icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

makovicka53
14. apr 2011

@renka1801 hej? vidis to je nas tu tolko ze stracam prehlad....drzim palceky 🙂 ...

makovicka53
14. apr 2011

@ivanka7799 ahoj ivi a preco na dalsi pohovor az o mesiac...mrchu si uz dostala? a mrazacikov nemate?

makovicka53
14. apr 2011

@bielalady presne tak 😉 trosku vypnem a v podstate budem len lieciky papat nic zavazne to nie je...potom na kontrolku a naplanujeme KET 🙂len ta mrcha neviem kde trci...spinim spinim a ono sa jej nechce

makovicka53
14. apr 2011

@danielkabn moja ty mas 30 vajicok?jeeejda aka urodicka...OPU mas kedy?

ivanka7799
14. apr 2011

@danielkabn , ďakujem..... aj nás to mrzí, ty kokso že 30, ti nezávidím... ja som mala 14, a nakoniec oplodnili 8 a ostalo nám jedno, ktoré sa aj tak neujalo ☹ , priateľ tiež nemal bohvieaký SPG. a prečo máš na Krajkoviča ťažké srdce?ak môžeš napísať? mne sa Galo zdá taký odmeraný ani sa neusmeje... ale inak sú pre mňa všetci v pohode.... 🙂

ivanka7799
14. apr 2011

@makovicka53 Ahoj...no veď toto keby som vedela že až o mesiac, nenapadlo ma to,že by som sa opýtala.....mrcha aj chce aj nechce prísť, už tretí deň mám nejaké slabé špinenie.....a ty si ako na tom?

danielkabn
14. apr 2011

@makovicka53,OPU by malo byť pondelok,už by som dlhšie ani nevydržala 😝 mám toho veľa 😕
@ivanka7799,radšej to nebudem písať,prečo mám ťažké srdce,už som to tu babám písala..on je fajn,len robí občas kiksy..a u nás už zopár spravil,napríklad,že mi žiadosť poslal do zlej zdrav.poisťovne a čakali sme mesiac,keď nišť,tak som volala do ZP a tam mi povedali,že oni nič nedostali,potom to Krajko riešil tým,že nám požičali lieky..je mi jasné,že toho majú veľa,ale...
Galo je síce odmeraný,ale vie srandovať,bola som u neho 3x na sone a v pohode,aj sa usmial 😉

makovicka53
14. apr 2011

@ivanka7799 aj ja spinim tiez 3 den...ale cakam na krvacanie a hned idem uzivat lieky ja som bola vcera v CAR pre lieky a v maji budeme mat KET...mohla by si to este aj ty stihnut lebo tie lieky sa uzivaju od 1 dna mrchy 😉

makovicka53
14. apr 2011

@danielkabn jej tak budem drzat palce...super urodicka fakt...30 to som este ani nepocula 😀 juuj to bude mrazacikov 🙂

ivanka7799
14. apr 2011

@makovicka53 Prosím ťa, a čo znamená KET, tieto vaše skratky mi robia troška problém 😀 ? a čo by som mohla stihnúť? mne doktorka nič nehovorila...

danielkabn
14. apr 2011

@ivanka7799,KET je kryoembryotransfer,teda transfer rozmrazených embryí 😉
@makovicka53,ďakujem ti moc,no ja dúfam,že sa všetko neujme,lebo nemáme toľko peňazí nato 😒 stačí mi max.dve embryá,jedno do bruška a jeden mrazáčik a hlavne,nech to výjde 😉

ivanka7799
14. apr 2011

@danielkabn aj ja ti držím palce nech ti to vyjde, potom daj vedieť... 😉 a ináč, potom mi to došlo čo je tá skratka, ale nevedela som čo je to K, ale díky za info 🙂

danielkabn
14. apr 2011

@ivanka7799,ďakujem ti moc 🙂

danielkabn
14. apr 2011

@majka21,ty si tu dnes ešte nebola,ako sa máš? ja idem zajtra na kontrolu ráno a pondelok OPU 😉

makovicka53
14. apr 2011

@ivanka7799 je to kryoembrio transfer...no ty si uz bola na embrio trasnfere nie? ked si pisala ze si neuspesne... a toto KET sa robi presne tak isto ale z mrazenych embrii ktore sa ziskali zo stimulacie vajicok pri prvom IVF...🙂 teraz cakas vlastne na druhe IVF alebo mas este zmrazene embrijka 🙂

makovicka53
14. apr 2011

@danielkabn ver mi cim viac ich mas zmrezenych tym lepsie...predstav si v ulohe neuspechu ze potom budes len lieky papat a je to kratsi cas ked ti mozu vlozit embrijko hmmm?ja keby som ich mala 10 tak som stastna 🙂

ivanka7799
14. apr 2011

@makovicka53 no práveže my nemáme žiadne zmrazené embrijka, takže idem síce na 2 IVF ale akokeby všetko nanovo budem absolvovať podľa všetkého za 3 mesiace.... takže sa ešte načakám... 😖

sylvestra
14. apr 2011

Ahojte babulky, pekne popoludnie prajem
@makovicka53 tak tomu sa hovori slovo do bitky, mas super spravny pristup 😉 a nezabudaj mysliet pozitivne, ze to bude uspesne, budem ti drzat palce
@bielalady tebe takto dvihaju davky? ja som bola cely cas na 150 gonalu. aspon vidime, ze to riesia ozaj individualne podla toho, co ktore telo potrebuje, no nie?nezabudaj si kontrolovat, ci mas dost toho gonalu, ked ti to takto dvihaju, tak ti tie tri perecka nemusia stacit.
@danielkabn zlatko, to nemozes brat takto, ze su tu same zle spravicky. Aj tym zlym raz bude koniec a zase bude dobre, uspesne obdobie, ktore zahaji vasa silna trojka 😉 my sme s embryotetou tak lepsie pokecali, hovorila nam, ze tam riesia veru kadejake pripady - darcovske spermie, darcovske vajicka a podobne. takze s vami to urcite nie je take zle, ked budete mat vlastny matros 🙂 a verim tomu, ze budete, ze tam tety carodejnicky nieco tvojmu drahemu najdu 😉
@ivanka7799 vitaj medzi nami, danielkabn ma pravdu, dalsie ivf sa neriesi hned, treba pockat urcity cas, kym sa telo trosku z toho spamata. budeme drzat palce, nech ten dalsi pokus vyjde! 😉
@majka21 ako sa mas?
@renka1801 zdravim na kysuce 😉

majka21
14. apr 2011

Ahojte kočky. Ozývam sa vám len na chvíločku. Mám doma polovičku po šiestych týždňoch. 😵 tak som trocha zaneprázdnená.
Dnes som bola na kontrole, tak folíky rastú, vela ich síce nie je,ale dr.vravela, že je to v poriadku.Jeden folík mám 18mm, ostatné sú menšie, tak dr. skonštatovala, že je to pravdepodobne cysta. Na tlak mi kázala brať magnezium, tak som si kúpila šumivý, inak v pohode. 🙂
Dnes mi brali 2xkrv, lebo mi chýbali dáke výsledky z predoperačných na žltačku, na čo mi neodobrali krv a potom som dostala ešte štipľavku, trocha štípala, ale dalo sa to zvládnuť. Dávky mi zostali 225 jednotiek, ale ich už idem kombinovať, aby som si už nemusela vyberať ďalšie injekcie. Z predchádzajúceho IVF mi zostal pergoveris,za ktorý som doplácala 250,-Eur a použila som z toho pri predchádzajúcom OPU len 3 ampulky, tak od dnes si pichám 1xpergoveris, 1xmenopur a 1xdiphereline, 3 včeličky, au. 😀
Kontrolu mám v nedelu a predpokladaný termín na OPU je utorok alebo streda.

makovicka53
14. apr 2011

@ivanka7799 jaaaj no moja to ma mrzi ze nemate mrazacikov ale nevadi este ze je dalsia sanca...a ziadost ste uz poslali do poistovne?

makovicka53
14. apr 2011

@sylvestra ahoj moja ano nevzdavam sa...strasne chceme babo a to cim skor na co budeme cakat...mame 4 mrazacikov tak sup sa do toho...len tej mrche sa akosi nechce hmmm 😒 ...uz som sa dala aj vypisat takze v pondelok idem uz do prace.aspon sa odreagujem -) a ty ako sa mi mas? nadherne pribudaju tie tyzdne ... 😉

ivanka7799
15. apr 2011

@makovicka53 Ahoj, no ja som bola teraz v pondelok po dvoch týždňoch na kontrole že či sa udržalo, čo sa nepotvdilo a hneď mi povedali že na pohovor až o mesiac a nič iné sme ani neriešili..... takže žiadosť asi až toho 10.5. i keď stále neviem prečo až o mesiac, to sme sa o tom nemohli z doktorkou porozprávať v ten deň????a prípadne už aj poslať žiadosť?????

ivanka7799
15. apr 2011

@sylvestra Ahoj, díky za privítanie, to mi je jasné že treba odstup pri ďalšom IVF ja som sa len čudovala že prečo je ten pohovor až o mesiac 😒

danielkabn
15. apr 2011

ahojte 🙂
@makovicka53,máš pravdu,ale dnes ich doktor narátal myslím o 3 viac,takže 33 a jednu cystu mám ☹ ale to nevadí,skonštatoval,že mám krásnu veľkonočnú úrodu 😀 😀
pondelok OPU,dnes som dostala štipľavku,bolela jak sviňucha 😀 a zajtra na pohotovosť večer pregnyl 😕
som zvedavá,ako to dopadne 🙂
@sylvestra,ahojček moja,jaj,ako ti závidím,že ty si už doma vegetíš aj s malým potomkom,mňa to čaká..a začínam mať riadne nervy teda,pondelok OPU... 😒 dúfam,že tety embrošky budú čarovať,ja mám úrodu riadnu,ale čo ten môj mužík...no uvidíme,nádej mi dodávajú bociany,čo ich stretáme po ceste domov z Martina 😀
@majka21,tak si užívate s mužíkom 😀 poznám to dobre 😵 😵 ja mám 33 vajíčok po dnešnej kontrole a tiež mám jednu cystu,ale to povedali,že now problém 😉
pondelok OPU,ty pôjdeš rovno za mnou..aspoň nebudem v tej čakačke na výsledok sama 😉
@ivanka7799,ahoj..inak tú žiadosť ste už kludne mohli podľa mňa vypísať,aj tak to trvá min.mesiac do schválenia..no ale doktori sú múdrejší,asi to ešte nechcú týriť..veď uvidíte 😉

ivanka7799
15. apr 2011

@danielkabn Jáj ako ti závidím že už v pondelok ideš na OPU, inak je to fest v pohodičke, ráno prídeš,pôjdeš prednostne na sono, doktor ti dá malú ružovú tabletku na upokojenie, ubytujú ťa v tej malej miestnosti kde sú 4 postele,pichnú ti do žily ihlu, potom dajú niečo do nej a za chvíľu už aj ideš na sálu kde sa pekne rozčapíš 😀 a zasa ti dajú niečo do žily a vtedy sa začneš cítiš ospalo a už sa len zabudíš potom na posteli. Zaujímavý pocit.... 😅 a potom už len ležíš asi 4 hodiny...... a medzitým ti oznámia koľko ich majú....držím palce....

makovicka53
15. apr 2011

@ivanka7799 jasne ze ste sa mohli porozpravat skoda ze si to nenavrhla....ona si mysli ze si chces oddychnut asi...al km schvalia ziadost tak sa naoddychujes dost 🙂 podla mna jej zavolaj...zbytocne cakat...

makovicka53
15. apr 2011

@danielkabn juuj to najhorsie mam uz skoro za sebou...pockaj sama zistis ze to cakanie je naj najhorsie...strasne pomaly to ide a kolko s idete dat vlozit?

makovicka53
15. apr 2011

@majka21 ahojky citam ako krasne t to ubieha silno drzim palce...hlavne na kvalitnu urodicku 🙂

danielkabn
15. apr 2011

@makovicka53,ja tie prvé štyri dni budem doma s vyloženými nohami a potom do roboty,nebudem sa doma zbytočne stresovať,lebo to je najhoršie 😉 chcem si dať vložiť iba jedno,lebo dve je veľké riziko,a odporúčali nám iba jedno,ja totiž mám tú epi a nevedia,ako by som mohla reagovať,keď dúfam,zostanem tehu 🙂
@ivanka7799,ďakujem ti za výklad aj za palčeky 😉 ,tie postele poznám dôverne,keď mi berú krv,tak tam vždy ležím 😀 inak to nejde 😕
dnes si už sestrička dokonca vyhľadávala žilu na pondelok,lebo ja nemám žiadne a do ktorej mi stále pichala,tá je už stvrdnutá 😖

ivanka7799
15. apr 2011

@makovicka53 No ja som ráno bola na krvi, potom na sone u Krajkoviča, ten mi povedal že najskôr o 3 mesiace (2 IVF)a že si mám dohodnúť ten pohovor ale najskôr o mesiac. To bolo všetko čo z ich strany bolo povedané. Z mojou doktorkou ak ju tak môžem nazvať som v ten deň ani nehovorila. Ale asi jej skúsim zavolať.....Vlastne ani neviem kto bol môj doktor keď som bola u všetkých.... 🙄