icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

desire78
30. mar 2011

tak ahojte všetci,je to hrozne nespravodlive že musíme platit za niečo čo iné ženy majú a niekedy to ani nechcú 😢
Ja chodím do Martina asi 2mesiace a pred týždňom v pondelok som bola na insemenacii

mimili
30. mar 2011

@desire78 No bohužiaľ, ale my zasa máme možno to, čo oni nemajú 😉 ... spravodlivosť neexistuje a všetko je z určitého dôvodu, aj keď sa nám to zdá niekedy veľmi nespravodlivé. My nateraz môžme len dúfať, že ešte tie ceny v Heliose nepôjdu hore a hlavne, aby poisťovňa nezrušila to preplácanie, lebo už aj také boli návrhy z vlády.. a to už by fakt bolo svinstvo.. keď za potrat si ženy platia len 100€...
A tak ty už možno si aj tehuľka... hmmm??

leto79
30. mar 2011

@makovicka53 jej, vidim, ze uz mas po ETe, tak drzim palce.... S oddychovanim to prehanat nemusis, prve 2-3 dni su dolezite, potom kludne rob vsetko co treba, avsak nic namahave samozrejme. Ja som 2 dni po Ete bola poctivo doma v horizontalnej polohe, ale potom uz som lietala kade tade, inac sa nedalo. Resp. roba tak ako budes citit. Kedy planujes prvy testik?

leto79
30. mar 2011

@mimili no aj my sme mali vkald v sobotu, takze na kontrolu sme mali ist v pondelok, co by bol 16. den po ET. Nieco nam do toho prislo, tak na kontrolu sme sli az v utorok, co bol 17. den po ET a bola som aj rada, lebo na UZV uz videl plodovy vacok, takze cim neskor tym lepsie. Nesli sme ani na kontrolny odber krvi, lebo aj HCG bolo pekne vysoke, takze je to na niaco dobre. To ze ta boli brusko ako na mrchu je dobre znamenie 😉 A testik si nerobila?

leto79
30. mar 2011

@desire78 no mas pravdu, ja ked si predstavim, ze my sme uz suma sumarom zaplatili cca 3000 eur, tak je to fakt dost. Ine to maju zdarma a mnohe si to ani nevedia vazit. Ale myslim, ze o to budeme lepsi rodicia, lebo babatko je amximalne vytuzene a vysnivane. Stoji to za vsetky peniaze sveta 🙂

sylvestra
30. mar 2011

Ahojte babule, aký máte dníček? Kukám, že máte ťažkú debatu o prachoch 🙂 . Nuž veru, je to tak, že takýto špás čosi stojí. Ja veru netuším, koľko sme do toho za tých 5 rokov snaženia dali. Odkladali sme si bločky iba z tohto IVF, čo máme za sebou. Ale keby som mala zrátať aj všetky tie poplatky za vyšetrenia, rôzne odbery, lieky, 3 iuička...no veru neviem... 🙂 ale keď človek túži po mimi, tak na to nepozerá . @leto79 máš pravdu a myslím, že aj tehu po tej psychickej stránke znášame inak, keď je bábätko vytúžené 😉
@mimili a ty si ktorý deň po ET?
@desire vitaj, tak máš po IUI, dúfam, že úspešnej 😉

makovicka53
30. mar 2011

@bielalady dakujem..ano jedno...a ostali nam dvaja snehuliacikovia....platili sme 240€...ale zda sa mi ze nam zapocitali 3 kusy...musim sa nabuduce opytat 🙂

makovicka53
30. mar 2011

@majka21 si zlata dakujem krasne..a verim tomu ze mas pravdu 😵 ...

sylvestra
30. mar 2011

@makovicka53 ako sa dnes mas, maminka? vsetko v poriadku?

makovicka53
30. mar 2011

@leto79 ahojky ano uz to amm za sebou prijemny zazitok ...vcera ked som dosla som lezala pred telkou ...dnes som vyslovene lezala asi do 13h v posteli ale uz sa to dlhsie nedalo tak som presla na gauc...ale tu nemam polohu lezmo...snad netreba lezat...sedim a nozky mam vylozene 🙂

makovicka53
30. mar 2011

@sylvestra ahojky,ake pekne privitanie...mam sa celkom fajn...citim trosku podbrusko ....asi maternica...🙂 ...inak nic mi nie je....akurat som pisala leto79... ze snad netreba vyslovene lezat...staci ked mam nozky vystrete ci?a ty sa mas ako?

sylvestra
30. mar 2011

@makovicka53 nemusis vyslovene lezat, hlavne oddychuj, posedavaj, polihuj, citaj si nieco, alebo kukaj telku, ostatne podla toho, ako sa citis. z bolaveho bruska si nic nerob, ja ho obcas tiez este citim, takze je to na zaciatku tehu normalka a pre teba dobre znamenie, ze sa tam nieco deje 😉 vecer aj mna trosku bolelo podbrusko.inak sa mam celkom v poho, akurat ze kazdy den riesim, co si urobit na obed, lebo tie vone od varenia mi hrozne vadia 🙄 vzdy mi z toho ostane nevolno a vetram ako diva 😀 asi mi ine nezostava, len sa zobrat a ist do restiky, tam pridem na hotove nebudem mat napachnuty byt 😀

makovicka53
30. mar 2011

@sylvestra no to si ma potesila...tak aj robim posedavam.polihujem a tak menim polohy...zajtra este to iste ale v piatok uz aj riady umyjem...chuda moj chlap pride z roboty unaveny a ked vidi aka kopa v umyvadle ho caka amen ma ....tak to je super ze ti fajn a s tou kuchynou nooo...pachy su riadne hnusne pokial si citliva...chod sa ty veru najest niekam kde ti to pekne naserviruju 🙂)) ...a slabucku kavu mozem pit?si pridem uz ako keby som bola chora 😀

sylvestra
30. mar 2011

@makovicka53 no jasne, tie prve dnicky treba mat klud, potom uz take lahsie prace doma mozes robit.ja som ostala zatial stale pri tych lahsich, na ostatne zneuzivam manzela 😀 ale nebrani sa 😀 . Mne kavicka prestala vonat uz dost davno, hadam aj pred vyse mesiacom, tym padom som ju aj prestala pit. Vraj by sa nemala, ani nealko napoje s kofeinom /kola a pod./. ale v pondelok, ked som bola na poradni, akurat sestricka vysvetlovala jednej kocke, ze pokial bola zvyknuta pit kavicku, tak by mala postupne znizovat jej mnozstvo /napr. ak pila dve, tak prejst na jednu/, az ju nakoniec uplne prestat pit. Vraj keby s tym hned sekla, tak by to bolo pre babenko nieco ako abstak. Podla mna slabu kavicku zatial mozes, ak mas na nu chut, tak si ju dopraj a na to, aby si ju v tehu postupne vylucila, budes mat este dost casu 😉

makovicka53
30. mar 2011

@sylvestra no super...ja ale pijem totalne slabu v 2 dc pohari a polka z toho je mlieko 😀 😀

sylvestra
30. mar 2011

@makovicka53 taku aj ja lubim, velky pohar, vela sojoveho mliecka a cukor...len mi teraz nevonia, ale ani mi to nevadi.ja mam nizky tlak, tak kavicka mi robila dobre...teraz veru neviem, co by som si na ten tlak dala...cervene vino? 😀

makovicka53
30. mar 2011

@sylvestra esteze co..ziadny alkohol 😀 ...vidis a ja som ho pila od OPU do ET aby mi narastla sliznica a ta sa ani nepohla ☹ ...mam ju na hranici...sakra ked som bola na kyrete nieco tam museli dopsut... 😠

sylvestra
30. mar 2011

@makovicka53 ved ja viem, ze no alcohol 😀 ale minule som mala taaaaku chut na cerveny strik....mnam....musela som nan rychlo zabudnut 😀 a kedy si mala ten kyret? ak to bolo nedavno, mozno sa ti este maternica z toho celkom nespamatala...alebo tam fakt nieco dopsuli...

makovicka53
30. mar 2011

@sylvestra ale tak deci vinka by si asi mohla 🙂 ....bolo to pred cca 2 rokmi...ked som mala MA ...a od vtedy mi nedorasta aj mrchu mavam len slabe spinenie 1 den...preto uzivam teraz aj estrimax aby mi neklesla sliznica lebo ju mam vraj na hranici...neviem keby som ju mala nizsiu ci by mi robili ET

sylvestra
30. mar 2011

@makovicka53 mozno mohla, ale nebudem riskovat 😉 no tak to je dost davno, to sa ti muselo nieco pomenit v tele, ked pozorujes taketo zmeny...ale dolezite je, ze ti ten ET urobili, tak sa pekne snaz ju udrzat, nech sa ma bublinka do coho zahryzkat...co takto okrem estrimaxu decko cerveneho? 😀 dame spolu na dialku? 😀 ze nech nepijem sama 😀

sylvestra
30. mar 2011

@makovicka53 idem sa trosku vyvetrat, mam vychadzku, potom este nakuknem 😉 som zvedava, ci sa ohlasi @danielkabn, mala ist dnes na kontrolu. ked uz budem vonku, mam kupit to cervene? 😀

makovicka53
30. mar 2011

@sylvestra ked ja teraz nechcem a uz ani nemam vcera mi zvysok chlap vypil 🙂 ale ty si kludne daj ....ked ja sa tak bojim...ci mu je dobre...stale mam otazky boooze moj ....ozaj ak bude tak bude riadne vytuzene 😵

makovicka53
30. mar 2011

@sylvestra jeej no ak mas chute kup veru ja si dam len tak virtualne ak ma ponuknes veru som na nu aj ja zvedava 🙂

sylvestra
30. mar 2011

@makovicka53 chut by aj bola, ale svedomie nedovoli 😀 ked som si mohla dat, tak som si nedala a teraz, ked nemozem, tak mam chutky...no som to ja za alkacku 😀 ale je zaujimave, ze ja dostanem chut na vinko tak raz za pol roka a ako naschval to prislo teraz...ale odolam, babatenko je dolezitejsie, ako moje alko chutky 😉 tie otazky poznam, aj ja som po ET stale rozmyslala, ci tam su, alebo je a ci sa mu tam paci ...tieto otazky su myslim normalne, treba si brusko hladkat, rozpravat sa s bublinkou a vytvorit jej prijemnu atmosferu 😉 urcite tym nic nepokazis, prave naopak.ja som vtedy tym mojim bublinkam taaake hory doly naslubovala, ze az 😀

makovicka53
30. mar 2011

@sylvestra akoby som seba pocula....stale si ho hladkam aj sa snim rozpravam este ze som sama doma 😀 ...aj teba pobolieevala raz jedna strana a potom druha na striedacku 🙂 a co je s @danielkabn snad je v poriadku 😨

desire78
30. mar 2011

@mimili
no keby som bola tak to by som bola stastna ako blska,len sa bojim ze to nevyslo lebo nic tomu neneznacuje a pripada mi to ako mesiace to cakanie

desire78
30. mar 2011

@leto79
tak to určite ano,babätko určite stojí za to všetko 🙂

desire78
30. mar 2011

@makovicka53
držím držím palčeky,určite to vyjde 🙂

danielkabn
30. mar 2011

ahojte 🙂
@makovicka53,som v poriadku,len sme domov prišli len pred hodinou,boli sme aj u rodičov,tak sme celý deň takpovediac lietali.
No ja som si to dnes odtrpela a sestričky so mnou,nevedeli mi zobrať krv,až na tretí pokus a to som už ležala v posteli ☹
Dostali sme recept na ten Puregon a mám čakať,kedy mi príde menzes,ak príde do nedele,hneď nedelu do deviatej do obeda sa máme dostaviť do Helíku znova na krv a sono 😒 a keď ani do nedele nepríde,tak pondelok..
Najlepšia bola Gattová,tá hneď povedala,že som tehotná..a ja že nie je v žiadnom prípade možné 😀 hoci som mala vysokú sliznicu 😒

majka21
30. mar 2011

Ahojte kočky, všetky vás pozdravujem.

Prvú včeličku mám úspešne za sebou... 😵