icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

13nika13
19. aug 2011

Pripadá mi to tam asi takto... Prídeš, zaplatíš, vyberú vajíčka, vložia embryá... úspešne... neúspešne... dovi dopo... ak chcete, ozvite sa o mesiac s novou žiadosťou do poisťovne... Ďalší prosím....

jerry23
19. aug 2011

@13nika13 ja si myslim,ze to beru vsade rad radom...mne robili vysetrenia inak aj pred kontrolovanim vajicok...a dokonca mam CIN III ...co uz vies co znamena...najtazsi predrakovinovy stav..som po konizacii aj si pytali vsetky vysledky a pozerali to..aj mam problem s tlakom, ale myslim,ze takych nas je tam viacej...a verim, ze si to oni uvedomuju...aj vies, kde sa stala chyba?..nevyslo uz IVF?...alebo?..este predtym?..aj ICSI ste mali?

tinka9075
19. aug 2011

@13nika13 to maš pravdu aj ja som chodila do Heliosu a tiež mi to tam pripada ako na bežiacom pase ja som sa sklamala v Krajkovičovi a tiž mi vadi to že velmi s pacientkov nekomunikuju im je jedno ked tam bude chodit aj žena čo nemôže mat deti hlavne že zoberu peniažky.ja som potom prešla do Iskare a tam je to uplne ine tu sa pacientom venuju balzam na dušu oproti Heliosu 🙂

13nika13
19. aug 2011

@jerry23 Mali sme aj ICSI... cca 7 deň som si robila teh. test... boli //, jedna slabšia... potom tuším o 2dni zase to isté //... potom som začala krvácať... Kde sa stala chyba, neviem... Na pohovoroch som sa pýatal na všetko možné... horko ťažko odpovedali, nakoniec nám povedali, že všetko je v poriadku, máme len "technický" problém... Takže neviem... Moju kartu ani nepozerali, vraveli, že netreba... Mala som oplodnených 11 vajíčok....

13nika13
19. aug 2011

@tinka9075 Presne, aj mne to tak príde... je to názor viacerých báb, čo tam chodili...

jerry23
19. aug 2011

@13nika13 tak to nic moc, ty kokso...a ked si krvacala, tak ste hned isli do MT?

jerry23
19. aug 2011

@13nika13 kolko si si dala vajicok vlozit?

tinka9075
19. aug 2011

@13nika13 ja som mala oplodnenych10vajičok vložili mi 2a presne som mala to čo ty na7den som robila test už som sa tešila aj o dva dni potvrdene a potom som začala krvacat abolo po radosti a ked som prišla na sono a hovorila mu že čo sa stalo tak len pokrčil plecami super pristup a povedal že to sa stava aj ked som uplne v poriadku takže asi v nas nie je chyba si myslim 😒

jerry23
19. aug 2011

@tinka9075 isto nie je ani v nas chyba...ale asi ani oni za to nemozu..

tinka9075
19. aug 2011

@jerry23 nevie kde je pravda len mi je čudne to že som v Iskare stretla vela bab čo v Heliose boli neuspešne a teraz su tehotne asi pomohla zmena 🙂

13nika13
19. aug 2011

@jerry23 Hneď, ako som začala krvácať, som volala do Heliosu, naordinovali mi ďalšie tabletky, ktoré som si dala predpísať u svojho gynek., vraj to nevadí... Pýtala som sa, či by nebolo lepšie prísť, vraj netreba, vidíme sa na 14.deň po ET na odbere krvi... Keď som na tretí deň krvácala už moc, zase som tam volala, či nemám prísť, vraj nie, stačí na krv.... Dala som si vložiť 2 embrya... Rozmýšľala som nad tým všetkým... je to tam naozaj ako na bežiacom páse... Z môjho prípadu vydedukovali, že keď už jedno dieťa mám, o druhé sa pokúšam s iným partnerom, tak máme len "technický" problém... Keby som deti nemala žiadne, z rôznych vyšetrení potvrdenú neplodnosť, šla by som len tak z prče na IVF do Heliosu, tak mi ho aj tak urobia, bez akýchkoľvek vyšetrení... Príde mi to absurdné... Ich to nezaujíma... Keby aspoň do tej karty pozreli, čo mi vôbec je... Oni si odrobia, dostanú za to slušne zaplatené, a tým to skončilo... Keď som sa pýtala telefonicky v Brne, koľko to cca stojí, ako to prebieha, povedali, že je to individuálne, vraj treba vyšetrenia, vedieť, aké diagnózy máme obaja, lekár sa následne na to vyjadrí, čo všetko je potrebné, a od toho sa odvíja všetko.... Keď som volala prvý x do Heliosu, povedali mi hneď aj sumu... Prišli sme prvý x na pohovor, lekár vytiahol injekcie, pero, pýtal sa, ktoré si budem chcieť pichať, ukázal nám na obrázku tvar spermií, tie sú také a také, ukázal nám na obrázku, ako prebieha odber vajíčok, transfer, podpísali nejaké papiere... Vravela som mu, nech si pozrie kartu, aby vedel, čo mi je, vraj netreba... Partner si to šiel v ten deň "urobiť" 😀 , keď som volala neskôr o výsledky spermiogramu, nechceli mi ich poskytnúť, vraj nech si zavolá on, atď, atď.... Tak takýto prístup asi majú... Posledný telefonát od nich: Dobrý deň, je nám to ľúto, krv bola negatívna. Ak máte záujem, prídite o mesiac podpísať ďalšiu žiadosť do poisťovne. Dopočutia... tu tu tu... Neviem, či ma aj počuli odpovedať "Dopo..." Asi tak nejak...

zlatanka30
19. aug 2011

@13nika13 ja som dopadla presne tak isto.potom sme odisli do iscare do mt a to bolo jedno a tisic.hoc nam to nevyslo,ale ak bude treba rada sa do iscare vratim

cikyta
19. aug 2011

@mimili Boli sme po prvom IVF (Dobrovolne) Nás tam neposlali. My sme chceli isť,lebo v zahraničí sa chodí najprv tam, potom na IVF, len u nás je to inak 😒
Nieje to málo. Viac sa tam porozprávate. Do karty pozeraju minimálne. Ich zaujím aju HLAVNE vaši predkovia. 😉

tinka9075
19. aug 2011

@13nika13 presne to som zažila aj ja čo pišeš je nam luto krv je negativna a zložili asi by sa mali zamysliet a trošku inak sa chovat k nam ju to len citliva tema ked ma žena problem zostat tehotna 🙂

cikyta
19. aug 2011

@mimili A na genetike môžu zistiť aj dosť závažnú informáciu :
- či su partnerove spermie xy,xx ... (neviem presne) Nejdem hladať správne pomenovanie, no v skratke ide o to, že ak neprodukuju xy,tak su akoby ženské a nikdy nemaju šancu oplodniť vajíčko. Je to malé percento na svete,ale su muži,čo to maju. Zistí to iba genetika.(karyotyp myslím) Takže drahé IVF sa robia na dve veci 😒

jerry23
19. aug 2011

@cikyta hm...a to sa neda ta genetika urobit skor ako IVF?...

cikyta
19. aug 2011

@jerry23 Dá,len si to musíš hradiť. Ked ti dá dr.výmenný listok,máš to zdarma.

jerry23
19. aug 2011

@cikyta vdaka...popytam sa lekara...tak my sice ideme na prve IVF, ale tak ak sa nezadari, tak skusime....ale myslime pozitivne...zadari sa...xi..musiiiiiiiiiiii 😀

helenka12
20. aug 2011

@danielkabn ako tak ja mam cele brucho modre od pasov aj klucnu kost a kolena modre tak sa celkom da len sa nemozem zohnut a majo ten ma zlomenu lopatku hlavu poobijanu cely je dochranani ☹

helenka12
20. aug 2011

@mimili ale mali sme havariu v pondelok pri turcianskych tepliciach tak taraz uvidim co ako sa mi bude brucho hojit a potom by sme to omesiac skusili a to zas neviem ako tam budeme chodit ked auto je u policajto a potom sa ide dat zasrotovat cele je rozbite ☹

ivanka7799
20. aug 2011

@13nika13 Tak to pripadá aj mne.....

jerry23
20. aug 2011

baby nestraste...ved pri ich uspesnosti....a kolko bab sa tu tesi s deticiek od nich..

helenka12
20. aug 2011

@13nika13 ahoj a v brne by to zaplatila poistovna ako u nas? 😉

jerry23
20. aug 2011

@helenka12 v Brne platis vsetko sama

zuzanka7834
20. aug 2011

Ahojte babulky 🙂 Pomaly citam zameskane a teda, to sa deju veci!!!
@helenka12 dufam, ze ste v poriadku a nemas ziadne vazne zranenia... Co sa stalo? Prajem velmi skore zotavenie, aby ste sa cim skor mohli pustit do boja...

@jerry23 ahoj 🙂 Ja idem zajtra na embryologicky pohovor a to v podstate iba druhy krat od zacatia ms, prvykrat mi znizili davku gonalu zo 150 na 112,5, tak som velmi zvedava, co mi povedia zajtra. Doky v stredu povedal, ze odber predpoklada niekedy koncom tyzdna, takze do toho ideme spolu 🙂 Tesim sa, ze mam spolubojovnicku v rovnakom case 😉

@izzie27 zlaticko na tu genetiku ta objednavaju v Heliose? Ja sa cudujem, ako vas tu citam, ja som mala spontanny potrat po iui a nikto mi genetiku nenavrhol... 😕

@ursula5 neboj sa, nemusis pendlovat, ved my sme od zaciatku mrchy boli iba raz a zajtra druhy raz... (to neviem, ci je dobre, alebo zle 😉 ), ale kazdopadne, nemusime tam chodit kazdy druhy den... Ty si len teraz pekne uzivaj dovolenku, lebo ked sa vratis, budu Ta cakat vcelicky a opelovanie 😉 😉 😉

@ria191 tfuj tfuj tfuj aby si sa nam cim skor zotavila... Preco to trva tak dlho? Ale na druhej strane, pol roka prejde ako voda, uvidis...

@bozenkad27 drzim palce, toto bude prve ivf?

@andy175 ahoj moje, ako sa mas? Co mas nove? Davno som Ta tu nevidela... 🙂

@13nika13 fiha, a to si ku komu chodila? Mna vysetril hned na druhej navsteve Helika ked sme prisli po vysledky odberov dohodnut co dalej... A od vtedy takmer vzdy, este aj ked sme boli na iui tak mi Gatova povedala, ze mam ranku na krcku... Ja som s pristupom velmi spokojna... Vdaka nim sa mi prislo na problem so stitkou, sice nepatrny, ale podla slov endokrynologicky ak sa pokusame o babo, tak to mohlo robit sarapatu a hned ako mi nastavila dobru davku euthyroxu, nasla som si //, takze ja osobne mozem byt Heliosu iba vdacna... (aj ked sme sa z // tesili prikratko). Drzim palce aby to v Brne vyslo, to ze su ohodne lacnejsi ako CARy v SR som uz pocula viackrat...

jerry23
20. aug 2011

@zuzanka7834 tak drzim palce, a tiez sa tesim, ze je tu dalsia, co chodi do Heliosu a je celkom spokojna a v rovnakom termine...

13nika13
20. aug 2011

@helenka12 Tam poisťovňa neprepláca nič... musíš ako samoplatca... ale, čo som pozerala cenník, vychádza to menej, ako u nás... Aj od báb, čo som čítala to vyjde o dosť menej... Nás to tu vyšlo 1200e... Jednej, čo chodila do Brna, to isté, čo som platila ja na Slov., ju vyšlo cca 850e... a to do toho nerátam náklady na behanie hore dolu na kontroly... Do Brna stačí ísť cca 3x... Ja, keď som si to zrátala aj výdavkami na benzín, atď. nás to vyšlo do 2000e... By ma zaujímalo, čo prepláca u nás na SVK zdrav. poisťovňa, keď si aj tak IVF musí, aj ICSI, aj vyšetrenie spermiogramu, aj odber krvi, inj., tbl., atď. platiť človek sám... Je to aj tak nespravodlivé, ak má muž problém so spermiami, treba napr. ICSI, tak si to ten dotyčný musí zaplatiť sám... My sme za ICSI platili cca 400e bez pár drobných... Však ak je problém so spermiami, to snáď nie je zdrav. problém??? Celý život platíme odvody... a k čomu??? Keď si v konečnom dôsledku aj tak musíme zaplatiť sami??? Na hlavu postavené... A ešte k tomu ten prístup ako na bežiacom páse... K čomu to je, keď sú milí, usmievaví, nezaujímajú ich ani choroby, ktoré ten dotyčný má a prd z toho, skásnu prachy, či to vyjde, či nie, je jedno... Za tie prachy by som sa aj ja usmievala od rána do rána... Podľa mňa by sa v tom Heliose mohli aj aspoň trošku posnažiť venovať sa pacientovi o kúsok viac... Čo sa týka toho, že kopu babám pomohli, že zostali tehotné... fajn... možno to boli baby, ktoré mali "technický" problém, inak boli zdravé... nezaškodilo by sa zaoberať aj zdravotným stavom tej ktorej ženy... možno by to bolo k niečomu...

13nika13
20. aug 2011

@zuzanka7834 Ja som tiež bola veľmi spokojná s prístupom celý čas, ako som tam chodila... Doplo mi až, keď to všetko skončilo... Nevravím, že ma nevyšetrovali vôbec... Vyšetrovali ma... Prvý x však až keď som stimulovala... Odvtedy zakaždým, keď som tam šla na kontrolu... Vyšetrovali ako vyšetrovali... Zobrali krv, urobili ultrazvuk, odmerali folikuly,spočítali, koľko ich je... To bolo celé vyšetrenie... Keď som ich už na prvom pohovore upozornila na všetky moje diagnózy, dala svoju kartu od môjho gynekológa, odpoveď: "Kartu nepotrebujem a diagnózy nevadia." Ďalší pohovor u koordinátorky: " Keďže vy máte už jedno dieťa a partner/mám druhého partnera/ má výsledky zo spermiogramu ok, tak máte len technický problém."... Či som za 16r. dospela k nejaký zdravotným gynekologickým problémom, to všetko nevadilo... Mám dyspláziu krčka maternice CIN I./ľahký predrakovinový stav/, endometriózu, mám len jeden vajíčkovod, som alergická na spermie, početné zrasty / naposledy som mala zrastenú maternicu o podbrušnicu, vaječníky a pod. som mala zrastené v jeden celok/... To podľa nich "Nevadí", tým pádom netreba ani žiadne vyšetrenia... Asi to potom nie je zdravotný problém žiadny... To, že žena má zdrav. problémy, k tomu vyšetrenia netreba, stačí, ak je chlap plodný??? Môj gynekológ /mám to šťastie, že je to môj kamarát/, mi jasne povedal: "Bez tej alergie je 1%, že zostaneš prirodzeným spôsobom tehotná. A ak aj, riziko, že znova mimomaternicové. S tou alergiou na spermie máš nulovú šancu otehotnenia. Skús IVF, možno sa zadarí, treba veriť." A v Heliose im moje diagnózy nevadili... Však jedno dieťa už mám, tak problém nie je žiadny... V podstate ja som to brala asi takto: Bude - bude.. Nebude - nebude... Svet sa preto nezrúti... Za vyskúšanie nedám nič /len evierka 🙂 / Možno sa mi to ľahko vraví, keďže ja už dieťa mám... Neviem, keby som deti nemala žiadne, stavala by som sa k tomu všetkému úplne inak... Človek, keď sa snaží o dieťa, a nedarí sa, urobí pre to všetko... Však mať dieťa, je ten najkrajší dar... Ja si neviem predstaviť život bez svojej dcéry, neviem si predstaviť deň bez nej... Aj keď ako sa vraví: Malé deti - malé starosti, veľké deti - veľké starosti, je to svätá pravda... Mať dieťa je ten najkrajší dar v živote...

mimili
20. aug 2011

@helenka12 No do kelu, tak to ste mali šťastie, že sa nič vážne nestalo! A škoda na aute Vam ide z PZP, či?

@zuzanka7834 Už koncom týždňa OPU..a.to akože tohto? Čiže do dnes...?? Si rýchla 😀 Tak potom napíííš, držíme palce, nech sa spermošky krásne zahryznú do vajíčok!!

majka21
21. aug 2011

Cítam tu zase správičky, s ktorými nemôžem súhlasiť, aj keď viem, že každá z nás je po neúspešnom IVF podráždená a nahnevaná.
V každom centre to ide ako na bežiacom páse, lebo majú toho vela, ale pokial sa pýtaš, tak ti ochotne všetko povedia a vysvetlia. Aj ja som menila centrum a na helios nedám dopustiť.
Čo sa týka Iscare v Martine, začinali asi pred rokom-dvomi a chytajú si pacietky a všade je to tak, kým vtáčka chytajú pekne mu spievajú, ale poznám aj také kočky, ktoré tam neboli spokojné a preto prešli do heliosu.
Takže asi je to tak, že každý sme iný a každej z nás vyhovuje niečo iné.