icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

zuzanka7834
14. aug 2011

@amilak ja som sa tiez velmi bala, stale som si myslela, ze ivf je nieco, co sa nas nikdy nebude tykat... ze je to zufaly posledny pokus, bala som sa injekcii, mnozstva hormonov, vsetkeho... A vidis, teraz sa tesim kazdej injekcii... Len dufam, ze budeme mat pekne foliky a v nich zdrave vajicka, z ktorych sa nam vykluju krasne embrijka a z nich sa aspon jedno uchyti 🙂 Lebo cim viac citam temy s ivf, tym viac sa bojim, ze ani transfer nie je uplne samozrejmy... No ale musime mysliet pozitivne, len pozitivne, takze tebe pekne vyjde toto iui a ivf sa ta naozaj nebude tykat 🙂 A verim, ze ani ja nebudem potrebovat druhy pokus 😉

zuzanka7834
14. aug 2011

@amilak @izzie27 súúúhlasííím! 😵 😵 😵

in131
14. aug 2011

@zuzanka7834 tak to sme sa minuly. Nevadi. Ale v piatok 26 sa tam vidíme. Ja už ani neverím. Už je to tretie IUI

ursula5
14. aug 2011

@zuzanka7834 ďakujem za pecept a som rada, že už konečne pichaš Gonal, ja sa už tiež pomaly pripravujem a naberám ešte sily na horách, dnes sme dali Veľký Rozsutec 😀 V piatok začínam s tabletkami v sobotu odchod na dovolenku, tak budem oddychovať a zároveň stimulovať, len aby som si nezabudla injekcie 🙂

amilak
15. aug 2011

@zuzanka7834 verím aj ja že sa ti to vydarí na prvý krát, tomu zase rozumien že sa tešíš z injekcií, lebo je vždy lepšie keď sa niečo deje ako ked človek musí nečinne čakať - a koľko dní si to budeš pichať? Koľko času prebehlo odkedy ste sa rozhodli pre IVF doteraz? Pozitívne myslenie je dôležité to súhlasím, takže verím, že čoskoro sa karta obráti a budeme aj my brušiská vytŕčať do sveta 😀

zuzanka7834
15. aug 2011

@amilak no u nas relativne kratko, lebo sme planovali spisat ziadost a dat tomu este volny priebeh tak cca pol roka /viac menej. Ziadost sme podpisovali okolo 20 maja a asi tyzden po jej schvaleni prislo manzelovi rozhodnutie, ze ho prijimaju na skolu (to malo prist do 6 tyzdnov a prislo presne o 12, tak sme si mysleli, ze z toho nic nebude), takze nam to zmenilo plany, kedze sme ifv museli stihnut do septembra aby nam neprepadlo, dali sme sa na to hned. Ale som aj rada, lebo je to velka sanca...

amilak
15. aug 2011

@zuzanka7834 Určite, my sme sa už viac menej tiež rozhodli pre iVF, lebo tá šanca pri IUI je malá /a obzvlášť pre nás/ a toľko faktorov zohráva úlohu: spermie, či máš folíky, či sa trafia do ovulky, hladiná hormónov, sliznica maternice,..............že sa bojím sa že budeme na to chodiť zbytočne, čas uteká a je pravda že šanca pri IVF je omnoho vyššia, dúfam že by sme stihli tiež prvé do Vianoc .... tak potom sa budem priebežne vyzvedať na tvoje skúsenosti 🙂 ak môžem

ursula5
15. aug 2011

@zuzanka7834 ahoj tak čo ako pokračuješ??? zatiaľ picháš, ako to s Tebou vypadá, rastú vajíčka??? 🙂 ako znášaš hormóny??? vyzvedám lebo za chvíľu sa k Tebe pridávam. 😀 Akurát mi zahlásil manžel, že ho vysielajú na služobku do Dánska od 5. - 9.9 tak som zvedavá či ho v tom období nebudem potrebovať, teraz neviem či má ísť alebo zostať doma od 5.9. by som mala predbežne začať s gonalom??? potrebujú pri vyšetreniach aj manžela? či až na odber? neviem či mám volať do Helíka či nie? nevieš poradiť?

ursula5
15. aug 2011

@zuzanka7834 ešte jedna otázočka, kde si picháš tie injekcie pod pupok, alebo kam si to mám dávať, zarovno pupkom? no mám za problém 😀

zuzanka7834
15. aug 2011

@amilak cokolvek, rada Ti odpoviem, ak budem vediet, ved aj ja sa teraz pytam dievcat, co si tym presli a prechadzaju... pytam sa na vsetko, niekedy sa bojim, ci neleziem na nervy, ale ked to nie je chripka, ktorou presiel kazdy a vie mi povedat... ani o tom inde nehovorim, tak len tu sa mozme pytat jedna druhej 😉 Ale neboj sa, poznam dievcata, co sa chystali na IVF a kym dostali schvalenu ziadost, nasli si //, tak drzim palce, nech je to aj tvoj pripad 😉

@ursula5 nemusis volat do Helika ani stresovat, manzela potrebujes iba na odbere (fiha, tak tato veta znie riadne brutalne, ze na co manzel, iba na odber staci 😀 , dufam, ze kazdy kto ju cita si precita aj tvoju otazku, inak si ma zaskatulkuje, hi hi 😉 ) S gonalom som zacala v sobotu, teda dnes uz tretikrat. Na prvy odber krvi idem v stredu, aj na sono, takze zatial neviem, ako reagujem, a ci je vobec uz nieco vidiet... V stredu sem iste napisem, dufam, ze nebudem musiet zvysovat davku. Picham ich okolo pupku, cca 10 cm z jednej a z druhej strany, ale uz nejdu tak dobre, posledne ma boleli, tak som sa pytala krajka, kde este mozem pichat tak picham aj do takeho pasika pod pupkom. Ono to ten tuk tvrdne ci co ked sa do neho picha dlhsie 😕

zuzanka7834
15. aug 2011

@danielkabn @sylvestra @izzie27 @akra @majka21 @mimili @ivanka7799 baby pamatate sa kolky den po zacati pichania gonalu ste boli na kontrole a ci uz bolo nieco vidiet? Ake davky ste mali? Mne dali 150 jednotiek a v stredu kontrola (to budem mat v sebe 4 injekcie v case odberu krvi), zvyknu to potom zvysit alebo aj znizit? Jaaaj, uz zase sa pytam 😉

dorotka08
15. aug 2011

@zuzanka7834 mne pri prvom pokuse zvýšili dávku len od 8. dna na 225, ináč som pichala tiež 150, a teraz už od prvého picham 225.

izzie27
15. aug 2011

@zuzanka7834 boli vidiet foliky, oni si ich zapisuju teda ich velkost. Po kazdej kontrole ti tak okolo 15.00 zavolaju a povedia ti ako to pokracuje a aku dávku si mas pichnut. Ak budes dobre reagovat davku ti nechaju a ked nie tak ti zvysia dávku a povedia ti kedy mas prist na kontrolu. Nic sa neboj. 🙂 Drzkaj sa.
@dorotka08 drzim palce aby to vyslo 🙂

zuzanka7834
15. aug 2011

@dorotka08 Jani a na prvej kontrole si bola az toho osmeho dna? Sa im zdalo, ze je malo folikov alebo boli male? 😕 Ozi, si mi nenapisala kedy mas ist najblizsie do Helika...

@izzie27 toto vsetko viem, len som chcela vediet, ako to prebiehalo u Vas 🙂

zuzanka7834
15. aug 2011

@dorotka08 jaj zlatinko, teraz som si nasla IP 😉

ursula5
16. aug 2011

@zuzanka7834 no fakt pekná veta "manžela potrebujem len na odber!!" len aby potom vôbec išiel 😀 bože to je hrozné všetko si musia odtrpieť tie baby, musím nachystať nejakú konskú injekciu aj pre neho 😀 len si musím rozmyslieť čo mu pichnem 🙂 😅 Tak nejdem volať do Helíka no len dúfam, že budem môcť šoférovať sama taká zdrogovaná 😀.
No fajt sa teším, prvá bude asi najhoršia a hlavne si rozmyslieť kde a ako a ešte k tomu budem na dovolenke a musím si to napasovať asi na 6.00, aby som si to dala po dovolenke kým pôjdem do roboty. Už začínam mať blbý pocit z toho ako sa to blíži. ☹

mimili
16. aug 2011

@zuzanka7834 Ja som bola na 5. deň od pichania Puregonu. Áno, bolo už niečo vidieť. Najprv - pri dlhom protokole mi raz toľko zvýšili dávku, pri krátkom, raz toľko znížili... no tak si vyber 😀 . Som zvedavá, akú taktiku na mňa zvolia tentokrát.. Verím, že do tretice im to už konečne vyjde sa trafiť do mojich hormónov a tie už začnú konečne poslúchať.

mimili
16. aug 2011

@ursula5 O tom pocite mi hovor... mne už sa každú noc sníva s Krajkovičom 😀 . Asi preto, že teraz viem do čoho idem a čo ma čaká..

ursula5
16. aug 2011

@mimili ja si stále hovorím však prežili iné prežijem aj ja, ale tie pocity sú také hrozné, neviem do čoho idem čo to obnáša, či to vyjde a tak. Držím Ti palce, aby Ti to 3.IVF vyšlo, kedy začínaš? či už si začala 😀

ivanka7799
16. aug 2011

@zuzanka7834 Ahoj, ja som bola na kontrole na 5. deň od začatia pichania gonalu, dávku som mala 112,5 aj prvý aj druhý krát a či bolo niečo vidieť? no pravdu povediac už si ani nespomínam ale myslím si že určite už niečo bolo vidieť akurát ešte vtedy nehovorila veľkosti lebo boli ešte malé 😉 a mne dávku nezvyšovali tak ti neviem povedať ....ale asi podľa výsledkov z krvi sa rozhodnú či zvýšia al. znížia prípadne či dávka ostane taká istá 🙂 Good luck 😎

zuzanka7834
16. aug 2011

@ivanka7799 @mimili dakujem kocky 🙂 Uz sa to blizi, som zvedava, co povedia, len keby rano nebolo tak skoro treba vstavaaat!

@ursula5 a nemas nejaku kamaratku, ktora by ta trhla do MT? Alebo niekoho, komu o tom mozes povedat a bude ochotny vstavat rano 😉 Ja by som si to neodsoferovala, ale my to mame dve hodiny cesty po krkahajoch...

mimili
16. aug 2011

@ursula5 Ďakujem 😉 . Nemám teraz 3. IVF, ale len druhé. Prvý pokus by bol predčasne stopnutý, to sme sa nedostali ani k OPU. Lieky mi zostali na krátky protokol, takže som neprišla o pokus a nemusela znovu žiadať poisťovňu. Zajtra začínam s Proverou. Jasné, prežiješ, prežili aj iné.... Všetko je to v pohode, nič na tom nie je také, čo sa nedá prežiť... až kým nepríde negatívny výsledok 😔 . No aj toho sa dá - veľa z nás je príkladom...Ale to určite tentokrát nebude náš prípad 😉 .
@zuzanka7834 Veď to.....to vstávanie aj mňa ubíjalo.

ursula5
16. aug 2011

@zuzanka7834 myslíš že to neodšoférujem?? ja to mám len 1/2 hodinu 30 km, ale cez Strečno a to je najhoršia cesta na Slovensku. No uvidím ako sa budem cítiť, ja s tým akési tajomstvo až tak nerobím, som s tým vyrovnaná kámošky ma dosť podporujú len neviem či sa niekto ochotný nájde, každá musí byť v práci. 😀
Poriešim keď na to príde. 🙂 Manžel mi kúpi nejaké odškodné v Dánsku 😉
@mimili tak to začíname skoro naraz, ja začínam s liekmi v piatok, tak hádam budeme tie šťastnejšie a vyjde všetko tak ako má 🙂, držím moc palce

sylvestra
16. aug 2011

@zuzanka7834 ahoj zuzi, ja som mala prvu kontrolu na 4.den gonalu, sono mi robili cez brusko, lebo som mala po tych proverach a dekacoch brutalne silnu ms...cez brusko foliky boli sice tiez vidiet, ale este boli male, tak ich nemerali. A davku som mala 150 j. pocas celej stimulky, nic mi nemenili, reagovala som dobre.
@ursula5 manzela treba k odberu, to je pravda 😀 . ale ak si dobre spominam, tak aj na embryologicky pohovor kazu prist s muzikom. ak tvoj muzik bude pocas stimulky mimo, nezabudnite tiez na to, ze mu treba urobit tie rozne krvne odbery, ktorych na ktorych vysledky sa caka trosku dlhsie, tak aby ste nieco nepresvihli 😉 radsej si to pekne naplanujte, nech nemate potom stresy 😉
pozdravujem aj ostatne kocky, vsetkym drzim palce

ursula5
16. aug 2011

@sylvestra na krv ide už v piatok teraz, takže to stihne a ten embryologický pohovor sa robí v akom časom rozmedzí? Asi až keď odoberú vajíčka či?? to by mal byť nazad, on ide preč len ten týždeň čo by som mala ešte len začať brať gonal teda ak príde v normálnom čase menzes ak sa posunie tak to netreba ani riešiť, len to teraz nezistím až keď to príde. 😀

sylvestra
16. aug 2011

@ursula5 no tak to je super, na tie krvne vysledky muzika budete mat este casovu rezervu. a ten embryo pohovor bol tusim cca tyzden pred odberom vajicok. termin toho pohovoru ti oznamia spolu s vysledkom krvi po niektorej kontrole. neviem, podla coho to urcuju, zrejme ked uz vidia, ze ide do tuheho 🙂 - ze foliky rastu ako maju a blizi sa cas opu. a odvoz sa vzdy najde, mozno niektore tvoje kamosky robia na smeny 😉 . Inak sme krajanky a ja som obcas isla veru aj dialkovym busom, ked muzik bol odcestovany a nebolo ho treba k ziadnemu vysetreniu 😉 mp3 do ucha, do kabelky proviant a flaska s vodou a islo sa 😀 pitny rezim pri stimulke treba dodrziavat 😉

ursula5
16. aug 2011

@sylvestra takže by sme to mali mať všetko už zorganizované, sročka v našej rodine funguje 😀 si tiež ze Žiliny??? na koľký krát sa Ti to podarilo ak to nie je tajomstvo 😅 a ten pitný režim bude najťažší, asi budem zo sebou nosiť pivo toho sa dá vypiť viac ako vody 😀 😀 😀

sylvestra
16. aug 2011

@ursula5 datumy si doladite podla toho, ako to bude vychadzat a hotovo 😉 nie som priamo zo ZA, ale mam to kusok. a vobec nie je tajomstvo, nam sa podarilo cuduj sa svete prve ivf 😵 /predtym nevysli 3x iui/. takze treba verit, ze zazraky sa deju aj v tomto storoci a ist do toho s pozitivnym myslenim, ci ide o prvy, alebo nejaky dalsi pokus 😉 a ze pivo ako pitny rezim? ja odpadnem 😀 to ja vobec nemusim, staci mi 1 glg 😀 ja som skor na cistu vodu, tej by som vypila aj za cely vodovod 😀

mimili
16. aug 2011

@ursula5 Pohovor s embryologičkou býva ešte pred odobratím vajíčok, niekedy okolo 10 dňa cyklu . Ale tam mangel nemusí byť. Musí byť len na odbere a potom na vklade - ale myslím, že aj to sa dá nejako dohodnúť - že len podpíše papiere.

ursula5
16. aug 2011

@sylvestra my sme tiež boli na IUI1x ale to nám doktorka povedala, že zbytočne by sme šli na ďalšie a vyhadzovali peniaze manžel má diagnózu "Astenoteratozoospermie" hrozný názov 😀
nie len pivo aj vody vypijem dosť ale 4l sa mi zdá až moc, neviem ako to do seba nasúkam, asi si dám hadičku a budem piť celý deň rovno z potrubia ale musím sedieť stále na WC 😀 😀 😀
som rada, že Ti to vyšlo na prvý šup, chcem sa zaradiť do skupiny "NA PRVÝ ŠUP". 😉