Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@sylvestra Ahoj, ešte som síce nebola na sone, mám ísť až budúci pondelok ale v nedeľu som začala krvácať, také normálne krámy takže predpokladám že z toho nič nebude....najviac ma štve to, že druhá šance premárnená a zostáva už len jedna, ktorá je ako tak preplatená..... a ostal nám jeden mrazáčik tak chcem ísť hneď ako sa bude dať na KET, myslíš že robím dobre?
@ivanka7799 fúha, tak normálne krámy hovoríš? a nevolala si do helíka, čo s tým? čo ďalej s utrogestanom a tak? ja byť tebou, zavolám a opýtam sa. uvidíš, čo ti povedia, alebo ako dopadneš na kontrole. mrazáčik v zálohe je dobrá vec, máš vlastne ďalšiu šancu, pri ktorej navyše nemusíš nič pichať, žiadne injekcie. o ketku moc infošiek nemám, máme síce tiež jedného mrazáčika, ale sme to zatiaľ nepotrebovali, tak mám len základné infošky. Niektoré ďalšie kočky to tu už absolvovali, alebo sa na to chystajú, tak ti určite poradia. Ale stále máš pred sebou kontrolu, tak sa sústreď na ňu a na to, že aj zázraky sa občas stávajú. V každom prípade ti držím palce!
@ivanka7799, je mi to moc lúto a to som sa tešila, že k nám pribudne ďalšia tehulka, ale nevešaj hlavu, určite príde aj tvoj čas. Viem, lahko sa mi to teraz hovorí, ale aj ja som si cez to prešla a bez mrazáčikov, takže zakaždým mi zostalo len dúfať, že a teraz to výde, po druhom neúspechu som bola hotová, keď som videla dieťa, vždy som mala slzy v očiach a pýtala som sa sama seba, či sa ja raz niečoho takého dočkám a zatial je to na dobrej ceste, ale vyhraté to budem mať, až keď ho budem držať v rukách.
Ivanka, ak sa na to cítiš, ja si myslím, že robíš dobre, keď chceš ísť na ket, aspoň budeš vedieť na čom si.
Velmi-velmi vám držím palce, aby ste aj vy zažili tú radosť čakať na to malé nevinné stvorenie. 🙂
@sylvestra, ďakujem pekne, ukludnila si ma. Bruško už začalo trocha rásť, ja som tak trocha silnejšia, takže vidno akurát takú zmenu z tučného bruška na plné bruško, že tam už asi niečo bude. 😀
@akra, super správička, gratulujem. Konečne po dlhšej dobe sa k nám opäť niekto pridal. Teším sa s tebou. 🙂
@majka21 majka moja, mne ide všetko do bruška, v ostatných partiách som nejako moc nepribrala...takže mám pred sebou len takú loptičku 😀 20.7. mám poradňu a ten glukózový test, ja to volám sladká voda 😀 som zvedavá, aké budú výsledky, mám rada sladké, aj keď sa snažím nejesť ho na kvantá...ale melóny a broskyne si neviem veru odoprieť 😀
@susi0303 už isto oslavuje 😵
@izzie27 ahoj, ja uz budem pomaly koncit stimulaciu, kedze mam PCO, tak mi tie foliky rastu strasne pomaly, aj prvykrat a asi aj teraz budem mat OPU az na 18 den cyklu (musim byt vzdy vynimka).....doki povedal, ze tentokrat ich tam vidi viac, len su este nedorastene a asi budem musiet dokupovat aj lieky, ach jaj...tak ratam OPU asi na pondelok o tyzden....teraz chodim na kontroly kazdy druhy den.....inak je mi po tych hormonoch neuveritelne zle (co som v minulom kole nepocitovala), nechuti mi jest, napina ma na vracanie, vsetko ma boli....a normalne mavam taky mini strach aj predtym, ako mi maju volat o vyske davky...ci ma nahodou nestopnu.....aj tebe to rychlo ujde, neboj, tiez ma dekac neuveritelne stipe a brucho mam uz sama modrina...a spozorovala som na sebe, ze uz to neberiem tak uzkostlivo ako 1-krat.....v pohode 🙂
@sylvestra.....a vies co? ten drziak kvoli stiplavkam tam stale nie je 😀 zasa mi ch davaju kazdy raz!!!!
@danielkabn aj ja budem asi brat metformin kvoli PCO, dr. vravel, ze sa cyklus cca po 3 mesiacoch sam upravi...ale ako som ta citala, asi je to u kazdeho individualne...drzim palec na KET, chce to hlavne pokoj a pozitivne myslenie 🙂
@zuzanka7834 Ahoj Zuzka, mam s tou koordinatorkou z Heliku presne tu istu skusenost... Nemastna-neslana, absolutne sa k celemu timu nehodi. Ja chodik k Dr. Gatovej a to je skvela osobka... Ale tato, ja som mala kazdou otazkou z nej pocit, ze ju aj s muzom oberame o cas... A to som si dovolila volat este par dni po tom, co sme boli na konzultacii s tym, ze to cele chcem posunut, lebo chceme ist este na dovolenku. Nanestastie mne v ten mesiac koncila ziadost, jednoducho bolo treba podpisat ziadost o jej predlzienie... To som ale vtedy ten postup nevedela, myslela som, ze pridem o jeden pokus. Tak som sa jej na to pytala, ze keby som nesla na IVF aky bude dalsi postup, ci o ten 1 pokus pridem atd. No nervozna zo mna bola, ze najprv si musim rozmysliet, co vlastne chcem, ci chcem ist na dovolenku alebo na IVF a potom mi moze vypravat, co a aky bude dalsi postup... No proste nechcela pochopit, ze chcem vediet o co by som prisla alebo neprisla a na zaklade toho sa rozhodla... Potom som sa nastvala, podakovala sa jej, zavolala doktorke a pri tej nic nebol problem, poslala ma na dovolenku, vraj ak si potrebujeme oddychnut bude to pre nas len plus, o tyzden priblizne sme prisli podpisali ziadost o predlzeni a o par dni zacinam stimulovat s dlhym protokolom... Inak tiez z toho zrovna nie som moc nadsena, asi by som radsej ten kratsi protokol, ale mna sa nikto nic nepytal, ani ni nevysvetloval, tak dufam, ze to cele dobre dopadne... Inak som rada, ze mrcha Ti uz prisla, obcas precitam a inu temu, kde pises a mi ta bolo luto, ze teraz ked to clovek najviac potrebuje, ona si bude strajkovat spina jedna a pride si kedy chce 🙂 Takze nakoniec budeme stimulovat v podstate rovnaky cas... Dufam, ze nam to tentoraz vyjde 😉
@majka21 Majka ďakujem za povzbudenie, ale už akosi ničomu neverím že to bude dobré, veď mladá 25 ročná zdravá baba by predsa nemala mať žiadny problém udržať emryo, nie?
@sylvestra Do heliosu som nevolala, nemám zatiaľ chuť a určite by mi povedali že si mám dávať utroš 3x denne a ešte by mi možno predpísala duphaston ako pri prvom a bolo to nanič takže nejdem volať....a ďakujem za povzbudenie 😉
@ivanka7799 ahoj, musis to brat tak, ze mozno malo embryo nejaku vyvojovu chybu a preto sa nezachytilo, mozno by sa prestalo vyvijat aj v labaku, priroda vie, preco to tak je a mozno vsetko pochopime az s odstupom casu, na co vsetko to bolo dobre.....ono sa nenadarmo vravi, ze to chce len pokoj, aj ked viem, ako som sa sama citila pri oznameni o neuspechu a vtedy som o pokoji ani nemohla hovorit......daj si cas a chod na KET....drzim palec 😉
Ahojte babulky,
@mimili @majka21 ved jasne, ta koordinatorka bola profesionalna, len menej ludska a mila ako vsetci ostatni... 🙂 Mimi takze sa do toho vrhame spolu 😉 My uz mame pohovor za sebou aj ms, ale budem mat dlhy protokol, takze tento mesiac zacinam s proverou a decapeptylom a stimulka az buduci, teda ak Ti daju kratky protokol, pichame spolocne 😉
@susi0303 co povedal doky? Sem sa s infoskami o fazulienke 😵 😵 😵 Uz ste videli srdiecko?
@ria191 prajem Ti nech ta operacia prebehne bez komplikacii, nech sa potom cim skor mozete vrhnut na stimulku. A vies asi po akej dobe po operacii mozete skusat ivf? Drzim palce.
@izzie27 ja zacinam 21.7. s proverou, tak budes pekne popredku 🙂 Aspon mi budes vediet poradit, ked budem mat milion otazok 😉 Pichas si tie injekcie sama alebo Ta muci mm? Ja budem na to asi sama, lebo moj drahy by asi odpadol pocas toho pichania 😀 (otazne je, ci ja neodpadnem...)
@sylvestra na kolky pokus sa Vam podarilo babatko ak sa smiem spytat?
@akra aj ja sa potichucky pripajam ku gratulaciam 🙂 Podarilo sa pri IVF? Juuuj, keby sme uz vsetky mali // 🙂
@ivanka7799 to ma mrzi 😔 A ostali Vam nejaki mrazacikovia? 😕
@danielkabn ja mam take divoke cykly, ale nie vzdy, minuly rok som mala cca pol roka pravidelne 29DC, som sa uz tesila, ze sa konecne upravili (myslela som si, ze vdaka tomu, ze mi objavili miernu hypotyreozu a uz som bola dobre nastavena na liekoch), potom sa mi vsak podarilo otehotniet (po iui), ale zial iba na kratucko, vo februari sme o nasu fazulku prisli, no a od vtedy mrcha zase strajkuje... Dufam, mozno ta pravidelnost bola z clostilu, ale ja som ho nebrala kazdy mesiac, iba asi 3 cykly, aj to nie za sebou... Uf, nech uz mame vsetky na 9 mesiacov od ms pauzuuuu!!!!
@ame a mala si neziaduce aj pri provere? 😕 Ja sa uz teraz bojiiim! Ale co neurobime len pre nadej, ze sa to moze podarit?
@zuzanka7834 nie, pri provere som nepocitovala ziadne negativne priznaky, az pri tychto FSH injekciach.....mne ich musi pichat manzel, lebo ja by som nedokazala vpichnut si tu ihlu a nerobi mi dobre ani pohlad na ihlu.....moj manzel je zasa taky, ze on si pokojne aj sebe pichne, aj druhym.....chvalabohu
@ivanka7799 ja som tiez bola na KET hned v druhom cykle, pokojne chod aj ty....aspon budes mat taky pocit spokojnosti....len este pevne nervy pri telefonate, ci sa ok rozmrazilo.....ale vacsinou sa pekne rozmrazia
@ivanka7799, nemusí byť v tebe problém, mohlo to byť aj s tým, že jednoducho sa embryjko prestalo vyvýjať. Poviem tak ako to mne povedali, po vklade je to už v Božích rukách, ale musíš tomu veriť, že sa to podarí. 🙂
@ame, moc držím palčeky, nech je čo najkvalitnejšia úrodička. 🙂
@sylvestra, mne sa to tak páči, keď tehotná žena má iba takú loptičku. Ja som pribrala aj v nohách a aj do zadku. Už viete čo budete mať? Mne každý tipuje chlapčeka a ja tvrdím dievčatko, tak som zvedavá.
@majka21 majka, dakujem pekne, ty si pre mna prikladom, ze sa netreba vzdavat 😉
@ivanka7799 nie, bohuzial, ani KET mi nevyslo, pri ET som zacala na 9 den po vklade krvacat, pri KET som nekrvacala, ale krv bola po 14 dni negativna
@ame ahojka, aj ja to tentokrát znášam akosi lepsie, lebo viem čo ma čaká. len aby bolo z čoho vybrať. dufam, že aj ja budem mať tentokrát lepšie a hlavne viac vajíčok. Ty si pekne popredu. len sa pekne drž a na pondelok ti budem držať palce.
@sylvestra ja už mám proveru za sebou. od stredy pichám dekáč a očakávam mrchanu. Ide to celkom fajn.
@zuzanka7834 jasne že si ich pichám sama, lebo mmsa dušoval, však aj on mi ich pichne. 😀 Ale ked som sa ho minule spytala, či sa pokusi pichnúť dekáč, tak sa radšej otočil a povedal, že ved už to mam nacvičene a ako mi to ide pekne. 😀 Samozrejme, že ak budem vedieť,tak poradím, aked nie ja, tak aj ostatné kočky. Hlavne bez stresu...ako keby sa to dalo 😉
Dakujem za gratuláciu všetkým. Dnes mi bolo potvrdené tehotenstvo. Mám utrogestan a duphaston a tiež fraxiparín na pichanie. Mala som dnes slabé pobolievanie, vie o tom aj doktor. Ešte nebolo na sone nič vidieť, budúci týžden už možno áno. Bolo to dnes u nás radosti, len aby to pokračovalo v kľude a v poriadku. Pekný večer a dobrú noc.
@zuzanka7834 ahoj tak ty si bola po iui tehotná? super to máte veľmi dobré vyhliadky na IVF. Strašne ti budem držať palce nech ti to vyjde aj ostatným ame, mimili, izzie27, ivanke7799, helenke a všetkým babenkám tu na koníkovi, ktoré bojujú. Tak ja dúfam, že ak to dobre dopadne tak po polročnej pauze by sme mohli začať druhý cyklus aj keď už mám schválenú druhú žiadosť asi mesiac a časovo to nejako nevychádza, ale teraz som sa dočítala, že sa to dá predĺžiť ďakujem zofi81 za super informáciu. A samozrejme všetkým tehuľkám krásne tehuľkovanie a samozrejme aj pre mňa je majka21 super príkladom aby som to nevzdávala a išla ďalej. Každá nová tehuľka (akra gratulujem ti super výsledok) je pre nás ktorým sa nedarí takým ťahadlom dopredu a povzbudením.
@zuzanka7834 ahojky moja...tak a sme velmi stastny.....srdiecko nam bilo ako krasny zvoncek....a nasa gulocka je krasna......termin mame 27.2. a som v 8tt....ale musim si davat pozor na seba.....a lekar povedal ze ziadne slnko a ani termale....ale ja to vydrzim...co by sme pre babenko neurobili
@danielkabn ahojky...tak a mame skvelu spravu....sme v 8tt a srdiecko nasej gulocke bije ako zvoncek....je to nadherny pocit....termin mame 27.2.......velmi ti to zelam zazit ten nadherny pocit a splneny sen
@zuzanka7834 ahooj! mne sa koordinatorka zdala celkom v pohode. Ja som si najskôr nemohla spomenuť u koho sme boli, stale som si ju mylila s embryologičkou. držím ti palce pri stimulácii, nech všetko prebieha tak, ako má!!! 😉
Baby, chcem sa vás spýtať. Myslíte si, že keď som mala málo zrelých vajíčok a nekvalitných, tak to môže byť aj zlým picháním injekcií. ja si myslím, že nie, ale tak neviem. robili sme všetko tak, ako nám koordinátorka povedala. lebo teraz keď budeme absolvovať druhý pokus, tak nám doktorka povedala, že injekcie netreba meniť, že nie je medzi nimi rozdiel. ja som brala najskôr diphereline a potom menopur.

@ivanka7799 zlato moje, tak to ma velmi mrzi, zostali vam aspon nejake mraziaciky? ivi, chce to len cas, tak si pekne oddychni, urobte si s drahym pekne leto, pohodu a uvidis, ze naberies znova silu skusit dalej. a robili ti po tom prvom neuspechu aj nejake testy, co moze byt dovodom?hlavne nevesaj hlavku, ked pride tvoj cas, budes sa aj ty tesit z tehu. drzim ti velmi palce.