Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@ame 😕 Preco si si musela dokupovat Gonal ako samoplatca ked si mala schvalenu ziadost? Oni nam neschvalili bianco sek na taky pocet gonalu ako budeme potrebovat? 😕
@zuzanka7834 ja som mala 600 a 300 jednotkový.Pichala som si 150 jednotiek celý čas.
@izzie27 aj mne zvysili na prvych 5 dni davku na 225 a potom znizili na 187
@zuzanka7834 ak ti budu lieky chybat, potom sa mi ozvi do IP, dohodneme sa (decapeptyl mam 7 ks, 1 skatulka), musela som dokupovat lieky za plnu sumu, lebo na recept bolo len urcite mnozstvo, ktore sa vseobecne predpoklada, ze sa spotrebuje....teraz mi poistovna schvalila pre istotu vacsiu davku (prvykrat nevies/nevedia, ako to bude vsetko reagovat)
Ahojte kočky
@zuzanka7834 áno, je super, že nám vyšlo prvé ivf, dúfam, že ťa táto infoška povzbudila 😉 vidím, že debatujete o injekciách, tak prispejem - ja som pichala 23x dekapeptyl a 14x gonal po 150 j, čiže som ani celé množstvo gonalu nespotrebovala a nemusela som nič dokupovať. S týmito liekmi je ozaj problém v lekárňach, mne dekapeptyl objednávali a prišiel na dvakrát, zakaždým po 2 krabice a trvalo to spolu asi mesiac. Gonal som si radšej vyzdvihla v lekárni pri Helíku, tam mali zásobu.
@ame drží palce 😵
ahojte kočky 🙂
ja som si tiež pichala dekapeptyl a potom puregon pero,ale kolkokrát to som ani nerátala..dokupovať som nič nemusela,lebo našťastie som mala recept napísaný na viac balení,a potom mne museli znižovať dávku puregonu,lebo som dosť reagovala..ešte mám jedno balenie 300-kové doma,a mala som až 22 vajíčok a oplodnili nám 17ks,z toho však po PK zostali len 4 😒
Toť moje poznatky z prvého neúspešného ivf,ale pôjdeme na Ketko,tak silno dúfame,že bude úspešnejšie 🙂
Gratulujem @akra aj @susi0303,ďalšie úspešné tehuľky a dôkaz o tom,že stále sa oplatí bojovať,aj keď sa už nadobro vzdávame 🙂
@ame,držím palčeky na OPU,nech je veľmi kvalitná úrodička a nech aj ty budeš konečne tehuľka 🙂
@sylvestra,moja,mám sa dobre a teším sa na Ketko 🙂 teraz čakám na mrchaňu,už by mala potvora prísť,zasa som 31DC a nišť 😠 a potom keď mi príde ďalšia,začnem užívať tie tbl,čo mi dali 😉
@majka21,ahojček,neboj,všetko bude tak,ako má byť,budeš krásna maminka s maličkou princeznou 🙂 🙂 prepáč,možno krivdím,ale keď @sylvestra čaká chlapčeka,ty budeš mať zaručene dievčatko 🙂 prajem zo srdca,len aby bolo zdravučké 🙂 🙂
ahojte čítam že tu všetky píšete o ivf a potom Ketko to ketko je vlastne čo? 🙂 a to sa najprv ide na ivf a potom ketko ?
@si31si,Ketko je kryoembryotransfer,to je transfer rozmrazeného embrya,skátka,ak sa žene nepodarí po ivf otehotnieť a zostanú jej embryá,ktoré si dá zamraziť,môže absolvovať Ket. Ak jej však embryá alebo embryo nezostane,to závisí od toho,koľko oplodnia vajíčok,skrátka koľko jej zostane embryjí po oplodnení..ak sa žene embryo v maternici neuchytí a nemá ani zamrazené embryo,ktoré by sa dalo ešte transferovať do maternice,tak musí absolvovať znova celý cyklus ivf,teda stimulácia vaječníkov hormonálnymi injekciami,odber vajíčok pod narkózou a samotné oplodňovanie v skúmavke,čiže in vintro fertility - IVF. Pri Ketku sa už hormonálne injekcie nepichajú,nakoľko máš hotové embryo,len sa musí kvalitne rozmraziť a užívaš len lieky na podporu rastu sliznice v maternici 😉 dúfam,že si to pochopila. 😉 😉
@danielkabn, ahojko, som rada, že si sa ozvala. Držím ti silno palčeky, aby si sa čoskoro k nám pridala. Už by sa patrilo. 😉 No to dievčatko by potešilo, aj keď manžel by chcel radšej chlapčeka, ale nie je to zásadné, hlavne, aby bolo zdravé. 🙂 , veď aj toto je zázrak, že už som v 15.týždni. 🙂
@danielkabn @bberika ano pochopila dakujem za vysvetlenie lebo zbieram infošky asi ma to tiež čaká teraz som bola na 1 iui 😉
@danielkabn aj ja dakujem za vysvetlenie t iež som to nevedela ,mna čaka prve ivf a chcem sa spitat kolko to asi trva ked je schvalena žiadost až po ivf. 😒 Bola som 2 iui neušpešne ☹
@alinai schválenie žiadosti trvá tak asi mesiac.Ked mas dlhý protokol začínaš na 16.deň a berieš tabletky / 10dní/. Na 23.deň si začneš pichať injekcie a čakáš kedy sa dostaví mrchana. Zavoláš si do Helika a objednáš sa na sono a krv. v ten deň ako budes na sone a krvi, ti okolo 15.00 h zavolajú aku dávku si mas pichnuť aj z tých druhých injekcií. A teraz už by si mala byť v klude. Bud ides na PN alebo RD.Toto praktizujes tak asi 2 tyždne. Na poslednom sone ti predpísu pregnyl, dalsiu jednorázovú injekciu, Ktorú si musíš dať pichnuť o 21:00h. Na dalsí deň uz neberieš žiadne lieky len ležís a oddychujes / ako dnes @ame a na nasledujúci deň ides na odber vajíčok / samozrjme pod narkozou/. A každý druhý deň si voláš pani embryologičke ako sa vyvíjajú tvoje fazulky. A potom ak to vsetko ide tak ako má po 5.-6.dňoch čakania ti oznámia, že môžeš ísť na transfer/vloženie / embrijka. A nasleduje dalsích 14 dní čakania a očakávania pozitívneho výsledku. 🙂
zhruba asi tak ý týždňov.
Dnes prvé sono za mnou a očakávam telefonát.
@ame zajtra sa drž a prajem peknú úrodičku.
@zuzanka7834 ja som si tiež nemusela dokupovávať, lebo som celý čas brala len 150 jednotiek, takže mi este zostalo.
@zuzanka7834, ja zacinam uz zajtra, uz sa mit o blizi a uz zacinam mat trosicku strach, hlavne ked pridu na rad injekcie, na tie sa podujal moj muz, za co som mu nesmierne vdacna, lebo ja mam z injekcii panicky strach ☹ Citala som, ze ty si sa nakoniec rozhodla pre to pero, tak lieky budeme mat ine, ale dufam, ze to bude mat cele pre obe uspesny koniec... Ja som bola zatial len raz na IUI a to nam nevyslo, rozmyslala som aj nad druhym, ale potom nam doktorka odporucila radsej IVF, ze to je väcsia istota, tak uvidime 🙂
Ahojte babulky
@ame zajtra budem na teba myslieť, určite to dobre dopadne 😉
@zofi81tebe želám úspešný štart a nezabudni nás informovať, ako pokračuješ 😉
@izzie27 ako dopadla kontrola? volali? nevolali? 😀
@majka21 neboj, danielka sa k nám onedlho pridá 😵 a tvoj mužík chce chlapčeka? nám to veru bolo jedno, ale ja som akosi v podvedomí cítila, že je to chlapček, kurňa, len keď s chlapcami v rodine nemáme skúsenosti, tak to bude pre mňa maturita odborára 😀
@danielkabn ahojky.....hej treba bojovat a nevzdavat sa....a mysliet len pozitivne.....aj ked u mna to bolo vseliake
mam decapeptyl 7 injekcii,exp.12/2012 ak by niekto potreboval a zaroven vam vsetkym helinkam zelam vela stastia 🙂
@susi0303 susi, vsetky babulky, s ktorymi sme tu zacinali, su bojovnicky, my im musime len drzat palce, aby sa uspech dostavil cim skor...a dufam, ze aj nove dievcence, co sa pridali nedavno, sa nebudu vzdavat po prvom neuspechu. ty mas aky zaujimavy termin 😉
@bberika ahoj, maminka, ako sa mas? vsetko v poriadku?
@sylvestra Ahoj maminka 🙂.Mame sa dobre,rastieme ako z vody-hlavne ja.Dnes som bola v poradni a na sladku vodicku 😒.Citim sa fajn az na to teplo.Ale je leto,tak čo by som chcela 😀.A tebe ako sa dari? Vsetko OK?Celkom to ubieha,čo povieš?Ani sa nenazdame a budeme sa chystat do porodnice 😅.

@ivanka7799 drzim palce, nech je vsetko tak ako ma, nech sa to stihne hned v tomto cykle a hlavne tentokrat uspesne 😉
@ame @izzie27 dakujem kocky za info 🙂 Izzie, ten Puregon bol tiez 900 a 450 jednotkovy? Po kolko si si pichala? Ame diky za ponuku, drz mi tie lieciky pekne v chlade, ja sa Ti ozvem, ak mi budu chybat 😉 Z dekaca mam iba 2 balenia, pozicane z Helika, lebo nie su na trhu, takze istotne budem potrebovat aspon ten... Skadial si? A drz sa v piatok, oni Ti hned daju asi aj vediet, kolko vajicok bolo a ake, ze? Tfuj, tfuj, tfuj, nech ich je vela a krasnych kvalitnych 😉
@susi0303 Ty si sa nemala coho bat 🙂 Teraz si uz len uzivaj tehu 🙂 Ozaj, ake si mala hcg pri prvom odbere?