icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

izzie27
12. sep 2011

@zuzanka7834 tak ako? este nevolali? verim ze to bude pozitívne 😵

ursula5
12. sep 2011

@zuzanka7834 sme nedočkavé??? 😉

mimili
12. sep 2011

Babky, tak ja mám vo štvrtok OPU - na Panenku Máriu, tak snáď sa prihovorí 😀 ...

izzie27
12. sep 2011

@mimili budeme drzat palce 🙂 🙂 🙂

jerry23
12. sep 2011

@mimili drziiiiiiiiiiiiiime palceeeeeeeeeee

petuska123
12. sep 2011

@zuzanka7834 uz bola na krvych testoch??,fu ale to rychlo uteka tak cakame na vysledok tak uz napissssssssssssssssssss

ursula5
12. sep 2011

@mimili držím palce!!!!

mimili
13. sep 2011

@jerry23
@ursula5 Ďakujem! A s Tebou to ako vyzerá? Už Ti povedali, kedy asi pôjdeš?

ursula5
13. sep 2011

@mimili ešte mi nepovedali zajtra idem na ďalšiu kontrolu ale znížili mi dávku injekcie som moc dobre reagovala, tak uvidím zajtra koľko narástli od nedele a asi už bude aj pohovor s embriologičkou, ale to neviem isto 😀

ursula5
13. sep 2011

@mimili a ty si v ktorom štádiu. nechce sa mi to hľadať dozadu a mám tu chaos z toho 😀

mimili
13. sep 2011

@ursula5 Ja som 13DC, napozajtra idem na OPU - ty si začala myslím 3 dni neskôr ako ja. A koľko picháš teraz? Ja som dnes konečne pichla posledný dekáč a Puregon... ešte večer Pregnyl a snáď už navždy stačilo... 😵

ursula5
13. sep 2011

@mimili tak ja som 11 DC 😀, takže ty ideš vo štvrtok, zuzanka22 ide zajtra a ja možno v piatok, od včera mi znížili dávku zo 150ml na 112,5 ml lebo som veľmi dobre zareagovala asi až moc 🙂 uvidím čo zajtra povedia na kontrole 😎

jerry23
13. sep 2011

@ursula5 zajtra musis informovat, ako si dopadla....tesiiiiiiiiiiiim s tebou,ze tak reagujes

ursula5
13. sep 2011

@jerry23 napíšem hneď ako dorazím dom, lebo si chcem ešte ísť tie vychádzky presunúť na 16-18 hod už som volala doktorke tak sme sa dohodli na zajtra, no ja som tiež zvedavá strašne 🙂 len aby boli aj kvalitné to je dôležitejšie, v nedeľu som vyšla odtiaľ riadne vytešená a manžel mi vraví ty si iný stroj, že som plodná ako hruška, smiali sme 😉

ria191
13. sep 2011

@mimili veľmi ti držím palce. Ako to všetko strašne rýchlo ubehlo. Verím v krásny a hlavne úspešný koniec 🙂 🙂 🙂 a samozrejme aj ostatným babenkám

mimili
13. sep 2011

@ursula5 Tak to je super, že Ti to tak pekne ide. Ja som akási odolná voči tým hormónom.. a nechápem prečo - pod 30 rokov, pod 50kg... malo by mi stačiť menej. Mne posledný týždeň zvýšili na 175 jednotiek k tomu 2x štipľavka a vyzerá to tak, že vajíčok aj tak nebude veľa. Ale mne stačí jedno - to pravé 😀 .
@ria191 Ďakujem Ti, veru ubehlo, teraz bude ten čas už bežať pomalšie.. hlavne tých 5 dní, keď budem volať, čo embryjká a potom tých ďalších 14... A ty sa ako máš? Cítiš sa ok?

donlasbb
13. sep 2011

Ahojte! Chcela by som vás poprosiť o info. Cca od októbra idem aj ja do 3ho IVF. Môžte mi prosím napísať tie čo ste aktuálne v stimulácií - koľko krát (ako často) idete na UTZ+(krv) pri pichaní FSH.... Ja si to pamätám, že pri prvom IVF sme chodili častejšie, lenže pri druhom menej. Viem, že je to individuálne...ale chcela by som to vedieť orientačne, pretože predbežne sa chystám byť v práci, na PN sa dám vypísať len pár dní pred OPU. Mám na mysli rozpis napr. utorok potom piatok, potom nedeľu a tak...dokopy napr. 6x

A pravidelne si čítam, vaše príspevky. Veľmi veľmi Vám držím palce...tiež som to absolvovala!!! a pripomínam, že nám to vyšlo hneď na prvý krát - mám nádhernú a hlavne zdravú dcéru (3,5r.)
Potom prišlo veľa pokusov KET a ďalšie IVF...tie nedopadli dobre. A teraz ideme do toho znovu....nejako cítim, že je ten správny čas!!!

ria191
13. sep 2011

@mimili ďakujem za opýtanie mám sa dobre "zatiaľ" včera mi pichli injekciu, po ktorej by mal pomaly prichádzať umelý prechod na tých 6 mesiacov čo musíme čakať, aby tam zas niečo nenarástlo. Ževraj to má divoké vedľajšie účinky, ale čo už dala som sa na boj tak musím bojovať ☹ hádam to nejak vydržím a moje okolie tiež. Tíško vám závidím, že vaše hormóniky, ktoré picháte smerujú k tomu najkrajšiemu koncu aj keď viem, že teraz to bude najťažšie, tak preto straaaaašne veľa trpezlivosti a šťastný koniec 🙂

ursula5
13. sep 2011

@mimili neviem čím to je prečo tak dobre reagujem 😀 možno pre to že som od svojich 18tich nedala žiadne hormóny do seba, od kedy som prestala jesť lieky na štítnu žľazu ktoré ma hormonálne rozhádzali tak som si povedala dosť neberiem nič ani antikoncepciu ..... mám síce 35 rokov a 56kg tak neviem či je to vo veku a vo váhe, myslím že je to niečím iným 😉

ursula5
13. sep 2011

@donlasbb ja idem na 1IVF, od pichania FHS som bola na kontrole raz zajtra druhý raz. Stimulovať som začala utorok 6.9., kontolu mi dali na nedeľu a teraz idem v stredu na PN som len od dnes 🙂

jerry23
13. sep 2011

@ursula5 tak super,ze si nebrala hormony...ja som brala od svojich 17tich vkuse...ako si dopadla dnes?...vies datum OPU?

ursula5
13. sep 2011

@jerry23 idem až zajtra na kontrolu tak mi už hádam povedia záleží koľko sme podrástli, hneď dám vedieť 😉

ursula5
13. sep 2011

@jerry23 aké veľké musia byť vajíčka pred odberom? a do kedy sa pichajú FHS?

jerry23
13. sep 2011

@ursula5 a ja som si stale myslela,ze dnes..xixi...mne povedali,ze 17(ja som mala 18) a dostanes Pregnyl...ale v den odberu chceli mat 20tky aspon....

ursula5
13. sep 2011

@jerry23 no to je fajn tak od 17-20 ale ťažko povedať ako to rýchlo rastie ja som mala po 5 dávkach FHS 12mm tak som zvedavá koľko podrástli od nedele, dúfam, že si ma tam rovno nenechajú.... xixi 😀 😀 😀

jerry23
13. sep 2011

@ursula5 to urcite nie, lebo 36 hodin pred tym musis dostat pregnyl na uvolnenie vajicok

izzie27
13. sep 2011

@donlasbb držím ti palce v 3. pokuse.
bsolvovala som pred mesiacom 2.IVF a na kontrole pri injekciach som bola vo štvrtok -ta bola 1. a porom v pondelok, stvrtok, nedelu a v utorok. Cize 5krát a potom som vo štvrtok bola na OPU.
Tak sa drz a nech ti to vyde. 😉

ursula5
13. sep 2011

@jerry23 až 36 hodín, zaujímavé však pred IUI som ho dostala ráno a na druhý deň ráno som šla na zákrok 😀

mimili
13. sep 2011

@ria191 Drž sa, nech to dobre dopadne... 6 mesiacov nie je až taká dlhá doba, to prejde rýchlo, hlavne nech to dobre znášaš 😉 . Veď aj ty si na dobrej ceste, veľa dievčat po týchto "umelých prechodoch" otehotnelo, tak treba veriť, že budeš aj ty medzi nimi!
@ursula5 Krajko mi vždy vraví, že vzhľadom na vek a váhu predpokladali u mňa, že budem reagovať lepšie aj na menšie dávky, tak asi v tom bude aj to... ale ešte aj veľa iných vecí, určite.
@donlasbb Ja som bola od začatia menštruácie: 2DC(piatok), 6DC (utorok), 9DC (piatok + pohovor s embryologičkou), 12DC(pondelok) - tu už sme dohodli deň OPU, ktorý bude 15DC (štvrtok). Držím palce, nech sa podarí súrodenec k maličkej 😉

jerry23
13. sep 2011

@ursula5 ale toto mas ine....podla mna