icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

amilak
10. okt 2011

Všetko čo si popísala je náš prípad, zatial máme za sebou 2 neúspešné IUI, tretie nám už ani neodporúčajú ale manžel ma stále nabáda aby sme skúsili ešte raz a čakáme na schválenie žiadosti stále takže za ten jeden pokus nič nedáme a potom IVF - ICSI ak všetko pôjde tak ako má tak na konci t.r. alebo január počítam. Ďakujem za povzbudenie, treba to skúšať, skúšať a raz to príde .. ja to viem len niekedy mi to vypadne z hlavy 🙂

bielalady
10. okt 2011

Ja nechápem, prečo si niekto berie do úst to, čo som nikdy nepovedala, je veľa dokazov, že sa IVF podarí aj so zlou morfológiou spg. , ale žiaľ nikdy nie na prvý krát, alebo máte pocit, že niekoho takého poznáte???
Tak prečo to tu niekto komolí a robí zo mňa debila?

mimili
10. okt 2011

@bielalady Tak to som fakt nechcela, prepáč. Viem, že si to raz písala, tak ja len preto. Komunikačný šum, prepáč ešte raz... ale mohla si ten predchádzajúci príspevok rozpísať, lebo si nám teraz zavŕtala červíka 😀

bettypo
10. okt 2011

ja si pamätám 2 baby ktorým to vyšlo pomerne jednoducho. Jednej vyšlo IUI - na druhý krát a tá druhá otehu dokonca prirodzene po tom, čo jej zrušili IUI - mala veľa folikulov (jej partnera liečili tamoxifenom). Nebudem písať ich mená ... Zlá morfológia nemusí byť jediným problémom. Pozrite témy typu mikrobiologické vyšetrenie u manžela ...

ludinka
10. okt 2011

ano aj ja poznam baby co otehotnieli s iui aj spontanne a mali zlu morfolgiu,aj moj mm mal v heliose zlu morfolgiu 1,5 percenta dobrych- mna ani moc nevysetrovali, boli sme na 2 iui -neuspesne
nakoniec po roku sme sli do ineho centra a tam mame morfologiu uz v norme a riesia mna....
takze aj morfolgia sa moze menit- aspon u nas to tak bolo, ale naozaj problemov moze byt ovela viac, len pre centrum je najjednoduchsie zvalit vsetko na spermie....velmi zalezi aj od ostatnych parametrov ak je mnoztvo a rychlost ok tak morfologia nie je az taka podstatna

ursula5
10. okt 2011

@amilak vôbec sa neznepokojuj a ver tomu, to je najdôležitejšie 😉 tak ako napísala @mimili 🙂

ursula5
10. okt 2011

@mimili aj ja držím Tebe musíme si veriť 🙂

amilak
10. okt 2011

Ja nemám až taký prehľad o babách na koníku ale čo poznám osobne páry ktorým sa nedarilo sa dlho a snažili nakoniec to vyšlo všetkým ... držím palce Vám aj sebe aby sme k nim čoskoro pridali 🙂

ludinka
10. okt 2011

@amilak presne je to tak ako vravis.....ono nejaka ta diagnoza sa pri tom patrani vzdy najde, ale tu na koniku najdete z kazdej diagnozy nejaku babu ktora aj tak otehotnela takze vsetko treba brat s nadhladom a mysliet pozitivne!!!
ta cesta bohuzial byva strastiplna ale oplati sa vydrzat, popripade si dat od vsetkeho pauzu...aj to moze pomoct

srde064
11. okt 2011

Ahojte, ak môžem zapojím sa aj ja do vašej témy. Muž má zlúmorfológiu, má len necelé 1% dobrých spermií, u mňa nie je problém žiaden. Po 3 rokoch snaženia sme navštívili Helios, odporučili nám síce aj IUI, ale my sme radšej chceli IVF. Vyšlo na prvý krát, momentálne som v 16 tt a ide o úplne bezproblémové tehotenstvo. Nebrala som okrem utrogestanu žiadne lieky, teda len kyselinu listovú. Tehotenstvo vyšlo na prvý krát aj pri takejto morfológii. Čiže to, že niektoré z vás nikoho nepoznajú, kto takto otehotnel, neznamená to, že sa to nedá. Držím všetkým palce nech sa vám čo najskôr splní to naj naj želanie...

mimili
11. okt 2011

@srde064 Si zlatá, ďakujeme za povzbudenie, nech sa Vám darí a hlavne nech Ti tie mesiace rýchlo ubehnú 😉 .

amilak
11. okt 2011

@srde064 ďakujeme 😵 😵 😵

slavka32
11. okt 2011

@mimili
@amilak
Ahojte, vidim ze aj vy mate uz vela za sebou. Treba verit a urcite nam to vide 🙂

My mame tiez zlu morfologiu, naposledy 1,5 % dobrych spermii. Ja som v poriadku, ani po vsetkych moznych vysetreniach mi nic nenasli, nastastie. Mame za sebou 2 neuspesne IUI a aj 1 IVF. Mali sme 5 krasnych embryok, ET bol negat, 1.KET nam vyslo ale nasledoval potrat a 2. KET negat. Spisali sme ziadost o druhe IVF a cakali sme 7 tyzdnov na schvalenie. Cele sa to natahovalo a ked ju konecne schvalili isli sme akurat na dovolenku. No a po dovolenke uz MS neprisla a ja som bola prirodzene tehu. Neuveritelny zazrak ktory vsak tiez skoncil potratom. ☹ Medzicasom nam prepadlo schvalene IVF, lieky mam doma v chladnicke a co bude dalej????
Budeme bojovat 🙂 🙂 rozhodli sme sa skusit opat IUI. Ked som otehotnela prirodzene pri morfo 1,5%, pevne verim ze vide aj tretie IUI. 🙂 A ked nahodou bude IUI na draka, znovu pojdeme v novom roku do IVF. Ved po troch rokoch snazenia nam to uz urcite vide 🙂

ria191
11. okt 2011

@slavka32 sánka dole pred tebou. Musíš byť veľmi silná a veľká optimistka. Takýto postoj neskutočne obdivujem a posúva ma ďalej, keď vidím koľko toho majú niektoré kočky ako ty za sebou a nerepcú, nesťažujú sa a idú vytrvalo ďalej. Ešte raz klobúk dolu pred tebou OBDIVUJEM ŤA a držím ti silno palce verím, že ti to určite vyjde.

slavka32
11. okt 2011

@ria191 Dakujem ale neni som az taka macherka. 😀 Aj mna tie neuspechy potrapili, aj som si poplakala, aj mi isiel cely svet na nervy a vsetci boli zli. Ale ak sa chcem udrzat psychicky ok, musim si stale opakovat: Vyjde nam to, lebo to uz musi vyjst.

Hlavne som sa prestala trapit radami typu: Moc sa snazite preto Vam to nevychadza. Vela na to myslis. Moc si sa na to zamerala. Nechaj tomu volny priebeh a pod. Skratka uz sa nemienim citit trapne a hlupo preto ze nieco velmi chcem. Nebudem sa zozierat tym ze nam to asi nevychadza lebo velmi chcem. To su hluposti...
Ja chcem a vyjde to 😀

ria191
11. okt 2011

@slavka32 vieš človek si tu prečíta neskutočne veľa príbehov a z každého si niečo pre seba zoberie. A ten tvoj dáva strašne veľa 🙂 🙂 🙂 . Ja tiež počúvam všeličo možné a niektorých ľudí už neriešim a hlavne ich múdre reči. Pritom si ani neuvedomujú ako nám tým strašne ubližujú. Dala si sem krásny príspevok a za to ti ďakujem.

ivanka7799
11. okt 2011

@slavka32 Ahojky.... veľmi správny postoj.... zdieľam s tebou 😉

buba30
11. okt 2011

Ahojte chcela by som sa opytat co vsetko treba urobit pred KET ,ci su tam nejake pohovori alebo sa uzivaju lieky a tak podobne.Aj ja som patrila medzi tie stastne septembrove tehulky ale len chvilu.

slavka32
11. okt 2011

@ria191 veru aj ja tu vela citam 🙂 citam viac ako pisem 🙂 a vzdy najdem niekoho so zaujimavym pribehom. Najradsej mam stastne konce, to az tak podskocim, lebo to potvrdzuje moju teoriu ze to raz musi VYJST 😀 😀 😀
Sprostych ludi si nevsimaj, oberaju ta o pozitivnu energiu. Ja uz som sa vysporiadala aj s poslednou osobou co ma vedela vytocit dvoma vetami. Jednym dychom mi miesto pozdravu vzdy stihla povedat, ze ci uz idem konecne na matersku a ze si mam svihnut lebo mi tikaju biologicke hodiny. Takze ja sa uz teraz na oplatku s usmevom pytam ci uz konecne zacala chudnut, lebo tych 20 kilov co jej zostalo po tehu uz tazko po 35-tke schudne. Je to hnusne, ale co mam robit, mna stvat veru nebude 😀
A co ty ? Co mas za sebou?

slavka32
11. okt 2011

@ivanka7799 Super 😀 Cim viac nas bude tym sa nase sance zvysia 😀

slavka32
11. okt 2011

@buba30 ahoj tak to mi je luto. Uziva sa Ethinylestradiol na sliznicu a potom utrogestan. Na pohovor pojdete k embryologicke aby ste sa dohodli kolko mrazacikov vlozite.

ria191
11. okt 2011

@slavka32 ja mám za sebou dlhoročné prehováranie mm aby sme vyhľadali odbornú pomoc. U nás je to trošku viac zložitejšie. Na začiatku bol problém u mňa zvýšený prolaktín takže som nemala ovuláciu. Následne na to zistili mm katastrofálny spermiogram, ktorý riešime asi 6 rokov a nič z toho. Medzi tým mi na maternici narástlo 10 myómov a zistili endometriózu. Tak mi treba nemala som toľko čakať kým sa mm preberie. V septembri 2010 som ho presvedčila do Martina. Súhlasil s IVF. Ale pre istotu som skočila aj na konzultáciu do Reprofitu Brno. Tam mi odporúčali operáciu, ktorá by vyriešila myómy aj endometriózu. Bola však veľmi riskantná tak sme išli hneď v marci na IVF do Martina. Bohužiaľ neúspešne. Tak som sa rozhodla pre operáciu. Zverila som sa Doc. Bielikovi v B. Bystrici a teraz v auguste mi všetko zoperoval. Našťastie mi maternica aj vaječníky zostali. Teraz som v umelom prechode na 4 mesiace a zas na jar by sme mali ísť na druhé IVF. Ale po tej operácii viem, že IVF je len prechádzka ružovou záhradou čo sa týka bolesti. Horšie je to so psychikou. Ale to tu všetky na koníkovi vieme, že IVF nie je o bolesti ale o veľkej psychickej záťaži. Ale bojujem ďalej a aj vďaka vám všetkým 🙂

slavka32
11. okt 2011

@ria191 fuuha tak to mas tiez riadne tazke. Teraz obdivujem ja teba. Je to sila ako sa s nami dokaze osud zahrat. Akoby nestacil zly spermio este nalozi aj dalsie problemy. Ale hlavne ze uz mas za sebou uspesnu operaciu. To je super 🙂 uz len pockat a na jar sup do IVF. V tomto roku si si zazila to zle a v novom roku uz pridu len pekne veci 😀

ria191
11. okt 2011

@slavka32 🙂 Ďakujem za povzbudenie. Žiadna babenka to tu nemá ľahké a preto sa musíme podporovať. A podporujeme sa hlavne týmito príbehmi 🙂. Aj tebe prajem aby ti to čo najskôr vyšlo a všetkým ostatným.

moncibubu
11. okt 2011

Ahojte babenky, aj ja sa k vam pripajam so svojimi skusenosťami, mam za sebou 3 IUI, 1 IVF, 1 KET, žial neuspešne.Absolvovala som všetky možne vyšetrenia, hematologia, imunologia, genetika, hysteroskopia.Ja mam nepriechodny jeden vajcovod, a manžel ma zly spermiogram.Teraz som v stimulacnej faze , 2 IVF a pevne verim, že sa nam to teraz podari.Chcem vas všetkych povzbudit a prajem vela pozitivnej energie. 😀 😀 😀

izzie27
11. okt 2011

@moncibubu ahoj, chcem sa opytat, na hematolofiu a imunologiu ta odporučili z heliosu alebo si si to vybavila sama? Lebo my uz mame za sebou 2.IVF- neuspešne a objednala som nas na genetiku. Dakujem.

Dievcatá prajem nám vsetkým aby sme si coskoro nasli na testoch //. 🙂

alica311
11. okt 2011

Ahojte babenky, tak dnes sme boli s manželom na prvej konzultácii v Heliose, s prístupom doktora som naozaj spokojná, nedá sa to porovanať s mojím gynekológom. Výsledky manželovho spermiogramu budú až o 2 týždne, a dúfam, že budú o čosi lepšie ako tie predošlé, zatiaľ mi dr predpísal clostilbegyt a 11 DC mám prísť a pichnú mi pregnyl a naplánujeme pohlavný styk, ak to nevíde tak nás čaká IUI, doktor povedal, že na to pôjdeme skôr jemnejšie a IVF bude až posledná možnosť, ale ja som pri IUI dosť skeptická, keďže manžel má málo spermií a sú poomalé, tak ako môžu k vajíčku doplávať ? 😒

ursula5
11. okt 2011

@moncibubu držíme palce nech je to konečne úspešné 😉

mackom
11. okt 2011

Ahojte baby prosila by som Vás o radu. S manželom sa snažíme už 4 roky o dieťa. Raz som potratila a odvetdy su to 4 roky anič.Bola som aj na laparoskopii a prefuku vaječníkov všetko v poriadku.Aj genetika bola v poriadku.V Martine sme absolvovali IUI ale neúspešne tak rozmýšlame že na jar by sme skúsili IVF.Chcela by som Vás poprosiť keby mi môžet opísať celý proces IVF až do zákroku.Napr aké vyšetrenia ste absolvovali,ako dlho sa pichu injekcie , schválenie poisťovňou a kolko celý proces trvá. S manželom máme výsledky obaja v poriadku. ďakujem pekne.

mima01
11. okt 2011

Ahojte babule 🙂 Mozem sa vam sem troska natisnut? Potrebovala by som poradit. Nesnazime sa este tak dlho ako niektori, je to este pomerne kratko, len necely rok, ale stale sa nedari ☹ Mala som "problem" a to ze po vysadeni HAK mi lietal cyklus, od 21-25 dni,LF som standardne mala tak 8 dni. Moj doki mi robil HP, ci mi nelietaju hormony, ale ten som mala ukazkovy. Tak sme sa tak s manzelom rozpravali, ze by sme vyskusali spermiogram, ci su tie nase bicikovce vobec niecoho schopne. Noooo, a tu je moja otazka....viete mi poradit, ako prebieha ten proces objednania? Treba mat odporucenie od mojho gyndu, alebo tam staci zavolat, ze by sme chceli absolvovat spermiogram? Vobec neviem ako to funguje 😅