icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

amilak
27. okt 2011

@izzie27 dakujem 🙂

ikuska
27. okt 2011

@si31si Ahoj, este neviem, idem k svojmu dokymu 3.11 a uvidim ako sa dohodneme, on chce aby som do kupelov isla ale ja by som isla uz na to IVF.

in131
29. okt 2011

Ahojte. Nájde sa tu niekto kto začína s iVF??????? 😉

si31si
29. okt 2011

@in131 ahoj ja začínam budúci mesiac 😉 ty kedy?

in131
29. okt 2011

Idem ku krajčovičovi vo štvrtok pre lieky - a 16den mam v pondelok 7.11 tak že vraj sa má vtedy začať. neviem vtisli ma do poradia aby som stihla 16den cyklu tak vôbec neviem dočoho idem. Je to moje prvé IVF. Ty si už bola u koordinátorky

izzie27
29. okt 2011

@in131 ahoj, nemusis sa nicoho bať. Ked si pojdes po lieky ku koordinátorke, ona ti pekne vsetko vysvetli a vyskusas si aj pichanie injekcii na mackovi. Ten uz si toho prežil 😀 . Radsej si zoberte peniaze- / ja som platila okolo 320€/, lebo najlepsie je si vybrat lieky v lekárni, ktorá je hned vedla. Drzím palce, nech sa to vydarí na prvý šup. 😉

petka0123
29. okt 2011

ahoj,chcem sa opýtať, dnes som 13 deň po ET,robila som si test a bol neg., v pondelok idem na krv, vôbec nekrvácam ani nešpiním mám ešte dúfať...

izzie27
29. okt 2011

@petka0123 ahoj, samozrejme ze este dufaj,nadej je vzdy. Dolezity je vysledok z krvi.drzim pelce aby krv bola pozitivna. 🙂

petka0123
29. okt 2011

@izzie27 ďakujem pekne,všetkým babám držím palce...

izzie27
29. okt 2011

@petka0123 🙂

si31si
29. okt 2011

@in131 ja som už bola u koordinatorky len som to nestihla lebo som bola 17dc tak teraz čakám na mrchu a potom začínam 😉

in131
29. okt 2011

@si31si a kolkatého začínate? ja asi 7.

si31si
29. okt 2011

@in131 no ja ešte neviem ale ked mrcha príde načas tak 30.11 proverou

in131
29. okt 2011

@si31si ty kukomu chodíš? takže aj ja asi dostanem proberu? to su lieky? Možeš mi napísať ako budem pokračovať. Kedy sa začína s inekciami? Ideš na pN?

si31si
29. okt 2011

@in131 no ono to je vrajže podla Hp mne dali proveru od 16dc potom od 23dc injekcie decapeptyl potom má prísť mrcha stále ale pichám decapeptyl ked príde mrcha krv a podla toho mi povedia kolko budem pichať puregonu. Lebo ja mám puregon. a chcem ísť aj na pn 😉

michala99
29. okt 2011

@in131 ja som práve tento týždeň začala...v pondelok Proverou a 31.10. začínam pichať Diphereline a potom Menopur. Už vybavujem predoperačné vyšetrenia a tiež sa chystám na PN.

linda81
29. okt 2011

@michala99 Ahoj....aj ja som zacala, 4 den Menopur.Ako sa citis? Kolke IVF pre Teba?

linda81
29. okt 2011

@in131 ahoj ahoj...ja som zacala🙂

izzie27
29. okt 2011

@in131 @si31si @michala99 dievcata velmi vam drzím palce. Da sa to vládnuť.
Na 16.deň začínate s Proverou -tabletky 2krát 1
Na 23.deň začínaš pichať decapeptil alebo Diphereline. Ked dorazí mrcha, zavolás to Heliosu a pojdete na krv a sono/cez brusko/. Okolo 15,00 ti zavolaju kolko jednotiek si mas pichnut puregonu alebo co mate ale stale si picháte aj tie prve injekcie. Vybavujete si predoperačne. Teraz uz odporucaju PN alebo RD aby ste boli v klude a bez stresu. A aso kazdy 2-3 den chodite na krv a sono.Pokazdej kontrole vam zavolaju aku davku puregonu si mate pichnut.Velmi dolezite je aby ste pili 3-4l denne. A potom mate OPU a na 5.alebo 6. den je ET. Prajem vela upechov a dufam ze to tu rozbehnete. 🙂

in131
30. okt 2011

@michala99 Ahoj tak ja budem o dva týždne po tebe. Začínam 7. Som rada že si môžme takto vymienať skusenosti - teda hlavne ty mne ked si predomnou. Držím palce. určtite to musi víst a na vianoce budeme tehulky.

katka9900
30. okt 2011

ahojte baby, drzim vam vsetkym palce, nech ste cim skor maminy 🙂 my sme boli este len prvykrat v martine. ako dlho tam uz chodite? par mesiacov - rokov? 😖

izzie27
30. okt 2011

@katka9900 aj tebe prajem aby si bola coskoro mamina. Teraz v auguste to bol rok co som tam bola prvýkrát.
Idete na IUI alebo IVF?

katka9900
30. okt 2011

@izzie27 dakujem🙂 este nevieme, lebo nemame este vysledky spermiogramu ani hormonalneho profilu 😕 ale verime, ze nam co najskor splnia nas sen🙂 ....drzim palce, nech aj vam;)

dasaa
30. okt 2011

@katka9900 Ahoj tak ja chodim len 4-ty mesiac 🙂 a uz mam za sebou 2 IUI

michala99
30. okt 2011

@linda81 ahoj, pre mňa je to prvé IVF a aj posledné, lebo viac už toľko peňazí dohromady nedáme 😒 ja som teraz začala s Proverou a zajtra prvý raz pichám Diphereline, tak už teraz mám z toho stres...našťastie manžel sa tvári, že to nič nie je, tak sa snažím nepripúšťať si to. Zatiaľ sa cítim dobre, len ma dosť bolia prsia z tej provery (hlavne večer). Budúci týždeň som si zobrala dovolenku a potom by som sa chcela dať vypísať na PN.

michala99
30. okt 2011

@in131 jasné, iné si ani nepripúšťam, iba to, že na Vianoce pri stromčeku sa budem vyškierať ako "lečo" a konečne budeme môcť povedať, že "na budúci rok nás bude o jedného viac", (xixi aj keď to možno bude o dvoch).

michala99
30. okt 2011

@izzie27 dík za info, dúfam, že som to predoperačné nezačala vybavovať skoro, ale sestrička u môjho lekára ma vystrašila, že u nás sa dlho čaká na interné vyšetrenie.

katka9900
30. okt 2011

@dasaa tak to pekne rychlo🙂 a uspesne?🙂

amilak
30. okt 2011

Ahojte baby, chcem sa vás spýtať, tie čo stimulujete na IVF alebo už máte nejaké za sebou či z hormónov máte nejaké zmeny nálady a či je to moc silné? Ja sa chystám na svoje prvé /dúfam že aj posledné/ a tohto sa najviac bojím, lebo aj keď som začala kedysi užívať antikoncepciu /čo bude oproti tomu nič predpokladám/ tak som dva týždne v kuse revala bez príčiny .. bojim, bojim, ale dodáva mi silu že vy to zvládate statočne, tak snáď aj ja to zvládnem

cikyta
30. okt 2011

@amilak Nebolo mi vtedy nič. (Omnoho horšie znášam PMS-predmenštruačný syndrom krátko pred spustením. Vtedy mám nevysvetlitelnu nervozitu v sebe a náladovosť....) 😉