icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

andreya
23. nov 2011

@cmelica hej? to som nevedela 😨
nechce sa mi tu čitať....tebe zistili prečo to nejde?

cmelica
23. nov 2011

@andreya v Heliku Krajko povedal,ze niaky velky problem nenasiel...len mierne PCO bud sa mojim vajkam chce,alebo nie...no ze so stimulkou by nemal byt ziadny problem...aj spermosky su schopne oplodnenia prirodzene...takze uz ani nevieme v com by mal byt problem 🙂
vy sa kolko snazite???

andreya
23. nov 2011

@cmelica my sa snažime 5 rokov, z toho 1x MA v 8 tt, a 1x v 5tt,
u nas sa da, ale som heterozigot, čiže mam mutaciu jedneho z 2 genov (hustá krv), Krajkovič povedal, že to nemusi byť 100 % príčina potratov,
no na druhej strane sex je len cez vikendy, nakoľko chlop chodi na týždňovky

evuska32
23. nov 2011

Ahojte babenky 🙂 osobnú skúsenosť nemám, ale švagrinká tam bola na umelom a nakoniec na štvrtý pokus sa to podarilo. Takže sa už 4 mesiace teším z dvojičiek Rebeky a Emky 😉

cmelica
23. nov 2011

@andreya to mi je luto ☹ oni Vam tam spravia podrobnejsie vystrenia a urcite pridu preco to bolo 🙂 super je ,ze tehu vies byt aj bez pomoci,len pomoct tomu aby to bolo do konca 🙂 aj cez vikendy sa da otehu 🙂 🙂 🙂

cmelica
23. nov 2011

@evuska32 jeeee to je uzastne 🙂 🙂 kockam prajem vela zdravicka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

andreya
23. nov 2011

@cmelica 🙂

andreya
23. nov 2011

@cmelica noo, vycucli so mňa 2 ampulky krvy 🤐 snaď to bude všetko OK.
ja nevravim, že sa cez vikedny neda, ale ta ovulka je pluha, vždy pride cez týždeň, alebo v tedy, ked muž pracuje aj cez vikend

cmelica
23. nov 2011

@andreya ja to poznam ked mm chodil do nemecka na 2 tyzdne ...a zrovna vtedy sa dialo vsetko 🙂 🙂 v Heliku Vam to pekne naplanuju a bude to 🙂 nam uz ani milovacku neplanovali,hned sme isli na IUI 🙂 a na to sa uz mm musel dostavit 😀

cikyta
23. nov 2011

@cmelica Nie. Nemali sme mrazačikov. Mali sme 10 pekných embrijok, z ktorých sa 6 dna PK dožilo jedno. (ET bol,no neotehotnela som) 😒 No a pri druhom IVF sme mali 17 embrijok, pri ktorých sa historia opakovala a 6 den PK sa dožilo zas len jedno (to mi tu teraz skáče po hrbine 😀 ) Takže žiadny mrazáčikovia neboli. ☹

cmelica
23. nov 2011

@cikyta nooooooooo tak to je sila,z tolkej urodicky 😖 tothoto sa obavam aj ja 😒 😒 ale mas krasne dievcatko aj cez to vsetko 🙂 🙂 🙂 vela zdravicka prajem 🙂 🙂

evuska32
23. nov 2011

@cmelica ďakujeme veľmi pekne 🙂

cikyta
23. nov 2011

@cmelica dakujem a držím palce 🙂

cmelica
23. nov 2011

@cikyta ja taktiez 🙂 🙂

moncibubu
23. nov 2011

Ahojte babenky, ja mam momentalne za sebou 2 neuspesne ivf,ale mi ostali este mrazaciky, tak pevne verim,ze sa nam to podari.Chceme to skusit v januari, ale ideme este na imunologiu do Prahy,tak mozno az februar,podla vysledkov. 😉

andy175
23. nov 2011

Ahojte! Neviete mi niekto poradiť ubytovanie v Martine alebo aj v okolí Martina na jednu noc? A taktiež sa chcem spýtať, či robí odber vajíčok iba doktor Krajkovič alebo ste sa stretli aj s niekým iným. Ja idem na odber v piatok. Tak som len zvedavá. Ďakujem. 😉

moncibubu
23. nov 2011

@andy175 Ahoj, pokial viem tak ubytovanie je hned vedla Heliosu, nemas to ani daleko.Odber vajicok ti moze robit ktorykolkvek doktor, mne robila raz doktorka a raz doktor.

lululka555
23. nov 2011

@moncibubu ahoj dlho sa caka na vysetrenie do prahy od objednania ???

moncibubu
23. nov 2011

@lululka555 ja som sa objednavala minuly tyzden a objednali ma na 9 januara, takze pomerne dost rychlo, v lete je to horsie, kvoli dovolenkam. Na vysledky budeme cakat tak 3 tyzdne.Chcem si to dat aj preplatit cez nasu poistovnu, bola som si to zistovat, a staci ti lekarska sprava a doklad o zaplateni.Potom s tym pojdes na zdravotnu poistovnu k reviznemu lekarovi.

andy175
23. nov 2011

@cikyta dakujem!

andy175
23. nov 2011

@moncibubu dakujem

lululka555
23. nov 2011

@moncibubu posli mi prosim cislo do IP aj cenu kolko vam povedali...dik

janicka28
24. nov 2011

ahoj moj lekar mi kazal sa obiednat prvy krat do heliosu do MT,napišete mi niekto ako to tam prebieha prvy krat...

alica311
24. nov 2011

@janicka28 Pvýkrát ide vlastne viac menej len o pohovor, lekár sa bude pýtať, aký mate problém, koľko sa o bábo snažíte, povie Vám aké ďalšie vyšetrenia Vás čakajú. Čaká ťa gynek. prehliadka, manželovi spravia spg. No a podľa toho v čom je problém vám navrhnú liečbu.

alica311
24. nov 2011

Ahojte dievčence, čakám na schválenie žiadosti IVF, mala by byť schválená v polovici decembra a v januári by som chcela začať stimulovať. MS by som mala dostať 7.1.2012. Neviete náhodou, ako budú v Heliose odrdinovať počas sviatkou, teda odkedy budú v janurári normálne fungovať.

in131
24. nov 2011

@alica311 tak sa pekne objednaj po tom 7 ku koordinátorke aby si stihla začať jesť tabletky na stimuláciu - ktorá sa začína 16 dnom cyklu. Zavolaj si tam zajtra.

alica311
24. nov 2011

@in131 A môžem sa objednať sama a už zajtra, nie je to skoro, v Heliose mi povedali, že keď bude žiadosť schválená zavolajú mi. Ale niektorým babám sa stalo, že v centre ich žiadosť trčala ešte 2 týždne po schválení, kým im zavolali.

cmelica
24. nov 2011

@alica311 mne volali hned ako ju dostali 🙂 a nebolo to ani mesiac 🙂 kedy ste ju podpisovali a v akej poistovni si??

alica311
24. nov 2011

@cmelica Jejj, tak to si mala rýchlo schválenú. Poisťovnu mám dôveru a podpisovala som ju 4.11. (bol to piatok), Krajkovič povedal, že tak o mesiac a pol mi budú volať, ale to už bude pred sviatkami, tak sa bojím, aby som to začiatkom januára stihla a nemusela ďalší mesiac čakať, tak teda neviem, ale tie dni sa neuskutočne vlečú 😒