icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

adka_pajerska
5. okt 2011

@snazilkas a ty uz mas nejako miminko?

snazilkas
5. okt 2011

@adka_pajerska nie, my sa snazime o prve :-/ O to viac to chceme 🙂

adka_pajerska
5. okt 2011

@snazilkas tak isto sme na tom aj my, manzel je uz s toho strasne nestastny a ja uz ani nevravim :( Ale tak raz to urcite vyjde

snazilkas
5. okt 2011

@adka_pajerska urcite 🙂 Moj manzel by sa strasne tesil, keby sme mali babo, furt sa ma pyta ako sa citim, ci uz mam mrchu, ale zasa snazi sa ma podporovat a byt tak pozitivne naladeny, aby mna nerozhodil, lebo vidi, ze ja uz som z toho niekedy velmi smutna :-/

adka_pajerska
5. okt 2011

@snazilkas presne to iste robi aj moj manzel dokaze sa ma to opztat aj 3 krat do dna ako sa citim a tak a ja sa uz potom citim aj dost blbo len ked mu t opoviem tak je zle. Vies on uz je z toh dost vystresovany vkuse si hadze vinu na seba a mna to o to viac mrzi :(

snazilkas
5. okt 2011

@adka_pajerska ooo, tak to nie je bohvieco...on by mal stat pri tebe ako pozitivna osobka 🙂 Ale verim, ze sa o to aj snazi, moj je fakt strasne pozitivne naladeny, aj ked je furt smutny, ked pride mrcha, ale vzdy ma postoj, ze to raz pride, ci teraz, ci o mesiac, ci o pol roka urcite to pride. A ja si to myslim tiez 🙂

adka_pajerska
5. okt 2011

@snazilkas no ja v to tiez dufam aj on ale tiez ked pride mrcha tak z toho nestastny a najhorsie na tom je ze potom musim ja jeho ukludnovat ze ray to pride a tak ale potom si to uz necha prejst hlavou a prikyvne aj on ze raz to pride. Len najhorsie na tom je ze v jeho robote kde robi skoro s kazdym co sa rozprava cakaju miminko:( a podrzpavaju ho ze kedy budeme mat aj my:(

snazilkas
5. okt 2011

@adka_pajerska joooj, toto neznasam, aj u mna v robote nas furt podrypavaju, ale nikto nevie, ze sa snazime. A ja mam na to strasne nervy uz. A susedia, co vedia, ze sa snazime, nas furt podrypavali, az kym mi nerupli nervy a nenahukala som na nich, ze ci nevedia pochopit, ze sa snazime a je mi to neprijemne furt pocuvat taketo blbe reci, ze nech si radsej zahryzne do jazyka 🙂

adka_pajerska
5. okt 2011

hm to poznam aj do mna podrypavaju ale niektory tvrdia ze sa nam nedari za to ze som strasne mlada ale podla je to blbost :( Jednoducho raz to vyjde a bude aj moja mamina a brat a tak dalej sa uz tesia na malinke len nejako nam to nikdz nevychadza.Uz som raz mala taky pocit ze uz aj som tehu a tak mamina kupila male boticky aby sme mohli prekvapit manzela ale nanestastie som zacala strasne krvacat a nik nevie ani gynca ci to bol potrat alebo som dostala Ms,pretoze som strasne silno krvaca len 2 hodky a to tak ze som sa nemohla ani postavit z Wc potom na druhy den uz len kvapky a nic.takze neviem

adka_pajerska
5. okt 2011

@snazilkas Inak chcem sa ta este opytat ty beries nejake lieky?

jerry23
7. okt 2011

ahojte baby...chcem sa opytat, kolko bab je tu, co im Helios v poslednej dobe pomohol?..ze su tehotna, alebo dokonca uz mamicky v tomto roku?...dakujem

ursula5
7. okt 2011

@jerry23 nikto neodpovedá takže nikto 😀 😀 😀

doldy
7. okt 2011

@jajabajaja Dakujem za podporu a informácie. Ja som sa rozhodla že to dobre dopadne. Takže v nedelu prvá tabletka a pod stromčekom bude drobec v brušku... A ak nie zabojujeme dalej. Manžela milujem, chcem s ním zostať a či budeme mať dieťatko vlastné, alebo adoptované je mi to jedno. Lubiť ho budeme rovnako. Držím paste všetkým nech to dobre dopadne...

bielalady
7. okt 2011

@jerry23 - ja poznám od 05/2011 - sylvestra, majka21, sestricka2, danielkabn a ďalšie dve ktoré boli so mnou na OPU, ale podotýkam že nikdy na prvý krát alebo počas KET... okrem prvej ....!

mimon31
7. okt 2011

@jerry23 Myslim ze pomohli 40% takze to je celkom pekne cislo. Preco sa pytas ?

jerry23
7. okt 2011

@bielalady ja som aj cakala, ze asi ty mas najlepsi prehlad

bielalady
8. okt 2011

@jerry23- takže Ti to nestačí? Teda aspoň tie, čo chodili pravidelne ne fórum...a uzavrela si si už aj sama prečo nie aj iné .., my ostatné už o tom vieme - "prečo".
Musíš s tým jednoducho prejsť a veriť, že to tak asi má byť !!! Zbytočne sa budeš hnevať. Diagnóza Ťa nepustí a centrum tiež...

ursula5
8. okt 2011

@bielalady
@jerry23
nerozumiem tejto správe
"takže Ti to nestačí? Teda aspoň tie, čo chodili pravidelne ne fórum...a uzavrela si si už aj sama prečo nie aj iné .., my ostatné už o tom vieme - "prečo".
Musíš s tým jednoducho prejsť a veriť, že to tak asi má byť !!! Zbytočne sa budeš hnevať. Diagnóza Ťa nepustí a centrum tiež..."
akože viete prečo sa to ostatným nepodarilo iba tým čo si vymenovala???
mohla by si nám to trošku lepšie objasniť @bielalady??? aj mi by sme radi vedeli "prečo"
lebo ja si myslím, že @jerry23 sa isto nehnevá .....
koho nepustí diagnóza ja nemám žiadnu diagnózu ....

mirka321
8. okt 2011

@ursula5 😒

bielalady
8. okt 2011

@ursula5- ahoj, myslím, že jerry Ti to určite vysvetlí, tá určite vie, ako som to myslela, raz som jej to vysvetľovala ... no neverila. Nepopieram, že sa može stať aj výnimka. A Tvoj manžel má nejakú diagnózu?

jerry23
8. okt 2011

@bielalady ja som neni nahnevana, ved ja som bola vdaka nim tehotna, tak ja nemam byt preco nahnevana...ja som mala pekne sona....

@ursula5 dik ...ved ty vies za co....

jajabajaja
9. okt 2011

@doldy Asi tak 😉 , ja to vidim rovnako. Samozrejme dufat neprestavam 😉

larati
9. okt 2011

ahojte, neda mi nereagovat na vyssie popisane prispevky. Pripajam sa k Ursule 5, ja by som tiez rada pochopila vyznam slov bielejlady....ja naozaj nerozumiem: ,my ostatne uz o tom vieme preco? ,,. kočky, dakujem vopred za vysvetlenie. Chodila som do heliku a mam za sebou u nich 2. neuspesne IVF.

ursula5
10. okt 2011

@larati no ja to tiež stále nechápem a ani asi nepochopím 🙂 možno to nik ani nevysvetlí 🙂
jedine kto by to mohol vysvetliť je bielalady
a ak nevysvetlí, nebudem sa ladiť negatívne kvôli neúspechu treba veriť, že sa to obráti a podarí sa to všetkým
držím Ti palce 🙂

mimili
10. okt 2011

@ria191 Ahoj. Tak my zase nič 😢 . Ale bojujem ďalej, len tak sa nevzdám! Tento týždeň mám ísť za jednou primárkou z fyzioterapie - skúsim to s Mojžiškou. Možno nepomôže, keďže je chyba v mangelovi, ale asi tam ešte niečo bude, keď sa už druhýkrát expandovaná blastocysta nezahryzla. Keď už nič iné, zle my to neurobí, pri najhoršom mi to pomôže na chrbticu. Nechce sa mi len tak sedieť a čakať, idem bojovať 🙂 .
@ursula5 Bielalady asi myslela, že keď má chlap zlú morfológiu, je to zbytočné. Raz to už písala. Tak ale, čo máme robiť... čakať kým budeme mať 50 rokov a potom si vyčítať, že sme niečo neskúsili??? Môj gyndoš (nie z Heliosu) napríklad povedal, že sa už viackrát stalo, že s touto diagnózou otehotneli pacientky aj prirodzene.

ursula5
10. okt 2011

@mimili tak ďakujem za vysvetlenie, ale aj žienky z Blavy majú zlú morfológiu a tam otehotnejú tak si zas myslím, že to nie je až také isté 🙂
a vy zase nič? zas sa nezahryzlo no to ani mne a netuším prečo???
to ma mrzí ale bojuj nevzdávaj sa 😉

mimili
10. okt 2011

@ursula5 My zas nič, nemáme zas ani mrazáčikov. Ťažko povedať prečo - to asi nikto nikdy presne nepovie... Jednoducho to tak má byť... Tebe držím palce, nech to budúci mesiac vyjde!

amilak
10. okt 2011

Ahojte, nechcem sa vám do toho miešať ale celkom ste ma znepokojili, ked má muž zlú morfológiu je zbytočné čo? IUI či aj IVF? No veď keby to tak bolo hádam by ich nerobili v takom prípade, minimálne by to neuhradila poisťovňa...či nie? Inak ja som prešla do Heliosu z iného centra a mám k nim pomerne veľkú dôveru, nemám pocit že to berú iba ako biznis ale že sa naozaj snažia pomôcť, skôr mám problém s vlastnou hlavou, veriť že aj nám sa to raz podarí sa mi v poslednej dobe nejako nedarí - ale to už je o inom

ria191
10. okt 2011

@mimili ☹ ☹ ☹ na to nemám slov, ale viem že si veľký optimista a bojovník a pôjdeš opäť do toho ( 🙂 musíš). Ja som tiež počula, že veľa kočiek zostalo tehotných aj keď mm mal zlú morfo prirodzene a dokonca hneď po neúspešnom IVF. O Mojžiške som tiež veľmi veľa počula aj ja som si zháňala knižku, ale som to nechala tak. Určite tým nič nepokazíš a určite to na niečo bude dobré. Potom daj vedieť o sebe ako pokračujete a želám aby vám to čo najskôr vyšlo a aj ostatným kočkám 🙂 🙂 🙂

mimili
10. okt 2011

@amilak Nič nie je zbytočné, čo nám dáva nejakú šancu a nádej, že sa staneme mamičkami... Keď je zlá morfológia, robí sa IVF ICSI - čiže vyberajú najkrajšie spermie napichávajú ich priamo do vajíčka. Takže to nie je zbytočné a veľa dievčat - aj so zlou morfológiou otehotnelo. IUI skôr pri zlej morfológií neodporúčajú, pretože spermie môžu mať napr. zlé hlavičky a nevedia sa do vajíčka dostať. Musíš veriť, lebo to je jediné, čo nám ostáva... Skús sa zamerať na niečo iné - koníčky, šport - trošku sa odreagovať, venovať sa niečomu a prídeš na iné myšlienky. --) vravím z vlastnej skúsenosti 😉