Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@si31si tak to ste už na tom lepšie než my 🙂 čo robil pre úpravu tvaru? no nám doktor hneď po spermiograme navrhol IVF-ICSI, ale predtým sme chceli vyskúšať aj to IUI, že však možno motyka vystrelí. V marci sme skúsili prvé IUI, ale neúspešne. Dali sme si pauzu a teraz rozmýšľam, či ísť ešte raz na IUI alebo radšej šetriť prachy na IVF, keďže máme také sperma ako máme.
@jane04,vitaj 😉 ja tiež patrím medzi tie,čo má pco a mužík má veľmi zlú morfo aj pohyblivosť,absolvovali sme jedno ivf,neúspešne,ale zostali nám ešte tri mrazáčiky,tak ideme na Ketko 🙂
My sme inú možnosť ako ivf nemohli mať,lebo okrem môjho pco už nemám vajíčkovody a iui neprichádzalo vôbec do úvahy,ivf je naša jediná šanca a potom tá posledná adopcia ☹ ☹ ale ja verím,že to už výjde,lebo musí 🙂
Tiež som sa pýtala na zlepšenie morfo,ale veľa šancí tam nie je,jedine papať vitamíny a spoliehať sa na šťastie 🙂 ,ja napríklad som mala po stimulácii 22 vajíčok a až 17 sa oplodnilo a doktor mi povedal,že keby máme kvalitnejšie spermie,tak nám do piateho dňa vydržia možno všetky,lebo moje vajíčka vraj boli kvalitné a určite by sa aj ujali v brušku..ale tak čo už,len dúfam,že sa mi mrazáčiky dobre rozmrazia a uchytia 🙂
Držím palčeky! 😉
@jane04 no kazali na vitaminy brať tak som mužovi nakupila všetko možné kys. listovú, e-vitamin, q10, karnitin, ace selezin, terestis .nám tiež povedal že pri takom spermiograme ivf odporúča a uvidím čo povie teraz v piatok len dúfam že to výde hned na prvý krát lebo tolko penazí to stojí a ked sa to nepodarí to je hrozné
@danielkabn ďakujem za prijatie a za palečky 🙂 tiež to nemáte ideálne, ale verím, že sa vám to najbližšie KETko podarí. Budem držať silno silne palce. Ja stále verím, že keď už sa dám na to IVF tak sa to podarí na prvý šup - snažím sa byť neustály optimista.
@si31si no ja som mu nekupovala žiadne vitamíny, pretože to čo nám doktor vymenoval, čo pôsobí na tvar spermíí tak tých aktivít by sa moja polovička nevzdala. Takže šancu už dávam len IVF. A inak chodím ku Krajkovičovi. A ty?
@jane04,najhoršie je to,že aj keby ste papali vitamíny,nikto vám nezaručí,že to výjde na prvý šup,ja som si tiež inú možnosť nepripúšťala a nakoniec to aj tak nevyšlo ☹ ☹
Ale byť tebou,urobila by som všetko preto,čo vám nakázal doktor..nikdy nevieš,či to pomôže práve Vám a keď pomôže,budeš určite najšťastnejšia 🙂
Chodila som dr.Krajkovičovi,ale potom som radšej chodila ku Gáťovej,tá je omnoho priateľskejšia a proste mi viac psychicky pomohla sa z toho neúspešného ivfka dostať 🙂
@si31si,máš pravdu,je to veľmi hrozné,keď ivf nevýjde..tak ti poviem,my sme šli cez poisťovňu a platili sme aj tak 1400 eur - injekcie,odbery krvi,metóda icsi - PK,mrazenie....toto všetko platíte vy,samozrejme,závisí od druhu injekcií,či si vyberieš v pere,alebo klasika ampulky,koľko budeš mať vajíčok,koľko sa ich oplodní,či budeš mať predĺženú kultiváciu,ale tá väčšinou pri icsi je..takže všetko je to individuálne,ale minim.500 eur na ivf potrebuješ 😉
@danielkabn no však sa na to psychycky pripravujem dúfam že nám to výde hned na prvý šup a tebe držím palčeky nech to výde. Mna už ani nebaví chodiť hore dole z pd do mt 😒 a to môžeš aj zmeniť doktora ked si potom chodila ku gaťovej ? krajko nebol nahnevaný?
Ahojte baby, raz som tu už písala ale tento krát tam už aj pôjdeme, musíme na spermiogram, len musíme sa s mužom dohodnúť, kedy nám ktorý deň vychádza tam ísť, aby sme mohli do telefónu povedať ... viete mi povedať ako vyzerá tá budova? Kde sa mám hneď hlásiť ako dnu vojdem alebo mi všetko povedia do telefónu?
@jane04
@si31si my máme to isté, morfológia sa nám zlepšila po mesiaci z 0% na 1% 😀 takže preto musíme mať IVF-ICSI, lekár to neurčuje ale doporučí, pretože pri normálnom IVF by nemuselo dôjsť k spojeniu vôbec.
Čo je PCO??? nevyznám sa v tých skratkách ešte 🙂
@izzie27 ďakujem a ja držím palčeky na utorok až dostaneš len dobré správičky 😉
@stanca22 poznáš trošku Martin? je to na sídlisku Ladoveň, medzi panelákmi sú tam aj značky ale také pomenšie, keď vojdeš do budovy je hneď recepcia tam sa zahlásite poviete čo chcete prečo ste objednaní oni Vám dajú vypísať papiere, odoberú sa manželove potvrky a potom do 10 dní je výsledok. 🙂
@si31si,a to sa ešte najazdíte dosť,lebo keď už budete v programe ivf,tam budú pravidelné kontrolné odbery krvi,každý druhý alebo tretí deň,keď si budeš pichať injekcie,lebo vlastne ti budú sledovať,ako ti rastú vajíčka a sliznica a aká je hladina hormónov.
Krajkovi to je jedno,lebo šak tam chodí veľa pacientiek a ďalšia vec,Krajko tam neni furt,a Gáťová tiež,treba si pozrieť,keď tam budete,rozpis pri dverách,oni tam majú napísané,kedy robia sono 😉
@stanca22,Helios určite nájdete,lebo všade po ceste sú tabule s označením Sanatórium Helios 😉 A inak,tá budova je žltá a je tam aj zdravotné stredisko 😉
@ursula5,PCO sú polycystické vaječníky,buď rada,ak to nemáš 😉
@stanca22 Vojdeš do MT, kde ťa už tabule naviguju na sidlisko LADOVEN, kam odbočíš z hlavnej cesty hore kopcom až na konečnu zastavku MHD a tam odbočíš vlavo po cestičke, kde po chvílke uvidíš na pravej strane žltu budovu san.HELIOS. Ja to také malé stredisko. Hned vedla je zelená reštaurácia. Určite to nájdete. Je to dobre reklamované po meste. 🙂
@danielkabn ja viem, že treba vyskúšať všetky vitamíny čo dr. poradí, ale pokiaľ sa ti nezmení životný štýl, ktorý má tiež na to svoj dopad tak to nemá až taký zmyseľ. Tak preto aj dúfam, že sa to IVF-ICSI podarí.
@si31si čo nám dr. poradil na zlepšenie? no on hlavne hovoril, že vyliečiť sa to nedá a hlavne, že nato lieky nie sú, ale že môžme vyskúšať jesť vitamíny + tribulus a pak aby nechodil do sauny, dlho nešoféroval, nenosil tesné veci a tak dál ...
@ursula5 a vy kedy plánujete IVF-ICSI?
ahojte
dnes som bola v mt a mám folik 16mm a že večer o 21.00 mám pichnúť pregnyl nie je to skoro ked je taký malý folik či on dozreje? lebo v piatok idem na iui a potom mám pohovor ohladom ivf

@jane04 no aj tá moja mala 0,5 dobrých ale zlepšilo sa to a teraz máme až 1% dobrých 🙂