icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

charlota333
21. okt 2011

@danielkabn aj ja sa pripajam, blahozelam-hlavne vela zdravia

si31si
21. okt 2011

@izzie27 ach jaj tak to budem čakať další mesiac lebo v pondelok som 17dc a idem si pre recepty ☹

izzie27
21. okt 2011

@si31si no mne vzdy povedali na 16.den. Skus sa opytat. A ked nie tak teda dalsi mesiac to isti a to bude tutovka 😉

marcela255
21. okt 2011

@izzie27
Ďakujem ti veľmi pekne, spadol mi kameň zo srdca 🙂

izzie27
21. okt 2011

@marcela255 niet za co, len to tu pekne rozbehnite 🙂

si31si
22. okt 2011

ahojte
baby robia priamo v heliose aj laparoskopiu? alebo vás pošlu do nemocnice?

danielkabn
22. okt 2011

@si31si,nemajú to na stránke v sekcii gynekologické operácie,takže myslím,že laparoskopie nerobia,ja som šla do centra už po laparke,ktorú mi robili v nemocnici a potrebuješ na to interné predoperačné vyšetrenia 😉

sijust
22. okt 2011

Ahojte dievcata,mozem sa k vam pridat?tiez chodime do Heliosu a som velmi spokojna 🙂

zuzana9285
22. okt 2011

Ahojte Aj my sme začali chodiť do Heliosu Zatial sme boli iba raz a na budúci týždem ideme pre výsledky a na konzultáciu Som strašne zvedavá, ale sa aj bojím, lebo mám pocit, že tie výsledky budú zlé, hlavne spg. Ale dúfam, že nám pomôžu k vytúženému bábatku Inak som zatial spokojná, sú tam všetci veľmi príjemný 🙂

doldy
25. okt 2011

@marcela255 Ahoj sme na tom podobne, ale neboj sa vedia čo maju robiť. Pokial si dávaš tie lieky tak sa ti vajička stale tvoria. Nesmieš ich zabudnuť si dať. Dalšia injekcia ktoru si budeš dávať zabrani tomu aby sa vajička uvolnili predčasne. ja som bola na prvú kontorlu v pondelok, v stredu si začnem dávať aj gonal a v nedelu rano idem na kontrolu. Takže usmev, tvoje vajička práve rastu 🙂)))

alica311
25. okt 2011

@slavka32 Ahoj Slávka, tak ako ste dopadli, už ste po IUI, alebo ešte len čakáte? U nás sa nič nekonalo, malo som 8 folikulov, čo bolo podľa dr. veľmi veľa, takže nám zakázali všetko. Manžel mal v ten deň už aj výsledky spermiogramu, a keď ho dr. zbadala, povedala, že máme ísť rovno uvažovať o IVF, pretože manžel mal zlú morgológiu, zistili to až tu v centre, náš urológ nám tvrdil opak, takže som s z toho úpene neštatstná ☹

jajabajaja
25. okt 2011

@si31mne sa zda ze Provera a celkovo lieky /injekcie sa mozu brat aj inak- v zavislosti od toho ci je kratky alebo dlhy protokol IVF. 16DC je isto dlhy, taky som mala aj ja 🙂

jajabajaja
25. okt 2011

@zuzana9285 nemaj obavy-dnes uz medicina robi zazraky a aj zly spermiogram sa da za pomoci IVF krasne obist- na oplodnenie predsa staci i jedinka dobra spermia. A lekari vedia ako ju vydolovat 🙂 .Dolezita je psychika-mne doki vravel ze ta ista zena liecena tymi istymi liekmi podla toho ci bola v strese alebo v pohode -mala velky rozdiel v pocte vajicok- dolezite je nestracat nadej a byt dobre naladena-aj ked je to pri tychto vysetreniach a zakrokoch tazke- je to ten najlepsi liek 🙂

jajabajaja
25. okt 2011

@alica311 Nebud nestastna, mam pre teba dobru spravu. V podstate si usetrila a doktorka ti nemohla poradit lepsie. Moj partner ma tiez zlu morfologiu, takze obidve nase IUI nedopadli dobre. A takisto nam urolog povodne povedal, ze spermiogram je v poriadku az v centre nasli zadrhel. Je to preto, ze v centre je vysetrenie spermii podrobnejsie-uz som to tu asi aj pisala. Do tretieho IUI sme nesli, ale na IVF. Tam vyberu pod mikroskopom tie najlepsie spermie. Prave dnes som sa dozvedela krasnu novinu, ze nam to vyslo. Nevesaj hlavu, ste na dobrej ceste. A to, ze mas vela folikulov je tvoje plus, pri IVF sa ti to hodi 🙂 , uvidis. Drzim palce

si31si
25. okt 2011

@jajabajaja tak gratulujem a mala si 1ivf a akú ste mali morfo?

dasaa
25. okt 2011

@zuzana9285 ahoj co viem tak skoro kazdy chlap ma zle vysledky spg.Nemusis sa bat a urcite vam pomozu 🙂 ako kazdej jednej z nas co sme tu

jajabajaja
25. okt 2011

@si31si ano prve IVF a aku sme mali presne si uz nepamatam-ale urcite pod normu. Ci tolko alebo tolko percent je i tak jedno- pri milionovom mnozstve spermii nejaku dobru isto najdu 🙂

marcela255
25. okt 2011

@doldy ahoj. aj ja som tam bola v pondelok rano na ultrazvuk. možno sme sa tam aj videli 🙂 zasa idem v piatok. ten gonal to je naco?

alica311
25. okt 2011

@jajabajaja Ahoj, my pravdepodobne buteme tiež musiť skúsiť jedno IUI, moja poisťovna si to vyžaduje, aj keď to pravdepodobne nemá zmysel, keďže dr. povedala, že nemal ani jednú dobru spermiu. ☹ Na konzultáciu k doktorovi, čo nás teraz presne ďalej čaká, ideme až budúci týždeň v piatok, a tie dni idú tak pomaly ☹ No a ty máš dnes najkrajší deň v živote, alebo ešte krajší bude keď sa bábätko narodí, dúfam, že vám všetko do konca krásne dopadne. Jaj, aj ja už chcem 🙂

doldy
25. okt 2011

@marcela255 no je to možne že sme sa videli. bola som prekvapená kolko ludi tam bolo. Ak to správne rozumiem gonal je na to aby sa ti vajička neuvolnili predčasne a boli tzv. ready na odber 🙂 Na kontrolu idem v nedelu, takže víkend to istí... A ty ako stimuluješ?

marcela255
25. okt 2011

no hej ja som v stimulačnej fáze. . idee to dosť pomaly 🙂 ty to už maš potom pred sebou, budem držat palčeky. prajem všetkym ženám, aby to vyšlo podľa predstáv 🙂

marcela255
25. okt 2011

@doldy no hej ja som v stimulačnej fáze. . idee to dosť pomaly 🙂 ty to už maš potom pred sebou, budem držat palčeky. prajem všetkym ženám, aby to vyšlo podľa predstáv 🙂

amilak
26. okt 2011

ahojte, chcem sa opýtať /videla som že ste to tu riešili ale nejako nerozumiem/ ktorý den cyklu sa zvyčajne začína príprava na IVF pri dlhom protokole? Dočítala som sa, že bud 2 alebo 16-ty ale neviem od čoho to závisí

doldy
26. okt 2011

@marcela255 Ani sa nenazdáš a pojdeš na prvú kontrolu - uvidíš 😉 Hlavne hlavu hore, vela pi a manžel nech ťa na rukach nosí 🙂)))

ikuska
26. okt 2011

Ahojte babulky, takze nasa ziadost o IVF je uz schvalena 🙂 dnes mi telefonovali z Heliku ze to tam maju a nakolko ideme uz na tretie IVF nemusim chodit osobne pre receptiky ale mozu mi ich zaslat postou, len sa musim rozhodnut ze kedy by som isla. Na buduci tyzden idem obvodnemu gynekologovi a ten ma chce poslat na liecenie, ze chce pre mna urobit vsetko aby to vyslo. Tak neviem co urobit, boli ma hlava , ale mozno by som chodila len k nam do Teplic do teplej vody aspon na dva tyzdne stale a uvidime co potom. Normalne ma potesili, ze uz je to schvalene. Drzkajte sa .

slavka32
26. okt 2011

@alica311 Ahoj Alica, nebud nestastna. Vysledky spermiogramu sa menia. Mojmu mm napriklad urolog povedal ze nema spermie schopne pocatia. V centre mu robili spermio a tam povedali ze sa nam moze podarit aj IUI.
Tie mrchy krpate sa stale menia, takze hlavu hore 🙂 A keby sa nepolepsili tak pojdete do IVF a tam si uz urcite vyberu tie najlepsie kusky 🙂

izzie27
26. okt 2011

@amilak ahoj, pri dlhom protokole sa začína na 16DC.Začnes brat Proveru. Ja som mala tiež dlhý tak to ti viem povedat presne. Asi to závisí od protokolu.Držím palce. 🙂
@ikuska do tretice vsetko dobre. Tentokrát to výde. Aj sa na jar budem chystat na tretie kolo. Držím silno palce. 🙂

si31si
26. okt 2011

@ikuska tak to je super a kedy začínaš?

jajabajaja
26. okt 2011

@alica311 Drzim palce. Urcite sa nejaky dobry kus s chvostikom najde 😉 , su rozne sposoby a kvalita sa moze casom menit. Na zaciatok len trocha trpezlivosti a vela stastia 🙂

alica311
27. okt 2011

@slavka32
@jajabajaja Ďakujem Vám dievčatá, dúfam, že nabudúce v tom spg bude aspoň niečo použiteľné. Tak už nám len ostáva bojovať a to bábo tam na konci bude 🙂