Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Ahojte baby,
poslusne hlasim, ze moja mrcha este stale nikde a to som dnes 34DC 😠 Asi pre toto sa vola mrcha, ked ju necakam tak pride, ked ju potrebujem cim skor, tak si dava na cas, kotuha jedna! Zajtra vsak idem do Helika, ci ju dostanem, ci nie, neviem, co mi precitaju z krvi, ked ms nechodi... Nebudete tam niektora?
@izzie27 uz si v polovici cakania 🙂 Skusis testnut este pred krvou? 😉 Ako sa citis?
@danielkabn aj ja mam pco. Mas aj inzulinovu rezistanciu alebo kvoli comu ti predpisali metformin? Aj ja mam pocit, ze sa mi predlzuju cykly. Ked sme zacali chodit do Helika (je to mu rok aj asi mesiac), tak mi prisli na problem so stitkou (mierne zvysene tsh, ale ako sa mi to upravilo vdaka euthyroxu, tak som asi pol roka mala pravidelny ms, 29 dnove cykly ako hodinky. Tak som sa tesila, ze to mam vyriesene, a potom ako som vo februari potratila, tak sa zase zblaznili... minuly cyklus trval 36 dni, tak dufam, ze tento ma nebude tak dlho napinat...
@ursula5 volat by si mala ked dostanes menzes, ak mas doma decapeptyl tak do Helika prides az ked dostanes dalsiu mrchu (alebo ako ja - aj ked nedostanes, ale uz si prekrocila 32DC). Tam beru krv a povedia Ti kedy zacnes s gonalom a hlavne s akou davkou. Preto sa cudujem, ze mam ist aj zajtra do Helika, ked ms nechodi... Som sa pre istotu spytala, ci mi nasadia gonal aj keby ms neprisla a koordinatorka povedala, ze nie, ze sa vzdy caka na ms. Tak na co musim merat cestu do MT? 😕 Hormony zatial zvladam v poho, akurat, ze som spava. Ked malo pijem, tak som schopna zaspat i po sediacky. Ale mm ma nuti vela pit, lebo ked zacnem s gonalom, tak sa ma vypit cca 4l denne, takze mi robi trening 🙂
A tie vyplaty si nebudes moct doniest domov? Pripaden popros dr nech Ti da vychadzky a pocas tych dvoch hodin si skocis do prace, aspon nieco porobit... hm?
@mimili dakujem za info 🙂
Baby, poznate niekoho, kto mal PCO, dlhy protokol, menzes prisiel neskor ako na 32Dc a napriek tomu sa to podarilo? 😕
@zuzanka7834 tak už som volala budú volať späť lebo kordinátorka nemala čas ževraj si zladíme len termíny 🙂
Možno Ti dajú nejakú vyvolávačku, aby si to už dostala 😀. Ja sa bojím tiež tej vody toľko toho vypiť je strašné teraz ledva 2l vypijem, no budem sa nútiť. Ja skúsim pohnať školy aby mi dali skôr podklady a nemala som problém, budem tu dlhšie a urobím a ak mi budú meškať ako Tebe tak stihnem všetko 😀
Neboj podarí sa to aj keď meškajú ver si.
@izzie27 neboj dobre znamenie 🙂 ...ja nijako 🙂 ...papam teraz gynex a cakam ci pride normalna mrcha podla toho sa uvidi buduci mesiac chcem ist na sono a podla sliznice sa uvidi..ak bude vyssia tak pojdem do heliosu ...uvidime🙂....drzkaj sa mi a opatruj bublinku 😉
@zuzanka7834 rozmyslam o tom testovaní. Niekde som sa docítala, že po predlženom protokole by sa mohlo testnut tak okolo 9 dna. Takze mozno vo štvrtok testnem. Cítim sa fajn.
Aj pre mna to pitie bolo asi najtahsie. Sotva vypijem 1,5l nie ešte 4. Ale dodržiavala som to.
@makovicka53 neboj sa sliznica bude dobrá a vsetko dopadne tak ako ma. Zatial bublinku opatrujem a pekne sa jej prihováram. Dufam ze posluchne. 😉
@elmexina pregnyl má byť v chladnicke. Ked som bola na kontrole v nedelu este pred OPU, tak som si isla pregnyl kupiť do kauflaundu /poradili mi to v heliku/ a lekárnička ho vytahovala tiež z chladničky.
@zuzanka7834- neboj, mrška určite príde, aj mne prišla okolo 35DC, a to som tiež išla zbytočne vyplašená do Heliosu na odber krvi, či je všetko v poriadku, na ďalšie ráno som ju dostala a tým pádom znova do Helíku na odber krvi, musia presne vedieť ako hormóny klesnú, keď mršku dostaneš a podľa toho Ti približne naplánujú teda aj v Tvojom prípade dávku Gonalu.... ono to určite príde...
@ursula5 moje zlato, dakujem za povzbudenie 🙂 prave sme si s manzelom zosnovali plan, ze ak ani zajtra nedostanem ms, tak z martina pojdeme na dve hodiny do rajeckych, trochu sa pomockat v teplej vode, nech sa to rozbehne... snad to pomoze... 🙂
@elmexina ja som prvy pregnyl dostala od kamosky a ta mi nic take nespominala, ja som si krabicku necitala... Mala som ho pekne v suflicku a potom som si tu niekde na koniku precitala, ze ma byt v chladnicke, tak som zostresovala...ved v byte nemame do 15 stupnov. Ale napriek tomu sa mi jedno iui aj s takymto pregnylom podarilo, hoci iba na chvilku... Daj ho pre istotu do chladnicky, ja mam teraz skoro celu policku vyhradenu pre lieky na ivf...
@izzie27 v nejakom albume som tu videla jemne // uz aj na siedmy den po ET, juuj, tesim sa na stvrtoook!!! 😵 😵 😵 Ako Ti budem potichu zavidiet 😉
@bielalady dakujem za info 🙂 Ja som si na zaciatku myslela, ze budem ukazkova (ha ha ha! 😀 😀 😀 ) a v Heliku som bola uz v piatok (31DC - lebo inak by som mohla najskor zajtra, tak koordinatorka povedala, ze mam prist), no ms neprisla, tak mam prist zase zajtra. Teraz som si pozrela kalendar, ze posledny cyklus trval az 36 dni, tak dufam, ze tentokrat to bude aspon o den skor 😉 Ty mas uz nejaku skusenost s ivf za sebou?
@zuzanka7834 aj ja som mala cely priečinok len na lieky. 😀 No dufam ze sa budem vytesovat aj ja.
@zuzanka7834 - tak ak ideš zajtra, možno sa zadarí a ráno to príde, aby si tam nedajbože cestovala zase aj na druhý deň ako ja... nám naše prvé IVF nevyšlo, teda nič nové na svete, tiež som ešte nestretla nikoho komu by sa to na prvý šup so zlým spg manžela podarilo, ale nikdy nevieš, možno Vy budete príkladom, teda aj keď neviem, aký máte problém Vy.... ja som si tiež myslela, že to bude "tutovka", ale našťastie máme troch mrazáčikov, ale KET-ko zatiaľ nie je na pláne...
Držím palce ! 🙂 😉 😅
@izzie27 vies co? dohodnime sa, ze sa budeme vytesovat spolu, co povies? Ty vo stvrtok a ja zaciatkom septembra 🙂 🙂 🙂 A ursulka, helenka, makovicka, danielka, petuska a vsetky ostatne tiez tento cyklus 🙂
@bielalady To ma mrzi, ze to nevyslo, a preco neplanujete KET-ko? Ja mam PCO.
@zuzanka7834 tak držím palčeky nech to už príde a nemusíš furt čakať a behať hore dole. Odkiaľ si ak sa môžem spýtať??? Keď chodíš aj do Rajeckých a vidím, že sa pohybuješ v mojom okolí 😀
@bielalady nepoznáš nikoho komu to vyšlo na prvý krát keď ma manžel zlý spermiogram ani tomu čo využili tú metódu ISCI??? ja stále verím, že nám to vyjde na prvý krát!!!! a ak náhodou nie ideme ďalej 😀
@izzie27 už vo štvrtok bude potešujúca správička 🙂??
@zuzanka7834, no zbierame sily a peniažky 😀
Tak to vyzerá, že ak máš len problém Ty s PCO a manžel je fit, tak sa Vám to podarí na prvý šup!
Už tu nejaký podobný príklad bol ...
@ursula5- žiaľ, zatiaľ nepoznám žiadny pár, komu to pomocou ICSI na prvý krát vyšlo, v prípade ak mal chybu iba muž.... ja za tým vidím aj niečo iné ... každý nech si z toho uzavrie čo chce, príde to časom, he he he.... 🙂
Ahojte babenky.... tiež navštevujem helios v MT a momentálne šetríme na IVF-ICSI. Nepoznáte niekoho kto má PCO a polovička má zlú morfológiu spermií?

@helenka12 Na stranke Heliosu su FAQ - tak tam - odpisuje tak raz za tyzden.
@ursula5 Ja som volala, ked mi prisiel menzes koordinatorke a spolocne sme si stanovili datum zacatia Provery. A potom, ked Ti pride dalsi menzes, tak volas do Heliosu a objednavas sa na krv a sono.