icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

mimili
3. okt 2011

@ria191 Ďakujem - ale už si ani nedávam nádej, už som sa s tým zmierila... ale všetko zlé je na niečo dobré, proste to tak malo byť, možno by sa mi mohlo stať niečo horšie... "Tamten hore" hádam vie, prečo to robí 😉 . Áno, aj minule, aj teraz mi vkladali expandovanú blastocystu, na ktorej už bol viditeľný plod a placenta.. tak neviem, čo sa furt udeje.. 😕.
To je nejaké divné, že si v umelom prechode a máš stále menzes, nie?? A na genetike Vám brali aj krv, či ste len hovorili o Vašich chorobách a chorobách blízkej rodiny?

ria191
3. okt 2011

@mimili brali aj krv mm dokonca 4 ampulky, ale nedávam tomu nejaký význam alebo že by nám to nejak pomohlo. Áno sú výnimky, ktoré majú aj napriek tomu potvorky a ja samozrejme musím patriť k nim. Ja mám pocit, že zle reagujem na hormóny. Aj moja stimulka bola neskutočne chabá. Takže veľmi kvalitné embryo. Uvidíš zajtra ako to dopadne, som zvedavá čo ti navrhne Krajko. Neviem prečo, ale mám taký zvláštny pocit že to nie je stratené.

mimili
3. okt 2011

@ria191 A si doma, či chodíš do práce? A ako sa cítiš - nebýva Ti zle - návaly,...atď. Či to nie je naozaj také ako pri normálnom prechode? Moje telo tiež veľmi hormóny nemusí, vždy mám málo vajíčok pri stimulácii. Zajtra Krajka riadne vyzvŕtam a neodídem, kým mi nepovie, čo ďalej😀 . Chcela by som ísť na nejaké vyšetrenia (imunológiu, genetiku a neviem čo ešte treba). Do 3. pokusu sa pustíme až vtedy, keď budem mať všetky vyšetrenia porobené, nechcem to už nechať na náhodu.

ria191
3. okt 2011

@mimili chodím do práce, ale našťastie návaly ešte nemám že vraj budú asi po 2. injekcií . Daj si spraviť aj hematológiu či nemáš zvýšenú zrážanlivosť krvi. Ja som si tiež vypýtala všetky možné vyšetrenia a nemal s tým problém, ale hematológiu mi nedal spraviť, aj keď to máme rodové. Dokonca ma poslal na laparku a vidíš ako som dopadla, ale nesťažujem si aj keď neviem či to malo význam. Radšej budem veriť, že áno. Potom napíš čo všetko ti navrhol ovšem ak to nebude zbytočné 🙂

izzie27
3. okt 2011

@mimili nevesaj hlavu. Mozno zajtra ta to HCG prekvapi a mysli na to, ze mozno embryjko je take silne, ze teploty vydrzalo. Drzím ti zajtra palce.

alica311
3. okt 2011

@ursula5
@bozenkad27
@izzie27
Ahojte babenky, ďakujem Vám za odpovede, bola som odcestovaná, tak píšem až teraz. Nakoniec som sa objednala do Heliosu, termín máme už o týždeň 11.10, tak som teda zvedavá, čo nám povedia, ešte som sa chcela spýtať bozenkyd27, čo je to OPU... ešte nepoznám všetky termíny a skratky. A ešte by som rada vedela, aký dlhý čas sa čaká od prvej návštevy až do samostného prenosu embrya? Ja by som mala byť zdravá,takže ja sa liečiť naštastie nemusím, len tie pomalé smermie.

ursula5
3. okt 2011

@alica311 OPU je odobratie vajíčok 😀 neviem čo myslíš od prvej návštevy ja som podpisovala žiadosť o IVF koncom mája a stimulovať som začala v auguste a v septembri podstúpila zákrok tak dohromady 4 mesiace 🙂 ja som tiež v poriadku len manželove spermie majú zlý tvar takže morfológia je 0% ale to že som zdravá tiež nie je záruka úspechu 😀
tak Ti držím palce

alica311
3. okt 2011

@ursula5 Prvú návšetvu myslím, keď si bola v centre úplne prvýkrát, mi ideme budúci týždeň po prvýkrát, tak som len chcela aký je to dlhlý proces. Inak ja mám poisťovňu dôvera, a niekde na koníkovi som sa dočítala, že pre IVF je to najhoršie pisťovňa, pretože to nechcú preplácať, Dôvera ževraj vyžaduje najprv 2krát IUI a až na 3krát schváli IVF ☹ , no a v našom prípade ani netreba o IUI uvažovať... Jéé, a ešte jedna dôležitá otázka, od stimulácie po zákrok si bola na PN, alebo si chodila do práce, ja mám takú nanervy prácu, takže ak bude treba ísť na PN, budem si musieť pre moju vedúcu niečo vymyslieť, nejaké menšie klamstvo, prečo som na PN, ak by to teda bolo potrebné, zatiaľ vôbec neviem čo ma čaká.

ursula5
3. okt 2011

@alica311 no ja som mala prvú návštevu ešte vo februári ale to sme ešte robili IUI až toho 24.5. sme boli na prvej konzultácií k IVF takže tie 4 mesiace ako som písala, tiež mám dôveru a schválená žiadosť prišla do centra okolo 22.6. a to som sa dozvedela, že v centre ju držal skoro 2 týždne, ale ja som sa neponáhľala takže som pekne počkala na schválenie a hneď v ďalšom cykle som začala stimulovať.
Na PN som začala byť až keď som pichala FHS injekcie na stimulovanie a bolo vidieť, že tých folikov je tam dosť tak aby som sa nenaťahovala asi týždeň pred OPU 🙂
klamstvo som si nevymýšľala proste zdravotné problémy ale nemusíš na PN je to všetko na Tebe 🙂

bozenkad27
3. okt 2011

@alica311 OPU je vlastne odber vajicok... po stimulacii. Ktore potom oplodnia... Trvanie je velmi individualne. Ako hovorim, u nas to trvalo kratko. V podstate 3 mesiace a zajtra uz ideme na vklad... Ja som inak na PN vobec nebola... Len v den odberu a vkladu som ostala doma...

bozenkad27
3. okt 2011

@mimili Presne ta chapem, co sa choroby tyka... Ja som ochorela den pred odberom, pred zakrokom som musela vybrat cez infuzku flasu antibiotik, kt. beriem uz 5ty den a zajtra mam ist na vklad... A nie som o nic zdravsia ako pocas OPU, takze ked to vyjde, bude to zazrak... 😖

ursula5
3. okt 2011

@bozenkad27 tak čo ako to dopadlo na kontrole mala si ten OHSS??? asi nie keď ideš zajtra na vklad hádam Ti je lepšie

bozenkad27
4. okt 2011

@ursula5 Dopadlo to dobre, nastastie to nebolo ono, len som mala obrovske vajecniky... 🙂

ikuska
4. okt 2011

Tak vcera som objednala muzika na spermiogram, najblizsi volny termin mali na 13.10.2011. Dufam, ze vsetko dobre dopadne. Drzkajte sa .

ursula5
4. okt 2011

@bozenkad27 tak to so rada, že sa Ti to nepotvrdilo, tak držím palce 🙂

bozenkad27
4. okt 2011

@ursula5 dakujem.. 🙂

mikisa27
4. okt 2011

ahojte baby,prepacte,ze sa Vam sem pletiem,ale chcem sa spytat,ci neviete kolko teraz stoji v Heliose sono...som sa objednala a nespytala som sa na cenu,tak nech som pripravena na tu sumu,co mi potom zahlasia 😉 Dakujem

izzie27
4. okt 2011

@alica311 ahoj, ja mam tiez doveru. Ale kedze mm ma velmi zlu morfologiu, tak nam by bolo zbytocne ist na IUI a sli sme hned na IVF

apolenka6
4. okt 2011

@ursula5 ako si sa dozvedela,že ti v centre držali žiadosť 2 týžd.??? 😕 😕 myslíš to tak,že až po2 týžd. ti ju odoslali do poisťovne?? či ..pomooooc panika 😨 😨 😀 😀

apolenka6
4. okt 2011

@alica311 ja budem mať ten istý problém v práci 😒 ak pôjdem na PN počas stimulácie na IVF tak neviem ,určite by ma naspäť nezobrali...aj ked by bolo najlepšie sa nevrátiť a byť tehotná 😵 čo si myslím aj bude!!! 😉 musí 🙂

ursula5
5. okt 2011

@apolenka6 áno presne až 2 týždne ju držali v centre povedala mi to v poisťovni kedy ku nim dorazila lebo raz som to naháňala a ona pozerala dátumy a presne mi povedala kedy to prišlo do poisťovne a oni majú na to 30 dní takže boli ešte v časovom limite 😀

ikuska
5. okt 2011

@ursula5 Tak my sme ju vypisali 30.9. tak som zvedava ako dlho im to bude trvat, doktor povedal ze tak v polovici novembra.

ursula5
5. okt 2011

@ikuska kde chodíš do centra, ja som podpisovala 24.5. a prišla až 22.6. však uvidíš ale mne to akurát vyšlo čakali sme na menzes a ďalší cyklus som už začínala so stimulkou takže kočky držte sa 🙂

ikuska
5. okt 2011

@ursula5 ja chodim do Heliosa, som tam spokojna, raz som bola v Gynfive, ale o nicom. Ja prave teraz berem ten femibion 800 a mam take divne pocity ako tehu, na pravej strane mi praskol folikul tak uvidim v nedelu mam dostat MS, ale asi to bude z tych tabletiek, uzivam ich piaty den.

ursula5
5. okt 2011

@ikuska aké tabletky užívaš?? 30.9.2011 ste podpisovali žiadosť a už máš aj nejak tabletky? ja tiež chodím do Helosa 🙂

ikuska
5. okt 2011

@ursula5 Nie len vitamin Femibion 800, kyselina listova a ty uz mas deticky

adka_pajerska
5. okt 2011

@snazilkas AHoj dakujem za odpoved my sa tam s manzelom chystame uz hodnu chvilu len vkuse nam nieco do toho skoci :( Dufam ze sa tam uz niekedy vyberieme, pretoze sa o miminko snazime pomaly rok a az teraz mi nedavno doktorka zistila mne sa nevytvara progesteron.Uz vyse pol roka beriem duphaston a nic mi nezabera :( Uz aj doktorka je zufala tak mi poradila ze sa mam ist pozriet do toho Heliosu .Vedia si s tym poradit?

snazilkas
5. okt 2011

@adka_pajerska urcite si vedia poradit, je tam velmi dobry pristup doktorov. Ja konkretne s tymto skusenosti nemam, hormony som mala v poriadku, ale urcite stoji za to, tam ist. Ja som velmi velmi spokojna s nimi 🙂

ursula5
5. okt 2011

@ikuska áno mám dvojičky 15 ročné 🙂

amilak
5. okt 2011

ahojte, môžem sa pridať? My sme žiadosť vypisovali 14.9 tak čakáme, čakáme...možno ešte dáme jedno IUI ak to bude trvať dlhšie. Inak s tou PN tiež budem mať v práci problém, okrem toho nechcem aby to všetci vedeli, ale ak by to čo len o jedno percento malo zvýšiť pravdepodobnoť úspechu tak zostanem určite doma...držím palce všetkým čakateľkám na // výsledok 🙂