icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

dasaa
14. okt 2011

@mirka321 no ja som nemala kartu od gynekologa len papiere co som mala operacie urobene. 🙂

jajabajaja
14. okt 2011

@alica311 postkoitalny test /PCT test /sa robi preto,aby sa zistilo ako je to s hlienom krcka maternice a ako vplyva na spermie. Z nazvu uz je jasne, ze sa robi po styku. Niekedy sa totiz stava, ze hlien je prilis husty a znemoznuje spermiam prejst cezen a tym padom znemozni oplodnenie. Takze odoberu vzorku hlienu, v ktorom su spermie a supnu to podmikroskop.Test sa robi pocas ovulacie lebo len vtedy "ich ten hlien prirodzene pusti". Nase IUI boli neuspesne-ale my nemame dobry spermiogram, takze sme to cakali. Bol to len taky pokus, ci si to priroda nahodou nechce rozmysliet 😉

jajabajaja
14. okt 2011

@ursula5 Dakujem. Aj tebe 🙂

jajabajaja
14. okt 2011

@zibi No to teda je. My sme minuli priblizne 1050 eur a to sme nemrazili. Takze vtedy to je este drahsie. Za zmrazenie jedneho embrya sa plati 160 eur, za kazde dalsie embryo 20 eur, plus za uskladnenie embryii /vsetkych/ 9 eur na mesiac.

jajabajaja
14. okt 2011

@katka9900 my sme sli bez karty a nik si ju nepytal. Moja doktoka mi dala odporucenie ale v Heliose mi povedali, ze ho ani nebolo treba.

jajabajaja
14. okt 2011

@sofia17 ja som bola na ET v utorok 🙂 a tiez ma bolia vajecniky-rovnako ako pred OPU-aj ma to vystrasilo. Povedala som si, ze ak to neprejde napisem na Heliosacke netove forum dokimu-ale dnes sa to skludnilo 🙂 tak som v tom s tebou,hihi. Najprv ma bolelo aj kazde kychnutie a zakalsanie ale aj to uz ustupuje.Snad je to dobre znamenie a sme v tom, ked to mame rovnako 🙂

jajabajaja
14. okt 2011

@danielkabn Dakujeme za povzbudenie. Normalne si mi dvihla naladu 🙂

quinka1
14. okt 2011

ahojte babenky 🙂 rozmyslame s drahym nad heliosom. minuly rok som potratila v 15tt a uz rok sa snazime a nedari sa ☹ musim ist naskor k mojmu gynekologovi alebo sa mozem objednat bez jeho vedomia? chceli by sme urobit vysetrenia, ci sme obaja v poriadku. zatial by sme chceli skusit iba planovany styk, nie IVF. myslite, ze sa mozeme len tak objednat? dakujem za odpoved 😉

jajabajaja
14. okt 2011

@quinka1 Ahoj, urcite. Kludne zavolajte na recepciu-povedzte co a ako. Isto Vas neodmietnu a potrebne vysetrenie Vam tiez urobia oni /hormonalny profil, ultrazvuk aj podrobny spermiogram- urologovia i tak vysetruju len zakladne parametre-u nich je to podrobnejsie/

charlota333
14. okt 2011

@danielkabn ahoj a dala si si vlozit jedno alebo dve embryjka?

quinka1
15. okt 2011

@jajabajaja dakujem🙂 prosim ta, kolko sa priblizne plati za tieto prvotne vysetrenia?

jajabajaja
15. okt 2011

Mozem ti povedat len kolko sme platili my -ale to bolo pred rokom. Od septembra maju novy cennik no snad ho velmi nezmenili. My sme platili za spermiogram 17 eur a hormonalny profil aj ulrazvuk bol zadara-platil sa len odber krvi-3eura. Podla mna je fajn si to dat spravit rovno u nich. Partner bol na vysetrenie aj u urologa a tam mu vysiel spermiogram v poriadku a az v Heliose urobili podrobnejsi a odhalili problem. Takze sme u urologa v podstate zbytocne nechali 10 eur. Aj ked ten zas skontroloval vsetko panske vybavenicko-nielen spermie 😉. Ked budu vysledky, pojdete na konzultaciu kde preberiete moznosti. Ak by vam potom navrhli doplnujuce vysetrenie-postkoitalny test-za ten sme platili 10 eur. Ak su vysledky OK,snazia sa najprv planovat otehotnenie co najprirodzenejsie-planovanim styku. Ak je nejaky problem-riesenia su rozne podla toho o co ide.

zibi
15. okt 2011

@jajabajaja hm no tak som ratala ze do bude stat do tych 1000 e..uvidime

moncibubu
15. okt 2011

@jajabajaja hematologia, je podrobné vyšetrenie krvi,DNA analyza,zražanlivosť krvi a ešte dalšie.Mne zistili,že mám mutaciu MTHFR C677T, to je nedostatok kyseliny listovej a B12.V prípade tehotenstva sa picha nízkomolek.heparin.Ahojkaj

quinka1
15. okt 2011

@jajabajaja dakujem ti velmi pekne za podrobnu odpoved🙂 na zaciatok su to celkom prijatelne sumy, tak dufam, ze nam nic vazne nezistia a coskoro sa nam postasti🙂 aj tebe prajem, nech sa cim skor tesite z drobceka;)

jajabajaja
16. okt 2011

@moncibubu A comu sa tym, ze clovek pozna vysledky tychto vystrenie vlastne predchadza?

slavka32
17. okt 2011

@alica311 Ahoj tak ako ti pisala jajabaja cena IUI je 100e plus lieky a test, poistovna nepreplaca. Inak aj ja mam doveru. My ideme na IUI tento mesiac. Dnes som zacala brat clostil, tak uvidime ako sa nam zadari.

alica311
17. okt 2011

@slavka32 Ahoj, aj mme doktor predpísal clostil, prvú tabletu som si dala v sobotu a mám prísť na ultrazvuk 11 DC. Dr povedal, že podľa výsledkov spermiogramu sa uvidí, či plánovanie poh. styku alebo IUI, ale teraz neviem, či IUI bude už tento cyklus, alebo až ten ďalší. Iné lieky okrem clostilu a pregnulu som nedostala. Aj ja strašne dúfam, že sa zadarí a stále sa sama seba snažím presvedčiť, že všetko bude OK, len akosi to často nejde.

jerry23
18. okt 2011

@jajabajaja co nas to stalo 2000 a tiez nemali co zmrazit...

danielkabn
18. okt 2011

charlota333,my sme si dali dve embryjká a nejako sa im zadarilo 🙂

bielalady
19. okt 2011

@danielkabn- tak sa veľmi teším.... konečne tu vidím ďalšiu úspešnú kočku z mojho kola 🙂 .

jajabajaja
21. okt 2011

@danielkabn To je skvele. Gratulujem! 🙂

andy175
21. okt 2011

@danielkabn Gratulujem!!! len nech všetko prebieha tak ako má!!!

andy175
21. okt 2011

No ja sa už konečne púšťam do druhého kola IVF. v nedelu začínam užívať proveru!!! teším sa! 🙂

danielkabn
21. okt 2011

@andy175,veľmi krásne ďakujeme všetci traja 🙂

izzie27
21. okt 2011

@danielkabn gratulujem, prajem krásne tehulkovanie.

marcela255
21. okt 2011

ahojte babenky 🙂 ja som v pripravnej fáze. provera mám za sebou teraz berem diphereline injekcie. dnes mám prvý deň menštruácie, 1-2deň menštruácie sa mám dostaviť na odber krvy a ultrazvuk. dnes som tam však volala a objednali ma až na pondelok, a to už bude 4 deň menštruácie bojím sa že to už bude neskoro. neviete mi niektorá poradiť či ste saa s týmto niektorá nestretli. ďakujem

si31si
21. okt 2011

@marcela255 ahoj a tá provera sa berie kôli čomu? a musí sa začať len od 16dc ?

marcela255
21. okt 2011

@si31si
ja som ju brala od 16 dňa cyklu celkovo 10 dní. myslím že sa to berie na ovplyvnenie učinkov hormonov

izzie27
21. okt 2011

@marcela255 ahoj, ja som to mala tiez tak, ze som isla az na 4.den. Nic sa nedeje. V pondelok ti veznu krv, urobia sono cez brusko a okolo 15tej ti zavolaju aku davku tej druhej ibjekcie si mas pichnut a kedy kontrola. Ta bude teraz tak kazdy druhy alebo treti den. Prajem vela uspechov 🙂
@si31si neviem prečo s berie provera ale musi sa na 16DC