Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
ahojte kocky, 🙂
davno som nepisala ale som vas citala a prajem vsetkým tehulkám, nech do dotiahnu v zdravi do úplneho konca, a nám snazilkám nech sa nam to uz konečne podarí.
Uz cakám na mrchanu mala by príst na buduci týzden a potom uz budem odpočítavať tých 16 dní do zaciatku. Verím ze tentokrát to uz vyde.
@andy175 Ahoj, ja idem 13.6.na krv a ultrazvuk, síce som dnes dostala MS ale to je také slabé tak som sa objednala až na pondelok... ja pichám už decapeptyl a asi od utorka už budem aj gonal..... odber je v pohode...toho sa nemusíš báť.. ako písala bielalady...je to v pohode....ešte napíš ako pokračuješ ďalej a možno sa stretneme v ten istý deň pri odbere 😉
ahojte, rozhodli sme sa po nedobrych skusenostiach s CAR v KE pre Helios v MT. mame na nich dobre referencie. sme z Kosic. je niekto z KE, kto navstevuje Helios a ako to riesite? vysetrenia, dochadzanie atd. ? da sa to zvladnut?
dakujem
@ivanka7799 ahoj! no ja idem teraz na krv a ultrazvuk v utorok a zároveň budeme mať aj embryologický pohovor. v papieroch je napísané, že odber vajíčok sa robí na 14. deň pichania injekcií fsh, tak mne to vychádza na pondelok 20.6. no veď uvidíme, aká bude hladina hormónov v krvi a zrejme podľa toho mi to budú robiť. ja by som bola za keby mi to robili už aj teraz v piatok 🙂 ale tak aspon by som mala ešte víkend k dobru 😉
😉 @andy175 Ahoj, no ja uvidím podľa pondelka čo mi povedia... 😉 Tak ty už potom musíš týždeň brať aj tie druhé injekcie ked 20.6. ti vychádza odber???? tak to potom spolu nepôjdeme 😒 lebo ja tie druhé injekcie ešte neberiem.... ak by som ich začala brať od 14.6..... tak potom mne by to vychádzalo na 28.6. 😉 a víkend by som aj ja brala ale v podstate mi je to jedno.. 🙂
@ivanka7799 no veru, už asi len týždeň si budem pichať injekcie a potom pôjdeme na vec 😉 ale to som si vypočítala ja tak, ved uvidím, čo mi povedia v heliose. v utorok budem možno o niečo múdrejšia. 😀
Ahojte babule, , vidím, že tu máme aj nové helinky, tak vitajte medzi nami 😉
@ame, @izzie27 babule, veľmi vám držím palce, nech to tentokrát je tutofka!
@andy175 ako píše renka, nemáš sa čoho báť, tabletečka na náladu bude a účinkuje spoľahlivo, mám vyskúšané 🙂 . odber vajíčok je úplná pohoda, nerob si preto žiadne starosti. ani sa nenazdáš a budeš to mať za sebou.
@helenka12 ahoj, ako sa máš a čo máš nové?
@renka1801ahoj 😉
zdravím aj ostatné staré známe babule - bojovníčky
Ahojte baby, včera som bola v heliose na krvi a na sone. Bolo tam dosť ľudí, aj ked som prišla o ôsmej....bol pondelok a to ešte robili aj odber vajíčok, tak sme si na chodbe trošku postáli ale nevadí... 😒 Tiež tam boli aj baby, ktoré boli na kontrole po 14 dňoch po transfere či sú tehu alebo nie.... a situácia bola zlá....všimla som si najviac jednu babu, ktorá vychádzala od doktora celá uplakaná, chuderka.. ☹ a rozprávala sa ešte z jednou, ktorej to tiež nevyšlo... cítila som že majú určité pochybnosti o sanatóriu...lebo vajíčok mali aj dosť a nakoniec im ostalo iba jedno na vklad....také divné....a tiež vraveli že to takto už viackrát aj oni počuli .... tak teraz neviem, mám také zmiešané pocity.... 😒
Ahojte. My sa chystáme zajtra do Heliosu na sono - už som strašne zvedavá koľko bude vajíčok po stimuláciu - nech su aspon dve!! IUI by sa mala konať v piatok alebo v sobotu. 😉
@ivanka7799 ahoj, to si nemôžeš tak brať a pripúšťať...každá sme iný prípad, u každej je iný priebeh stimulácie a aj ten ďalší postup...napríklad ja som mala odobratých 14 vajíčok, z toho zrelých bolo 7, oplodnilo sa 6...3sa prestali vyvíjať počas predĺženej kultivácie a 3 boli krásne expandované blastocysty...jedna šla do mraziaka a dve do bruška. tam sa chytila jedna, ktorá mi tam teraz vystrája o dušu spasenú 😀 ...a bolo to moje prvé ivf...takže nevešaj hlavu, zázraky sa stávajú, chce to hlavne pohodu a pozitívne myslenie...určite to zvládneš, budem držať palce. 😉
@in131 držím palce na iui, ale v dobrom - s tým počtom vajíčok to moc nepreháňaj, ak ich bude viac, tak iui nerobia...mne odmietli robiť pri 5 kusoch, vraj ani na moju vlastnú zodpovednosť 😀 ak sú na iui zrelé 1-2, úplne stačí 😉 držím palce, nech to vyjde.
@andy175 ja som sem tiež začala chodiť pred ivf a je to fajn, že si tu pomôžeme, poradíme, povzbudíme. mne to ivf vyšlo na prvýkrát, tak verím, že tu čoskoro opäť pribudnú ďalšie tehulky, či už také, ktoré idú na opakovaný pokus, alebo aj "prvopokusové". Držím všetkým palce a občas sem mrkám, čo majú baby nové.
@sylvestra Ahoj, ved v pohode, ja teraz na to poriadne ani nemyslím a čas mi ide rýchlejšie ako pri prvom IVF 🙂 a moje vnútorné pocity sú také neutrálne...zatiaľ....ale snažím sa byť v kľude a tešiť sa zo slnečných dní 😎
@ivanka7799 tak to som rada, že si v kľude a tešíš sa zo slnečných dní, určite je to pre teba lepšie, ako sa kdesi depkovať. ja som začala tušiť cca 10. deň po transfere, že to vyšlo, dovtedy som to tiež vnímala tak neutrálne. nechcela som ani lietať v oblakoch, ale ani to brať ako pasé...a tie pichačky ako zvládaš? picháš si sama?
@ivanka7799 Ahoj Ivanka. Sylvestra má pravdu ,že každá z nás reaguje úplne inak na všetko a aj naše vajíčka a spermie nie sú rovnaké, Ja som mala napr. všetko rovnaké s kamarátkou ešte aj embryá sa nám vytvárali a ostali nám 2 a tie nám vkladali v rovnaký deň a Ja som ostala hneď po prvom IVF tehotná s jednou teraz už 31.týždňovou slečnou a jej sa to teraz na 2 IVF podarilo 🙂 takže treba vždy myslieť len pozitívne a treba kľud a určite to príde. Netreba sa zbytočne stresovať 😉 Držím palce aby Ti to vyšlo 🙂 😉
@sylvestra Tebe držím palčeky aby bolo všetko OK a už vieš čo to bude? Nám to včera doktor potvrdil lebo zatiaľ to nebolo isté a naša princezná sa nám nechcela ukázať do teraz. Ahoj a pekný deň 🙂
@sylvestra . Ake si mala ty pocity po stimulácii? ja necítim nič. ked som to brala pred rokom tak som cítila tlak vo vaječníkoch - jeden mesiac boli 2 vajíčka a druhý 1 vajička - vtedy sme mali plánovany styk ale nepodarilo sa a teraz ideme hned na IUI. Tak som to chcela a aj tak sme sa s doktorokou dohodli.
Ahojte babulky, tak ja mám v brušku chlapčiatko maličké 😉, ale zatiaľ netušíme, ako sa bude volať...nevadí, ešte máme čas porozmášľať.
@zdenka1234 mne to doktor prezradil pred 2 týždňami, a vraj dokonca na 99,9% a povedal, že môžeme vyberať meno..tak hádam videl dobre, isto by mi nepovedal nejaký blud, keby si nebol istý...a v pondelok idem na 4D, tak dúfam, že sa nám tam ukáže v plnej kráse 😀
@in131 ja som pri stimulkách na iui aj na ivf cítila tlaky v podbrušku a vaječníkoch a také akoby brnenie. pred iui som stimulovala clostilbegytom a pri ivf provera, dekapeptyl a gonal.
@helenka12 to je dobre, že máš krv v poriadku, aspoň sa ti ten čas nebude zbytočne naťahovať. už len nech vám to rýchlučko schvália, aby ste mohli začať.
Juj, babulky, dúfam, že budete všetky úspešné, či pri iui, aj pri ivf a že bude pekné leto plné dobrých správičiek 😉
@sylvestra Gratulujem k chlapčiatku 😉 no nám to povedal teraz v pondelok , že dievčatko určite lebo do teraz sa nechcela ukázať a dokonca sa neukázala ani keď sme boli na 4D sone v Heliose 🙂 ale Galo povedal , že je to na 80% dievčatko...takže sa nemýlil 🙂 😉 takže držím palčeky aby bolo všetko OK a príjemnú zábavu pri vyberaní mena 😀
@sylvestra Injekcie zvládam v pohodičke, pichám si ich ráno sama, po raňajkách 😉 Zajtra idem na krv a sono....už si píchám aj gonal.... 😕
@zdenka1234 Ahoj Zdeni...gratulujem ku dievčatku....dúfajme, že stresu sa úspešne vyhnem a všetko bude tak ako to má byť... veď teraz už viem čo ma čaká... 😉 takže budem v pohodičke.... a ďakujem za povzbudenie 🙂

@renka1801 tak to gratulujem. vidím že čakáš bábo v novembri!!! 😉 verím, že aj nám pomôžu