Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Ahojte dievčence
@ame tak som v piatok doobeda na teba myslela! Teším sa s tebou, tvoje embryjká sú bojovníci a isto to dobojujú ku vkladu, a nielen tam 😉 Držím palce!
Tehulienky držte sa aj s bábenkami a stimulantkám držím palce, aby boli čoskoro tehulienky 😉 /môj mužík používa vlastný výraz "tehotienka" 😀 /
@ame,super..neboj,už to vydržia obidve,len ťa tak trénujú,či to vydržia tvoje nervy 😀 takže držím palčeky i naďalej a koncom týždňa už na vklad 😉
@makovicka53,vitaj opäť..aj ja sa chystám stále na to Ketko,ale až koncom augusta,ešte musím tento cyklus počkať..a stále mi mešká mrchaňa,ako vždy,dnes 6DC 😖 😖
@danielkabn ahoj zlatko, ty sa s tou tvojou mrchanou pekne vyvad, nech neblazni, aby si mohla zacat tak, ako to mas naplanovane 😉 co mate nove v pd?
Kocky, chcela by som sa spytat, v tie dva tyzdne, ked uz sa stimuluje, ja mam napr. Menopur... Ako casto sa chodi do Heliosu na kontrolu? Citala som v instrukciach, ze tak 2-3 krat do tyzdna, boli ste niektora skutocne aj 3 krat za tyzden? Mam to dost daleko do MT, preto sa pytam...
A este sa spytam, boli ste na PN? A ak ano odkedy? Neviem sa rozhodnut, ako to urobit. Naj jednej strane som hrdinka, ze to zvladnem vsetko, ale na druhej zase podcenit by som to nechcela... ☹ Dakujem 🙂
@danielkabn ahoj, tak ale trenuju moje nervy dostatocne 😠
@zofi81 ano, ked som uz stimulovala, tak som bola jeden tyzden pondelok, streda, piatok a druhy tyzden utorok a stvrtok, takze aj 3x do tyzdna, je to naozaj unavne, to caste cestovanie.....ja som uz bola na dovolenke od pichania tych druhych FSH injekcii, osobne som sa citila dost zle, strasne unavena, na vracanie, vsetko ma bolelo.....radsej ostan doma, budes aj pokojnejsia, prides domov po kontrole, oddychnes si, ziaden stres....
@zofi81 Je to individuálne... Ja som sa napríklad cítila pri pichaní injekcií úplne v pohode, takže by som bola zbytočne doma, len by ma mrle žrali 😀 . Záleží aj od toho, akú máš prácu, ak namáhavú, tak určite ostaň radšej doma. V Heliose som bola tiež 3-krát do týždňa, ale na štvrtú návštevu už som mala OPU.
@mimili ahoj no na KET ale najskor musim prist na to ako a co mi zaberie na rast sliznice ...lieky nezaberaju 😒
@danielkabn ahojky a preco si mala pauzu?neboj dorazi a zacinas s liecikmi 😉 keby tak aj mne zabrali potvory
@ame tak vidis, su to bojovníci, oni to vydržia do konca. velmi ti drzím palce. 🙂 Dnes som bola na kontrole, vsetko je zatial OK, dalsia kontrola vo štvrtok uz aj embryologický pohovor. povedali že tak asi za 9 dní by mohlo byť OPU. Takze asi buduci tyzden v utorok alebo stredu.
@makovicka53 ahojky, ty si tu teda davno nebola, ako pokracujes?
@zofi81 kontroly mi tiež vysli raz 2krát do týždňa a raz 3./aj v nedelu/. čo sa týka PN, oni odporucaju aby sme sli na PN. Ale ako písala ame, je to individualne a zalezí to aj od toho aku mas prácu, ci nie je stresujuca a hlavne ako sa cítis ty. Ja som bola 2 týždne na dovolenke. treba oddychovať, lebo hormony davaju vaječníkom zabrať.
Ahojte žienky, tak ako som sa radovala z // milých čiaročiek, tak som sa aj dotešila. Minulý týžden som o maličké prišla, išlo to veľmi rýchlo. Dnes som začala trošku krvácať a mám podobné bolesti ako na menzes a myslím, si že to aj je taký slabý. Vraj by som nemala mať žiadne príznaky a menzes dostať až o mesiac. Nechávam to tak, možno sa mi sťahuje aj maternica....... ? Takže, tak sa to všetko skončilo a skončil sa aj môj príbeh. Pa, pa.
@ame @mimili @izzie27, dakujem moc, ved prave, v robote mam stres a bojim sa aby som si tym neuskodila... No uz som sa rozhodla, pojdem na PN, ostanem u mamy, ta byva kusok od MT a vykaslem sa na celu robotu, teraz je toto aj tak prednejsie, tak nebudem nic riskovat... Co ma trochu desi, ze kto mi bude pichat injekcie, kedze moj muz bude stovku km daleko ☹ Ale uz som vcera mame oznamila, ze nech sa pripravi, ze mi ich bude pichat... Tak uvdim, ci si to nerozmysli 🙂
Inak na PN ma musi vypisat moj gynekolog, obvodny lekar, alebo ma vypisu aj v Heliose? Neviete?
@akra Ahoj aj ja som prisla o mimi, uz je to 10 dni. najprv som krvacala potom to ustalo a este trochu spinim. doky povedala ze to je ok, cisti sa maternica, stahuje sa. treba pit vela alchemilkoveho caju. mna uz brucho neboli ale bolelo ako pri mrche. prva mrcha by mala prist az o 4-6 tyzdnov.
ty si bola prirodzene tehu?
@izzie27 ahojky veru dlhsie som tu nebola....teraz mam pauzu...a na dalsi cyklus si idem nasadit kvapky gynex na sliznicu...a uvidime co bude dalej a co ty?
@makovicka53 ja uz chodim na sono a krv a asi na buduci týžden by malo byť OPU. A dufam že tentokrát budeme pokracovať aj dalej a dalej a dalej.A skončíme až po 9 mesiacoch 😀
Budem ti držať palce, nech to výde. 😉
ahojte 😉
@sylvestra,moja zlatá,tak ja môžem mrchane dohovárať a nič..normálne rozmýšľam,že navštívim svojho gyndoša,nech mi vysadí ten metformín,čo mi dal na pco,pretože mi to aj tak nepomohlo,do troch mesiacov od začiatku užívania mi to malo cyklus upraviť,už to beriem rok a pol a stále mám cykly takého,je to do porazenia 😠 😠 😠
a v PD nič nového,akurát dnes prišiel k nám cirkus so 40 kamiónmi,vraj je fantastický,lebo bol aj v Bánovciach a moja mama tam bola,a pochvaľovala si,že niečo úžasné..išla by som aj ja,len vstupné na jednu osobu je 20 eur,čo je dosť ☹
@makovicka53,Ketko som odložila preto,lebo som mala silný gynekol.zápal,užívala som antibiotiká a môj gyndoš mi povedal,že musím počkať dva cykly,takže nasledujúca mrchaňa bude druhá a potom koncom augusta už by som mala začať užívať tie lieky a potom Ketko 😉
@ame,neboj,držíme ti palce 😉
@helenka12,ako sa máš?
@izzie27,držíme palčeky na OPU,bude určite úspešné 😉
@akra,moja,ja som zažila to isté...takže viem,ako sa cítiš,čas všetko zahojí a neboj,bude dobre 😉 drž sa!!
@ame, super správička, držím silno aj naďalej palce 🙂
@akra, je mi to lúto, ale nevzdávaj sa a bojuj ďalej. Určite to potrebuje nejaký ten čas a šup znova do toho. 😉
@makovicka53, vitaj po dlhom čase. Držím palce, raz to musí vyjsť. 😉
Ostatné kočky pozdravujem. 🙂
čauko babenky ja som bola v heliose na IVF som uplne zdrava zostala som a aj potratila a kamoška mala problemy aj jej muž a ona babo ma doktory su tam fain len pokial im nepoviete že si naučtovaly čo nemaly tak potom uvidite ten rozdiel v spravani ja už nechcem o heliose ani počut a jeden znami mi povedal že na dr Krajkoviča je podane tresne oznamenie za okradanie pacientok
@lujza2208 myslím že to je na dlhu diskusiu. Vieš sto ludí sto chutí. Ale poviem ti že je tu toko dievčat čo by inak dieťa nebali keby nechodili do Heliosu, ono v každom centre by sa niečo našlo s čím niekto nieje spokojný. Možno ste si nesadli s doktormi - ved preto má každý možnosť vyskušat iné centrum. Veľa dievčat potratí a neboli ani na iVF - tak to malo byť a bud rada že ak bolo slabe išlo preč - lebo mať postihnuté dieťa nieje sranda
Ahojte snažilky,chcem Vás len podporiť,ja som tiež absolvovala IVF,síce sa nám to podarilo na druhý krát,ale teraz sa tešíme z našej malej bambuľky...Mňa mal pán Dr.Krajkovič a bola som s ním nad mieru spokojná.Neviem,ako dopadne druhé IVF,ale s týmto som bola pozitívna....Prajem veľa síl a hlavne optimizmu 🙂
@lujza2208 mne dal vždy potvrdenku,nikdy si nič nevzal u seba v ordinácii,všetko som platila na recepcii
ved aj ja som bola velmi spokojna ešte som ho prosila že nech mi pomože no žial sekla som sa v jeho spravani sai som ho mala podplatit a dieta by tu bolo
@zofi81 zatial som sa nezapajala do tejto diskusie a uz do Heliosu nechodim, lebo uz mam rocnu dcerku, ale len som chcela zareagovat, ze mne PN vypisali pred vyse rokom aj v Heliose (asi to je tak stale, neviem). a vsetkym van drzim palce, nech sa coskoro tesite zo svojich deticiek 😉
aha, teraz som nasla aj odpoved od mimili, ze v Heliose nevypisu PN, tak neviem... asi som tam chodila uz davno 🙂

@ame - mrkla som nahodou do temy a vidim, co pises. My sme sli na IVF s diagnozou endometrioza (mam len 1 vajecnik), mm 100% teratoyoospermie. (Lekar,co ma operoval povedal, ze nech ideme rovno na darcovske, bo IVF s takou diagnozou je len zbytocne nalievanie penayi do CAR-u). Kratky protokol, pichala som si najvyssie davky, aj tak narastli len 3 foliky. 3 vajicka v nich (1,2,3) Oplodnilo sa len 1 (ICSI), vklad na treti den bez PK. Ukazkove tehu, maly drobec bezproblemove dieta. Moja materska je dovolenka 🙂 🙂 🙂 Takze vyzeralo to beznajdejne, pocas IVF som sa uz objednavala na dalsie vysetrenia a planovala, kedy a ako sa pustime do dalsieho. Bola som fakt prekvapena, ked to vyslo. Ale vacsinou menej je viac 😉