icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

sylvestra
29. mar 2011

@danielkabn no veru uz je lepsie, snazila som sa ten neprijemny zazitok hodit za hlavu, ved stresovat sa je len na skodu, tak naco zbytocne blizit sebe, i babenku. Vcera som bola na poradni, takze som drobceka zase videla, od minuleho tyzdna narastol 1 cm, kopkal si nozkami, rucicky daval k nosteku, ale zdal sa mi kludnejsi, ako ked som bola v tom heliku. Vtedy priam vyvadzal 😀 Takze som vcera dostala aj tehu knizku a "home video" s babatenkom.

danielkabn
29. mar 2011

@sylvestra,tak šup sem s nejakou tou fotečkou,či fotečku nemáš? ja by som rada videla mrňúsika 😀 a gratulujem aj ku knižočke 😉

sylvestra
29. mar 2011

@danielkabn fotecku mam z minuleho tyzdna, ale nemam scan. Mohla by som to skusit odfotit a stiahnut z karty, len mangel pouziva fotak v praci, tak musim pockat, kym sa vrati z tyzdnovky 😒 No vsak on uz nieco vymysli 😉

makovicka53
29. mar 2011

@sylvestra jasnacka ze ano....rozpravam sa s nou jej dohovaram nech sa riadne zabyva 😀 ..... 😀 kolk si ty oddychovala po ET? Dnes sa snazim lezat

ame
29. mar 2011

@sylvestra dakujem, dufam, ze to vyjde
@makovicka super, tak len oddychuj, nozky vylozene a o dva tyzdne //
mne vraveli, ze mam tiez expandovanu blastocystu a na vkald idem teda vo stvrtok....to budu ine fofry, lebo idem normalne do prace a ak bude treba, hned odtial aj bezim do MT

sylvestra
29. mar 2011

@makovicka53 ja som po ET vyslovene oddychovala asi 3-4 dni, potom som sa pomalicky zacala zapajat v domacnosti...ale iba take lahsie prace, utriet prach, hodit do pracky /vesal manzel 😀 /, navarit, umyt riad...ostatne bolo na manzelovi a velmi mi pomaha doteraz, za co ma u mna velke plus 😀 Takze len pekne oddychuj, urcite taky kludovy rezim nie je na skodu... 😉

sylvestra
29. mar 2011

@ame juj, tesim sa s tebou, teraaaaaz to vyyyyjde hej hej hej 😀

sylvestra
29. mar 2011

@ame akasi hokejova atmosfera na mna ide 😀

renka1801
29. mar 2011

Ahojte žienky, ja tu velmi neprispievam ale sem tam prečítam a napíšem niečo. A teraz Vás idem povzbudiť , včera nám z kvri potvrdilo tehuuuuuuu. Vraj vysoké tehotenské číslo ale už som sa neopýtala , aké. Bola som 13.3. na vklad v Heliose a na 10. deň som urobila test a boli //. Dnes som 16 deň po vklade.Potichúčky sa vytešujem, ešte sme síce nevyhrali , ale aspoň sa uchytilo. Lebo pri 1.IVF sme nemali ani transfer. Takže verte, že a j Vám sa to všetkým musí podariť.

makovicka53
29. mar 2011

@danielkabn neboj sa oni to pekne nacasuju...nic ti nezrusia 😉

makovicka53
29. mar 2011

@sylvestra no budem sa snazit...len snad to zvladne moj mm...nema rad domace prace...budeme mat byt po tych 4 dnoch riadne rozbombardovany

makovicka53
29. mar 2011

@sylvestra a mozes mi prosim ta popisat pocity ked ti vlozili embrijka....ja dnes citim take popichavanie...nie je to este skoro? 😕

makovicka53
29. mar 2011

@renka1801 moc moc gratulujeeeeeeeem a drzim silno palceky 🙂

makovicka53
29. mar 2011

@ame ahojky ...no akcna reakcna si ty...ale urcite zvladnes ...no veru veru uz oddychujem...nic len telka gauc perinka...a veget 🙂 zatial je to fajn

izzie27
29. mar 2011

@renka1801 gratulujem. 🙂 Ak sa smiem spýtať, prečo ste nedošli k transferu? Ani my sme sa nedostali k transferu. My sme malo málo vajíčok-4 a 1sa začalo deliť ale nedodelilo. Tak cakam na 2.IVF.
@makovicka53 tak uz to mas za sebou a teraz vydržať 9 mesiacov. Držím ti palce 🙂
@ame jej vo štvrtok ti budem držať palce
@sylvestra fotečka na povzbudenie by nám bodla 😀

sylvestra
29. mar 2011

@renka1801 ahoj, gratulujem srdecne, tesime sa s tebou 😵 som rada, ze pribudla dalsia tehulka jupiiiiiiiiiii kedy mas dalsiu kontrolu? vkladali ste jednu, ci dve bublinky?
@makovicka53 poslem ti IP

renka1801
29. mar 2011

@izzie27 no lebo sme mali malo vajok. Zo 6 folikulov boli len dve vajka a potom len jedno embryjko ktoré malo na 3 den 9 buniek ale po PK degenerovalo. Takže tak. Dakujem všetkým žienkám za blahoželania, ale tešíme sa len potichúúúúčky, aby všetko dobre dopadlo.

renka1801
29. mar 2011

@sylvestra kontrola o týždeň, vkladali sme jedno, lebo embryologička povedala že sú tri velmi kvalitné expan. blastocysty tak sme sa nalakali s manželom , že by sme dve nezvladli., keby sa ujali obe. 😉 A mame ešte dve embryjka zmrazené. Tak by sme potom ešte tie neskor skusili vložiť.

sylvestra
29. mar 2011

@renka1801 juuj, tak to bude o tyzden radosti, ked uvidis srdiecko 😵 to je super, ze ste mali tri, pri troch sa uz da uvazovat, kolko vlozit a kolko zamrazit. my sme mali tiez tri, ale vlozili sme dve - chytilo sa jedno. V mrazaciku mame teda este surodenca v zalohe 😉 . Pekne sa opatrujte, davaj na seba pozor, ok? A nezabudaj na utros. Ci ti dali aj duphaston?

renka1801
29. mar 2011

@sylvestra mam utroš. ak ťa možem poprosiť tiež chodíš do Heliosu? Ako sa počítaju tie týždne tehu? Od vkladu? Ked budem mať 3 tyždne od vkladu už budeme vidieť srdiečko? dakujem

sylvestra
29. mar 2011

@renka1801 ano, aj ja som heliosacka, sice uz chodim k svojmu obvodnemu gyn, ale ak sa mi cosi nezda, bezim do heliosu 😉 tie tyzdne tehu neviem presne, ako sa rataju, myslim, ze pri ivf je to ine ako pri normalnom otehu. mne ten tyzden povedali na dalsej kontrole, pozerali datum odberu, vkladu a aj to, ci bol vklad po 5 alebo 6 dnoch. podla toho im vysiel nejaky udaj, tak tym sa riadim 🙂 . cize na buducej kontrole by ti mali povedat viac a je mozne, ze uz budes vidiet aj srdiecko.

bberika
29. mar 2011

@renka1801 Ahoj.Potichucky gratulujem k tehu.Ja som niekde citala,ze od odberu si mas odratat 14 dni-to je ako prvy den poslednej mrchy.A od vtedy sa rata tehotenstvo. Mne to presne vychadza.

bielalady
29. mar 2011

@makovicka53- ja som si tiež myslela, že pôjdeš v utorok, a nie v stredu, streda sa mi zdala už na dlhé čakanie..
Tak to je super, si šťastný človek, máš to za sebou, a v Tebe je veľká krásna bublinka, nech len rastie do krásnej fazuľky ... teším sa s Tebou.

@danielkabn- to Ťa ani prsia nebolia bežne keď ideš dostať mršku? Teda mňa vždy strašne, nalejú sa mi aj o dva čísla...
No ale nevešaj hlávku, zajtra ste teda objednaní, dajú to tam do poriadku, určite, nič nepokazia ... a veď predsa zajtra máš 32 DC, to je ešte v limite, aj keď ja som tiež zvedavá kedy dostanem aj ja, keďže aj moja mrškaňa mesiac pred zahájením Provery štrajkovala...

makovicka53
29. mar 2011

@izzie27 to budu moje stastne mesiace...len aby bolo vsetko OK 🙂 v prvom rade pozitivny testik 🙂

makovicka53
29. mar 2011

@bielalady dakujeeeem moc x.....drzim aj tebe palceky za chvilku budes tam kde ja..ale to dlhe cakaniee 😅

bielalady
29. mar 2011

@makovicka53 - tak sa len pekne opatruj... dala si si len jedno, však? Koľko Vám ich ostalo na zmrazenie a koľko si za to platila?

@majka21- Ahoj, tak zajtra je Tvoj deň, ako sa naň pripravuješ???

majka21
29. mar 2011

@bielalady, tak na diphereline sa už teším, ale bojím,bojím...ako to po necelom roku zvládnem. Ležím, som dáka nachcípaná, som na čajíkoch a vitamínoch a verím, že ma to čoskoro prejde... 😒

majka21
29. mar 2011

@makovicka53, držím palce a opatruj sa aby tam boli //. 😵

desire78
29. mar 2011

Ahojte babenky,keď si to tu tak čítam veľa má problém otehotniet ako ja,chcem sa ale spytat či umele oplodnemie sa platí a ak áno tak koľko asi?

mimili
30. mar 2011

Dobré ránko dievčence! Tak ja už rátam dni do kontroly.. nám to ešte tak blbo vyšlo, 2 týždne máme v sobotu, čiže na krv až v pondelok 😖. Mám zavše také blbé pocity, že už mi prišla mrcha, pobolieva ma bruško... tak ju len odháňam mrchu mrchavú 😀.
@desire78 Vitaj medzi nami... áno je nás tu dosť s takýmto problémom, navzájom si radíme a podporujeme...zavše i stresujeme 🙂 . Ohľadom platenia je to individuálne, závisí od toho, aký spôsob IVF budete mať. Ak ICSI (napichovanie spermií do vajíčok - v prípade väčšieho problému), tak rátaj cca 600-1000 € - aj s liekmi, (v prípade, že Ti to hradí poisťovňa - čiže ak máš do 38 rokov).3-krát platíš len doplatok, no ak to dovtedy nevyjde, už ideš ako samoplatca a to si radšej ani nechcem predstaviť, koľko sa platí ☹ . Ale to určite nebude ani tvoj, ani žiadnej z nás prípad, lebo to určite vyjde 😉