Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@bozenkad27 ahoj medzi OPU a ET sa vklada utrogestan 2 ráno a 2 večer. NIč to nie.Držím palce.
@jerry23 na zajtra ti držím palce a prajem krásnu pozitívnu krvičku. 😉 😉
@majka21 Ako ten čas letí,ty už si v 25.týždni. prajem krásne tehulkovanie. 🙂 🙂 🙂
@danielkabn držím palceky aby si nasla // 😉
@ursula5 dopadla dobre, doky mi znizil davku na 112,5 zo 150... Lebo mi nestacili prsty na rukach a nohach ratat tie vajicka, a to som ratala len tie nad 10... stvrtok to vyzera na odber, povedal mi, ze to vas este len bude tlacit a ze vyzera to super, bude z coho vyberat... 😀 nemozem sa dockat! haha... 🙂 ty sa ako citis po ET?
@bozenkad27 viem že kým nepojdes na kontrolu krvi a utz po ET a potom ti doktori povedia. To dobre ze mas taku urodu. Drzim palce.
Ahojte ženy, tak sa aj ja podelím o svoju skúsenosť s Heliosom. O dieťa sa snažíme už 2 roky. V polovici januára sme zistili že manžel ma Azospermiu. Bol to šok a dodnes som sa z toho nedostala. Prešli sme sériou vyšetrení pri ktorých som sa nezbavila pocitu že je to všetko len o peniazoch. Odporučili nám odborníkov na ktorých sme čakali mesiace... Po 6 mesiacoch sme mali vyšetrenia kompletné a zaslali sme si žiadosť o umelé oplodnenie. Keď som volala do poisťovne po 1 mesiaci povedali mi že to majú schválené a pošlú to ten týždeň. Neposlali to, ani ďalší týždeň a tak som plná nervov zavolala- Na infolinke ma uistili že aj keď sú dovolenky všetko majú zabezpečené. Len mi nevedeli odpoveď na to ako je to možné že už 3 týždne nevedia poslať schválenú žiadosť... Nakoniec ma prepojili na pani ktorá to mala na starosť. Povedala mi že je teplo, že nemá na to čas a nikto s kolegov jej nepomôže. A že má 2 metrovú kopu žiadostí na stole... Ale zázrakom to ešte v ten deň poslala a objednali sme sa na 3 stretnutie v Heliose. Všetko bolo v poriadku, dostala som návod, manžel podrobnosti k operácii tese a išli sme domov. Teraz mám lieky v chladničke. Koncom októbra si začnem pichať Gonal a pôjdeme na odber vajíčok. Veľmi sa bojím ale je to lepšie ako to nekonečné čakanie. Plná očakávania a neistoty. Tak vám držím palce. Dúfam že a ja budem môcť niekomu tak pomôcť ako mne pomohli vaše veselé príspevky.
@bozenkad27 no vidíš super ja som to mala tak isto tiež mi znížili dávku na 112,5 a boli ich tam dosť ale potom sa to začalo znižovať a nakoniec ich narátali len 14 a vydolovali nakoniec len 9 tak neboj oni vedia čo robia 😉
ja sa cítim úplne normálne nič sa mi nedeje čakám či niečo zacítim ale zatiaľ nič, veď je to len krátko jeden deň 😀
@ursula5, neviem ti na to na sto percent odpovedať, ja som to skúšala, teplota sa držala rovnako. Začala som si to merať na tretí deň po vklade a tak som sa odhodlala aj na testík na 6.deň po vklade a boli tam //. Ale najlepšie je užívať si to v pokoji a myslieť pozitívne a netestovať, pravda, ak to vydržíte, ja som to nevydržala ani raz, aj keď som si to zakaždým hovorila, že netestnem. Bazálnu teplotu som si merala len pri poslednom IVF, skorej nie, takže neviem to povornať.
izzie27, ursula5 ďakujem za pozitívne myšlienky. Ta neistota bola najhoršia. Teraz sa teším na prvú injekciu, na konci októbra nájdu mršky a mne zoberú vajíčka a snád sa všetko vráti do normálu. Ursula5 ak som to správne pochopila si pár dní po vložení embrií. Tak držím paste nech ti povedia že čakáte aspon jednoho drobca. Pekný večer
@ursula5 coze???? pre Boha!!! ☹ do 12tt... no radsej na to nejdem ani mysliet, lebo ma porazi... nenavidim tie vkladacky... na papieri z heliosu pisali, ze sa berie bud ustrogestan alebo duphaston. nie je mozne si vybrat? rozhodne to preberiem s doktorom...
@bozenkad27 tak to preber uvidíš čo Ti dajú ja som zatiaľ nič nepreberala a počúvala čo mi nasadili, nemám iné skúsenosti tak mi nič iné nezostávalo, drž sa
Ahojte, my sme v piatok objednany k Dr. Krajkovičovi na prvu konzultaciu pred tretim umelym oplodnenim. Nejdete niektora z Vas v piatok tiez k Dr. Krajkovicovi, lebo pani na recepcii mi povedala ked som sa objednavala ze eventualne tam bude, ale budem tam musiet este raz zavolat , aby sme sa neprehnali. Tym ktore ste zacali drzim palceky a tie ktore cakate na vysledok tak este viac drzim palceky. Po navsteve sa ozvem ako som dopadla.
@ursula5 kasli na meranie, ja som podla merania mala ovulaciu kazdy mesiac a podla sona ani raz... haha... :D meranie je blbost!
@bozenkad27 presne tiež si myslím, že meranie je blbosť skúsila som dnes ráno a 36,8 takže to je blbosť!!! kašlem na to
Ahojte babinky, od rána čítam vaše skúsenosti s Heliosom. Môj manžel má zlý spemiogram, len 7 mil. spermíí a zníženú pohyblivosť 😢 , morfola je naštastie v norme. Keďže prirodzenou cestou je tu minimálna šanca na otehotnenie, tak sme rozhodli, že sa objednáme do nejakého centra. Nevieme sa nevieme však rozhodnúť medzi Heliosom a centrom ISCARE. Obe vyzerajú celkom fajn a majú dobré výslednky. Strašne túžim po bábätku a naozaj by som nechcela zle vybrať. Ešte by som sa chcela spýtať, ako dlho sa čaká na termín, teda keď sa objednávate prvýkrát.
@alica311 ahoj, pohyblivosť a množstvo sa dá zvýšiť vitamínmi, pokiaľ máte morfológiu dobrú ešte nie je nič stratené.... u nás je to naopak, rozhodnúť sa musíš sama každá z nás ma iné skúsenosti 😉 termín Ti najlepšie povedia rovno v centre pretože teraz je toho strašne moc tak si netrúfam odhadnúť koľko by to mohlo trvať mi sme zhruba tie 2 týždne čakali 😀
Dakujem ursula5, 2 týždne to je celkom fajn, bála som sa, že to budeme musieť čakať dlhšie. Vitamíny som už manželovi nasadila, zinok, vitamín E, profertil, ... a každý večer musí spamäť troška zeleru, pretože je dobrý na pohyblivosť, ale žiaľ zatiaľ neúpešne. Tak si to teda ešte premyslím, ale asi predsa len zvolím Helios... a uvidíme, čo nám tam povedia. Tebe želám, aby si už čoskoro bola mamina 🙂
@alica311 ahoj, aj ja som spokojna s Heliosom, a su tam velmi mili. Ale sajmozrejme,ze zavisi na tebe aky car si vyberieš. Ak mate dobru morfologiu tak je to dobre. Drzím palceky.
@stanca22 podla smajlikov, to vyzera ze vysledky by mohli byt dobre.
@jerry23 dufam ze ta dnes potesili a mas pozitivne vysledky.
@alica311 my sme na prve stretko necakali ani tyzden, islo to vsetko velmi rychlo... prvykrat sme boli v heliose 28.juna a tento tyzden idem na OPU... 🙂

@bozenkad27 ako dopdla kontrola dnes???