rady.vy mate aky problem?
@mimili nuz ak to doporucia,tak uvidime,mozno to skusime.neviem,ved uvidime,co povedia a aj mm aky bude mat na to vsetko nazor
@miminkad my mame problem v spermijkach...ale poviem ti ze my sme boli tiez na vystreni co nas poslal gynekolog..a mali sme vynikajuce vysledky co sa tyka spermiogramu a prisli sme do CAR a nas uplne obarili informaciou ze spg. mame na figu...morfologia len 0,5% ...takze uvidis...ale tam si porobia potrebne vystrenia a podla toho rozhodnu co je pre vas najlepsie 🙂
@makovicka53 nie, nemam PCO, ale mala som dost vajok, mozno preto, ale OHSS som mala naozaj mierny, najvacsi problem robili zvacsane vajecniky, ked z z nich vybralli vela vajicok. Ale napr. pri pedchadzajucom IVF som mala viac vajok a nemala som OHSS...

@makovicka53,ďakujem ti..už aby bolo po všetkom a hlavne s pozitívnym výsledkom 🙂 a samozrejme,to isté prajem ja tebe aj ostatným dievčatám,ktorý podstupujú tento dlhý boj 😉