icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

izzie27
3. mar 2012

@ikuska myslim na teba, drzim palce nech to vsetko dobre dopadne. 🙂

lujza1707
3. mar 2012

😲 @vemido Vdaka aj ja ti drzim moc a moc palce ,uz konecne nech ti to vyjde.aHOJ 😲

ikuska
5. mar 2012

Ahojte, sliznicu mam 10 mm, o 14.00 hod budeme volat o vysledok z krvicky. Bola tam Dr. Gatova a povedala mi ze na to ze som krvacala je sliznica pekna, za tam nieco moze byt 😉 😉 😉

ikuska
5. mar 2012

Ahojte, dakujem za povzbudenia, drzkanie palcekov, ale u mna to ani do tretice nevyslo, test negativny. Drzim palceky Vam vsetkym ktore cakate na vysledok a Vam ostatnym ktore sa budete coskoro tesit z krasneho babetka. Niekedy sem nakuknem, lebo ak by sme sa rozhodli pre dalsie IVF, tak to bude v zahranicnom CARe, do Heliosa sa uz nevratim, lebo nas trosku sklamali ☹ ☹ ale najskor budeme uvazovat asi o adopcii.
😉 😉 😉 😉

vemido
5. mar 2012

@ikuska Hlavu hore a drz sa 😢 Viem co prezivas, presla som tym 😢

boska74
5. mar 2012

@ikuska viem, že teraz žiadne slová, alebo útecha neplatí, chcem Ti len povedať, tiež prežívam smútok, nám sa to na 1 krát podarilo, ale hneď som mala spontánny potrat, čo je najhoršie, nechali sme super robotu v zahraničí, teraz tu sedíme na SK a rozmýšlame, čo ďalej🙂)) a hlavne nechápem, že každý predpisuje iné dávkovanie liekov, a keď som odchádzala z centra tak mi povedali, či som užila aj duphaston: chcem len poznamenať: nikdo mi ho nepredpísal. 🙂)) osobne si myslím, že je to LOTÉRIA.

olivia31
5. mar 2012

@ikuska je mi to ľúto, že ti to nevyšlo, viem si predstaviť čo prežívate pre teba o to väčšie sklamanie lebo tri pokusy je už dosť aj na psychiku aj na peňaženku .....držím vám palce ak sa ešte rozhodnete to absolvovať ...je dobre ak skúsite aj iné CAR ....držím vám palce aby ste sa dočkali toho po čom tak túžite .

izzie27
6. mar 2012

@ikuska 😢 ikuska, je mi to velmi luto, tak som ti drzala palce. Velmi na vas myslim, drzte sa.

boska74
6. mar 2012

Pls aj vy ste sa stretli s tym, ze Vam v sanatoriu predpisal kazdy inac davkovanie liekov? Dakujem

cikyta
6. mar 2012

@boska74 Ako každý inač ?

boska74
6. mar 2012

Od 9 dna som spinila, vraj vsetko Ok utrogestan 2 tab. Rano, 2 vecer, potom sa to zastavilo, zobrata krv hcg poz. Zas spinenie, lekar to je ok utrogestan stale tak isto, 2 tab.rano, dve vecer, nedalo mi to, zavolala som lekarke, ta hned 3 x 2 utrogestan, ked som bola na sone : a odchadzala som odtial tak lekar mi povedal: uzite ten utrogestan 2 rano 2 vecer a duphaston? Duphaston? Nikdo mi ho nepredpisal!!!!!!!!!!!! Len som povedala, nikto mi ho nepredpisal, bol tam este jeden lekar, ktory sa zaucal, neviem to je jedno, jednoducho na moju otazku mi povedal, viete ode o spontanny potrat, a tak som vysla von so slzami v ociach. Kocky, ktore boli so mnou v ten isty den na vklade, ked zacali spinit mali predpisane ine davky utrogestanu a aj duphaston hned. Pisali sme si den co den ako ktora je na tom, tak mi na to nieco povedzte????????

boska74
6. mar 2012

@cikyta prepc, uz som to napisala, zabudla som tam pridat tvoj nick.

cikyta
6. mar 2012

@boska74 ☹ Tak toto je blbé a človeka to fakt naserie ..... Verím ti.
Mne sa stalo niečo v tom zmysle, že mi nikto nepovedal, že si mám volať, ako sa darí embrijku, ktore som odsuhlasila dať zmraziť..........v brušku som mala iné, to bolo prvorade a myslela som, že jedno bude zmrazené.........preto ma ani velmi nevzalo to, že som začala krvácať a neuchytilo sa,lebo som bola v tom, že mám predsa mrazáčika a ten jediný ma držal "nad vodou" psychicky...............
Lenže bol to omyl. Nič som nemala a táto skutočnosť mi bola oznámená v den kontroly... medzi dverami do ordinácie pred plnou čakárnou pacientov........... 😔

boska74
6. mar 2012

@cikyta boze, to je snad sranda? Vies, nic nemam proti nikomu, su tam zlati atd, len chcem mat jasno v tom davkovani, a nechapem tomu, takze pri kontrole na ktoru idem, si to dam vysvetlit, sice nemam uz chut ist k tomu lekarovi, takze zrejme si zvolim druheho🙂) to je jedno, pretoze su tam len dvaja, len akosi tomu nerozumiem🙂)))) cloveka odradzaju taketo veci, radsej by som si este priplatila a mala sukromneho lekara, ktory by sa mi venoval, je to tam strasne rychle, vojdes hned si lahnes, pocuvam len to je ok , pokracujte dalej a dovi, ved mne je aj trapne sa nieco pytat!!!!!!! Tak nech do kelu zdvihnu ceny a k tomu aj umerne venovany cas pacientke. Ja sa len necitim tam akosi v pohode.

cikyta
6. mar 2012

@boska74 ešte ked som tam chodila ja,bolo to lepšie..........sami sa ma pýtali,či niečo nechcem vedieť, nech sa pýtam, dali mi čas na konzultácii a kontrolách.............no zrejme sa zvýšil počet pacientov a tým sa aj skrátil čas na "debaty"............čo sa stane v každom jednom care po pár rokoch..........

olivia31
6. mar 2012

@cikyta
@boska74 Som v šoku čo čítam, chodili ste do Heliosu???..mám pred tým tak že ak som dobre pochopila tak bozka 74 tebe nepredpísali duphaston ....mne môj lekár povedal, že ho budem užívať aj pred aj počas tehotenstva....však to je blbec lekár automaticky ti to mal nasadiť už pred zákrokom mne to aspoň tak bolo povedané ...ja som to brala aj pred IUI......A s tím mrazením to tam ako funguje čo tam majú bordel.....no ako to tu čítam tak aby si človek všetko kontroloval po lekároch ..... 😠

boska74
6. mar 2012
cikyta
6. mar 2012

@olivia31 duphaston som nemusela nikdy brať..........len utrogestan.

boska74
6. mar 2012

@boska74 ahoj, ano ja chodim do heliosa, ver ze neklamem, ozaj zabudla som Ti napisat, bola som tehotna, no par dni, potom prisiel spontanny potrat, ako som napisala, ked som odchadzala zo sona, mi lekar povedal no a uzite ten utrogestan a duphaston, ale mne ho nikdo nepredpisal!!!!!!!!!!!!!!!! A este take zamotane davkovanie utrogestanu, 2 lekari, a kazdy mi povedal ine davkovanie!!!!!!!!! No, mna len prekvapilo, ze zabudol, ze mi nepredpisal duphaston, takze neviem co som mala uzit! Ved idem tam znova, tak zrejme si to dam vysvetlit, ved koniec koncov, mozno len pozabudol🙂)) ze ja duphaston nemam a ani mi ho nepredpisal. Dobre, vsak?

boska74
6. mar 2012

@cikyta viesco ja uz neviem, jeden lekar mi povedal, ze sa dava aj utro a duphaston, ked by sa jednalo o potrat atd, neviem, nie som lekar, ale co som si piisem s dvoma kockami tak oni chodia k druhemu lekarovi, ja k inemu a po et pri spineni co sme mali vsetky tri, tak mali ine davkovanie a hned duphaston no a ja utrog. 2 rano a dve vecer, co je najsmiesnejsie tak mi potom povedal a dajte si aj ten duphaston, tak som si myslela, kde to som? On si napamata co mi dal? Nic ine ma nestve.mozno este tie sestricky by mohli byt trosku usmiatejsie, ale to je ok.

olivia31
6. mar 2012

@boska74 No to ma zarazilo, že či som sa dobre rozhodla pre Helios??? No to si určite daj vysvetliť však sa ho spýtaj prečo sa to stalo, lebo oni sú tam od toho aby ti predpísali správne dávkovanie a správne lieky veď to nieje žiadna sranda oni sú ty zodpovedný ja by som sa na to určite opýtala!!! A neviem nechcela si ísť aj inde skúsiť, keď máš takúto zlú skúsenosť ......ku ktorému lekárovi chodíš?

boska74
6. mar 2012

@boska74 no a v neposlednom rade rozmyslam, co teraz? Mam vela zmrazenych, co som rada, nechcem ich zlikvidovat, ........ A trochu sa mi vynaraju take otazniky nad niektorymi vecami.

boska74
6. mar 2012

@olivia31 ved som sa opytala, ale opoved som nedostala, nakolko poznamenal uplne nieco ine a slovo dovidenia, takze som len ostala obarena

olivia31
6. mar 2012

@boska74 Ja ako som už písala mne bolo tiež povedané, že budem užívať duphaston lebo mám malo žltého telieska a to je dôležité aby ho bolo dosť... aby sa embrio mohlo uhniezdiť a aby žena ne potratila. Nie som lekár, ale môj gynekológ mi to tak to vysvetlil .

brita
6. mar 2012

@boska74 Inak, neviem, ci vies, ze zamrazene embryjka sa daju previezt do ineho centra. Samozrejme, zabezpeci to centrum, ale ty ich o to musis poziadat. Je to bezna vec.

olivia31
6. mar 2012

@boska74 No a tie embria nemôžu použiť aj v inom CAR???

brita
6. mar 2012

@olivia31 Jasne, ze mozu 🙂

olivia31
6. mar 2012

@boska74 No a ja by som otázku zopakovala a čakal na odpoveď ...však zober aj polovičku a nedajte sa odbiť!!! Som normálne ns....... za teba ....však to čo má byť takéto správanie a tam???????????

cikyta
6. mar 2012

@boska74 utrogestan je na udržanie tehotensva a duphaston na upravu cyklu, takže to s tým duphastonom moc nechápem, zvlášť,ked sa počas tehotenstva už nesmie brať... 😒
Ale to je fuk. Ja niesom dr. a treba veriť tomu čo robia.........
Lekáry sa už pri krvácaní velmi o nič nesnažia..........teda, ked mám byť konkretnejšia, už velmi neveria tomu,že niečo zachránia. Možno počas mierneho špinenia ano.........ale pri krvácaní nakážu maximálne užiť utrogestan cez usta a finito......... 😔

boska74
6. mar 2012

@brita to som naozaj nevedela, dakujem za radu.