Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@sylvestra, ahoj. 🙂
Jéééj, to sú krásne správičky, určite je to krásny pocit 🙂
Ja som bola dnes na kontrole a dr.Galo povedal že o 7-14 dní mám prísť znova, tak som sa objednala na budúci týždeň štvrtok. Ešte nie je vidno plod. Galo mi povedal, že rastie to,ale oni ma môžu odovzdať môjmu gynekologovi, len keď vidno plod a bije srdiečko, tak neviem. Trocha som zneistela, prečo to rastie tak pomaly. 😒
Ale inak dobre, po každom jedle ma napína na zvracanie, dnes som bola aj s tlakom a u dr.som ho mala ideálny 120/80 a doma ho mám vždy vysoký, tak neviem čo je pravda, inak nepociťujem nič.
@majka21 ahoj moja, to veru áno, pocit je to krásny, konečne mám pocit, že tam to bábo naozaj je keď sa hýbe, viem, že je v poriadku. Tak sa z našej hrčky veľmi tešíme.
Veru na tom začiatku je to bábenko také strašne malimalilinké, že ho veru vôbec nie je vidieť, akurát môžu na sone vidieť ten plodový vačok, v ktorom sa nachádza. Keď mne potvrdil Galo srdiečko, tak malo bábenko necelé 3 mm a ja som doma čumela na pravítko, nech si to viem predstaviť 😀 A keď som si namerala tie 3 mm a uvedomila si, že pri tej veľkosti tela už má srdiečko, tak som pochopila, čo je to celé za zázrak a aké to muselo byť malinké, keď to vkladali, alebo keď ho ešte nebolo vidno na sone... Zo začiatku sa zdá, že rastie pomaly, veď rastie akoby z niečoho, čo je ľudským okom neviditeľné, tak mu daj čas a ono sa ti ukáže v celej svojej krásne aj so srdiečkom 😉 A nalačno ti nie je zle? Ráno sa ako cítiš? Ja som tiež zvedavá na svoj tlak, včera tu celý deň lialo ako z krhly a ja som trpela ☹
@sylvestra ahoj, jej, to je zlate, ze babo dava takto o sebe vediet, musi to byt strasne uzasny pocit 😉 Ja mam uz mesiac podanu ziadost, dnes som si nasadila Duphaston na vyvolanie ms, pekne som si to vyratala, aby mi FSH injekcie a caste kontroly vysli na uplny zaciatok jula, ked uz budem mat v praci dovolenku a potom dufam aj s @izzie27 zacneme spolu..recepty si davam zaslat postou, kedze uz viem, ako to chodi a nemusim sa tam zbytocne otacat
@majka21 ty si velka bojovnicka, gratulujem ti z celeho srdiecka 🙂 🙂 🙂 si znakom toho, ze raz to vyjst predsa musi......drz sa
@ame ahoj spolubojovníčka, my sme si nakoniec po tie raceptíky museli ist, nakolko to nebolo zapísané v PC, že sme sa dohodli,že mi ich pošlú.A este mi povedali, že budu trochu riskovať a zvýšia dávky, lebo sa nevytvoril dostatočný počet vajíčok. Ja som to tiež ratala a prvú tabletku by som si mala začať dávať 30.6. Ved uvidím ako sa dostaví mrchana. A ty ides celé odzačiatku alebo mate mrazáčikov? Možno sa tam aj niekedy stretneme.
@izzie27, ame, velmi vám držím palčeky aby vám to vyšlo a aby ste sa čo najskorej pridali k nám tehulkám. 🙂
@sylvestra, a tebe kedy videli ten 3mm plod? Dnes som 21 deň od vkladu a plodový vačok má iba 10mm. Je to normálka? Dúfam, že bude všetko o.k.
Kolkokrát si bola po hcg čo sa robí na 14 deň od vkladu ešte v helíku?
@ sylvestra ahoj ja sa mam uz celkom v pohode ,uz je to mesiac po kyrete tak sa objednam na konzultaciu . a strasne vam obom želam aby ste boli v poriadku aj babeno aj ty,nech pekne rastie oktober je tu cobydup 🙂 🙂
Ahojte, ďakujem za všetky odpovede. Rozhodla som sa "nešpekulovať" viac ako treba 😉 Moja prvá voľba bola Helios, tak pri tom aj ostanem 🙂 V júni sa objednám a potom sa k Vám pridám 😀 a napíšem ako sme dopadli. Zatiaľ držím palce všetkým, aby každá z Vás na konci cesty držala v náručí vytúžené bábätko.
Ahojte zienky. Mam na Vas otazku-robili vam niektorej imunologicke vysetrenie? Kvoli alergii na spermie alebo protilatkam zabranujucim uhniezdeniu a pod.? Vyzera, ze v CR to robia bezne...Stretli ste sa s tym niektora?
@izzie27 ahoj, tak mne prave dnes volali, ze mam schvalenu ziadost, su to presne 4 tyzdne od podania, sa poponahlali, prvy raz im to trvalo vyse 8 tyzdnov....mne vychadza brat Proveru presne o mesiac, teda 18. 6. a recepty som si dala zaslat postou, este sa musim opytat u nas v lekarni, ci mi ich budu schopni zohnat.
Preco ste to museli ist po recepty osobne? Som to akosi nepochopila..... 😝
Ale mam strach zasa ist do toho, hlavne sa obavam OHSS a to pitie vody bude zasa trapenie. Cele leto teda zasa na liekoch a cakani. A to sme chceli dovcu, ale obetujeme ju a velmi radi.
Mala som mrazacika len jedneho, prebral sa, ale neujal sa, teda dva vklady mi nevysli, preto mam uz aj teraz obavy.....
@jajabajaja ahoj, mne robili krvne test proti protilatkam proti embryu a nic nenasli
@ame teraz to vyde. Teoreticky aj ja mam vyrátané kedy by som mala začať brať lieky, no uvidim ako to bude prakticky. Lebo dnes, zajtra by mala prist mrch ale nič...
Mali nejaku zmenu, tak sme museli prist a ta zmena bola v davkovaní liekov. A doki to nezapísal do PC ze to treba poslať poštou. Tak sme sa previezli. 😝
pekný večer. Postupne si čítavam Vaše maily. Všetkým čo sa to podarilo prajem len to naj, naj. ... 🙂 a ostatným nestrácať nádej, pretože aj ja patrím k tým, čo čakajú na ten pravý a správny čas. Proveru začínam brať od štvrtku a potom dekapeptyl. Bojím sa toho, že nám to nevyjde a bude opäť obaja nešťastný, pretože veľmi v to veríme. Mám problémy aj so štítnou žľazou, stále mi hodnoty kolíšu. Mám svojho doktora, ktorý mi povedal, že vie čo robí, tak mu aj dôverujem, pretože on mi vybavil vyšetrenia také, ktoré by mi bežne neboli umožnené. Viem, čo všetky pocitujeme a preto ma poteší z času na čas sa s Vami spojiť.
🙂 Pozdravujem všetky.
píšem všetkým tým ktoré si ma pamätajú z tejto stránky, lebo som už dávno nepísala, a zdá sa mi že medzitým tu pribudli nové, aj tie pozdravujem,. nám ET vyšlo 🙂 🙂 🙂 , teraz som 6 týždeň, tak sa tešíme a chcem tým povzbudiť aj ostatné, ktoré sa na to chystajú, alebo im to nevyšlo na prvý raz, viete mi niekto poradiť ako mám predať menopur, čo mi zostal, lebo som to pozerala v bazáre a tam taká kategória nieje zostalo mi 8 ampúl a mám aj diphereline 9 ampúl, ten by som k tomu dala zadarmo ak mi viete poradiť, tak mi prosím napíšte
ahoj @sestricka2,srdečne ti gratulujem 🙂 🙂
na stránke pobočka iscare martin,tam jedna chce kúpiť myslím tvoj druh injekcií a volá sa nickom danutta,tak sa jej ozvi 😉 😉
Ahojte babenky,dúfam, že máte všetky pekný dníček 😉
@majka21 tuším to bolo na nejaký 24-25 deň od vkladu, plodový vačok som mala vtedy 13-14 mm, neboj, všetko bude, ako má byť 😉
@ame, @izzie27, @helenka12 žienky, veľmi vám držím palce, aby to tentokrát vyšlo, aj @danielkabn samozrejme. hlavne sa nevzdávajte, trpezlivosť ruže - v tomto prípade bábätká prináša 😵
@michala99, @akra aj vám držím palce, nezabudnite sa ohlásiť a dať nám info, ako pokračujete 😉
@sestricka2 jupííííí, ďalšia tehulka, to je super, obrovská gratulácia odo mňa
Dievčence, dúfam, že majkin a sestrickin úspech vám dodá tú správnu guráž, že aj s umelým oplodnením zostať tehu sa dá-dá-dá 😀
dakujem vam babulky za odpisanie, ja som po iui v pondelok a teraz cakame na test ci to vyslo alebo nie, skusame to uz 3 roky tak uz by to mohlo vyjst..... 😖
@sylvestra
@danielkabn dakujem za gratulácie aj ostatným prajem nech im to vyjde, dakujem aj za tú stránku, našla som to tam
Ahojte babenky... a vítam aj tie ktoré sem zavítali iba nedávno 😉 Takže ja už mám tiež schválenú žiadosť, jupíííí.. teraz ked na to tak nečakám tak sa mi zdá že ten mesiac čo majú na schválenie prešiel celkom rýchlo.Zajtra idem ku koordinátorke, tak sa aj teším. Horšie je to, že mi šéf povedal že už ma nemá z čoho platiť a tak ku koncu mája končím v robote, teraz si akurát čerpám dovolenku...iba jednu výhodu to má a to že teraz budem mať na všetko absolútny kľud a pokoj 🙂 Pekný deň všetkým... 😎
@ivanka7799 všetko zlé je na niečo dobré 😉 a s tým kľudom máš pravdu, to je veľké plus, tak verím, že ti to vyjde 😵
@helenka12 tak to si na tečba 25.6.určite spomeniem,ja mám v ten deň poradňu 😉
ahojte baby mozete my poradit? tiez chodim do heliosu okrem HP a SPG robili vam niektorej aj testy na clamydie, ureoplazmu a mykoplazmu? neviem ci to robia alebo mam istk vojmu gynekologovi? mam totiz casto zapaly mocovych ciest a moj obvodny gyndos mi tieto testy nikdy nerobil dakujem vam za rady
ahojte dievcata...chcela by som sa opytat ci ma niektora z vas skusenosti s ET po zmrazeni embrya? ako to prebieha vsetko? v heliose sme uz daavno neboli a potrebovala by som vediet ako dlho sa caka na objednanie k dr. krajkovicovi ...dakujem vam za odpovede 🙂
Ahojte babulky, co mate nove?
@ludinka vitaj, ak treba, v Heliku urobia. Mne ich robil moj gyndos, on je dost pedant..ale to je asi vec pristupu kazdeho gyndosa...drzim palce, aby to bolo v poriadku.
@marhulka88 vitaj, ja s tym nemam sice skusenost, ale pytala som sa na to, ked som cakala na vysledok ivf. Beru sa od zaciatku cyklu nejake lieky na sliznicu maternice, aby bola pekne bujna.A ked je ok, tak daju rozmrazit embryjko, ked sa dobre rozmrazi a pokracuje vo vyvine, tak ho vkladaju. Chodia sem aj nejake kocky, co na ket boli, mozno Ti daju viac info. Kvoli konzultacii si zavolaj na recepciu, mozno bude treba ist k lekarovi, ale aj ku koordinatorke.

@majka21 ako sa mas, maminka? ako sa citis? vsetko v poriadku? veru veru, pomozu a poradia v Heliose, mne dokonca dr. Gatova povedala, ze ak by sa mi nieco nezdalo, mam k nim hned bez vahania volat, ze vraj ako keby som volala domov...tak mi povedala 🙂