Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@alica311 Ahoj aj my mame problem so spermiami. V podstate ma mm vsetky parametre zle - malo spermii, mrtve, malo pohyblive, zla morfologia a napriek tomu sa nam raz podarilo aj prirodzene tehu. Takze IUI urcite neni marna snaha. Len s tym planovanym pohlavnym stykom to ja nevidim az tak optimisticky. Pri IUI spermie premyju, cize vyberu najschopnejsie a este ich daju do vyzivneho roztoku aby sa "povzbudili". Dolezite je ze im aj skratia cestu o polovicu. To su velke plusy v porovnani s planovanym stykom. Nechcem ta prehovarat ale ja by som rovno isla do IUI. Inak v pohode sa to da s doktorom dohodnut na ten 11.den pri kontrole.
@mima01 ahoj mima ja mávam cyklus 24 dní, na 8 deň už mám 20 mm folikul - veľký a Dr. mi v Heliose povedal že asi za taký krátky čas nedozrie vajíčko, skoro sa vyplaví a teda nie je zrelé aby sa oplodnilo, dá sa to ale ľahko vyriešiť užívaním clostilbegytu - tak ma napadlo že či nemáš ten istý problém a ak by to bolo iba v tom možno je riešenie jednoduché 🙂 určite sa objednaj 🙂 držím palce aby si čoskoro bola tehu 😉
Dancula2- prosím ťa a ako to prebieha s tou stimuláciou?Aj sa za to plati? Ak by si mi to mohla popísať bola by som ti vďačná dík.pa
@slavka32 Ahoj svavka, ďakujem za vysvetlenie, samozrejme, že som sa na tieto veci mala pýtať k doktora, ale určite to poznáš, že v ambulancii ťa pri tých všetkých info a stesoch všetko nenapadne, a až doma premýšľam, čo som sa ešte mala opýtať. Výsledky so spermiogramu budú o dva týždeň, tak uvidíme, čo bude lepšie, ja osobne sa IUI nebárnim, pretože to nie je nejaká hrôza, ževraj sa to podobá na bežné gyn. ošetrenie, čo je fajn 🙂 A koľko ste sa snažili, keď sa Vám podarilo prirodzene? My sa snažíme vyše roka, sperie sú morfologicky v poriadku, len akosi sú lenivé ☹
@alica311 ahoj, veru to poznam, ked som v ordinacii tak ma nic nenapadne a uz po ceste domov si trieskam hlavu ze som sa zas na nieco nespytala. IUI je uplne v pohode a robi sa na koze takze je to ako vysetrenie.
Prirodzene sa nam zadarilo po troch rokoch, bohuzial to skoncilo potratom. Predtym sme absolvovali 2 IUI a 1 IVF.
Teraz pojdeme znovu na IUI.
@mackom Ahoj! Predpísali mi lieky Clostylbegyt,Duphaston a injekcie Pregnyl alebo Choragon,takže za to som platila len v lekárni.Priamo v centre sme platili len za spermiogram a odbery krvi a ešte za predpísanie receptu,ale to nebola nejaká veľká suma.Lieky som užívala od 3 do 7 dňa cyklu,potom som šla na sono aj s injekciou,pozreli koľko mám vajíčok,pichli pregnyl a naplánovali pohlavný styk.Potom myslím že od 16 do 26 dňa cyklu som užívala Duphaston a čakala na menzes.Keď prišiel,tak sa to opakovalo.Prvý krát som užívala Clostylbegyt 2 tabletky denne,1 ráno a 1 večer,lenže sa mi vytvorilo až 7 vajíčok a to by znamenali minimálne trojčatá,tak mi znížili dávku na 1 tabletku denne,potom som už mávala tak 4 vajíčka.Keď som bola tretí cyklus s tabletkami na sono,tak sme sa s doktorkou dohodli,že ak to nevyjde,tak na ďalší mesiac ideme na IUI a práve vtedy sa nám to podarilo,čomu som nemohla ani uveriť,pokiaľ som to nevidela na sone 🙂 Takže po 13-nástich rokoch čakania po prvom dieťati a 5-tich rokoch už naozaj veľkého snaženia a trápenia sme sa dočkali druhého bábätka.No a teraz chceme tretie,ešte počkám do konca roka,či sa nám nezadarí 😒 ak nie,tak ideme ďalšie kolo,uvidím čo mi na to povie doktor 🙂 🙂 🙂 Neviem,či som Ti trošku poradila,keď u každého je to individuálne,ale držím Ti palce,aby ste sa dočkali bábätinka! 🙂
baby kto z vas ma dlhy protokol? ake leiky sa beru a ktory den cyklu sa ma ist do centra? my by sme chceli zacat ale neveim ez kedy treba ist...a ako sa to vlastne vsetko berie...ci sa pichaju injekcie..poradte..
@slavka32 nie zatiaľ som brala len femibion 600 alebo 800? to si už nepamätám. A liečiteľom neverím nie som ten typ ale priznám sa že rozmýšľam o návšteve bylinkárky Anky Kopáčovej je tu aj téma. Má veľmi veľké úspechy a nie je to šarlatánka, ale pozná bylinku na každý problém. Tak k nej sa v najbližšej dobe chystám a potom dám vedieť či to malo nejaký zmysel. Je z Vrbového. 🙂
@zibi ahoj , ja začínam teraz od 16.10. dlhý protokol, najprv sa papá Provera, potom sa začne pichať Dipherelin, picháš až kým nepríde menzes - potom sono kontrola. Tam ťa pozrú, zoberú krv a povedia dávku hormónu (ja mám Gonal)...a potom picháš aj gonal aj dipherelin, chodíš na kontrolu tak každý tretí, štvrtý deň... Potom odber, predĺžená kultivácia a transfer embrya...
Ale musela si dostať aspoň písomný pokyn k tomu...o užívaní, o liekoch. Alebo robí sa podrobná konzultácia s koordinátorkou.... Oni si ťa musia dať do plánu, musíš sa nahlásiť, že začínaš stimulovať...Nemôžeš začať sama len tak..
@izzie27 Ahoj, no my sme si to začali vybavovať sami, ale potom aj doktor mi kazal nech si tie nejake vyšetrenia porobime.Dôležita je genetika a hematologia. Ja som mala odporučenie od doktora z Heliosu na genetiku v Martine, ale dosť dlho sa tam čaká, ale mi sme mali to štasťie, že sa im uvolnil termin.Ale určite tie vyšetrenia si porob aj ty. 🙂 A na hematologiu som bola tiež v Martine. 🙂
dancula2-ďakujem za vysvetlenie ale toto všetko sme mi absolvovali u môjho dokiho tabletky clostilbegyt, dufaston a pichanie pregnylu, plánovanie styku a nič toto sme mi absolovali pokial sme nešli do centra. doki môj mi sledoval folikuly a plánoval styk a keďže sa nedarilo asi 2 roky tak nás do centra nasmeroval robili nám testy tiež spermiogram a všetko bolo ok. inseminácia nevyšla potom sme prestali chodiť a začneme tam zas na jar tak asi mi na to umelé isto pôjdeme alebo na niečo podobné. ale IUI už nechcem. dík moc.
@slavka32 hej hej, rozmyslam nad heliosom alebo is care. K urologovi nechceme ist, radsje taketo centrum. Na urologov som necitala zrovna najlepsie recenzie. Len som potrebovala vediet, ci treba nejake odporucanie od gyndu, ze sa nedari tehu, tak nech sa vysetria aj bicikovce, alebo to odporucanie nie je potrebne. Tak tam do konca tyzdna zavolam a objednam nas, ked nic netreba 🙂 Dakujem za info 🙂
@amilak no, ja som po vysadeni mala tak 21-25dnovy cyklus, ovu okolo 15dc, cize lf potom sa mi zdala kratka, aj ked doki povedal, ze to by nemalo vadit. Foliky sme zatial nesledovali. Teraz koncom oktobra idem na preventivku a dohodli sme sa pred letom, ze ak sa dovtedy nic nepodari, tak to budeme riesit. Teraz sa mi cyklus zase posunul na cca 30 dnovy a ovulka od 18-23dc, cize zase tak divne. Ale rada by som uz vedela ze co, tak uvidime, ci aj clostyl nenasadi, alebo co. A este otazocka...do heliosu, resp. is caru mozem chodit normalne popri mojom gyndovi? Potrebujem od neho kartu, alebo si oni zakladaju novu? Viem, ze sa mozem opytat aj tam, ze staci zavolat, ale vieme ako byvaju sestricky rozbehane a miestami podrazdene, ked z nich clovek taha info 😅 A nemaju to nejak casovo "obmedzene"? Vies, ze ked mu poviem, ze sa snazime zhruba rok, tak ci ma neposle kade tade, ze to je este kratko a mame tomu dat cas?
@mackom Ahoj! Ešte sa Ťa spýtam,tiež si ožívala Clostyl od 3 do 7 dňa cyklu?Lebo mňa tiež najskôr stimuloval môj doktor,ale on mi kázal užívať lieky od 1 do 5 dňa cyklu a to bolo zle,hneď som z toho dostala OHSS aj cysty,tak potom sme to nechali tak a o dva roky sme šli do Martina,samozrejme medzitým som bola na laparoskopii,no a v Martine som nemala vôbec žiadne problémy,tak neviem 😒 Proste niektoré veci sa asi nedajú vysvetliť ☹
@mima01 môžeš chodiť súčastne k svojmu Dr. aj do centra, kartu nepotrebuješ - ale povedia ti aby si výsledky už absolvovaných vyšetrení ak si nejaké mala, napr. hormonálny profil priniesla...stačí prefotené...určite ťa nepošlú preč, rok je doba po ktorej ak neotehotnieš je dobré vyhľadať pomoc..odporúčanie nepotrebuješ...a kľudne sa pýtaj čo potrebuješ vedieť tu, ja som sa tiež stále niečo vypytovala a aj neskôr ešte budem 🙂
@ursula5 to už sa da tak skoro po IVT? si ma potešila, som sa bála že budem musieť čakať zasa dalšich 6 mesiacov ak sa to nepodarí. AKo to potom funguje? Opať sa posiela žiadosť na poisťovnu a berieš rovnake lieky alebo to je o niečom inom? Kolko ťa to bude asi tak stáť? Takže mraziačikovia sa už pripravujú na velku akciu 🙂)) Inač ako si zváladala stimuláciu pred IVT? Mala si aj ty take chute ako ja?

@mackom Ahoj!A prečo by ste mali ísť hneď na IVF,keď ste obaja v poriadku?Ja som tiež chodila do Martina a tiež sme obaja zdraví,ale u mňa začali najskôr so stimuláciou a do pol roka som bola tehotná a to sme sa snažili 5 rokov!