icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

zuzanka7834
24. aug 2011

@izzie27 ja viem ze davaju cisielka, ved aj vajka som mala oznamkovane 😉 Len dnes rano mi ich nepovedala a ja som sa v tej radosti ani nespytala... Boze, toto cakanie je hadam tazsie ako cakanie na krvicku... Uz aby bol september... 😉

@jerry23 a kolky den cyklu si dnes? Kolko vceliciek FSH si si uz pichla? Mojenko, budem na Teba velmi mysliet, aby foliky pekne rastli a oddelili sa aby si mala cim skor odber.... Ja som sa takto bala ked mi nechodila mrcha pri decapeptyle, tiez mi Krajko povedal, ze asi to budu musiet zastavit, ale nastastie este v ten den sa ukazala...

helenka12
24. aug 2011

@zuzanka7834 jasne ,je to trocha lepsie 🙂

zuzanka7834
24. aug 2011

Bambulky idem trochu na dvor, dychat cerstvy vzduch 😀 Pááá

izzie27
24. aug 2011
jerry23
24. aug 2011

@izzie27 vsak sa aj snazim. dodnes som mala dokonca aj klud

jerry23
24. aug 2011

@zuzanka7834 od 13.8 si picham FSH ... dakujem si zlata ze na mna myslis...veru podporu potrebujeme asi vsetky co najviac....

michala99
24. aug 2011

Ahojte žienky, mohli by ste mi prosím poradiť? Už je to mesiac a pol, čo sme v Helíku podpísali žiadosť na IVF. Dnes som tam volala a povedali mi, že ešte nemajú schválené žiadosti z júna. Chcela by som to trochu posúriť v poisťovni (mám VsZP), len neviem, kam mám volať, či niekde na centrálu do BA, alebo do pobočky v našom meste. Už som netrpezlivá a chcela by som začať, to čakanie ma privádza do zúfalstva.

cikyta
24. aug 2011

@zuzanka7834 Držím palce. Je to pekný počet. Akurátny .......Moje druhe IVF bolo s transferom na 6 deň 😉 (Bolo to IVF so Silvinkou)

zofi81
24. aug 2011

@zuzanka7834 Ahooj Zuzka, tak som rada, ze si to v pohode prezila. Podla mna to nie je az tak malo vajicok, hlavne je aby pekne rastli a boli cim skor u maminky 😉 Neboj, tie znamky teraz nie su az tak podstatne, dolezite je, ake budu na ten 5-6 den. A ist na transfer na 6 den, nie je ziadna tragedia a ako nam hovorila embriologicka, niekedy oni zamerne cakaju do 6-teho dna, aby vedeli vlozit tie najkrajsie a najkvalitnejsie krpciatko, takze na tvojom mieste by som na tom 5-tom dni nejak netrvala 🙂
A ja inak som na nich myslela a stale myslim, teda uz na nasich zmrzliacikov od prveho dna a uz pri tej predstave na nich som sa pomaly roztapala a hlavne som im posielala aspon tak na dialku vela pozitivnej energie a lasky... Obcas som si prisla az trapne, ale kaslem na to, kto to neprezije, nepochopi 😉

Nooo u mna dnes rano velka zmena, brucho trosku sfuklo a uz nie je az tak tvrde a sam Krajko mi potvrdil, ze vody je menej, ako den predtym 🙂 Aj sa citim lepsie, tak dufam, ze uz sup sup dojde mrcha. Dnes som uz vyfasovala pokyny a lieky ku KET a este zajtra a pozajtra by som mala ist na hodinu klaviru do Heliosu a potom az o 2 tyzdne na prvy ultrazvuk pred KET. Tak sa vytesujem, ak ked obcas mi este pride luto, ze uz drobciatka nemam pri sebe, ale u mna bol ten hyperstimulak tak silny, ze by som to tak lahko nerozchodila ☹

Tak drzim palceky a daj vediet co nove a vela pi 😉

zofi81
24. aug 2011

@jerry23, ahooj moja, boze co to citam, dufam, ze to nakoniec dobre skonci a pustia ta k odberu, to by bola strasna skoda, keby ti to teraz stopli, viem sama na sebe, co si si uz pri pichani musela vytrpiet... Inak mna ku koncu uz tiez tie injekcie neskutocne boleli a stipali, som sa uz modlila, aby bol koniec a to mne nadstavovali este jeden den, aby vajicok dozrelo co najviac...
Mysli pozitivne, dolezite je, ze ides dalej a snad uz v pondelok na odber, hlavne si nic ine ani nepripustaj... Drz sa, budem na teba mysliet... Som ti uz minule pisala, ze budeme spolu kocikovat! 😉

majka21
24. aug 2011

@michala99, zavolaj na číslo 0850 003 003, povedz o čo ide a oni ťa potom prepoja. 🙂
Treba ich troška posúriť, ja som im volala tri rázy, kým mi potvrdili, že je odoslaná do heliosu. V poisťovni už bola schválená skoro dva týždne, kým ju odtial odoslali.

Kočky držím vám všetkým palčeky, nejako ste sa tu rozpísali a ja nestíham za vami čítať. 😉

zuzanka7834
24. aug 2011

@jerry23 v papieroch pisu, ze sa picha cca 14 dni, nie? Takze to nepretahujes 🙂 Len nech foliky pekne posluchaju 😵

@michala99 nam to schvalovali v unione a volala som na centralu do BA, riadne som im povedala o co sa jedna, nech ma prepoja a prepojili 😉 Vela zdaru 🙂

@cikyta dakujem 🙂 A este raz dakujem aj za to ubytko, ostali sme v tej fatre a bolo to uplne v pohode, ciste postele, kupelna, uteraky, chladnicka co viac nam bolo treba? Este aj telku sme mali, ale tu sme velmi nepozerali, lebo sme prisli dost neskoro, tak sme rovno isli spat 🙂

@zofi81 urcite ste sa dobre rozhodli, ak by ti to malo ublizit, tak tie dva tyzdne cakania su naozaj nepatrna dan... A o mesiac sa tu budes tesit z // 😉 Ja na tych drobcekov myslim skoro cely cas. Zofi ako sa u Teba zacal prejavovat OHSS?

@majka21 jeej, uz ti svieti 21tt 😵 😵 😵

mimili
25. aug 2011

@zuzanka7834 Ahoj moja, som rada, že si ok. 7 oplodnených vajíčok je podľa mňa perfektné číslo! 1 z nich pôjde do bruška a 3 do mrazu 😀 . Aj ja som mala vklad na 6-ty deň.

mimili
25. aug 2011

@jerry23 Keď Ti to nechali, tak výsledky z krvi máš dobré, takže to bude ok, treba myslieť pozitívne 😉 . A jednu malinkú výhodu to možno bude mať. Baby pri OHSS, ktorý prišli až k vkladu majú väčšiu šancu otehotnieť.

si31si
25. aug 2011

ahojte babule, s tou žiadosťou ivf je to ako už sme ju podpísali a teraz si mám za mesiac a pol zavolať do heliku alebo oni mi zavolajú že je schválená?

susi0303
25. aug 2011

@si31si ahoj.....my sme nevolali nikam....isla som na utz a po 3tyzdnoch mi na recepcii povedali ze mame schvalenu ziadost....

lenny181
25. aug 2011

@zuzanka7834
dakujem

lenny181
25. aug 2011

@mimili
No chvala bohu ani nevieme s manzelom kedy sme to ukuli ale sme stastny ze mame aspon jeho keby sa uz druhe nepodarilo tak mame aspon jednu potechu v zivote. a ty ?

jerry23
25. aug 2011

@zofi81 xi...si mila...vdaka..tak to ti poviem..uz riadne injekcie stipu a bolia...az neznesitelne..niekedy si pichnem injekciu aj na treti raz..xixi...zo zaciatku som taky problem nemala...ale mam riadne uz dopichane brucho..xi..ale tak tiez sa utesujem, ze ked ideme dopredu, tak asi to znamena, ze vysledky krvi boli lepsie..tak som zvedava zajtra, co povedia..

jerry23
25. aug 2011

@zuzanka7834 zatial nepretahujem, dnes je len 12ty den, ale v pondelok povedali,ze asi v stredu uz pojdem na odber, ze som pisana na tento tyzden...a v stredu povedali, ze asi to stopneme..a potom som volala kvoli vysledkom a oni povedali,ze pokracujeme..aj my to bolo divne inak, lebo vzdy mi oni volaju vysledky do pol tretej a teraz som ich mala problem zistit pred pol stvrtou...a do 15.30 robia...xixi

jerry23
25. aug 2011

@mimili tak toto si ma riadne povzbudila..super...to sa dobre citalo...a povzbudilo ma to riadne...dakujem....takze myslim pozitivne a pokracujem... 🙂

mimili
25. aug 2011

@si31si Oni by sa Ti mali ozvať. No ak sa Ti po nejakých 5-6 týždňoch neozvú, tak im zavolaj, nič za to nedáš. Ja som tam volala po 6-tich týždňoch, či ešte nie je žiadosť schválená a povedali mi, že je. Boli sme vtedy na dovolenke, tak mi možno aj volali, no mala som 10 dní vypnutý mobil.

ivanka7799
25. aug 2011

@zofi81 Ahojky, aj ja idem na KET-ko akurát že už som trošku popredu, ja by som mala ísť v stredu 31.8.na vklad tak dúfam, že sa mrazáčik v poriadku rozmrazí.... 😉

jerry23
25. aug 2011

@ivanka7799 drzime palce...urcite to dopadne velmi dobre a aj sa skvele uchyti..

zofi81
25. aug 2011

@zuzanka7834 ahoooj, no OHSS sa u mna zacal prejavovat v podstate hned na druhy den, ked som bola rano na sone Krajko mi hned povedal, ze aaa uz sa nam zacina tvorit tekutina... No a v priebehu dna to islo dost rychlo do vecera som mala brucho ako balon, nafukovalo ma, zacalo mi tvrdnut a bolelo ako pri tej najhorsej svalovke v zivote... A dalsi den, ako vody pribudalo som uz zacala mat aj problem s dychanim, uz ma bolelo neskutocne kazde zackanie, kychnutie a aj hlbsie nadychnutie... A k veceru som uz dychala len tak plytko a uz som nevedela ani lezat, ani sediet, no zle to bolo, no a potom ma odsali a na den bolo lepsie 🙂 Ale nad tym ty vobec nerozmyslaj, ako Krajko povedal, dostane to tak 1-2 percento zien a na tento mesiac som to ja tym padom vycerpala 😉

Inak mne uz brusko slusne padlo, uz ma neboli a dnes na kontrolo mi dr. Galo povedal, ze uz tam je minimum tekutiny 😀 Akurat sa zatvaril trochu udivene, ze KETko uz dalsi cyklus, ale radsej to nejdem ani riesit, som sa rozhodla, ze Krajko je tam dlhsie a ked to tak naplanoval, hadam vie co robi 🙂

Tak sa drz a vela pi 🙂

zofi81
25. aug 2011

@jerry23, neboj, dobre to dopadne, som zvedava, co ti povedia zajtra. Inak mne volavali vzdy tak okolo 15.15-15.30, ja sama som sa nikdy neunuvala zavolat 🙂
Aj tak ta obdivujem, ze si zvladnes injekcie pichat sama, mne ich vsetky pichal muz, ja by som to asi nezvladla, myslim, ze by sa mi tak triasli ruky, ze by som tych vpichov mala hooodne 😀

Drz sa zajtra a daj vediet ako si dopadla 😉

zofi81
25. aug 2011

@ivanka7799 Drzim palce, dufam, ze budes uspesna a ja ta budem pekne nasledovat 😉 Tiez ti odlozili transfer, alebo uz si bola predtym na ET a nevyslo?

jerry23
25. aug 2011

@zofi81 dakujem..urcite dam vediet ako dopadne...a kukala som, ozaj 14 DEN mam v nedelu...tak uvidime, co povedia, ako reagujem...ja sa tiez cudujem, ze si ich dokazem pichat sama..prvu mi pichol manzel, ale mala som modrinku a tak sice s bojovanim, ale predsa som to nejak zvladla..ale v poslednej dobe picham jednu injekciu aj pol hodinku a potom bojujem s dalsiou..xixi...

mimili
26. aug 2011

@jerry23
@zuzanka7834 Dievčence, dnes čakáme na správičky o krásnych veľkých vajíčkach a jednotkových embryjkách 😉 !

ivanka7799
26. aug 2011

@jerry23 Ďakujem Ti, snáď po dvoch neúspechoch to teraz bude tutovka 😉