icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

akra
30. jún 2011

@sylvestra Vdaka, pretože všetko dosť vážne beriem a mám strach. Už tretí deň mám dosť veľké bolesti hlavy - migrény. Mávala som ich vždy pred menzesom, ale táto bolesť je úplne iná akú som mavala. Najlepšie by bolo, keby bol už týždeň za nami. Cakanie je dosť nepríjemné. Ohlásim sa. Drž sa v zdraví.

helenka12
30. jún 2011

@sylvestra dakujem 🙂

bielalady
1. júl 2011

@akra- no ja som mala tiež ukrutné bolesti hlavy po ET-ku, asi na 7 deň, dokonca som pozorovala, keď som si zmývala vlasy nad vaňou, tak mi vadila aj tá voda na čele, doslova ma bolela koža na čele. Mávala som aj ja migrénu v puberte, takže si túto bolesť pamätám, aj keď táto bola iná, ale boli to tlaky vstať z postele, alebo urobiť náhly pohyb.

alinai
1. júl 2011

@jajabajaja Ahoj jajabajaja tak vypisovali sme to 16.6 tak to je eštie skoro ,musime čakať .Dnes manžel bol na spermi.... dufam že to bude ok.skus tam zavolať
@andy175 velmi ma to mrzi že ti to nevišlo ale ako ti pisali kočky musiš sa pozberať a musiš bojovať a veriť že na buduce sa to určite podari ,musi sa to podariť!!!Držim ti silno,silno palce a hlavu hore 😉

ame
1. júl 2011

@sylvestra @izzie 27 ahojte, dievcata, tak ja mam po dnesnej prvej kontrole a dnes vecer zacinam pichat uz aj Gonal @izzie27 ty mas, ak si dobre pamatam, uz 2 stiplavky v sebe, ze? mna tentokrat ten decapeptyl sakramentsky stipe....dnes bolo v MT hadam cele Slovensko, este nikdy som tam na sono a krv tak dlho necakala 😠
Izzie, drzim palec, aby si tentokrat dosla az ku vkladu a nasledne za 14 dni k //.
@sylvestra ako rychlo to uteka, uz mas vyse polovice tehotenstva za sebou a este len "nedavno" si si pichala injekcie....drz sa aj s babatkom 😉

ria191
1. júl 2011

@sylvestra ďakujem ty si tu taká istota pre nás vždy sa ozveš, poradíš a povzbudíš za to ti všetky ĎAKUJEME veľa to pre nás znamená. Mne sa to skomplikovalo a najskôr pôjdem na operáciu myómov do Banskej Bystrice Doc. Bielikovi dokonca mi odstráni aj endometriózu a keď sa nič zlé nestane tak o pár mesiacov môžme ísť do druhého kola ale všetkým Vám strašne prajem aby to vyšlo a hlavne helenka12 tebe strašne držím palce, lebo viem čím si si pred niekoľkými mesiacmi prešla.

izzie27
1. júl 2011

@ame ahojky, nie stiplavky este nemám, ja som este len začala s proverou a s dakac om zacinam v stredu. Aj dufam, že to tentokrat dotiahnem do úplneho konca s //. A v to dufame vsetky. Tam nám prajem aby toto leto bolo nase. 🙂 Ty si popredu, ja navstevy planujem az tak v polovici jula. Dufam ze u teby je zatial vsetko ok a drzím palce 🙂

akra
1. júl 2011

@bielalady máš 100% pravdu. Mám také úplne iné bolesti ako pri migrénach. Bolí ma to niekde pri očiach a strede hlavy raz jedna raz druhá strana. Na chvíľu ma to prejde a potom sa to zas ozve. Pociťujem aj slabší výtok popri utrogestane. Som zvedavá, kedy mi to prejde, a budem môcť aj niekam ísť, pretože 4 dni som sa nikam nepohla. Nemajú tie čakajúce dni veľa hodín? 😉

danielkabn
2. júl 2011

ahojte kočky,ja som sem tiež po dlhej dobe zavítala,začali sa nám prázdniny,niektorým stimulky..len nech všetko pekne dobre skončí 🙂
držím palčeky @ame, @helenka23, @izzie27, @akra - naše letné bojovníčky,nech je čo najlepšia úrodička na svete a potom nech sa miminká konečne usadia vo Vašich bruškách,zaslúžite si to 😉 😉
@ria191,nech ti všetko dobre dopadne,drž sa!
@bielalady,ahojky,ako sa máš,a ako s robotkou?
@majka21,tak už ťa chytajú nákupné maniere? teším sa moc s tebou,ja si na to tiež počkám 🙂
@sylvestra,moja zlatá,výsledok na trombofílie som mala negatívny,tak sa veľmi teším..môžeme ísť koncom augusta,začiatok septembra..jak vyjde mrchaňa do toho..najlepšie bolo,že mi teraz dr.hovoril,aby som si nedala vložiť dve,lebo že má teraz tri pacientky,čo čakajú takto dvojičky..potom pozrel na mňa a zahlási..no a vy budete tá štvrtá 😀 😀 😀

ivanka7799
2. júl 2011

Ahojte, tak ja mám už odber tekutiny za sebou, prekonala som to vo štvrtok, ale aj tak sa mi znova vytvorila, snáď to už nejako prežijem spolu so solumedrolom 😒 a dnes bol aj transfer našej jednej bublinky 🙂 tak držte palce za 14 dní nech to už teraz vyjde 😉

petuska123
2. júl 2011

@ivanka7799 ta nech sa r PK??

petuska123
2. júl 2011

@ivanka7799 este raz tak nech sa riadne uchyti a mala si PK??

izzie27
2. júl 2011

@danielkabn ahoj samozrejme že budes stvrtá, velmi by som ti to priala a aj vsetkým ostatným
@ivanka7799 tfuj,tfuj,tfuj za 14 dní budú krásne // bakule

petuska123
3. júl 2011

ahojte baby.pisem vam moj posledny prispevok.koncim na MK. vsetko nam to zlihalo nebol ani transfer nebolo nic!pauza 3 mesiace a vsetko opakovat na novo. som zufala nestastna zivot mi dava riadne facky.takze majte sa tu pekne drzim vam palce aby vam to vyslo a boli stastne

majka21
3. júl 2011

@petuska123, je mi to moc lúto, ale nezúfaj, raz to výde. Niekedy nás život vystavuje takýmto skúškam, ale treba ich prekonať, vstať a ísť ďalej, Viem, lahko sa to hovorí a viem čo teraz prežívaš. Nehrň sa do toho, chod do toho, keď sa na to budeš cítiť a nedávaj si limity. Budem držať palčeky.
@ivanka7799, super, držím palčeky a nech sa bublinke u teba darí a udomácni sa tam na ďalších 9 mesiacov. posielam tehu vírusíky TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT 🙂
@danielkabn, ďakujem a budem mať z toho rovnakú radosť keď sa už ty pridáš k nám tehulkám. Prajem ti to a verím, že to bude už čoskoro. 🙂

izzie27
3. júl 2011

@petuska123 je mi to moc luto ale ako píse majka, netreba to vzdávať, ved mnohé sme si tým prešli a mnohé čakáme na pozitívny výsledok. Teraz je doležité aby si si oddychla a bola v pohode a potom to treba este vyskusať.

andy175
3. júl 2011

@petuska123 je mi to ľúto, viem ako sa cítiš, ja som si toto zažila asi pred týždňom. taktiež musíme čakať tri mesiace. drž sa!!!

susi0303
4. júl 2011

@petuska123 ajoj moja....to ma velmi mrzi...drzala som ti velmi palceky....ale nezufaj...a nestracaj nadej....treba mat hlavu hore a ist do toho zasa.....

zuzanka7834
4. júl 2011

Ahojte kocky, mozem sa Vas spytat, aky je rozdiel medzi kratkym a dlhym protokolom? Pri vypisovani ziadosti nam Krajko povedal, ze dame dlhy, ale oddovodnenie si nepamatam, nejako vela informacii tam bolo naraz, teraz v stredu ideme na pohovor s koordinatorkou a mne stale vrta v hlave ten protokol... Nie je ten kratky setrnejsi? A zaroven aj rychlejsi? Dakujem za kazdu odpoved 🙂

renka1801
4. júl 2011

Dlhy protokol začneš 16.den cyklu tabletky pr. Provera potom pridáš 23. den cyklu inj.decapeptyl, potom čakáš na MS. Ked pride tak začneš stimulovat hormon. inj. pr. Gonal , Merional asi tak 12 až 14 dni. a potom odber vajíčok.
Krátky začneš až ked ti pride MS len tými horm. inj.cca 14 dní. Ten krátky je ako píšeš rýchlejší. Ja som mala prvý dlhy a druhy kratky. Zaleží od viacerých faktorov podla čoho davajú dlhy a krátky. Mne sa tiež viac paáčil krátky a u mna bol aj úspešný.

andy175
4. júl 2011

@zuzanka7834 Ahoj! tak už aj ty si sa dala na IVF? moc držím palce!!! ja vôbec neviem ani si nepamätám, že by nám doktorka hovorila či už o dlhom alebo krátkom protokole. ale tiež som začala 16. deň cyklu proverou, potom sme začali pichať injekcie diphereline a potom menopur.

zuzanka7834
5. júl 2011

@renka1801 Reni a myslis, ze by som ich mohla poprosit, aby mi dali kratky? Co citam, tak v Heliku vzdy zacinaju dlhym, ale kedze sa moja mrcha este nedostavila (dnes 38DC), tak by som bola pokojnejsia, ze to uz bude v tomto cykle a nie potom zase cakat kedy sa ms uraci... Ale oni asi maju svoje dovody... 😕 A na co sa vlastne picha ta Provera a decapeptyl? Tie dalsie injekcie su FSH, to viem, ale tieto? Mne Krajko vysvetloval iba cosi o brzde a plyne, ale ze aku funkciu splnaju... (predpokladam, ze brzdu, ale v com? 😕 ) som z toho jelen 😉

@andy175 ahoj moje, a Vy ako pokracujete? 🙂

susi0303
5. júl 2011

@zuzanka7834 ahojky...aj my sme mali dlhy protokol.....a podarilo sa....nechcem to zakriknut....v pondelok idem na druhe sono....drzim ti velmi palceky.....a hlavne pevnu mysel....a byt v pohode

zuzanka7834
5. júl 2011

@susi0303 jeeeej 😵 velmi potichucku gratulujem 🙂 bol to prvy pokus? V kolkom tt by si mala byt?

renka1801
5. júl 2011

@zuzanka7834 ta brzda je ako že ten jeden cyklus by nemala byť ovulácia aby si vaječníky odpočinuli, a potom ked sa pichá FSH aby zase pracovali na 150% .aby bolo viac folikulov. 🙂

renka1801
5. júl 2011

@zuzanka7834 joj to neviem či by Ti dali ten krátky protokol. Ja ked som išla na 1.IVF ani som nevedela čo je protokol. Ten prvý pokus je tak trochu naslepo, nevieme čo nás čaká.

andy175
5. júl 2011

@zuzanka7834 ahoj! no nam prvé IVF nevyšlo, nedošlo ani k embryotransferu. takže teraz pauza tri mesiace a potom sa ide znovu na vec. predpokladam, že tak v septembri asi...

zuzanka7834
5. júl 2011

@andy175 och moje zlato, a co sa stalo? Bolo malo embryjok a tie nedobojovali? 😔

@renka1801 absolvovali ste predtym aj iui?

renka1801
6. júl 2011

@zuzanka7834 ano 1 x IUI, a na druhe som tiež stimulovala ale potom sme ho odmietli. Manžel mal zly spermiogram. Aj IVF sme mali ICSI.

andy175
6. júl 2011

@zuzanka7834 ano presne tak, najskôr málo vajičok a potom nekvalitne embrya... 😒