Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@zuzanka7834 http://www.ubytovnafatra.sk/ubytovanie.html
http://www.penzionjordan.sk/ubytovanie.html
Alebo ku nám. A myslím to vážne 🙂
@cikyta si moje zlaticko 😵 Dakujem velmi pekne, uz som tam aj volala, mam si este rano brnknut, lebo vo fatre cakaju zajtra 50 ludi, ale mozno budu mat dvojku volnu 😉
@zuzanka7834 ahoooj! No ja sem teraz až tak často nechodím, len niekedy si otvorím MK a čítam, čo tu píšete. Ja mám momentálne pauzu 3 mesiace. bola som už aj na genetické testy v júli, ale výsledky môžu byť aj o pol roka. takže paráda. Tebe budem držať palce a v utorok na teba myslieť. Nech sú tvoje vajíčka čo najkvalitnejšie!!! 🙂 😉
@andy175 srdiecko, to preco tak dlho vas nechaju cakat s vysledkami? Pane Boze...
Ved dovtedy sa mozno aj prirodzene zadari 😉
@zuzanka7834 Držím palce na zajtra! A prečo chcete v MT spať? Máte to ďaleko domov?
babulky ahojte, chcem sa opytat, ja som zacala s priatelom do Heliosu, ma zly spermiogram. Rozmyslam nad IVF, ale neviete mi poradit kolko to stoji, komplet aj s liekmi, alebo teda aku cast preplaca poistovna? Lebo videla som cennik, ale to boli sumy, bez prispevku poistovne. Dakujem.
@mimili dakujem 🙂 No, mame to 140 km po krkahajoch, a kedze od pol noci nemozem jest ani pit, ani zuvinu ani cukrik, tak to by som cestu asi nezvladla... Mne je blbo aj ked idem do prace bez ranajok, a to mam 12 min pesky 😀
@cikyta uz mame istu rezervaciu v tej fatre, dakujem velmi pekne este raz, velmi si vazim Tvoju pomoc a ochotu 😉 Ak budes niekedy potrebovat nieco v okoli LC, obrat sa na mna 😉
@simik22 cca 1000€ vratane liekov, kolko presne to vyjde nas ti budem vediet povedat niekedy koncom buduceho tyzdna 😉
@zuzanka7834 ano? a vy tiez mate narok na prispevok poistovne? ako to vlastne je? je to individualne? ja nveim vobec, som len zaciatocnik 🙂
@zuzanka7834 aha, dakujem. a zalezi to aj od toho, kolko si das vlozit vajicok, ze?
@zuzanka7834 testujem za 3 dni ale necítim tehu príznaky nic tak ideme do tretieho a potom ivf to by som mala mať akurát schválenú žiadosť. A ty ako to zvládaš injekcie ? Si aj pn?
@zuzanka7834 a ešte sa chcem opýtať ked už ideš na ten vklad tak ty si vyberáš či chceš jedno alebo dve? alebo ti doki navrhne ?
@simik22 Záleží to od viacerých vecí: či máš ICSI alebo nie, koľko vajíčok napichujú a koľko vajíčok sa mrazí. Počas stimulácii je pohovor s embryologičkou, kde Ti všetko vysvetlia. Rozhoduješ sa ty, hoci ja vždy keď poviem, že chcem dve, tak ma dosť prehovárajú. Radšej vkladajú len jedno, ale je to na Tebe, samozrejme 😉 .
@zuzanka7834 Tak to je jasné, radšej prespite tam, 140 kilákov je dosť. A budete tam spať noc pred a aj noc po?
@bielalady,@zuzanka7834 No do kelu, to ste ma veľmi nepotešili s tým cenníkom, hoci som už čakala, že sa to stane. Však keď sme boli naposledy, som sa pýtala ohľadom poisťovní, tak Krajko vravel, že čísla od poisťovne sú stále nižšie a nižšie a žiadostí stále viac a viac...Tak som zvedavá, ako to budú riešiť u nás, keď stimulovať začnem asi niekedy okolo 31.08. až 02.09... No cenník nám dali ešte starý...
ahojte...tak som bola znova na odbere krvi aj ultrazvuku a dnes sme mali aj pohovor s embryologickou....a dala nam cervika do hlavy, lebo sme chceli dve vajicka vlozit, ak sa jasne vydaria..a ona povedala, ok, ale je to rizikove tehotenstvo vacsinou a tieto deti sa rodia skor a podobne...aj ked zase je aspon vacsia moznost uchytenia aspon jedneho vajicka..tak nevieme a rozmyslame..ideme znova v stredu na odber krvi, tak uvidime, kedy nas uz objednaju na odber vajicok, lebo pani embryologicka povedala,ze nas ma napisanych na tento tyzden..
Ahojte. Aj ja sa chcem podeliť o moje skúsenosti s Helíkom. Som veľmi spokojná s personálom, s prístupom... Som ich pacientkou od r.2007 s malými prestávkami. Po prvej konzultácií (r.2007), sme požiadali o IVF ICSI, vlastne nám to bolo doporučené - vtedy tam pracoval ešte Doc. Tomáš. Vypísali sme žiadosť a po schválení nabehli na stimuláciu (gonal...), bolo mi odobratých 12vajíčok....potom už neviem presne ako sa oplodnili a vyvíjali. Mala som ET i vajíčka a 2 sme zamrazili. Dnes mám nádhernú zdravú dcéru - má 3,5roka. Tehotenstvo bolo úplne bezproblémové, pôrod sekciou. Potom po roku sme chceli súrodenca - 2x neúspešný KET. Keď mala dcéra 2roky znovu žiadosť a nové IVF ICSI - žiaľ menej odobratých vajíčok. Jedno sa vkladalo jedno sa mrazilo. Žiaľ pri čerstvom embryku som neotehotnela. Po mesiaci nasledoval KET....ten bol úspešný, len žiaľ som v 6tt. potratila(silné krvácanie). Prešlo od vtedy veľa času a znovu sme teraz v auguste podpísali žiadosť na 3 - posledné IVF ICSI. čakáme na schválenie....Ja mám PCO a manžel málo a slabých bojovníkov.
Veríme, že sa to podarí!!!! Veď doma máme krásnu IVF princezničku 😉 ........Takže, budem sa aktuálne pýtať, zaujímať, radiť ....spolu s vami.
a moja aktuálna otázka....koľko bude trvať schválenie žiadosti? Prvé dve boli do mesiaca. Ale teraz Krajko tvrdil, že 2 mesiace. Akú máte aktuálnu skúsenosť ? Všeobecná zdravotná poisťovňa. Ako to posúriť?
@simik22 skor kolko si das oplodnit ICSI a kolko si nechas zamrazit... Myslim ze pocet vlozenych nemeni cenu, ked ides cez poistovnu tak samotny transfer neplatis...
@si31si ja som PN od 18.7., takze si to doma uzivam 😉 Ja som po dvoch neuspesnych iui citila vsetky mozne priznaky od prs, cez pachy a nechutenstvo, unavu a tak podobne a pri tom jednom, co sa nam na chvilocku podarilo (do 7tt) som necitila absolutne nic. Prve priznaky prisli asi den dva po potvrdeni krvou, takze drzim palce, aby si bola rovnaky pripad, samozrejme s dobrym koncom 😉 Pocet embryjok si vyberas ty, ale davaju max 2.
@mimili noc pred urcite a noc po podla toho, co povie doky. Tak dufam, ze to uz budeme doma 😉 Ohladom toho cennika skus zavolat do Helika a spytat sa, za to nic nedas 😉
@jerry23 aj my mame rovnaku dilemu, 1 ci 2? A kolko folikov Ti predbezne poratali? Kolky den pichas? (mam sto otazok 😀 )
@donlasbb dakujeme za povzbudzujucu spravu 😉 A prajem Ti aby sa tento pokus premenil na maleho zlateho surodenca 😉 Ja som v unione a schvalenie trvalo menej ako 4 tyzdne, ale ja som si tam zavolala a pytala som sa na moju ziadost. Nastastie som natrafila na velmi milu pani, drzim palce 🙂
@zuzanka7834 zatial som mala 18 a 16, ale nevieme ako su dozrete, resp. ake budu, tak uvidime...ale stale sme chceli dve, no po dnesnom Embr. pohovore uz nevieme...celkom sa obavame..ale zase ak vlozia dva, je vacsia sanca, ze ziskame aspon jedno....neviem..FSH si picham 10ty den, a tie Diphereline od 2.8....a ty si ako na tom? kedy ides na odber?...
@jerry23 Ked sme boli na IVF a ešte v stimulke,čiže sme nevedeli, ako budu embrijká kvalitné atd....tak sme si povedali, že ak budu v PK na 5-6 den už len posledné dve,alebo budu už horšej kvality, tak si dáme vložiť dve. No ak by boli výborne a boli by zo 3 (a viac...), tak určite len jedno. 🙂
@mimili ja mam ale PCO, tak to preto a ako bolo povedane od embryologicky, tak kvantita nezarucuje kvalitu...tak sa este predcasne netesime....ale verime,ze bude si z coho vybrat...
inak ja mam Doveru a do mesiaca nam schvalili ziadost...a to som sa pytala, ci si to mam posurit, alebo nie, lebo s Doverou spolupracujem a Krajko povedal,ze netreba, ze nemaju to preco neschvalit a pravda bola...

@zofi81 ty takisto....a potom napis, ake priznaky si mala, ze si zistila ze mas ten syndrom...