Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
najprv všetkop robil dokladne ale potom to začal odflingavat ani mi neporobil vyšetrenia ktore som mu hovorila u neho som bola na2ivf tak som presne vedela že čo sa ma spravit a ta genetička stale nas len prehovarala na darcovske spermie a že manžel ma slabe spermie a o tyždem po opakovanom spermiografe mal zrazu take že by mohol byt darca mne sa zda že je to tam tak že jeden nevie čo robi druhy jedine čo sa mi tam počilo boly sestričky tie boly velmi zlate
V Heíku PN nevypisuju. Len na žiadosť lekára. Ja som na PN bola už odo dna prvého sona na 3IUI - uspešnú. Ja som nechcela nič podceniť, preto som aj po zákroku mala kludový režim, čo sa aj oplatilo. IUI mi robil Krajkovič, a nedám na neho dopustiť. Chodím tam dodnes, teda zajtra idem k nemu ( na moje vlastné vyžiadanie) na prietoky. Podla mna su všetci v Helíku skvelí!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@in131 neviem presne ako to funguje, ale dostala som od Teba reakciu a neviem inak reagovat, len tu pisat. Tak asi to u nich uz funguje trochu inak, mne dr. Gatova PN vypisovala (teda vypisovali na recepcii), ale hovorim, to bolo pred viac ako rokom, takze zmenit sa mohlo vela veci, ale dik za info, budem vediet 😵
Kočky ved PN je najmenši problém ved to vypíše aj obvodna - hlavne aby sme boli tehotne s uspešným koncom. 🙂
inak aj ja som mala v Heliose len velmi dobre skusenosti, zazila som mily pristup, ustretovost a ochotu, chodila som k dr. Gatovej, takze ja Helios odporucam, ale samozrejme, ze su aj baby ktore maju skusenost zlu, ale to je asi vsade a vsetci ludia sme rozni, mame rozne ocakavania a tak... kolko ludi, tolko chuti... ale myslim, ze su tam OK, aj ked viem, ze sa tam cosi aj pomenilo, ale uz aktualne skusenosti nemam ☹, ale nastastie sa ich zasluhou tesim z rocnej dcerky a zachvilu sa nam narodi dalsie babatko, ktore sa nam podarilo spontanne 😅
tak este raz, vsetkym snazilkam drzim palce 😉, drzte sa, nech pocujete od lekarov len same pozitivne spravy 🙂 , nech sa coskoro tesite z usmevov svojich deticiek, cesta je niekedy trnista a dlha, (aj my sme si aj poplakali ked sme prisli o dve babatka naraz, ale vynahradil (aspon ciastocne) nakoniec uspech a krasne zdrave dietatko a druhe je uz na ceste), ale oplati sa bojovat a cakat 😵
@zofi81 na PN Ťa vypíše len tvoj gyn.,mna nechcela ani obvodná a v Heliose to robili volakedy,ale teraz to už tak nerobia....
Ahojte všetky babulky!
@zofi81, @lenkalienkava- aj mňa na PN nechcela vypísať moja obv. gynekologička, musela som žiadať Helios, to bolo teraz v mesiaci Apríl.
@akra- to čo sa porobilo???A už som sa tešila, som si myslela, že tá moja spojitosť s bolesťou hlavy nemá žiadny význam, ale asi má... veľa síl.
@majka21, @sylvestra- tak ako tehuľky, Vám to ale utekááá....
@makovicka53- kedy ideš na to?Strašne dlho si tu nebola... kde si bola??? Prázdninuješ, čo?
@danielkabn- ako s tou mrškou?Ja som čakala do 34 DC.
Kočky, tak som dnes dorazila na konečnú, nebudem mat ani transfer, nedovyvijali sa...davam si aspon rocnu pauzu, ostatne sa drzte, myslim na vas a obcas sem nakuknem. (ak by ste potrebovali lieky, ostalo mi cca 675 jednotiek Gonalu a 7 ks Decapeptylu).
@ame to je mi luto... Ale povedali ti nejaky dovod, nejake vysvetlenie? Nie je predsa mozne, ze vajicka, co sa vyvijali na 1-tku sa zrazu z nicoho nic prestali vyvijat... Zda sa mi to cele cudne... Vcera som bola o pani Kopacovej, tej bylinkarky, co to mi o centre povedala aj ona, co uz pocula od zien, co k nej chodia a co tu citam dnes rano, rozum mi zastava... Zacinam sa pravdu povediac bat, lebo mna toto cele caka v preibehu mesiaca...
Drz sa a nehladaj chybu len v sebe, resp.vo vas...
@zofi81 ahoj, nikto mi nic nepovedal, po celych tych tyzdnoch som vravela teraz rano naposledy s embryologickou a tym to hasne, s dr. som uz nevravela a ani asi nebudem....ono totiz len cca 50 % embryi sa dostane az do stadia blastocysty do 5. dna, aj ked boli na 3. den na 1....mozes mi napisat, co p. Kopacova vravela na centrum, mozes aj do IP, ak chces....bola by som rada, lebo uz naozaj neviem, co si mam o vsetkom mysliet....dakujem!
@bielalady ahojky veru ano prazdninujem....nechodila som sem...nejako mi to nerobilo dobre tak som sem len obcas nakukla....neviem kedy pojdem na KET vsetko zavisi od sliznice ako mi narastie 😒 a tebe sa ako dari?
Dievcata dakujem vam velmi pekne za odpovede, ohladom tej PN... Bolo by to pre mna pohodlnejsie, keby mi ju vypisali uz v Heliose, ale ked sa neda, tak to budem musiet riesit inak... Nevadi...
@zofi81-aj mňa by zaujímalo, čo Ti povedala tá pani bylinkárka....
@ame- čo sa stalo??? Prečo si nedošla na transfer?Neodporučili Ti ísť na transfer na tretí deň?
@makovicka53- no ja nemám nič nové, KET-ko asi na jeseň a čo Ty?
ahojte 🙂
@ame,tak to nieeee..je mi to moc ľúto,je to celé divné...držkaj sa,prajem ti veľa veľa síl a zdravíčka 😉
@bielalady,dala si si fotečku,si to ty 🙂 no moja mrchaňa stále neprišla,min.mesiac prišla na 37 DC,dnes som už 38DC 😠 😠 a tak to vyzerá,že Ketko sa mi posunie na september 😒 ale možno to tak má byť
@makovicka53, vieš čo nechápem? prečo ešte stále nenašli pre teba niečo na rast sliznice,šak niečo musí existovať predsa 😒
@zofi81,máš IP odo mňa..)))
Kocky ja to tu vlozim verejne, dozvedela som sa to od pani Anky a ta od svojich pacientok. Povedala, ze mala pripady, ked u muza v centre vyhodnotili spermiogram ako katastrofalny, hned ich poslali na IVF . Isiel este ale aj na urologicke vysetrenie, kde mu robili aj spermiogram a vysiel dobry... My mame tiez problem so spermiogramom, ja by som mala byt v poriadku podla vysetreni a povedala mi aby sme sa rozhodne dali vysetrit este aj u urologa, aby sme videli, ci tie hodnoty vyjdu tak zle aj u urologa...
Vravela, ze cele je to hlavne o peniazoch. Povedala, ze aj ked sa nam to nevydari hned na prvy krat nemame zufat a hladat pricinu v sebe, pretoze mnohokrat pochybia aj oni a oni si svoju chybu nikdy nepriznaju, ved by museli vracat prachy... /moze to byt neskory odber vajicok, problem pri kultivacii, staci by vypadol prud a ak nenaskoci zalozny zdroj, a neudrzi sa pri tych vajickach ta teplota co ma byt, vyvoj nepokracuje...atd./
Neviem, co je na tom pravdy, ale zacinam tomu cim dalej, tym viac verit...
Nech si kazdy urobi svoj nazor 😖
chvala bohu že je nas tu viacej takych ktore Helius doslova okradol lebo v tom momente ako sa ohradite na neopravnene faktury tak z toho mileho doktora sa stava doslova grobian ktory s medicinou nema nič spoločne jeho zaujimaju len peniaze no ako podnikatel on nema v sebe štipku charakteru jemu asi nevadi že vela žien odchadza z Heliosu doslova v koncoch asi by mu mal dat niekto po papuly aby sa Krajkovič spametal pišem to verejne myslite si čo chcete
zofi81 my sme maly darcovske spermie a pan doktor si zaučtoval aj napichovanie darcovskych spermii no ja neviem asi tam maju darcov 80ročnych dedkov a ked som bola v inom centre tak sa sa na tom dobre nasmialy ked som im to povedala ja som mala 10vajičok oplodnili 9 VšETKY SA VYVYJALY DALY MI 4 A 5 ZAHADNE ZMIZLO ASI JE TO TAK žE BOLY DOBRE PREDANE A MOJE DETI CHODIA PO SVETE A JA DIETA NEMAM
@lujza2208 tohto som sa cely cas bala, co som citala, ako tu baby z Heliosu dopadli aj uplne zdrave, ze mali aj 14 a viac vajicok a len 2 sa oplodnili atd... len som sa to bala povedat nahlas, ze sa obchoduje s vajickami... Ja som v stimulacnej faze, chystam sa na moje prve IVF v Heliose, zacinam mat z toho celeho straaaasne zly pocit... A kde chodis teraz?
ZOFI81NIE NEZAšKRTALY SME NIč JEDNODUCHO NAM DAL PAPIERE A POVEDAL ZAPLATE TO A VIEš V TOM STRESE NEPOZERAš A PLATIš A KED SOM PRIšLA DOMOV A POZERALA SOM NA FAKTURU NO SKORO SOM UMRELA KED SOM MU POTOM HOVORILA TAK POVEDAL žE TO MA TAK BYT NO ALE 500EUR NIE JE SRANDA JA SOM OD NERVOV PLAKALA KED TI BUDE DAVAT NIEčO PODPISAT DOBRE SI TO PREšTUDUJ JA CHCEM IST DO iSKARE V mARTINE SU TAM VELMI DOBRY DOKTORY

@cillikat mne povedal doktorka Gaťova že ona mi doporuči PN a moja gyn. mu ju vypíše