icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ursula5
13. okt 2011

@doldy na KET sa dá ísť hneď ďalší cyklus mi povedala doktorka, pretože tam už nepicháš len berieš lieky v určitom dávkovaní 😉 žiadosť sa neposiela to je súčasť ešte toho cyklu IVF, ktoré si mala už schválené ale platíš si to sama 😀 vklad by mal stáť podľa cenníka 160€ + lieky, stimulku som zvládla v pohode neviem či som mala chute skôr bežne ako aj normálne hodne som pila tak tie hormóny šli preč a necítila som sa ani unavená ani malátna 😀 😀 😀

mackom
13. okt 2011

Dancula ja som brala clostyl asi od 2 alebo 3 dňa cyklu pamätám že som brala 2 tabletky denne.Ja som bola teraz asi po 7 mesaicoch u svojho gynekologa na preventívku a som mu hovorila že si vybavujem do Lubochne do endokrinologického centra kde mi budú robiť aj hormonálny profil a rozne testy tak mi kázal že potom s výsledkami mám prísť a tiež mám prísť aj na buduci mesaic chce ma odsledovať ako vyzerá ovu bez tabletiek tak som zvedavá.neboli ste niektorá v Lubochni?pa

donlasbb
13. okt 2011

@moncibubu ahoj - ja začínam dlhý protokol teraz od nedele (16.10)

doldy
13. okt 2011

@ursula5 No ako si ma potešila. Musim hned zavolať domov a zreferovať to... Wuaaa 🙂 Ani tá cena už neni taká strašná, tak dufam že budeme mať mraziačikov... Tak potom držím paste. Ja mam počas stimulácie len brutálne chute, ale unavu nejako extra necítim. Tiež sa snažim piť vela vody ale nie vždy to ide. Tak uvidim čo pride po decapeptyle

zibi
13. okt 2011

@donlasbb dakujem moja..jasne ze nezacnem ...ja este len pojdem na pohovor s koordinatorkou...a preto sa pytam tiez budem mat dlhy protokol...takze.. preto som chcela vediet ze co sa od kedy picha a berie ze veim ktory den cyklu tam mamist...cize asi tam pojdem aj niekedy koncom oktobra zaciatkom novembra asi....to tak vychadza...prosim nemozes mi napisat do ip kolko si za lieky platila...mne sa zda ze budem mat ten menopur ci ako sa to vola

alica311
13. okt 2011

@slavka32 Ahoj, to mi je ľúto, po takej dlhej dobe a potrat... ale netreba sa vzdávať 🙂 , a kedy ideš na ďalšie IUI? Inak IUI prepláca poisťovňa, alebo si to hradím sama, prípadne treba na to špeciálne žiadosť na schválenie? Mám poisťovnu Dôveru a tá v oblasti umelého oplodnenia nie je moc dobrá ☹ Ževraj šetrí, kde sa dá.

ikuska
13. okt 2011

Ahojte, dnes bol manzel na spermiograme, som ho objednavala ale nepovedala som ze aj na ten trial wash test, a v papieri od Krajkovica to mame napisane, ze aj trial, ktory som muzovi vsak zabudla dat. Myslite ze mu to urobia, aj ked sme nepovedali, lebo muz platil len 17,- €. Dakujem.

dancula2
13. okt 2011

@mackom Ahoj! Tak Ti prajem,aby Ťa dobre vyšetrili, prišli na príčinu a rýchlo,rýchlo vyliečili,nech už si tehu... 🙂

moncibubu
13. okt 2011

@izzie27 Ahoj, na hematologii som bola v Martine v nemocnici, ale objednaj sa tam čo najskôr, lebo na vysledky budeš čakať dosť dlho.Doktorka Dobrotova-hematologia

moncibubu
13. okt 2011

@ursula5 Ahojkaj, velmi držim palčeky, aby sa vam to teraz podarilo 🙂 🙂 a v novembri budeme od teba počuť milú správičku. 😀

ursula5
13. okt 2011

@moncibubu ďakujem, uvidíme ako to dobre dopadne 😉

jajabajaja
13. okt 2011

@ursula5 To je mi luto, ze to nevyslo. Snad KET 😉 potesi viac. Ja uz som tiez po transfere. 🙂 Teraz to dlhe cakanie....Nam na mrazenie nic neostalo,tak dufame. Ale zda sa mi cudne, ze ma bolia vajecniky ako pocas stimulacie....no som zvedava

jajabajaja
13. okt 2011

@zibi Ak bude brat MENOPUR ten stoji jedno balenie v lekarni vedla Heliosu 66,32eur /predpisu ti tri balenia/, cize rataj necelych 200 eur -cenu co uvadzam je za prasok a rozotk /nie pera/. Predtym budes este potrebovat aj injekcie Diphereline alebo Decapeptyl /to uz si nepamatam kolko stalo/. 36hodin pred odberom si pichnes Pregnyl-to je len jedna injekcia a stoji 1,29 eur. A potom zas po trasfere-ak ti napisu Utrogestan /mozu ale aj ine:tabletky/ -rataj s tromi baleniami, pricom jedno vychadza na 3,20 eur. Aspon tak to bolo u mna / mam Vseobecnu zdravotnu poistovnu/.

jajabajaja
13. okt 2011

@moncibubu Dievcata na co je dobra ta hematologia?

jajabajaja
13. okt 2011

@alica311 Na IUI nepotrebujes ziadost na schvalenie, pretoze ho poistovne nepreplacaju. V Heliose-ak som dobre pozerala po zmene cennika- je IUI za 100eur. K nakladom si treba zvacsa priratat este tabletky Clostylbegit /cca 3-5eur uz si presne nepamatam/, injekciu Pregnyl 1,29 eur a potom Utrogestan po IUI az do vysledkov, teda cca 13 dni.Cenu som pisala v odkaze pre ZIBI. A potom este poplatok za vysetrenie z krvi pre preukazanie resp. vyvratenie tehotenstva. To stalo 6,50eur ale neviem ci sa od septembra nezmenila cena. Takze v porovnani s nakladmi na IVF je to brnkacka 😉

alica311
13. okt 2011

@jajabajaja Ahoj, ďakujem za info, spolu to vychádza okolo 120 - 130 eur, čo je úplne OK, mne zatiaľ doktor predpísal clostylbegit a pregnyl a v lekárni som platila cez 5 eur, teraz čakáme na výsledky manželovho spermiogramu, a podľa toho IUI alebo zatiaľ len plánovaný poh. styk, čomu nedávam, až takú veľkú nádej, ale nikdy nevieš 🙂

jajabajaja
13. okt 2011

😉 Vela zalezi od vysledkov spermiogramu -ved uvidite. Drzim palce. My sme po vsetkych vystreniach /aj postkoitalny test/ sli rovno do IUI

alica311
13. okt 2011

@jajabajaja Ja neviem čo je to postkoitalny test... a podarilo sa IUI?

michala99
13. okt 2011

@moncibubu ja začínam 24.10. a mám dlhý protokol...

izzie27
13. okt 2011

@ikuska ked platil len 17 ,- €.tak mu to asi nerobili.Ved si skuste zavolat. Asi si mal zobrat ten papierik.

mima01
13. okt 2011

@amilak bola som akurat na HP, tak ten si zoberiem so sebou. Doki povedal, ze bol ukazkovy, tak som zvedava, ci budu mat taky isty nazor 😕 🙂 Dakujem este raz za info.

ursula5
14. okt 2011

@jajabajaja držím palčeky, a prajem aby to dlhé čakanie prešlo čo najrýchlejšie 😉

zibi
14. okt 2011

@jajabajaja och bozee drahe to jee

ikuska
14. okt 2011

@izzie27 Dakujem, uz som to zistila, ten trial wash test mu budu robit pred zacatim IVF, nasla som papiere z minuleho IVF a tam som to porovnala.

sofia17
14. okt 2011

ahojte babenky som prave od stredy po ET, a to cakanie sa mi zda dllllllllllllllllllllllheeeeeeeeeee, okrem toho ma pobolievaju vajecniky a aj spodok bruska, ako ste sa po ET citili Vy? Ked sa vklada utrogestan, tak mrcha nepríde? A co potom ak sa embryjko neuhniezdi, len sa vysadí....?

katka9900
14. okt 2011

ahojte babenky🙂 len sa vas chcem opytat, ci ste mali so sebou kartu od gynekologa, ked ste sli prvykrat do heliosu. inak okrem zdravotnej karticky nepotrebujeme nic, ze? som nejako prepocula, ked som volala🙂 dakujem za odpoved🙂

mackom
14. okt 2011

Ahoj katka9900 mi keď sme šli prvýb krát do heliosu mala som kartu od ganekologa mňa tam napríklad on objednával a možno som mala aj nejaký lístok od neho to už neviem ale kartu isto budeš potrebovať.pa

dasaa
14. okt 2011

@katka9900 Ahoj ked my sme isli tiez prvy krat tak som mala papiere od gynekologa.Ale tie papiere som mala koli tomu aby vedeli ake operacie uz som mala za sebou a aj ake vysetrenie robil.Inak nic viac nepotrebujes okrem zdravotnej karticky 🙂

mirka321
14. okt 2011

@dasaa na prvej návšteve som mala aj kartu od gynekológa
síce si ju prelistovali , ale aj tak sme viac menej odpovedali na ich otázky
a oni si robili svoje vyšetrenia

danielkabn
14. okt 2011

@sofi17,ahoj,áno,čakanie je hrozne dlhé ale ten výsledok bude stáť zato,neboj 😉 Ja som napríklad mala to pobolievanie vaječníkov,aj spodok bruška stále zo začiatku,potom už nie a pred 14 dňom to začalo znova a krom toho som aj špinila,čo samozrejme nie je dobré znamenie,ale môže to byť,ale prajem ti určite čakanie bez toho,lebo potom je o to väčší strach.
Utroš si vkladaj stále,až kým ti nepovedia.Ak budeš tehotná,tak sa bude vkladať až do dvanásteho týždňa.Takisto ak by si mala nebodaj neg.test,nevysadzuj,lebo z krvi sú hodnoty hcg najpresnejšie,aj keď čakanie je dlhé,radšej vydržať 😉
Ja po Ketku som teraz a čakám dvojičky 🙂,takže prajem veľa šťastia 🙂