icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

janicca
8. okt 2010

ahojte 😉
@aby jeeej ahoj tak ste sa dali nakoniec bojovať....čo si bola na IUI ?nemám teraz prehľad...šak daj o sebe vedieť ja ťa sem tam stretávam v meste 😉 ale aj na koníkoch som ťa už videla máte ich krásne ...... 😉

aby
11. okt 2010

@speranza1 ahoj, no jj okrem toho, že mám jeden vaječník, endometriózu a cysty ani nič heh 😲 😀
No inak mrcha ešte žiadna tak sa uvidí mám aj také divné pocity zvláštne sa tiež cítim no uvidí sa, ak tak koncom týždňa budem testovať, lebo sa mi to nejak nezdá 😒

@janicca hoj no mali ma stimulovať, ale až po mrche a ta kde nič tu nič 😖 no uvidí sa
a vy ako?

petuska123
11. okt 2010

ahojte baby tak dnes som aj ja dostala odporucanie na navstevu do heliusu........brrrrrrrrrrrrrr ☹ ak tam uz daka chodite aky je postup???mam sa objednat??mozte mi napisat ako to prebieha tam???dik

wodanka
11. okt 2010

@petuska123 na zaciatku sa objednate na pohovor, tam sa dohodne ake vysetrenia Vam spravia a na zaklade vysledkov sa rozhodne, co bude dalej..

speranza1
12. okt 2010

@aby ... jaj moja tak to vazne nemas "skoro" nic.. 😲 😀 ... no nic... ale drzim ti palce aby si koncom tyzdna nasla krasne // 😉 🙂

speranza1
12. okt 2010

@petuska123 ..tak ako ti povedala wodanka.. postup zaciatocny je úresna takyto... zatelefonuj tam a objednajte sa... oni s vami urobia vsupny pohovor, zoberu ti krvicku a mm spmg.... 😉

majda27
12. okt 2010

@petuska123 ahojky my sme tam tiez boli prvy krat. objednali nas cca za 2 tyzdne. Pohovor trval cca asi 15-30 minut, s tym ze mne hned zobrali krv, doktor ma vysetril, manzel sa objednal na spermiogram, mne doktor nakazal si spravit hormonalny profil a kedze sme boli na genetike, ale este nemame vysledky tak sa mame objednat na dalsiu navstevu ked budeme mat vsetky vysledky z vysetreni co nam povedal a z genetiky...a potom sa urci presne aky bude nasledovat postup+ sa vypise ziadost do poistovne......

petuska123
12. okt 2010

@majda27 ja som myslela ze tie testy nam tam budu robit??,takze my este budeme musiet absolvovat vysetrenia tu kde byvame???preco nam tam nespravia vsetky testy z krvi??nechapem??

majda27
12. okt 2010

@ petuska123 na konzultácii vam presne povedia co si mate dat spravit. Treba si tam priniest aj co ste doteraz absolvovali ake vysetrenia a pod. My co sme boli u dr. tak bol velmi mily a prijemny.

petuska123
12. okt 2010

baby a mam este 1 otazku pri konzultacii sa vas pytali na prekonane choroby a operacie u vas a aj na muza a rodin.prislusnikou???

majda27
12. okt 2010

tak na taketo veci sa nas pytali na genetike, a tusim aj v heliose ale to si uz presne nepamatam.

apolenka6
12. okt 2010

@petuska123 aj ja chodím do heliosu mám za sebou 1IUI ☹ na konzultácii sa ma na rod.príslušníkov myslím nepýtali na operáciu áno ked,že bola ženká operácia cisty
@majda27 mne zatial genetiku nerobili prečo?nerobia to každému paru?

majda27
12. okt 2010

@apolenka6 nas caka IVF tak asi preto vam genetiku nerobili

apolenka6
13. okt 2010

@majda27 aháá tak preto my zatial IVF neplánujeme tak držím palce!!!!

aby
22. okt 2010

takže nič s toho nebol no, no ale zajtra ideme na prvé IUI mám normálne stresy,
na kolko percent sa to podarí na prvý krát ?

petuska123
22. okt 2010

@aby ahoj tak drzim palce daj vediet ako to prebehlo

aby
22. okt 2010

@petuska123 jj dám dík moc len som nejaká skeptická a akási mimo heh 😖
sakra to tie hormóny fuuuu 😀
idem si ešte dneska zajazdiť na mojej cibulke, lebo sa asi dlho na nu trepať nebudem 😀

petuska123
22. okt 2010

@aby hm hormony blee........ musis ich brat pred iui??aj keby si mala normalne ovulku??

aby
22. okt 2010

@petuska123 jj musím, ale tie nálady a chce sa mi spať a nemôžem spať heh ale to len od včera heh 😀
jj oni ich dávajú pre istotu myslím, vieš som ochotná podstúpiť všetko kedže som obmedzená 😖
a vy ako? helios je v pohode milí ľudia a príjemný 😀

petuska123
22. okt 2010

@aby preco si obmedzena??no my ideme do iscare nie do heliosu...vyskusame tam najprv.

aby
22. okt 2010

@petuska123 mám jeden vaječník, endometiózu a tak preto sa aj nezadarilo ešte 😖
jj treba vyskúšať ja som zatiaľ spokojná 😀

lucka1987
19. nov 2010

dobre ranko.... zienky len som sem nakukla. rok a pol sme sa snazili o babo a ked ma doki posielal na laparku sa zadaril zial skoncilo po 9tt+3dni MA no vcera som bola na kontrole a opat mi doprucuje sa objednat do heliosu alebo iscare v martine, kedze to mame najblizsie..ň
ale my radsej ste pockame par cyklov ci sa nezadari aj bez taketoho stresovanie...
no moja otazka sa tyka penazi... ked tam pridem a urobia mi nejake vstupne vysetrenia alebo tak... kolko ste za to zaplatili? naozaj nemam ani ponatia o tych cenach co sa v heliose hybu. jedna znama mi povedala ze tam bola prvykrat, brali jej aj krv a za odber si vypytali 30 eur (lenze je neskolahiva a neviem ci jej verit)
budem rada ak niketo mi odpovie.. dakujem dopredu 😉

speranza1
19. nov 2010

@lucka1987 ahojky..takze spmg v Heliose stoji 27 € a za odber tvojej krvicky si vypytaju 3€

lucka1987
19. nov 2010

@speranza1 dik..a ten smperogram si musi mm urobit aj ked ho uz pred pol rokom pudstupil?

speranza1
19. nov 2010

@lucka1987 moze ho priniest so sebou..ael oni si budu chciet urobit vlastne testy aby mohli a vedeli ako dalej pokracovat.. nam robili spmg..pred mesiacom, takze ak sa nic nezmenilo, tak ta cena aku som ti pisala bude rovnaka... a ak smiem vediet vy mate nejaky konkretny problem?

lucka1987
19. nov 2010

@speranza1 ani nie.. len ten rok a pol snazilkvania sa naozaj velmi aktivneho, a teraz som mala MA dg. podozrenie na anembriomolu no na utz mi na pohotovosti povedal gynkac ze plod tam je len nie je vyvynuty.. takze uvidime....
este v septembry mi moj doki vravel ze pockame do vianoc a ak sa nezadari posle ma na laparku, no v ten mesic sa podarilo.. jedine co mam mi robil hormonalny prifil... akysi hormon som mala znizeny necely rok som brala duphaston a upravilo sa to... aj ovulku mavam pravidelne , a mm ma spermogram priam ukazkovy.. takze ma chcel preto poslat na "vyssia pracovisko"
a ty? uz ti nieco zistili? ako to tam rebieha ked si sla prvy krat 😕 ja sa tam moc veru nehrnem

speranza1
19. nov 2010

@lucka1987 takze mas zrejme malo progesteronu, ked uzivas duphaston..a ten hormon moze sposobovat ze nemozes otehu... ale kedze beries ten liek, tak ak nemate iny problem, tak by sa to mohlo aj podarit... u nas je problem u obidvoch..ja mam nepriechodny 1 vajcovod a mm ma slabe spermijky.. ja mam hormony na jednotku a aj ostetne veci.. len sa bohuzial nedari.. my sme tento mesiac podstupili iui..avsak zrejme to nevyslo, pretoze som si dnes robila testik a bol snehobiely.. takze nas zrejme IVF neminie 😖

lucka1987
19. nov 2010

@speranza1 😖 to mi je luto moja..... neboj vyjde to ... je velky rozdiel medzo iui a ivf? mam zname co sli na ivf... 😕 to ze mas nepriechodny ti zistili az v martine? to zistuju len laparkou nie? drzim palce nech sa ti coskoro podari ved idu vianoce, mozno sa aj zazrak stane.. ako dlho sa snazite?

speranza1
19. nov 2010

@lucka1987 my sa snazime 3 roky intenzivne, v marci som podstupila LPK+ chromopertubaciu (rozumej prefuk vajcovodov) a tam mi zistili ze 1 je nepriechodny...
a rozdiel medzi IUIa IVF je:
IUI je inseminacia...najprv ta stimuluju,( potom 36 hodin pred Inseminaciou ti pichnu pregnyl na vyvolanie OVU)potom ti vstreknu partnerove spermije do dutiny maternice ..ale musia byt prechodne vajcovody, pretoze inac sa spermijky nedostanu k vajicku
IVF.. je uz umele oplodnenie , kedy si stimulovana tiez..potom nasleduje OPU(odber vajicok v narkoze) + partner da svoje spermijky a oplodnia vajicka v skumavke a nasledne nasleduje ET...cize embryotransfer ..t.j. ze ti vlozia uz oplodnene vajicko do maternice na uhniezdenie... ked to nahodou nevyjde robi sa v dalsi cyklus KET.. t.j. ze ti rozmrazia embryjka (to len v pripade ked si mala dostatok oplodnenych vajicok a zamrazili ti ich) a vlozia do maternice.. vola sa to ze kryoembryotransfer..

lucka1987
19. nov 2010

@speranza1 ahaa pekne si mi to vysvetlila, mala som asi tak tusaka o ci ide, ale si mi to podala ako z knizky 😉 tak ti drzim silno palce... a ked bol test snehobiely... nepockas este?mzno sa // objavia trosinku neskor...