Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Baby ďakujem za info ohľadom poisťovní. Ostala som trochu prekvapená, lebo som volala do Heliosu, že aké som mala výsledky hormónov (hlavne TSH) ....a že moju žiadosť do poisťovne ešte neposlali 😢 .....Krajko povedal, že v najbližších dňoch odošlú. No uspokojujem sa tým, že čakajú ešte na výsledky spermiogramu, ktoré budú v piatok.
Aj my sme riešili dilemu pri druhom IVF, že koľko vložiť. Boli dve jednotkové. Dali sme dnu jedno a druhé zmraziť. A nemáme nič. Viem, že teraz znova budeme špekulovať. Ale rozhodneme sa asi v deň transferu. Ale momentálne som naklonená pre dve embryká, lebo toto je posled. pokus, čo nám hradí poisťovňa..... Lenže asi ma odhovoria, lebo som rodila sekciou, takže mám na maternici jazvu, ktorá by asi počas tehu robila šarapatu. Nuž uvidíme.
@zuzanka7834 Ahoj moja, ty sa teraz nezaoberaj genetickými centrami, ty to nebudes ani potrebovat. Tebe odoberu, vlozia a uz sa budes len vytešovať.
Držim Ti velmi silno palce
Ahojte kocky, tak ako som vcera slubila informujem... Som znovu po odsavani, scucli mi 2 litre vody, transfer sa definitivne odklada, ako sa vyjadril Krajko mohlo by ma to velmi az zivotne ohrozit, ak by sa embrijka uvali... Takze sa idu mrazit, zatial mame krasne dve a dufame, ze do zajtra este z tych zvysnych 9 nejake zabojuju a budu sa dat mrazit... Ale podla nazoru embriologicky aj Krajka je tam velka sanca. No a ja dufam, ze toto dnesne odsavanie bolo moje posledne, do konca tyzdna pride menstruacia /uz na nu tuzobne cakam 🙂 / nakolko moje utrpenie sa tym razne skonci a hned od zaciatku mi nasadia lieky a na 14 den cyklu, hura na vklad 😀
Aj ked mi dnes bolo dobre luto, ked prichadzali kocky, co boli so mnou na odbere vajicok a uz isli na vklad a ja som cakala na odsavanie... Tak ale co uz, mohlo to dopadnut aj horsie si hovorim...
Ten cennik som zial nepozrela, zabudla som, moc som sa sustredila na moje odsavanie, aj svietit som v aute zabudla, len policajt mi ukazal rukou, ze aby som si zasvietila, ked pri Sucanoch odychytavali auta 😀
Ale slubujem zajtra to kuknem a skusim si ho aj vypytat a potom to tu nahodim 😉
@jerry23, som ta pozerala, ale uz ste tam neboli... Inak mne taktiez povedali, ze o pocte sa da bavit, podla kvality a poctu kvalitnych vajicok. My sme chceli dve, potom s hyperstimulakom jedno a vcera mi Krajko povedal, ze pri KETku si mozem dat kludne aj dve, ze mam siroku panvu a je predpoklad, ze by som ich mala vynosit... A to o tom deleni sa vajicok, ono sa to stava, ale ako nam povedala embriologicka, za tych 6 rokov len 2 krat trojicky a len par krat z jedneho vajicka dvojicky... Ale to uvidis, kolko ich ostane. My sme mali tiez 36 folikulov, 32 vajicok a oplodnilo sa ich len 21 a po 5 dnoch bojuje dalej asi 12, takze ten pocet ide slusne dole. Ale neber nas ako smerodajnych, pri kazdom pare je to ine. Drzim Ti palce a budem na teba mysliet. Dufam, ze za 10 mesiacov budeme spolu kocikovat 😀
@zofi81 tak to sme sa ozaj minuli...lebo my sme odtial odchadzali okolo 10tej, alebo aj pol 11tej...lebo sme mali aj embryologicky pohovor...tak sme tam cakali a uz tam nikto nebol...pokial neratam 4 baby v pacientskej izbe...xi...drzim vam palce...aj ja som zvedava, ako to u nas dopadne...ale aj nam drzim palce a verim, ze vsetko bude ok...a kedy ides na KET?...
Ahojte dievcata ja tam mam ist prvy krat a mam s toho obavi kto mi opise ako to tam chodi dakujem . 🙂 🙂 🙂
@lenny181 Ahoj, vitaj medzi nami! Nemusíš mať obavy 😉 . Je potrebne sa objednať na recepcii na pohovor (na stránke Heliosu máš kontakty). Môžeš si aj povedať konkrétneho lekára alebo lekárku, ku ktorej by si chcela chodiť. Oni Ti dajú termín. Ak máte už nejaké vyšetrenia za sebou, tak to tam môžeš zobrať. V každom prípade budú od Vás asi chcieť aj spermiogram, takže na ten sa tiež môže drahý objednať. Kľudne sa pýtaj, čo všetko Ťa zaujíma? Už aj viete prečo sa nedarí?
@jerry23 Ahoooj, drzim na zajtra palce a nech ti uz daju termin odberu 😉
Tak to sme sa fakt museli minut, podla mna som bola u Krajka dnu, lebo ma bral okolo 10.00 tej. No KETko bude priblizne o 3 tyzdne, hned ako mi pride menzes nasadia mi lieky a na 14 den cca. vraj ideme na to 🙂 Este som sa nikdy tak netesila na mrchu ako teraz 😀 Ale ja aj preto, ze sa mi konecne skoncia tieto muky, lebo vcera ma odsavali a dnes i uz zase nosim pred sebou riadny sudok. Inak aj ja idem zajtra do Heliosu, teda ja mam uz pocit, ze tam chodim ako na hodiny klaviru... Dufam, ale ze cez vikend pride menzes a uz tam pojdem az o 2 tyzdne na vklad 🙂 Nakoniec mame 7 krasnych mrazacikov, comu som neskutocne stastna a vdacna... 🙂
Dievcate k tomu cenniku som sa nedostala, dnes tam bolo dost trma-vrma, tak som si vybavila svoje a isla som domov...
inak so @zuzanka7834 som sa stretla v sesterskej izbe, uz mala na sebe anjelickovsku kosielku a cakala na odber, ale verim, ze vsetko dopadlo dobre, stihli sme prehodit par slov, ale bolo to tam dost hekticke, ved zajtra sa urcite ozve aj sama...
@mimili
Ahoj dakujem za radu no zhruba rok a pol som nemala menstruaciu museli mi ju stale vyvolavat a vobec som neovulovala, bola som sa duphastone a teraz som na obnoveni ovulacie. chodim na inekcie beriem dake tabletky neviem momentalne ako sa volaju. no snazime sa uz dlho ale stale nic. Už sme aj zufaly. a ty ?
@zuzanka7834 ahoj! tak tie genetické vyšetrenia sú zložitejšie, tak zrejme preto sa tak dlho čaká. No kiež by si tak mala pravdu, že sa to podarí dovtedy aj prirodzene. len by som to uvítala 🙂
a ty si ako dopadla!? veď sa už pochváľ! 🙂
Ahojte babulky, takze mame za sebou ten slavny odber, z 19 folikulov sme mali 9 vajicok, tri jednotkove, 5 dvojkovych a jedno trojkove. Oplodnilo sa ich 7 ako som sa dnes rano dozvedela, tak teraz sa modlim, nech sa drobcekom dari a v piatok nas cakaju len a len dobre spravy. Transfer by mal byt v nedelu alebo v pondelok. Mali ste niektora transfer aj na 6-ty den? Dufam, ze nam ho daju na nedelu...
Dakujem, ze ste na mna mysleli 🙂
@zuzanka7834 fuuuu to ale bola urodicka. Ti 7 su bojovnici ET dopadne vyborne.Drzim palce. 🙂
@helenka12 ako sa citite, uz ste trosku zahojeni?
@zofi81 ahoj mojenko, ako si dneska? Vcera to bola rychlovka ale citam, ze mas zase plne brusko, tak dufam, ze ta nebude dlho trapit a mrcha dorazi cim skor.
@jerry23 ved tie injekcie, cim dlhsie ich clovek picha, tym viac bolia...drzim ti palce, aby bol odber cim skor a mohla si s nimi nadobro skoncovat 😉
@lenny181 vitaj v teme 🙂
@izzie27 myslis, ze 7 je dobre cisielko? Ja dufam a verim, ze ano, ale z nas 4 co sme tam boli som mala najmenej vajok. Jedna zienka mala az 30, ale z nich iba 1 jednotkove, tak to asi tiez nie je najlepsie.... Ktoho vie... Len nech nam v zdravi vydrzia a pekne sa delia aby mohli ist k mamicke... 🙂
@zuzanka7834 dolezita je kvalita. Samozrejme ze 7 je dobre cislo,neboj.Pekne sa im na dialku prihovaraj a zachvilku budu u mamicky. 😉
@izzie27 o kvalite mi dnes nehovorila, a ja som bola taka rada, ze ich je aspon 7, ze som sa zabudla aj opytat 🙂 Myslis, ze ked jej rano zavolam povie mi? Ale ked boli z tych 1 a 2-kovych, tak by mohli byt zdravucke... Juj, uz aby boli u mna 😉
@zuzanka7834 kvalitu urcuju znamocky.Ved uvidis v piatok..oni ti povedia ako sa to vyvija,teda kolkobunkove su.ak tam nieco bude tak ti povedia,ze su tam nejake fragmenty alebo ze sa to nevyvija.Ale verim, ze tvoje budu na 1.
@zuzanka7834 dakujem...uz sa to len natahuje...dnes povedali,ze to budu musiet asi zastavit, lebo nemam folikuly dost velke a neoddelujusa, ze aby som nemala OHSS..ale nakoniec zmenou jednych injekcii mi nakoniec povedali, nech pridem aj v piatok na 6ty krat...juj baby, ked vas tam vidim lezat, tak uz by som mala tiez aspon po odbere...snad sa toho dozijem..ja reku, ak mi to zastavia, tak odchadzam zajtra na dovolenku, lebo ma to uz nebavi vyckavat...a vraj v klude clovek ma byt..xixi

@zuzanka7834 dakujem, potom sa ozvi ako si dopadla a drzim palceky 😉